Monday 5 November 2012

Σκότωσε στο ξύλο παιδί της και μετά το έκαψε, γιατί δεν μπορούσε να αποστηθίσει το Κοράνι

Μοιάζει απίστευτο. Αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Δε μπορεί να το χωρέσει (λογικός) νους. Αλλά συνέβη. Ένα 7χρονο αγόρι δολοφονήθηκε άγρια από την ίδια του τη μητέρα.
Τον χτύπησε με μια βέργα. Τον σκότωσε στο ξύλο δηλαδή. Αλλά η τιμωρία, δεν ήταν αρκετή. Γι’ αυτό κι εκείνη, του έβαλε φωτιά καίγοντας το κορμάκι του! Τι έγκλημα θα μπορούσε να είχε κάνει ένα παιδί επτά ετών για να αξίζει τέτοια τιμωρία; Δε μπορούσε να αποστηθίσει το Κοράνι. Δυσκολευόταν να μάθει απέξω όσα λέει το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων.

Δεν έγινε στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στο Ιράκ ή οπουδήποτε αλλού. Έγινε στην Ιρλανδία. Και πιο συγκεκριμένα στο Κάρντιφ. Εκεί έμενε η 32χρονη Σάρα Έτζ και ο 7χρονος γιος της Γιασίν Αλί.
«Τον έδειρε σαν σκύλο» κατέθεσε κάποιος στο δικαστήριο του Κάρντιφ όπου δικάζεται η παιδοκτόνος.
Αρχικά, ο θάνατος του παιδιού θεωρήθηκε δυστύχημα. Αλλά η νεκροψία ήρθε να ρίξει φως στην αλήθεια. Αποκάλυψε δηλαδή πως ο Γιασίν είχε πεθάνει πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, η 32χρονη κακοποιούσε το παιδί και πριν από το περιστατικό: το έδερνε με σφυρί, με πλάστη, με παντόφλα, με μπουνιές και τον κλείδωσε στο υπόγειο, τον έδενε στην πόρτα και τον ανάγκαζε να κάνει push-ups γιατί έμενε πίσω στις ισλαμικές σπουδές του.

Η Σάρα και ο σύζυγός της, Γιουσούφ, ήθελαν να κάνουν το γιο τους Hafiz (σ.σ. αυτός που ξέρει απέξω το Κοράνι). Ο στόχος ήταν να απομνημονεύει 35 σελίδες σε τρεις μήνες. Αλλά ο 7χρονος Γιασίν προτιμούσε να παίζει με τους φίλους του.
«Εκνευριζόμουν όσο και περισσότερο. Αν δεν διάβαζε σωστά, θα θύμωνα μαζί του και θα τον χτυπούσα. Ο Γιασίν δεν ήταν πολύ καλός. Μετά από ένα χρόνο εξάσκησης είχε μάθει μόλις ένα κεφάλαιο. Είχα στο κεφάλι μου όλα αυτά τα άσχημα πράγματα, σαν να μη μπορούσα να συγκεντρωθώ, θύμωνα πολύ και φώναζα συνέχεια στον Γιασίν. Συνήθιζα να τον χτυπάω με ένα ραβδί», είχε δηλώσει η ίδια στην αστυνομία.

Λίγο μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, η ίδια είχε δηλώσει σε γιατρό που την παρακολουθούσε ότι ο Σατανάς της είπε να σκοτώσει τον γιο της και πως ένιωθε 100% καλύτερα μετά το θάνατό του.

από inews

Σοκ στην Ξάνθη: Οικογένεια τρώει μέσα από τα σκουπίδια,
στο κέντρο της πόλης!

Αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, οι πολίτες έχουν εκπλαγεί δυσάρεστα από τις φωτογραφίες συμπολιτών που ψάχνουν στα σκουπίδια και κάποιες φορές δημοσιεύτηκαν εικόνες και στο XanthiPress.gr.
.
μια οικογένεια τρώει πάνω από τον κάδο,
όσα βρίσκει
.
Όμως η φωτογραφία που έστειλαν Ξανθιώτες στο δικτυακό ενημερωτικό ιστότοπο της Ξάνθης, απεικονίζουν μια οικογένεια που τρώει πάνω από τον κάδο, όσα βρίσκει.
Η σοκαριστική εικόνα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Καραολή και οι περίοικοι έμειναν πραγματικά αποσβωλομένοι.

Συμπολίτες μας ρομά είναι αυτοί που έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ρομά είναι και αυτοί που πρωταγωνιστούν συνήθως στο αστυνομικό δελτίο της ημέρας όταν πρόκειται για μικροεγκληματικότητα όπως ο 17χρονος που λήστεψε 19χρονους στην πλατεία της πόλης. Είναι η διογκούμενη ανθρωπιστική κρίση που σημειώνεται συνεπεία της οικονομικής κρίσης.

Για όλους τους πολίτες η κρίση προκαλεί φτωχοποίηση, ίσως και εξαθλίωση. Επακόλουθα, όμως, για τις ομάδες του πληθυσμού που πάντα μειονεκτούσαν, καταγράφονται αυτού του είδους οι οριακές συμπεριφορές.

Η σκηνή δεν αφορά «τους άλλους», μας αφορά όλους, καθώς δεν είναι ήττα μιας ομάδας πληθυσμού αλλά μιας κοινωνίας που τους απέβαλε και κινδυνεύει να δει και άλλους πολίτες σε αυτή τη θέση, όσο διογκώνεται η κρίση.

ΠΗΓΗ: xanthipress.gr

Θετική (αισιόδοξη) σκέψη ενάντια στην παιδική κατάθλιψη

Στενοχώρια και άγχος, κατήφεια και επιθετικότητα ακόμη και προς τον εαυτό τους, είναι τα συναισθήματα των παιδιών, σήμερα. Στα παιδιά λειτουργούν τα ίδια αίτια της κατάθλιψης με αυτά των ενηλίκων.
Η αισιόδοξη σκέψη είναι δημιουργία, επίλυση,
ανανέωση, βελτίωση.
Τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο πως η κατάθλιψη προσβάλλει συχνά παιδιά και εφήβους, σε ποσοστό 2% έως 5%. Ο ίδιος αριθμός κοριτσιών και αγοριών υποφέρουν από κατάθλιψη ως παιδιά. 
Όμως, διπλασιάζεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ο αριθμός των κοριτσιών που παρουσιάζει κατάθλιψη. 

Τα παιδιά χωρισμένων γονιών, που έχασαν τον ένα γονιό πρόωρα στη ζωή τους και τα παιδιά που υποφέρουν από εγκατάλειψη είναι περισσότερο ευάλωτα στην κατάθλιψη. Η σημερινές δυσκολίες και η αβεβαιότητα Η κατάθλιψη κατά την παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε κακή επίδοση στο σχολείο, κακές σχέσεις με τους υπόλοιπους, κατάχρηση ουσιών και ανασφάλεια στην ενηλικίωση.
Positive Thinking is The Key to Success
Η οικογένεια επηρεάζει καθοριστικά, ειδικά μέχρι την ηλικία των 15 ετών. Εμείς οι γονείς αναρωτιόμαστε: υπάρχουν άραγε λύσεις που βοηθούν για να σώσουμε το παιδί μας από την κατάθλιψη;
Απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έδωσε την επιστήμη. 
Οι ψυχολόγοι απέδειξαν ότι η θετική σκέψη έχει μεγάλη σημασία στην ομαλή ψυχολογική ωριμότητα του παιδιού. Έδειξαν τρόπους υιοθεσίας αυτής της σκέψης που ξεκινάει με τη θέληση των γονιών να δώσουν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους στο παιδί.

Η θετική σκέψη, η πιο θετική αντιμετώπιση των καταστάσεων, δεν σημαίνει ότι μετατρέπει το παιδί σε «χαζοχαρούμενο». Είναι αρκετά δύσκολο όταν όλοι και όλα γύρω σου είναι αρνητικά να προσπαθείς να βρεις μια ηλιαχτίδα θετικότητας.
Ο χορός, ένα κοινό πλάνο, ένα τραγούδι ταιριάζουν απόλυτα με τη ζωντάνια και τη χαρά των παιδιών.

Γι’ αυτό το σκοπό
  • Γελάστε, γελάστε , γελάστε οι γονείς για να σας μιμηθούν τα παιδιά. Το γέλιο μάς αλλάζει τη διάθεση πάντα προς το καλύτερο.
  • Μαζέψτε θετικές ιστορίες από περιοδικά, βιβλία, εφημερίδες. Ιστορίες από τις οποίες θα εμπνευστούν.
  • Φτιάξτε μια λίστα χαράς για τον καθένα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουν οι άλλοι την ανάγκη τους και να την σέβονται.
  • Δώστε προσοχή σε αυτά που λέει το παιδί σας. Πρέπει να νιώθει ότι το ακούτε πραγματικά. Οι σκέψεις του, οι φόβοι του και οι ανασφάλειες του είναι πολύ σημαντικό να τις ακούτε. Προσοχή, να μην γίνουν επίμονες σκέψεις και προβληματισμοί.
  • Επιλέξτε κάποιες θετικές λέξεις, για τον εαυτό του/της και για τους άλλους. Ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση. Καταγράψτε τις σε κάποιο χαρτί για να μην τις ξεχνάτε. Αρχίστε να τις λέτε στο παιδί σας όποτε βρίσκεστε μαζί. Για παράδειγμα :« Είμαι δυνατός και γρήγορος. Είμαι έτοιμος για να παίξω» ή «Είμαι έξυπνος και μπορώ να τα καταφέρω στο διαγώνισμα».
  • Διδάξτε το παιδί το όφελος της αρνητικής σκέψης, ως μέρος της πραγματικότητας. Είναι αδύνατο στη ζωή, στις προσπάθειες, στους πειραματισμούς, στις διαπροσωπικές σχέσεις, να υπάρχει μόνο επιτυχία. Οι φίλοι πιθανά να μαλώσουν, η βαθμολογία ακόμη και του αριστούχου, κάποια φορά είναι χαμηλή. Είναι απαραίτητη η σκέψη αυτών των πιθανοτήτων.
Η θετική σκέψη είναι δημιουργία, επίλυση, ανανέωση, βελτίωση. Προσφέρει δε, δύναμη στην αντιμετώπιση κάθε αντιξοότητας, στην ενήλικη ζωή.

Μαριάννα Λαγουμίδη, 
Παιδαγωγός, Εξειδικευμένη στη Δυσλεξία
.
από kala-nea

ΑΣΠΕ: Στα ύψη η υπογεννητικότητα λόγω κρίσης

Δραματική εμφανίζεται η μείωση των πολύτεκνων οικογενειών την τελευταία τριετία, σύμφωνα με στοιχεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος. Αιτίες φαίνεται να είναι η οικονομική κρίση και η απουσία κοινωνικής πολιτικής για τους πολύτεκνους, δεδομένα που ανεβάζουν στα ύψη την υπογεννητικότητα. 
οι πολύτεκνοι πλήττονται από σειρά μέτρων
που εφαρμόζονται ή πρόκειται να εφαρμοστούν
Europeans (Especially Italy And Greece) Experience Population Decline – Lower Fertility Rates Will Translate Into Shrinking Economies

«Η οικονομική κρίση πλήττει ανελέητα τους πολύτεκνους, καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται τους θέτουν στην ίδια μοίρα με τους άγαμους. Φοβάμαι ότι η χώρα βαδίζει στο τέλος της Ιστορίας της» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), Βασίλης Θεοτοκάτος.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της ΑΣΠΕ, οι γεννήσεις παιδιών των υπερπολύτεκνων οικογενειών (δηλαδή με πέντε παιδιά και άνω) ανέρχονταν το 2001 σε 996, ενώ το 2011 μόλις σε 451. Εμφανίζονται, δηλαδή, μειωμένες κατά 54,7%.

Αντίστοιχα, την τελευταία τριετία παρουσιάζεται σημαντική τάση μείωσης των οικογενειών που γίνονται πολύτεκνες.
Το 2009 η ΑΣΠΕ ενέγραψε 3.551 νέα μέλη, ενώ το 2011 2.494 μέλη. Υπήρξε δηλαδή μείωση κατά 30% σε μία τριετία.  
Αντίθετα, από το 2005 ως και το 2009 είχε εμφανιστεί αυξητική τάση των νέων πολύτεκνων οικογενειών, η οποία συσχετίζεται από την ΑΣΠΕ με ενθαρρυντικά μέτρα, όπως η εφαρμογή του διορισμού των πολύτεκνων οικογενειών στην εκπαίδευση.
Στο τελευταίο συνηγορούν και τα σχετικά στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων, που αναφέρουν ότι από το 2003, οπότε εφαρμόστηκαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον διορισμό πολύτεκνων στην εκπαίδευση, και μετά, εμφανίζεται σαφής αύξηση του αριθμού των γεννήσεων. Μάλιστα, το 2009 σημειώθηκαν 117.866 γεννήσεις, αριθμός που έχει να παρατηρηθεί από το 1986.

Σήμερα η κατάσταση αλλάζει, καθώς, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, οι πολύτεκνοι πλήττονται από σειρά μέτρων που... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki