Wednesday 29 August 2012

Καθηγητής-παιδόφιλος έβαζε κρυφές κάμερες
μέσα στην αίθουσα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 42χρονος καθηγητής μαθηματικών!

Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει τα πλάνα των Ελλήνων μαθητών
“Παγίδευε” την αίθουσα και κατέγραφε μαθητές και μαθήτριες την ώρα του μαθήματος
80 λήψεις μέσα από την αίθουσα είχε στο σπίτι του


Πάγωσε η κοινωνία στη Θεσσαλονίκη στο άκουσμα της είδησης ότι ο 42χρονος καθηγητής που ήδη από το 2010 έχει συλληφθεί για παιδική πορνογραφία δεν περιοριζόταν μόνο σε βίντεο που αγόραζε.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα εργαστήρια ο καθηγητής παγίδευε τις αίθουσες διδασκαλίας με κάμερες και κατέγραφε τους μαθητές του την ώρα του μαθήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις λήψεις ακούγονται ολόκληρες παραδόσεις μαθημάτων!  

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο καθηγητής είχε εγκαταστήσει τουλάχιστον 3 κάμερες και κατέγραφε τα παιδιά.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία υπάρχουν 80 αρχεία με λήψεις που είχαν γίνει μέσω υπολογιστή. Η κάμερα φέρεται να είχε τοποθετηθεί σε τέτοια σημεία της αίθουσας, ώστε να είναι δυνατή η λήψη απόκρυφων σημείων του σώματος των μαθητών.

Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι βλέποντας τα πλάνα και ειδικά όταν συνειδητοποίησαν ότι οι ομιλίες ήταν στα ελληνικά και άρα οι λήψεις είχαν γίνει σε ελληνικό σχολείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι πολύ πιθανό οι εικόνες με τους μαθητές που κατέγραψε ο 42χρονος καθηγητής μαθηματικών να έχουν κάνει το γύρο του κόσμου καθώς βρέθηκε λογισμικό ανταλλαγής εικόνων με άλλους στον υπολογιστή του.

Μπορεί ήδη να έχει πέσει στα χέρια της αστυνομίας ο 42χρονος καθηγητής από τον Ιανουάριο του 2010, ωστόσο με βάση τον νέο νόμο για τις προφυλακίσεις δεν έχει καταλήξει στο κελί!. Είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους! Τα νέα στοιχεία δίνουν άλλη διάσταση στην έρευνα εναντίον του που φαίνεται ότι αρχίζει και πάλι από την αρχή.


newsit

Η μητρότητα πάει πακέτο με τον διακεκομμένο και τον ταραγμένο ύπνο, κάτι που έχει και τις ωραίες στιγμές του

Όταν κοιμάται, ο τετράχρονος γιoς μου μοιάζει με μπίζνεσμαν που μόλις έκλεισε ένα καλό deal. Τον κοιτάζω συχνά έτσι όπως είναι ξαπλωμένος στο κάτω κρεβάτι της κουκέτας, αγέρωχος, μακάριος, παραδομένος σε κάποιο ανέφελο παιδικό όνειρο με γαϊδούρια και φάλαινες (οι πιο πρόσφατες εμμονές του). 
Στο επάνω κρεβάτι, η αδελφή του, με τα χέρια και τα πόδια απλωμένα στις τέσσερις γωνίες σαν ακρίδα, μονίμως ξεσκέπαστη, με το πρόσωπό της μωρουδίστικο ακόμη, στα έξι της χρόνια. 
Εγώ, πάλι, που από συνήθεια πλέον σηκώνομαι κάνα-δυο φορές μέσα στη νύχτα κάποιον να σκεπάσω, σε κάποιον να φέρω νερό ή να χαϊδέψω διώχνοντας μακριά «το κακό ονειράκι», αναπολώ συχνά τις ημέρες που μπορούσα να κοιμάμαι χωρίς διαλείμματα, χωρίς ενοχές και, βέβαια, χωρίς κάποιον να σκαρφαλώνει ξημερώματα πάνω μου και να με ρωτάει: «Οι δεινόσαυροι έχουν αφτιά;».
Πάει, τελείωσε, η μητρότητα πάει πακέτο με τον διακεκομμένο και τον ταραγμένο ύπνο. Τα πρωινά στο σχολείο ήμουν ο περίγελος των φίλων μαμάδων. Εμφανιζόμουν με φόρμα, πρόχειρα πιασμένο μαλλί και μαύρο γυαλί, ενώ δεν είχα προλάβει να πιω ούτε γουλιά καφέ, γεγονός που σαφώς επιδείνωνε την κατάσταση. 
Δεν υπήρξα ποτέ πρωινός τύπος και το να σηκώνομαι στις 07.15, κυνηγώντας δύο μικρούς ανθρώπους να ντυθούν «γρήγορα γρήγορα», καταλήγει συχνά σκέτος εφιάλτης. 
Η αλήθεια είναι ότι κάποιες μητέρες, με πιο καλοκουρδισμένο βιολογικό ρολόι από το δικό μου, συμφιλιώνονται πιο εύκολα με αυτή τη νέα πραγματικότητα. Εξ ού και κάμποσες πέφτουν για ύπνο από τις 10.00 και έτσι μπορούν να εμφανίζονται πρωί πρωί φρέσκες και καλοχτενισμένες δίπλα στο δικό μου απομεινάρι.
Βέβαια, δεν θα άλλαζα με τίποτε αυτές τις υπέροχες, μουλωχτές αγκαλιές, με τα μικρά χέρια να τυλίγονται ικετευτικά γύρω από τη μέση μου ενώ κοιμάμαι. Όπως δεν θα άλλαζα και τις εκπλήξεις. Όταν ο γιος μου ήταν δυόμισι ετών, μια θυμωμένη κραυγή με ξυπνούσε συχνά μέσα στο άγριο σκοτάδι: «Είμαι ξεσκέπαστοοος!». 
Σηκωνόμουν τρεκλίζοντας από τη νύστα και τα γέλια.

vimadonna

Μειώνεται μη αναστρέψιμα το ΙQ των εφήβων
που καπνίζουν χασίς

Αποβλακώνονται όσοι έφηβοι καπνίζουν χασίς,
καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται ακόμα.

Young cannabis smokers run risk of lower IQ

το χαμένο IQ δεν μπόρεσε ποτέ να αναπληρωθεί
Τα ευρήματα μιας έρευνας στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα από τη Νέα Ζηλανδία, έδειξαν ότι οι νεαροί χρήστες κάνναβης αυξάνουν το ρίσκο της μη αναστρέψιμης μείωσης του ΙQ τους. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι τα άτομα που ξεκίνησαν να καπνίζουν κάνναβη πριν τα 18 τους, εμφάνιζαν πτώση του ΙQ τους, καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτυσσόταν ακόμα.
Ένας Βρετανός ειδικός πιστεύει ότι τα αποτελέσματα αυτά απαντούν στο ερώτημα γιατί συνήθως οι χρήστες της ναρκωτικής ουσίας έχουν συχνά αποτυχίες στη ζωή τους.

Όπως αναφέρει το BBC, για παραπάνω από 20 χρόνια, οι ερευνητές μελετούσαν τη ζωή μιας ομάδας ανθρώπων από την πόλη Dunedin στη Νέα Ζηλανδία. Όταν ξεκίνησε η έρευνα οι συμμετέχοντες ήταν ακόμα παιδιά και δεν είχαν ξεκινήσει τη χρήση ναρκωτικών. Οι επιστήμονες εξέταζαν επανειλημμένα τα επιλεγμένα άτομα μέχρι να κλείσουν τα 38.
Τα αποτελέσματα ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς οι επιστήμονες, οι οποίοι είχαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες όπως η εξάρτηση στο αλκοόλ ή στα τσιγάρα, καθώς και τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έκαναν εκτεταμένη χρήση κάνναβης εμφάνιζαν και μειωμένο IQ.
Σημειώνεται ότι ακόμα και μετά τη λήξη χρήσης της ναρκωτικής ουσίας το χαμένο IQ δεν μπόρεσε ποτέ να αναπληρωθεί.

thebest

29 Αυγούστου: «Την κεφαλήν του Ιωάννου επί πίνακι»

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος:
Βλασταράκια από χόρτα έτρωγε και μέλι άγριο.
Ένα τρίχινο κουρέλι φορούσε... 

Τα έβαλε με την διεφθαρμένη εξουσία.
Στηλίτευσε με πάθος όλους τους επίορκους.
Άγιος: Σημαίνει τον καθαρό, τον ευσεβή, τον απαλλαγμένο από αμαρτίες, τον ιερό, στον οποίο οφείλουμε τιμή και σεβασμό.  
Ετυμολογικά προέρχεται από το ρήμα άζω - άζομαι που σημαίνει τιμώ, σέβομαι. 
άγιος, -αγία, -άγιον: αρχαία ελληνική,  
1: που έχει σχέση με το Θεό,
2: που έχει ζήσει τη ζωή του σύμφωνα με τις οδηγίες της θρησκείας του,
3: που είναι πολύ καλός και ήρεμος


Ποιος παίρνει αυτό τον τίτλο; Ποιος θεωρείται Άγιος;
Κατά την γνώμη μου, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική λέξη, αυτός που σέβεται τις αξίες, που δεν προδίδει τα πιστεύω του, αυτός που αγωνίζεται  γι αυτά που πιστεύει. Αυτός που δεν παρεκκλίνει του στόχου.

 Ένα πολύ ωραίο video
για μικρά και μεγάλα χαμομηλάκια :)
Αυτό έκανε ο Ιωάννης. Σε όλη του την ζωή προσπάθησε να είναι στην ευθεία οδό. Να κάνει το σωστό, να μην παραβεί τις αξίες του. Στον ίδιο στόχο παρακινούσε όλους τους συνανθρώπους του. Αυτή ήταν η ζωή του. Προσπαθούσε με όλη την δύναμη της ψυχής του να οδηγήσει τους συνανθρώπους του στη Σωτηρία. Στη Γαλήνη και ηρεμία της ψυχής του. Με τον μοναδικό τρόπο που είναι εφικτό αυτό. Κάνοντας το σωστό και το άριστο.
Και δεν ήταν μόνο λόγια ο Ιωάννης, ήταν και έργα.
Τα έβαλε με την διεφθαρμένη εξουσία. Στηλίτευσε με πάθος όλους τους επίορκους.
Κατήγγειλε την ανώτατη εξουσία, τους βασιλείς. Τους κατήγγειλε με πάθος και ένταση, ακόμη και όταν τον φυλάκισαν.
Έγινε η τύπτουσα συνείδηση κάθε άρχοντα και αρχόντισσας, ακόμη και όταν τον απείλησαν  με θάνατο.
Και δεν λιποψύχησε ακόμα και όταν πήγε ο δήμιος μπροστά του για να τον αποκεφαλίσει.
Κι αυτό, το έκανε για τους άλλους. Δεν το έκανε για τον εαυτό του.
Αυτός, ήταν ο απόλυτος ασκητής. Ακρίδες (βλαστάρια χόρτων) και άγριο μέλι έτρωγε. Ένα κουρέλι φορούσε για ένδυμα.
Ο Ιωάννης θυσιάστηκε για όλους εμάς. Θυσιάστηκε με πλήρη επίγνωση και με ελεύθερη βούληση. Έδωσε τη ζωή του ως τελευταίο χτύπημα στην Εξουσία.
Αυτός που αξιώθηκε να "δει" ότι ήρθε η ώρα για τον Σωτηρία του κόσμου. Και Προ-είπε, προφήτευσε το επικείμενο. Την έναρξη του έργου του Χριστού.
Είναι αυτός που άνοιξε τον Δρόμο, για αυτό και τον Είπαν Πρόδρομο.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki