Friday 31 August 2012

Συλλήψεις 13 ατόμων για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Στη δημοσιότητα ονόματα

Λύσσαξαν  οι διεστραμμένοι, οι ανώμαλοι...

Στις έρευνες βρέθηκε σε ψηφιακά αρχεία
ιδιαίτερα σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό
Μεγάλη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Δούρειος Ίππος» για την καταπολέμηση και τον εντοπισμό ατόμων που διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, ολοκληρώθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Ρόδο, Κρήτη και Ξάνθη.
Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα ενώ σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες για έναν από τη Κοζάνη, έναν από την Κρήτη και μέσω της Interpol για έναν ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό.

Στις έρευνες βρέθηκε σε ψηφιακά αρχεία ιδιαίτερα σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό και περισσότερες από 500.000 φωτογραφίες ανηλίκων.

Για πέντε από τους συλληφθέντες υπάρχουν σχετικές διατάξεις της εισαγγελίας και δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους. 


Πρόκειται για τους:
- Νικόλαο Μπαλτά, γεννηθείς το 1977, αστυνομικός των ΕΚΑΜ

- Οικονόμου Παντελής γεννηθείς το 1956
- Οικονόμου Γεώργιος, γεννηθείς το 1988
- Οικονόμου Στυλιανός γεννηθείς το 1991.

(ωραία οικογένεια!!)
Ακόμα ανακοινώθηκε το όνομα του Τούρκου υπηκόου Οζ Ατλάν, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών.


skai

Μάθημα αγάπης απο ένα δίχρονο αγοράκι!

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία που έγινε στις καλοκαιρινές μας διακοπές και που με γέμισε με περηφάνια για το γιο μου αλλά και αγανάκτηση για τους ανθρώπους γύρω μας...
" νινί γαβ μαμα 'λαιει"
Είναι πρωί και με το 2,5 χρονών γιο μου κάνουμε βόλτα με το ποδηλατάκι του και βρισκόμαστε έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού.. Ξαφνικά προσπαθεί να κατέβει από το ποδήλατο και μου λέει " Μαμά 'λαιει, μαμά 'λαιει".... Δείχνει το μικρό του χεράκι μέσα στα χόρτα και συνεχίζει να φωνάζει "πάμε μαμά πάμε"..
Έχει δίκιο! Ακούγεται ένα μικρό σιωπηλό κλάμα.. μα που το άκουσε αναρωτιέμαι.. ψάχνω στα χόρτα και βρίσκω κουλουριασμένο ένα μικρό σκυλάκι κάποιων εβδομάδων να κλαίει, ταλαιπωρημένο, μέσα στον ήλιο, αδύναμο...

Ο Δημήτρης ανοίγει διάπλατα τα μάτια του, σαν να ανακάλυψε το μεγαλύτερο θησαυρό και μου λέει " νινί γαβ μαμα 'λαιει" και θέλει να το αγκαλιάσει.. Κοιτάμε γύρω μας , είμαστε στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού, δίπλα σε δημόσιες υπηρεσίες, καφενεία, σχολεία και ιατρεία, εκατοντάδες άνθρωποι περνούν από αυτό το σημείο καθημερινά, αλλά κανείς δεν δίνει σημασία..

Φωνάζω έναν κύριο με στολή, αλλά μου λέει ότι είναι βιαστικός...

 Έναν άλλο ηλικιωμένο κύριο μέσα από το δημαρχείο αλλά αποστομωτικά μου λέει :
- Η μάνα του το παράτησε εσύ θα το σώσεις; Μα είμαι και εγώ μάνα του λέω και με κοιτάει απορημένος.. Με παραπέμπει στον πρόεδρο που με κοιτάει σαν ούφο και υπόσχεται να κάνει κάτι αλλά χωρίς να κουνηθεί από την δερμάτινη καρέκλα του..
Φεύγω θυμωμένη και απευθύνομαι σε μια καταστηματάρχη της γειτονιάς, είναι γυναίκα και μάνα, δεν μπορεί κάτι θα ξέρει παραπάνω.. :

- Υπάρχει κάποιος να μαζεύει τα αδέσποτα, είναι ένα κουταβάκι εδώ έξω, ξέρετε κάποιον να θέλει σκυλάκι;
- Τι να τα κάνουμε κυρία μου τα ζώα, μας γεμίζουν ψύλλους τις αυλές, κανένας δεν ενδιαφέρεται.... Εσείς τι είστε; Φιλόζωη; μου λέει εκνευρισμένη..
Ο Δημήτρης περιμένει στο ποδηλατάκι του απορημένος, δεν καταλαβαίνει γιατί μιλάει η μαμά με τόσους ανθρώπους, γιατί φωνάζει..

Μου τραβάει το χέρι, σαν να καταλαβαίνει, και μου λέει " Έλα μαμά, πάμε", πλησιάζει το κουτάβι, παίρνει το παγουρίνο του με το γάλα και προσπαθεί να το βάλει στο στόμα του κουταβιού...

"Μαμά νινί γάλα" μου λέει... Και τότε βουρκώνω, δυο χρονών παιδί και προσπαθεί να ταΐσει ένα κουτάβι και κανείς γύρω δεν δίνει δεκάρα..

-Πάμε Δημήτρη να φέρουμε γάλα στο σκυλάκι του λέω και πετάει από την χαρά του, ο φούρνος είναι στα 100 μέτρα και η φουρνάρισσα καλή γυναίκα, φτωχή και σπλαχνική, την ξέρω από παιδί...

Κυρά Τούλα, το και το της λέω, δώσε μου γάλα και 2 κεσεδάκια για να ταΐσω το κουτάβι και άσε με να κάνω ένα τηλέφωνο..

Γυρνώντας πίσω, ο Δημήτρης μου λέει, " μαμά γαβ 'πίτι" θέλοντας να το πάρουμε σπίτι.... Άντε τώρα να εξηγήσεις σε ένα δίχρονο γιατί δεν μπορείς να το πάρεις στο διαμέρισμα και στο ότι η πολυκατοικία μας απαγορεύει τα ζώα.... Άλλο και αυτό το αλλόκοτο..

Ο κτηνίατρος έχει φτάσει, ευτυχώς είναι φίλος μου.. Υπόσχεται να το φροντίσει εκείνος μέχρι να βρεθεί μια οικογένεια να το πάρει.

- " Μπαι μπαι νινι γαβ ,  Μίμης "πάει" (Ο Δημήτρης σ' αγαπάει) είπε ο γιος μου και βυθίστηκε στην αγκαλιά μου...
Πόσο θα θέλαμε να το είχαμε κάνει μέρος της οικογένειας μας σκέφτηκα..

- Να ' σαι καλότυχο του είπα όταν το είδα για τελευταία φορά..
Αναρωτιέμαι ολόκληρη τουριστική Χαλκιδική δεν έχει ένα φορέα για τα αδέσποτα; Τι εικόνα δίνουμε στους τουρίστες; Τι εικόνα δίνουμε στα παιδιά μας;

 
από mamafromgreece

Έβαζαν 3χρονα παιδιά να χτυπιούνται μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσεως και τα βιντεοσκοπούσαν!!!

Η αστυνομία του Λος Άντζελες συνέλαβε τρεις γυναίκες, επειδή διοργάνωναν αγώνες μέχρι τελικής πτώσεως μεταξύ τρίχρονων παιδιών.

Tiana Harris, Estefania Myers, Lisa Parker
Accused of Running Delaware Toddler Fight Club

Μάλιστα, η “LA Times” αποκαλύπτει πως το περιστατικό καταγράφηκε σε παιδικό σταθμό.

Η 19χρονη Tiana Harris, η 21χρονη Estefania Myers και η 47χρονη Lisa Parker ήταν αυτές που φυλακίστηκαν και που θα δικαστούν.
Άλλωστε είχαν φτάσει στα χέρια των αρχών βίντεο, τα οποία καταδείκνυαν τις αηδιαστικές τους πράξεις.

Αυτές έπειθαν παιδάκια να χτυπούν το ένα το άλλο, σαν να δίνουν αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως.
Μάλιστα είχαν απαγορέψει τα τσιμπήματα, ώστε να αυξήσουν τη βιαιότητα του θεάματος.
Φυσικά ο παιδικός σταθμός έκλεισε άμεσα.
lcitynews

Συμβουλές για παιδιά που είναι αριστερόχειρα

Προτού ξεκινήσουμε, για το πώς να διδάξετε δεξιότητες γραφής στο παιδί σας, θα πρέπει καταρχήν να γνωρίζετε εάν το παιδί σας είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.  
Τα αριστερόχειρα παιδιά
Είναι πολύ απλό να το προσδιορίσετε. Απλώς παρατηρήστε το παιδί σας όταν ξεκινά να μαζεύει πράγματα. Το χέρι που χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό θα σας δείξει εάν είναι αριστερόχειρας ή όχι. Τα αριστερόχειρα παιδιά διαφέρουν λιγάκι από τα συνηθισμένα παιδιά.
Υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία θα πρέπει να έχετε κατά νου όταν θα ξεκινήσετε να τους διδάσκετε να γράφουν:
  1. Αφήστε το παιδί σας να κατανοήσει ότι παρόλο που γράφει με το αριστερό χέρι, αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση ελάττωμα.
  2. Κάντε το να καταλάβει ότι υπάρχουν πολλά ακόμη παιδιά σαν και αυτό, αν και μπορεί να μην είναι κοντά του.
  3. Βεβαιωθείτε ότι μπορεί να γράψει την κάθε λέξη με καλή γραφή και με όμορφα γράμματα.
  4. Μην το εξαναγκάζετε ποτέ να χρησιμοποιεί το δεξί χέρι, αυτό μπορεί να προκαλέσει επιπλέον πίεση, και μπορεί να μην καταφέρει να γράψει καλά.
  5. Το παιδί θα πρέπει να κρατάει τις σημειώσεις κοντά στο “αριστερό του χέρι” δημιουργώντας την κατάλληλη γωνία σύμφωνα με τη θέση του χεριού του.
  6. Το σημειωματάριο θα πρέπει, επίσης, να έχει την κατάλληλη απόσταση, και να τοποθετείται στο κατάλληλο ύψος με σκοπό να κάνει το παιδί να αισθάνεται άνετα κατά τη διάρκεια του γραψίματος.
  7. Διδάξτε του πώς να κρατάει/πιάνει με τον κατάλληλο τρόπο ένα μολύβι μεταξύ του δείκτη, του μεσαίου δακτύλου και του αντίχειρα.
  8. Να προσπαθείτε πάντα να κινητοποιείτε και να εκτιμάτε το παιδί σας όταν γράφει και χρησιμοποιεί το αριστερό του χέρι.
  9. Δώστε του να κρατήσει χρωματιστά μολύβια/στυλό που να ελκύουν την προσοχή του, και να διατηρούν το ενδιαφέρον του στο γράψιμο.
  10. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ικανότητα κατανόησης και μάθησης του παιδιού σας ενώ το διδάσκετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να το διδάξετε με τον κατάλληλο τρόπο.
  11. Προσπαθήστε να κατανοήσετε την υπομονή του παιδιού σας, και ακόμη και όταν απογοητεύεται παραμείνετε ψύχραιμοι. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από τη δική σας πλευρά.
  12. Προσπαθήστε να το διδάξετε εικονικά – μέσω εικόνων, και πείτε του να γράψει για αυτό που βλέπει. Αυτό θα βελτιώσει τον τρόπο χειρισμού του χεριού του.
  13. Μην ανησυχείτε στην αρχή για τα κακογραμμένα κείμενα και τα ορθογραφικά λάθη. Βοηθήστε το παιδί σας να βελτιωθεί σταδιακά.
Τέλος, κάθε παιδί με αριστερή πλευρίωση θα πρέπει να ακολουθεί κάποιες τεχνικές κατά την εμπλοκή του σε γραφοκινητικές δραστηριότητες καθώς η φορά της γραφής, αλλά και η κατεύθυνση έχει αναπτυχθεί από δεξιόχειρες για δεξιόχειρες!!!
Ουσιαστικά προσπαθούμε να κάνουμε το παιδί να γράψει αντίθετα από τον φυσικό του τρόπο…
Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να κάνουμε λίγο ποιο εύκολη τη ζωή του…

  • Οι αριστερόχειρες θα πρέπει να κάθονται ελάχιστα ποιο ψηλά στην καρέκλα από τους δεξιόχειρες. Έτσι η οπτική επαφή με αυτό που γράφουν θα είναι καλύτερη. Ένα μαξιλαράκι στο κάθισμα θα βοηθήσει αρκετά.
  • Επίσης, με την ίδια ακριβώς λογική θα πρέπει να πιάνει το όργανο πιο ψηλά (περίπου 3,5 εκατοστά από την μύτη του μολυβιού).
  • Η δύναμη που βάζουμε στο μολύβι θα πρέπει να είναι ίση σε κάθε δάκτυλο (αντίχειρας, μέσος και δείκτης) ώστε η θέση να μην χαλάει.
  • Η θέση του χαρτιού είναι εξαιρετικά σημαντική!!! Ποτέ το χαρτί παράλληλο με το σώμα του παιδιού αλλά παράλληλο με το χέρι που γράφει!! (Στην περίπτωση μας σκεφτείτε ότι η αριστερή πάνω γωνία θα πρέπει περίπου να «δείχνει» την πάνω πλευρά του γραφείου / θρανίου).
  • Επίσης, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε αρχικά μολύβι με μαλακή μύτη ώστε η ροή πάνω στο χαρτί να είναι πιο ομαλή.
  • Στα γράμματα που απαιτούν οριζόντιες γραμμές δεν θα πρέπει να είμαστε αυστηροί με την φορά (αριστερά προς δεξιά) αλλά θα πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να διαλέξουν ό,τι τα βολεύει!
Επίσης, αν είναι δυνατό στο σχολείο καλό θα ήταν να μην κάθεται στο ίδιο θρανίο ένας αριστερόχειρας με έναν δεξιόχειρα!!!
από ikidcenters

Μπορεί ένα παιδί να αντισταθεί στα γλυκά;

Μπροστά τους έβαζαν ένα πλαστικό πιάτο με ζαχαρωτό.

Children who resist sweets less likely to be obese adults

 Οι ερευνητές θέλησαν να δουν πως αντιδρούν τα παιδιά στα γλυκά. Αν μπορούν ακόμη να συγκρατηθούν σε κάποια πράγματα.
Και να τι έκαναν. Έβαζαν παιδιά μέσα σε ένα δωμάτιο. Μπροστά τους έβαζαν ένα πλαστικό πιάτο με ζαχαρωτό. 
Η υπεύθυνη του έλεγε ότι μπορούν να φάνε το ζαχαρωτό τώρα ή αν περιμένουν 20 λεπτά χωρίς να το φάνε θα τους έδινε και ένα δεύτερο και θα μπορούσαν να τα φάνε αμέσως και τα δύο.
Οι αντιδράσεις το παιδιών προκαλούν γέλιο. 
Όμως όπως εξήγησαν οι επιστήμονες το πείραμα αυτό βοηθάει στο να καταλήξουν σε πολλά συμπεράσματα για το πως λειτουργεί το παιδικό μυαλό και ποιους περιορισμούς μπορεί να βάλει.
Τα συμπεράσματα θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.
Δείτε το βίντεο και τις αντιδράσεις των παιδιών...


pathfinder

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki