Wednesday 10 October 2012

Η φωτογραφία της ημέρας: Το τρίτο παιδί

Η φώτο που σαρώνει:
Δεν είμαι τεκμήριο, είμαι το τρίτο παιδί 

Όλη η αλήθεια σε μια φωτογραφία...  
Τα παιδιά δεν είναι τεκμήρια, είναι αθώες ψυχές.

Η φωτογραφία που θα δείτε κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα συγκεντρώνοντας όπως είναι λογικό δεκάδες likes και shares αφού αποτυπώνει την αλήθεια με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο.

Δείτε την...
Δεν είμαι τεκμήριο, είμαι το τρίτο παιδί!!
Πηγή

Παιδικά χέρια δημιουργούν…

Εμπνευσμένες δημιουργίες από τα χέρια μικρών παιδιών, είναι οι καρποί του εργαστηρίου κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, που λειτουργεί για τρίτη χρονιά στους κόλπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά.

Το «Εργαστήρι Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας» απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και για την συμμετοχή τους δεν απαιτούνται δίδακτρα.

Η ομάδα των μικρών κουκλοπαικτών, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Σταυρούλας Μαστρογιάννη, μετά από δύο πολύ αποδοτικές, ευχάριστες και γεμάτες εμπειρίες χρονιές, ετοίμασε και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία δύο επιτυχημένες παραστάσεις:

Η «Λιλιπούπολη» την πρώτη χρονιά λειτουργίας της σχολής τον προηγούμενο χρόνο και «Οι δραπέτες της σκακιέρας» που παρουσίασαν τα παιδιά το περασμένο καλοκαίρι, είναι καρποί μιας δημιουργικής πρότασης, που έχει ως αποδέκτες δεκάδες παιδιά με ευαισθησίες.

Οι δύο παραστάσεις ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους καθώς το μεράκι και η δημιουργική φαντασία της ομάδας οδήγησαν σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Οι απαιτήσεις γονέων και παιδιών συνεχώς αυξάνονται, για τους λόγους αυτούς συνεχίζονται και τη νέα περίοδο τα μαθήματα με ανανεωμένη θεματολογία πολλά βοηθήματα και νέες εμπνεύσεις. Το αυξημένο ενδιαφέρον παιδιών και γονέων, δίνει υποσχέσεις κι ανοίγει καινούριους δρόμους για τη νέα κουκλοθεατρική χρονιά, για την οποία οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει.

Στις πολύ φροντισμένες εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Κέντρου Ιδρύματος κάθε Παρασκευή 16.30- 21.00, οι μικροί δημιουργοί συμμετέχουν σε πρωτότυπες δραστηριότητες. Τα παιδιά γνωρίζουν το γοητευτικό κόσμο του κουκλοθέατρου, μαθαίνουν τις βασικές αρχές του, κατασκευάζουν τις κούκλες τους (μαρόττες, γαντόκουκλες, δακτυλόκουκλες, μαριονέτες) και δίνουν ζωή στους χαρακτήρες μιας ιστορίας ή φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι μέσα από τη φαντασία τους.

Ακροβατώντας ανάμεσα στο πραγματικό και το άπιαστο, το κουκλοθέατρο δίνει τη δυνατότητα για αυτοσχεδιασμό, ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων, συνεργασία με την ομάδα.

«Το παιδί κρατώντας την κούκλα που το ίδιο έχει φτιάξει, αποκτά δύναμη και πίστη στον εαυτό του, καθώς η κούκλα γίνεται σύμμαχός του και το βοηθά να εξωτερικεύσει τους προβληματισμούς και τις ανάγκες του» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας. Το παιδί παρεμβαίνει στον κόσμο και αυτενεργεί, όπως στο παιχνίδι του, απολαμβάνοντας μέσα από τη σύμβαση του ονείρου την αλλαγή της πραγματικότητας.

Το «Εργαστήρι Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας» απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και για την συμμετοχή τους δεν απαιτούνται δίδακτρα. Υπεύθυνη εργαστηρίου και τη νέα περίοδο είναι η Σταυρούλα Μαστρογιάννη και το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες, 6947685136

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

«Αν είναι να ζητήσετε επιπρόσθετα μέτρα, καλύτερα να βρείτε άλλο λαό»... - Η ρήση της ημέρας

Απίστευτη ατάκα Παπούλια σε Merkel!

Απίστευτη ατάκα Παπούλια σε Μέρκελ!
«Αν είναι να ζητήσετε επιπρόσθετα μέτρα,
καλύτερα να βρείτε άλλο λαό»...
 
Την είπε την ατάκα ο Κάρολος Παπούλιας στη καγκελάριο της Γερμανίας!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στην Angela ενώ συζητούσαν για τα μέτρα:

«Αν είναι να ζητήσετε επιπρόσθετα μέτρα,
καλύτερα να βρείτε άλλο λαό»...


Σωστός ο Κάρολος....

parapolitika.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki