Sunday 12 August 2012

Γαλλία: 32χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια σε κάμπινγκ

Ο δράστης ομολόγησε πως έχει διαπράξει, από τον Ιούλιο, πέντε σεξουαλικές επιθέσεις σε μικρά κορίτσια.

Aveux pour des agressions sexuelles dans des campings



Ένα κοριτσάκι από την Ολλανδία και ένα από τη Γερμανία που έκαναν διακοπές με τις οικογένειές τους σε κάμπινγκ της νότιας Γαλλίας είναι ανάμεσα στα θύματα σεξουαλικής επίθεσης με δράστη έναν 32χρονο άντρα, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στην περιοχή Πριβά.
 
Ο δράστης, ο οποίος ομολόγησε πως έχει διαπράξει, από τον Ιούλιο, πέντε σεξουαλικές επιθέσεις σε μικρά κορίτσια θα παρουσιαστεί σήμερα, Κυριακή, το απόγευμα ενώπιον του ανακριτή στην πόλη Αβινιόν, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.
Ο άντρας αυτός που είναι χωρισμένος, ζει μόνος και δουλεύει σε οικοδομές παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια 11χρονη και ομολόγησε πως από τον Ιούλιο έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις σε κάμπινγκ στην περιοχή Αρντές, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της πόλης Πριβά, Φρανκ Αλζένγκρ.
Ο ίδιος έκανε λόγο για «σεξουαλικές επιθέσεις» και όχι για «βιασμό».
Η αστυνομία καταζητούσε τον δράστη μετά την επίθεση στις 7 Αυγούστου εναντίον της 11χρονης Γαλλίδας στο κάμπινγκ Σεν-Ντιντιέ-σου-Ομπενά. Μπόρεσε να τον εντοπίσει χάρη στο πορτρέτο του, όπως τον περιέγραψε το κορίτσι και δόθηκε στη δημοσιότητα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
kathimerini

Οξύ στρες στο παιδί από σεξουαλική παρενόχληση

Η κόρη μου είναι 12 ετών και μου αποκάλυψε ότι ο ξάδελφός της την παρενόχλησε σεξουαλικά. Ανησυχώ, είναι όλη μέρα έντρομη, παγωμένη στις αντιδράσεις της, ξαφνιάζεται με το παραμικρό και αρνείται να βγει από το σπίτι.
Θα πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας τις αποκαλύψεις της κόρης σας δίχως να μπείτε σε διαδικασία αμφισβήτησης ή καχυποψίας απέναντί της.
Οι αντιδράσεις της δηλώνουν ότι έχει βιώσει ένα σοβαρό για την ίδια ψυχοτραυματικό γεγονός. Ότι και να έγινε, ένιωσε μια μεγάλη απειλή για την ψυχική ή την σωματική της ακεραιότητα και αυτό την έκανε να φοβάται.
Ενδέχεται να εμφανίζει διαταραχή από οξύ στρες της οποίας τα συμπτώματα διαρκούν από λίγες ημέρες έως και ένα μήνα και περιλαμβάνουν: απουσία συναισθηματικής απαντητικότητας στο περιβάλλον, απόσυρση και αμνησία για το τραυματικό γεγονός, επαναβίωση της απειλής (flashbacks), υπερβολικό άγχος, αϋπνία. διέγερση κλπ.
Μπορεί να νιώθει ενοχή για το γεγονός και κατάθλιψη, οπότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να την απενοχοποιήσετε και να την βοηθήσετε να επανακτήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό της και στον έξω κόσμο.
Προσπαθήστε να αξιολογήσετε μαζί της με την λογική αυτό που υπέστη, δίχως να νιώσει θύμα και ανήμπορη και πάρει την απαραίτητη απόσταση για να το σκεφτεί.
Αν τα συμπτώματα επιμείνουν μέσα στον χρόνο, αναζητήστε την βοήθεια ψυχολόγου με στόχο να μειωθεί η παρατεταμένη αίσθηση απειλής που αισθάνεται και να ενισχυθεί η προσωπική αίσθηση ελέγχου απέναντι στο γεγονός και απέναντι στην ίδια την ζωή της.
 

Μυρσίνη Κωστοπούλου - διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας-ψυχοθεραπεύτρια

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki