Saturday 6 October 2012

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε σουπίτσα με 12 λαχανικά!

Ένα από τα ιδανικά φαγάκια για τις κρύες ημέρες που έρχονται είναι οι σούπες!
Πολλά παιδιά βέβαια, δεν είναι και φανατικοί θαυμαστές αυτού του γεύματος.  
Συνδυάζοντας όμως  διάφορα συστατικά μπορείτε να φτιάξετε ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα μπουν στον πειρασμό να το δοκιμάσουν!

ΥΛΙΚΑ
- 150 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
- 2-3 φλυτζάνια του καφέ κοφτό μακαρονάκι
- 1 πατάτα μεγάλη
- 1 κολοκύθι
- 1 καρότο
- 5 φασολάκια
- 5 φύλλα μαρουλιού
- 1 κρεμμύδι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 6 φύλλα σπανάκι
- σελινόριζα
- μαϊντανό
- άνηθο
- σέλινο
- φρέσκο χυμό ντομάτας
- λίγο λεμόνι
- αλάτι
- ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το κοτόπουλο να σιγοβράζει με λίγο αλάτι και λάδι. 
Έπειτα κόβουμε σε μικρούς κύβους την μισή πατάτα, το μισό κολοκύθι, το μισό καρότο, τη σελινόριζα και το μισό κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. 
Μετά ψιλοκόβουμε 2 φασολάκια, 1 φύλλο σπανάκι, 1 φύλλο μαρούλι, 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι και τα βάζουμε και αυτά να βράσουν. 
Προσθέτουμε τον φρέσκο ντοματοχυμό και λίγο λεμόνι. 
Έπειτα βάζουμε στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ψιλοκόβουμε έως ότου το μείγμα γίνει σαν πουρές και τα προσθέτουμε στην σούπα. 
Τέλος αφού βράσουν αρκετά, προσθέτουμε το μακαρονάκι και το αφήνουμε να χυλώσει.

από mothersblog

Βελτιώστε τη σχέση με το παιδί σας

Όπως όλες οι σχέσεις έτσι κι αυτή γονέα και παιδιού χρειάζεται προσπάθεια για να είναι γερή και υγιής. Μην υποτιμάτε τα παιδιά σας. Συνήθως είναι αυστηρά και δίκαια και πρέπει να τα αντιμετωπίσετε σωστά για να χτίσετε μία σχέση με γερά θεμέλια που θα κρατήσει στο χρόνο. 
Enhance your parent-child relationship
Τα παιδιά που τρώνε μαζί με τους γονείς τους,
κυρίως στην παιδική ηλικία,
αναπτύσσουν δυνατούς δεσμούς

Μερικά απλά πράγματα μπορούν να θεμελιώσουν τη σχέση σας με τα παιδιά σας.  

1. Πείτε του ‘σ’ αγαπώ’. 
Μπορεί να είναι δεδομένο αλλά και μόνο στο άκουσμά της λέξης το παιδί νιώθει ασφάλεια, πράγμα που δυναμώνει το χαρακτήρα του και την αυτοπεποίθησή του.
2. Διδάξτε του τι αξίες σας και τα ιδανικά σας.
 
Είναι σημαντικό το παιδί να έχει τέτοιου είδους πρότυπα από τους γονείς του.
3. Βρείτε μία λέξη-κωδικό για το παιδί σας που θα είναι το μυστικό σας.
 
Πρόκειται για μία λέξη που μπορεί να λειτουργήσει ως ένα τρυφερό παιχνίδι αλλά και να βγάλει ανώδυνα το παιδί σας από μία δύσκολη κατάσταση χωρίς να νιώσει αμήχανο.
4. Βρείτε και διατηρήστε ένα τελετουργικό πριν πάτε για ύπνο
. Μοιραστείτε μαζί του λίγη ώρα. Είναι ένας ωραίος τρόπος να τελειώνει ή μέρα και των δύο. Ακόμα κι αν τα παιδί μεγαλώσει αυτό το τελετουργικό θα σας φέρει κοντά.
5. Αφήστε το παιδί σας να σας προσφέρει τη βοήθειά του.
 
Να είστε σίγουροι ότι η αποδοχή σας θα το κάνει να νιώσει περήφανο και χρήσιμο.
6. Παίξτε μαζί με τα παιδιά σας.
 
Την ώρα του παιχνιδιού θα απελευθερωθείτε και οι δύο και είναι φυσικό επόμενο να έρθετε πιο κοντά.
7. Τρώτε όλοι μαζί.
 
Παλιά συνταγή αλλά πάντα επίκαιρη. Τα παιδιά που τρώνε μαζί με τους γονείς τους κυρίως στην παιδική ηλικία αναπτύσσουν δυνατούς δεσμούς, αφού η ώρα του φαγητού στο τραπέζι μπορεί να αποτελέσει μία ευκαιρία για συζήτηση.
8. Τέλος μπορείτε να καθιερώσετε μία μέρα για να κάνετε τη δική σας βόλτα.
 
Μία αποκλειστική έξοδος με το παιδί σας, που με τα χρόνια θα γίνει συνήθεια θα σας βοηθήσει να έρχεστε κοντά ακόμα κι όταν το παιδί σας μεγαλώνει και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την καθημερινή επαφή σας. Φανταστείτε πόσο ωραίο θα ήταν να κρατήσετε μία τέτοια συνήθεια ακόμα κι όταν το παιδί σας θα φύγει από το σπίτι.

από newpost

πηγή της πηγής: jenny

Σήμα κινδύνου στους έφηβους για τα ενεργειακά ποτά

Την προσοχή των εφήβων στην κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τον εθισμό τους στην καφεΐνη εφιστά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων μετά από σχετική έρευνα που διενήργησε σε δείγμα 4.562 μαθητών Λυκείου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Report Finds Energy Drinks Risky for Kids

Σύμφωνα με την έρευνα, το 43,9% των νέων καταναλώνει μετά μανίας ενεργειακά ποτά, η χημική σύσταση των οποίων είναι αμφισβητήσιμη από την επιστημονική κοινότητα.
Αν και η κατανάλωση των εν λόγω ποτών από μαθητές δεν γίνεται σε ποσότητες τέτοιες ώστε να εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν σημεία που χρήζουν προσοχής, όπως, για παράδειγμα, το ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό εφήβων οι οποίοι ξεκίνησαν να τα καταναλώνουν στο Δημοτικό, ενώ οι περισσότεροι δεν φάνηκε να γνωρίζουν ότι τα ποτά αυτά περιέχουν καφεΐνη.

Εξίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί έφηβοι δήλωσαν ότι έχουν καταναλώσει σημαντικές ποσότητες των ποτών αυτών μαζί με αλκοόλ. Από εκείνους που δήλωσαν ότι καταναλώνουν ενεργειακά ποτά, το 55,4% ήταν αγόρια. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 17% δήλωσε ότι δοκίμασε πρώτη φορά ενεργειακά ποτά στο Δημοτικό!

Σε ποσοστό 47,9% δοκίμασαν στο Γυμνάσιο και το 23,7% στο Λύκειο. 

Το 73,5% δήλωσε ότι τα καταναλώνει επειδή απλά του αρέσει η γεύση τους, ενώ το 41,9% τα επιλέγει διότι πιστεύει ότι τα ενεργειακά ποτά του δίνουν την ενέργεια που χρειάζεται.
Το 54,1% των μαθητών δήλωσε ότι διαβάζει τη διατροφική επισήμανση στις ετικέτες των ενεργειακών ποτών, αλλά από αυτούς μόνο ο ένας στους τρεις μπορούσε να θυμηθεί ότι τα ποτά αυτά περιέχουν καφεΐνη.

Το 34,5% δήλωσε ότι ο μέγιστος αριθμός ενεργειακών ποτών που καταναλώνει σε μία μέρα είναι ένα ποτό. Ομως, υπήρχε και ένα ποσοστό της τάξης του 8,1% που δήλωσε ότι σε μία μέρα έχει καταναλώσει και πέντε τέτοια ποτά!

Περίπου το 12,4% φάνηκε να προσλαμβάνει περισσότερα από 240 mg καφεΐνης ημερησίως, το οποίο αντιστοιχεί σε πάνω από τρία φλιτζάνια στιγμιαίου καφέ την ημέρα.


ΠΗΓΗ: Espressonews.gr, 
madata.gr 

Αναρτήθηκε από 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki