Saturday 11 August 2012

Η Μεσερέτ Ντεφάρ και η Παναγία

Η υπέροχη κυρία Ντεφάρ από την Αιθιοπία 
.
Συγκλόνισε το Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου η χρυσή Ολυμπιονίκης στην κούρσα των 5.000 χιλιομέτρων

Η χρυσή Ολυμπιονίκης που προπονείται στην Ελλάδα,
νέα ομολογήτρια της χριστιανοσύνης
στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!!
Η Μεσερέτ Ντεφάρ, αυτή η μικροσκοπική κυρία από την Αιθιοπία δεν είχε καλή χρονιά. Μετά το χρυσό που είχε κατακτήσει στην Αθήνα το 2004, στα 5.000 χιλιόμετρα και το χάλκινο στο Πεκίνο, το 2008, έδειχνε να βρίσκεται σε πτώση. Εξάλλου είχε πατήσει και τα 28 και σε αυτά τα αγωνίσματα βγαίνουν διαρκώς νέα «φυντάνια».  
Η Ντεφάρ, που περνά πολύ καιρό στην Ελλάδα, χώρα που την αγαπά όσο και τη δική της, πριν από την μεγάλη κούρσα, χθες το βράδυ στο Λονδίνο, έβαλε στον κόρφο της την εικόνα της Παναγίας. Κι έτρεξε όπως αυτή ξέρει.  
Μετά το καμπανάκι, άφησε πίσω τη συμπατριώτισσά της Τιρουνές Ντιμπάμπα, κι έφυγε προς τον τερματισμό. Ήταν η πρώτη με χρόνο 15:04:25. Και μετά έκλαψε. Έβγαλε την εικόνα της Παναγίας και την έδειχνε σε ολόκληρο το γήπεδο που την χειροκροτούσε. Για να δείξει από που άντλησε τη δύναμή της. Είχε επιστρέψει εκεί που ανήκε. Στην κορυφή.
Για την ιστορία. Η Ντιμπάμπα δεν άντεξε. Τερμάτισε τρίτη, ενώ το αργυρό μετάλλιο πήγε στην Βίβιαν Τσέρουγιοτ από την Κένυα. Η χρυσή Ολυμπιονίκης που προπονείται στην Ελλάδα, νέα ομολογήτρια της χριστιανοσύνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!!
. Η Ντεφάρ ανταμείφθηκε με το χρυσό μετάλλιο, στην πιο σημαντική διοργάνωση της χρονιάς, καθώς σε όλη τη διάρκειά της δεν είχε καταφέρει να πάρει πρωτιά σε κάποια διοργάνωση και μεσούσης της προετοιμασίας της άλλαξε πρόγραμμα εκγύμνασης και διατροφής. Τελικά, όπως αποδείχτηκε ορθά έπραξε.
Η αθλήτρια από την Αιθιοπία περνάει πολλούς μήνες του χρόνου στην Ελλάδα, όπου είναι παντρεμένη και ζει η πρώτη ξαδέλφη της που την φιλοξενεί, ενώ σχεδιάζει να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας και να ανοίξει μια σχολή για δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

Τεχνικές για να γλιτώσετε τα παιδιά σας από το κάψιμο του ήλιου

Τις περισσότερες φορές βάζοντας ένα καλό αντηλιακό σίγουρα θα καταφέρνετε να πηγαίνουν όλα καλά με το παιδί σας. Όμως ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνος και καμιά φορά συμβαίνει να καίγονται τα παιδιά σας.

Τεχνικές για να γλιτώσετε τα παιδιά σας από το κάψιμο του ήλιου
Αντηλιακό
Ο σωστός τρόπος να μπαίνει το αντηλιακό είναι 15 με 30 λεπτά πριν βγουν τα παιδιά στον ήλιο. Από εκεί και πέρα κάθε μια με δύο ώρες θα πρέπει να τους ξαναβάζετε. Όσο πιο συχνά μπαίνουν στη θάλασσα τόσο πιο πιθανό είναι να φεύγει το αντηλιακό και να μην έχει καθόλου ενέργεια και προστασία.

Φροντίστε να πάει παντού
Ο ήλιος μπορεί να πάει σε όποιο σημείο του σώματος δεν υπάρχει μαγιό! Αυτό πρέπει να το θυμάστε και να απλώνετε το αντηλιακό ακόμη και στο πίσω μέρος από τα γόνατα, πίσω από τα αυτιά, στο σβέρκο και σε άλλα σημεία που δεν φανταζόσασταν πριν ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

Καπέλο οπωσδήποτε
Είναι ο καλύτερος τρόπος ιδιαίτερα εάν δεν είναι πυκνά τα μαλλιά τους να αποφύγουν όχι μόνο ηλίαση, αλλά και κάψιμο στο δέρμα.

Πρωινές εξορμήσεις
Αν είναι δυνατόν, όσο πιο νωρίς το πρωί βγαίνετε στον ήλιο τόσο το καλύτερο θα είναι για εσάς και το παιδί σας. Το μεσημέρι ο ήλιος είναι στα χειρότερά του. Προσοχή επίσης στις μέρες που έχει λίγη συννεφιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει κακό ο ήλιος κι ας τον κρύβουν τα σύννεφα.

BABYBOOM : Της Γωγώς Παπαδάκου

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki