Thursday 15 November 2012

Ωραία κοιμωμένη - Παιδιά με δύσκολη εφηβεία

“Ψυχή μου, κάθισε υπομονετικός θεατής.  
Μην κρίνεις το έργο πριν αυτό τελειώσει.  
Η πλοκή του έχει πολλές αλλαγές,
  η κάθε μέρα γράφει μια καινούργια σκηνή  
και η τελευταία πράξη στέφει το έργο”

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Ο Ρομπ και η Αντζελα αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες με την κόρη τους Μίντι που περνούσε πολύ ταραγμένη εφηβεία, κάνοντάς τους να αναρωτιούνται μήπως είχαν αποτύχει ως γονείς.
Την παραμονή της μέρας που η Μίντι θα έφευγε για σπουδές, όλη η οικογένεια βγήκε έξω για φαγητό. Μόλις κάθησαν όλοι, η Μίντι έδωσε στους γονείς και στον αδελφό της από έναν φάκελο. 
Καθώς η οικογένεια άρχισε να διαβάζει τις κάρτες που περιείχαν οι φάκελοι, δάκρυα άρχισαν να κυλούν από τα μάτια τους. 

Η Μίντι είχε γράψει λόγια γεμάτα ειλικρίνεια, βγαλμένα από την καρδιά της, σε όλα τα μέλη της οικογένειας, ευχαριστώντας τους για τα δώρα της αγάπης που της είχαν προσφέρει και τιμώντας τους που την είχαν στηρίξει σ΄όλες τις δύσκολες στιγμές. “Εκείνη τη στιγμή”, μου είπε η Αντζελα, “ένιωσα πως όλα όσα είχαμε τραβήξει άξιζαν τον κόπο”.

Όταν προσφέρεις υπηρεσία ή στήριξη σε κάποιον άνθρωπο, μην ξεγελιέσαι από τα φαινόμενα. 
Οι παροδικές περιστάσεις μπορεί να μην αντανακλούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη.  
Συνέχισε να προσφέρεις τα υψηλότερα δώρα που μπορείς, έχοντας πίστη πως μια μέρα θα μπορέσεις να πεις: “Άξιζε τον κόπο”.
“Βοήθησέ με να προσφέρω σήμερα τις υπηρεσίες μου
χωρίς προσκόλληση στα αποτελέσματα.

E
γώ θα κάνω το μέρος που μου αναλογεί

και εμπιστεύομαι σε Σένα να κάνεις το δικό σου”

Η αγάπη που επενδύω στις σχέσεις μου επιστρέφει σε μένα μεγαλύτερη και πολλαπλάσια

από newagemama
Πηγή της πηγής:Alan Cohen

Άνεργοι γονείς τάιζαν με χαμομήλι το μωρό τους για 3 μέρες

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, Ηρακλειώτες στην πλειοψηφία τους, νέοι και ηλικιωμένοι περνούν όλο και συχνότερα το κατώφλι του Συλλόγου Αλληλεγγύης "Ζεστή Αγκαλιά" στην οδό Παρασκευοπούλου 45 αποδεικνύοντας πως η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις. 

Οι ιστορίες τους συχνά σοκάρουν ακόμη και τους δημιουργούς του συλλόγου που εδώ και χρόνια βιώνουν από κοντά τον ανθρώπινο πόνο. 
Όπως η περίπτωση μίας νεαρής Ηρακλειώτισσας μητέρας που 12.30 τα μεσάνυχτα βρήκε τελικά το θάρρος να ξεπεράσει τις αναστολές της και να δει την πικρή αλήθεια κατάματα. Η ακατάλληλη ώρα δεν μπορούσε πλέον να την αποτρέψει από το να σχηματίσει το τηλεφωνικό νούμερο του συλλόγου και με τρεμάμενη φωνή να ζητήσει βοήθεια αφού το μόλις 5 μηνών κοριτσάκι της τρεφόταν επί 3 ολόκληρες ημέρες μόνο με χαμομήλι!

Η ανταπόκριση δεν θα μπορούσε παρά να είναι άμεση και λίγο αργότερα η απεγνωσμένη μητέρα είχε στα χέρια της το γάλα που το βρέφος στερήθηκε τις προηγούμενες 3 ημέρες. 




"Είναι ασύλληπτοι οι ρυθμοί με τους οποίους αυξάνονται οι Ηρακλειώτες που ζητούν την βοήθεια μας" δήλωσε στο neakriti.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάννα Λαβανίτσα.

irakliotikosteki
neakriti.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki