Αν η δουλειά σας κρατάει πολλές ώρες μακριά από το σπίτι, θα πρέπει να βρείτε τον ποιοτικό χρόνο που χρειάζεται, ώστε και η σχέση με το παιδί σας να βρίσκετε σε μία ισορροπία αλλά και το παιδί να μη νιώθει την έλλειψή σας.
Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, ανακαλύψτε ποια είναι τα πράγματα που τα ευχαριστούν και κάντε τα μαζί! Πηγαίνετε μαζί στο πάρκο, στον παιδότοπο, σε μία φίλη/ο του, σινεμά, θέατρο, ή απλά καθίστε να φάτε παρέα του.
Θα εκπλαγείτε με το πόσο λίγο χρόνο θέλουν τα παιδιά μας από εμάς για να καταλάβουν ότι σε αυτά δίνουμε όλη μας την προσοχή.
Όταν μπαίνετε μέσα στο σπίτι, δώστε όλη σας την προσοχή πάνω του, μιλήστε του, παίξτε, γελάστε, μοιραστείτε την ώρα που έχετε μαζί του για να είστε πραγματικά δίπλα του, και όχι απλά μία παρουσία στο σπίτι που θα ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο, όπως παραδείγματος χάρη το συγύρισμα, αντί για το ίδιο το παιδί!
Όταν βρίσκεστε με το παιδί, ξεχάστε το κινητό σας τηλέφωνο. Το να απαντάται συνεχώς σε επαγγελματικά ή φιλικά τηλεφωνήματα και το παιδί να περιμένει εναγωνίως να ασχοληθείτε μαζί του, αποτελεί για τον ψυχισμό του μία τεράστια απογοήτευση.
Αν δεν είστε απόλυτα σίγουρη ότι θα καταφέρετε να είστε συνεπής σε κάτι που του έχετε τάξει, μην υπόσχεστε! Τα παιδιά πληγώνονται περισσότερο, όταν περιμένουν κάτι και δεν γίνεται παρά όταν δεν το περιμένουν καθόλου.

© mother.gr