Tuesday 18 September 2012

Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πρόσκοποι στις ΗΠΑ

Η οργάνωση προσπάθησε
«να θάψει τους φακέλους της διαστροφής»
Αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόκρυψης εκατοντάδων περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης κατά το διάστημα 1970 -1991 βρίσκεται η οργάνωση των Προσκόπων των ΗΠΑ, μετά από σχετικό δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης των Los Angeles Times.

Αφού εξέτασε 1.600 εμπιστευτικούς φακέλους, η εφημερίδα αναφέρει ότι για περισσότερες από 500 περιπτώσεις η οργάνωση ενημερώθηκε για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης από τα ίδια τα θύματα, τους γονείς τους, στελέχη της οργάνωσης ή μέσω ανώνυμων καταγγελιών και δεν ανέφερε τίποτε στις αρχές.
Η οργάνωση, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα εκατομμύρια μέλη και προσπάθησε «να θάψει τους φακέλους της διαστροφής», θα αντιμετωπίσει τις επόμενες εβδομάδες τη δικαιοσύνη όπου εκκρεμεί μεγάλος αριθμός μηνύσεων.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Όρεγκον έχει ζητήσει δημόσια έρευνα για 1.200 φακέλους που χρονολογούνται ανάμεσα στο 1965 και το 1985, στους οποίους περιλαμβάνονται περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα των Los Angeles Times.
  Η οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1910, ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και δεσμεύθηκε να συνεργασθεί με τις αρχές.

tvxs

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ: Καμπάνια αλληλεγγύης
για το Παιδικό Χωριό SOS

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Καμπάνια αλληλεγγύης ξεκινάει το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να υποστηρίξει την λειτουργία του Παιδικού Χωριού SOS που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. 

Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών έστειλαν ήδη σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας επιστολή, με την οποία ζητούν την συμπαράσταση και τη βοήθεια τους.
Παρακαλείται έτσι όποιος ή όποια έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει σε οικιακά είδη (διατροφής και καθαρισμού) να τα παραδώσει στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου (Πανεπιστημίου 30) ή στην Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής (3ος όροφος – γραφείο 301). 
Μαζί με τα είδη που επιθυμεί κανείς να συνεισφέρει, πρέπει να έχει και δύο καταλόγους αυτών, προκειμένου να γίνει η βεβαίωση παραλαβής των από το Πανεπιστήμιό μας.  
Η συγκέντρωση των οικιακών ειδών για το παιδικό χωρίο SOS θα γίνει από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.
Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-3689770, 210 3689771 (για το κεντρικό κτίριο), 210 7277322 και 210 7277639 (για την Φιλοσοφική Σχολή).
Πέρα από τα μέλη της Κοινότητάς μας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι υπήρξε ικανός αριθμός άλλων συμπολιτών μας που είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην αξιόλογη αυτή πράξη προσφοράς.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki