Saturday 10 November 2012

17 παιδιά από τη Γερμανία:
H Ελλάδα δεν είναι αυτή που δείχνει η «Bild»

«Οι Έλληνες είναι ένας ανοιχτός και ζεστός λαός που επιζητά την επαφή και την επικοινωνία»
ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΠΑΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

17 παιδιά από τη Γερμανία, ανάμεσά τους και έξι Ελληνόπουλα μετανάστες δεύτερης γενιάς, επισκέφθηκαν για μία εβδομάδα τη χώρα μας.

Ταξίδεψαν από την πατρίδα τους, τη Γερμανία, μέχρι την Ελλάδα για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να σπάσουν τα στερεότυπα που γεννά η κρίση μεταξύ των δύο λαών. Ηρθαν για μία βδομάδα στη χώρα μας για να δουν, να ακούσουν, να νιώσουν και να εισπράξουν μια αλήθεια, την οποία καλούνται τώρα να διηγηθούν σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς.  
Δέκα Γερμανοί έφηβοι έγιναν πρεσβευτές της Ελλάδας στη Γερμανία, ενάντια σε προκαταλήψεις και ρατσιστικές συμπεριφορές.

Τα 10 παιδιά ξεκίνησαν μαζί με έξι Ελληνόπουλα, μετανάστες δεύτερης γενιάς, από το Kunzelsau, μια πόλη στο κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης (Baden-Wurttemberg) κοντά στη Στουτγάρδη. Ηταν οι τυχεροί που επιλέχθηκαν για να πάρουν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά των προκαταλήψεων, που έστησε με πολύ κόπο η Παναγιώτα Πανώρια, εκπαιδευτικός ελληνικής καταγωγής που γεννήθηκε και ζει στη Γερμανία.
«Για καιρό το κλίμα στην Γερμανία ήταν βαρύ για τους Ελληνες, λόγω και της προπαγάνδας από τα γερμανικά ΜΜΕ. Τώρα τελευταία φαίνεται να αλλάζει κάπως η κατάσταση, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα ζήσαμε δυσάρεστες στιγμές», επισημαίνει η κ. Πανώρια. Στην τοπική τους κοινωνία δεν έλειψαν οι θιασώτες των στερεοτύπων.

Σε αγροτουριστικό κτήμα στο Πλατανόρεμα Χαλκιδικής τα παιδιά έμαθαν να φτιάχνουν πίτες και ζυμωτό ψωμί.
Σε αγροτουριστικό κτήμα στο Πλατανόρεμα Χαλκιδικής τα παιδιά έμαθαν να φτιάχνουν πίτες και ζυμωτό ψωμί.
Όπως λένε παιδιά της περιοχής, παρατηρήθηκαν κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς ακόμη και από εκπαιδευτικούς προς μαθητές. Ο 17χρονος Γιώργος -για παράδειγμα- σημειώνει πως έπεσε θύμα ειρωνικών σχολίων καθηγήτριάς του επειδή έκανε λάθος σε μια άσκηση οικονομικών... «Θύμωσα. Ζούμε τόσα χρόνια στη Γερμανία χωρίς προβλήματα και τώρα κάποιοι που δεν έχουν ιδέα πώς είναι οι Έλληνες συμπεριφέρονται έτσι», λέει ο Γιώργος.
Από την άλλη υπήρξαν πολλοί Γερμανοί καθηγητές που στάθηκαν απέναντι, θεωρώντας απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές.

Οι μαθητές απόλαυσαν και πτήση με διθέσιο μονοκινητήριο αεροσκάφος στους Σιταγρούς Δράμας
Οι μαθητές απόλαυσαν και πτήση με διθέσιο μονοκινητήριο αεροσκάφος στους Σιταγρούς Δράμας
Η κ. Πανώρια μαζί με τέτοιους συναδέλφους της αποφάσισαν πως πρέπει να κάνουν κάτι για να αλλάξουν το κλίμα. Δημοσίευσαν ένα άρθρο σε τοπική εφημερίδα στηλιτεύοντας τα αρνητικά στερεότυπα εναντίον των Ελλήνων. Δεν έμειναν μόνο εκεί. Αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι κατά των προκαταλήψεων στη Βόρεια Ελλάδα. Να δείξουν ποια είναι η πραγματικότητα στη χώρα μας και να σπάσουν τον... 

Οι γονείς της πούλησαν το νεογέννητο παιδί της
εν αγνοία της

Επειδή ήταν ανύπαντρη, οι γονείς της θέλησαν να ξεφορτωθούν το εγγόνι τους γιατί ένιωθαν μεγάλη ντροπή, αλλά δεν ντράπηκαν να το πουλήσουν!!

Νεαρή γυναίκα στην Ήπειρο κατέθεσε μήνυση εναντίον του γιατρού, αλλά και των ίδιων της των γονιών, οι οποίοι πούλησαν το νεογέννητο παιδί της εν αγνοία της και χωρίς τη θέλησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza, πριν λίγα χρόνια η νεαρή κοπέλα από την Ήπειρο, άγαμη τότε, γέννησε σε νοσοκομείο στα Γιάννενα. Επειδή όμως ήταν ανύπαντρη, οι γονείς της θέλησαν να ξεφορτωθούν το εγγόνι τους γιατί ένιωθαν μεγάλη ντροπή. Σε συνεννόηση με το γιατρό, άρπαξαν το παιδί και το έδωσαν για υιοθεσία.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως στο δικαστήριο για την υιοθεσία παρουσίασαν τη μητέρα ως παρούσα, ενώ η ίδια καταγγέλλει πως δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο.

Ήδη έχει υποβληθεί μήνυση στον κ. Εισαγγελέα και η υπόθεση ερευνάται.


από E-Radio

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki