Monday 19 November 2012

Shisha: Το ναρκωτικό των φτωχών απειλεί την Αθήνα

Σκηνές που προκαλούν τρόμο διαδραματίζονται κάθε βράδυ στο κέντρο της Αθήνας καθώς κάνει θραύση το «πάμφθηνο» ναρκωτικό shisha, που μεταμορφώνει του χρήστες του σε «ζόμπι».

Την «κοκαΐνη των φτωχών», όπως αποκαλείται το νέο παραισθησιογόνο ναρκωτικό που έχει κατακλύσεις τις πιάτσες του θανάτου, μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί με τρία ευρώ τη δόση.

Δημιουργείται σε αυτοσχέδια εργαστήρια που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και σε άλση της πρωτεύουσας. Βασικά συστατικά για την παρασκευή του συγκεκριμένου ναρκωτικού είναι τα υγρά μπαταρίας αυτοκινήτου, η χλωρίνη και ένας τύπος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Το δυνατό παραισθησιογόνο μετατρέπει τον χρήστη για τουλάχιστον 20 ώρες σε ένα πολύ επιθετικό άτομο, με τεράστια δύναμη και υπερκινητικότητα.

Ανάμεσα σε αυτούς που κάθε φορά ρισκάρουν τη ζωή τους όταν έρχονται σε επαφή με τους χρήστες της συγκεκριμένης ουσίας, είναι και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που περιγράφουν στην Espresso τις σκηνές που αντικρίζουν κατά καιρούς.

«Πριν από ένα μήνα συναντήσαμε στην Ομόνοια έναν άντρα που είχε κόψει και τα δύο του χέρια. Το αίμα έτρεχε ποτάμι αλλά εκείνος δεν καταλάβαινε τίποτα. Αν και έχανε αίμα δεν έδειχνε σημάδια αδυναμίας, ήταν στην τσίτα και άρχισε να μας βρίζει» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αλέξης Κιτσόπουλος.

Ο υπεύθυνος τμήματος μοτοσικλετιστών του ΕΚΑΒ Κυριάκος Σιδηρόπουλος εξηγεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που έκαναν ηρωίνη και πέρασαν στο shisha και σήμερα δεν τους αναγνωρίζει καθώς έχουν μείνει μισοί.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του ΚΕΘΕΑ οι χρήστες του shisha γερνούν σε διάστημα έξι μηνών. Τις ζημιές που προκαλεί στον οργανισμό τους η ηρωίνη σε 20 χρόνια, το shisha τις προκαλεί σε ελάχιστο διάστημα.

Αρχικά το πρόσωπο και το σώμα του χρήστη γεμίζουν πληγές, η απώλεια βάρους είναι άμεση, το δέρμα γεμίζει ρυτίδες, τα δόντια σαπίζουν, ενώ καίγεται το λίπος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα άνθρωποι 25 και 30 ετών να μοιάζουν αποστεωμένοι, ετοιμοθάνατοι, κάτι σαν ζωντανοί νεκροί.

Πνίγεται στο αίμα η Λωρίδα της Γάζας - Νεκρά παιδιά απο ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση
19 Νοεμβρίου


Έλεος, υποκριτές, δολοφόνοι...
Οι παγκόσμιες Ημέρες σας μάραναν...
 
.
Νέες ισραηλινές επιδρομές σε καταυλισμό. Τρία παιδιά εκ των οποίων το ένα μόλις 18 μηνών σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς. "Είμαστε έτοιμοι για να μπούμε στη Γάζα" δηλώνει ο Νετανιάχου.


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένας ισραηλινός πύραυλος έπεσε σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην πόλη της Γάζας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.
Νωρίτερα, ένα παιδάκι μόλις 18 μηνών σκοτώθηκε και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, ηλικίας 4 και 5 ετών, τραυματίστηκαν βαριά σε νέα ισραηλινή επιδρομή σήμερα το πρωί στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Χαμάς.

Στη διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ βομβάρδισε από αέρος και θαλάσσης δεκάδες στόχους στη Γάζα, μεταξύ των οποίων τα γραφεία υπηρεσιών ασφαλείας της Χαμάς στην πόλη της Γάζας.
Ένα τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδελφή του σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές και 17 τραυματίστηκαν, είπε ο Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στη Γάζα. (Διαβάστε την είδηση)


περισσότερα ...

«Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, μας έχουν κατακλέψει»

Ιερώνυμος: «Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, μας έχουν κατακλέψει»
«Να μας δώσουν πίσω τους θησαυρούς μας»

«αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν πίσω τους θησαυρούς μας.»
Κατηγορίες κατά των Ευρωπαίων εξαπέλυσε από τις Σέρρες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ζήτησε «αυτοί που λέμε ότι τους χρωστάμε να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν πίσω τους θησαυρούς μας.»
«Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας κάμψουν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και κυρίως προσεκτικοί, να μη δώσουμε την αφορμή που θα ξεσπάσουν γεγονότα, που θα εκμεταλλευτούν άλλοι άνθρωποι για το δικό τους συμφέρον.
Η παιδεία μας είναι ένας χώρος που υποφέρει, αλλά δεν φταίει μόνο η Πολιτεία, φταίμε και εμείς, η Εκκλησία έχει τη δική της ευθύνη.
Ο πολιτισμός και η ιστορία είναι κομμάτι αυτού του τόπου δεν πρέπει να τα αλλάξουμε με οποιoδήποτε δώρο και ο,τιδήποτε ξένο. 
Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, αυτοί μας χρωστάνε όλο τον πολιτισμό μας. Να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν όλους τους θησαυρούς μας. Μας έχουν κατακλέψει και έχουν γεμίσει τα δικά τους τα μουσεία και τα εκθέτουν με περηφάνια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή: www.lifo.gr
Ιερώνυμος: «Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, μας έχουν κατακλέψει» «Να μας δώσουν πίσω τους θησαυρούς μας» ΣΧΟΛΙΑ (5) 13 Ιερώνυμος: «Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, μας έχουν κατακλέψει» Κατηγορίες κατά των Ευρωπαίων εξαπέλυσε από τις Σέρρες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ζήτησε «αυτοί που λέμε ότι τους χρωστάμε να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν πίσω τους θησαυρούς μας.» «Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας κάμψουν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και κυρίως προσεκτικοί, να μη δώσουμε την αφορμή που θα ξεσπάσουν γεγονότα, που θα εκμεταλλευτούν άλλοι άνθρωποι για το δικό τους συμφέρον. Η παιδεία μας είναι ένας χώρος που υποφέρει, αλλά δεν φταίει μόνο η Πολιτεία, φταίμε και εμείς, η Εκκλησία έχει τη δική της ευθύνη. Ο πολιτισμός και η ιστορία είναι κομμάτι αυτού του τόπου δεν πρέπει να τα αλλάξουμε με οποιαδήποτε δώρο και οτιδήποτε ξένο. Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, αυτοί μας χρωστάνε όλο τον πολιτισμό μας. Να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν όλους τους θησαυρούς μας. Μας έχουν κατακλέψει και έχουν γεμίσει τα δικά τους τα μουσεία και τα εκθέτουν με περηφάνια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πηγή: www.lifo.gr

Να δοθεί ένα τέλος στην παιδική κακοποίηση

Με ένα συγκινητικό και προσεγμένο βίντεο
μια ομάδα καλλιτεχνών θέλει να δώσει το δικό της μήνυμα

ενάντια στην παιδική κακοποίηση. 

Πρόκειται για ένα stop motion film το οποίο δημιουργήθηκε ενάντια στην κακοποίηση παιδιών και σήμερα Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Η πρώτη παρουσίαση έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο σε αποθήκη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης σε φεστιβάλ τέχνης (art is hard).
Τεχνικά για την ολοκλήρωση του φίλμ τραβήχτηκαν κάποιες χιλιάδες φωτογραφίες ώστε να δοθεί κίνηση στα καρέ του φιλμ.

Η καλλιτεχνική ομάδα :
Doll Artist : Αναστασία Γεωργίου
Animator/Video editing : Νίκος Δρίζης
Photographer : Δημήτρης Λαζόπουλος
Script : Σέβη Ματσακίδου
Graphic Designer : Αναστασία Δρίζη

Stop Motion Doll animation
A story of a girl that gets abused by her own family environment.
School bullying, sex abuse, hit abuse. It can happen everywhere.
The monster is out there, look at your house.
Stop child abuse now!!

Doll Artist : Anastasia Georgiou / www.dododolls.gr
Animator/Video editing : Nikolas Drizis / www.digital-vision.gr
Photographer : Dimitris Lazopoulos
Script : Sevi Matsakidou
Graphic Designer : Anastasia Drizi

Mε ένα συγκινητικό και προσεγμένο βίντεο μια ομάδα καλλιτεχνών θέλει να δώσει το δικό της μήνυμα ενάντια στην παιδική κακοποίηση.

Ημέρα του παιδιού: Να δοθεί ένα τέλος στην παιδική κακοποίηση (vid)
 Πρόκειται για ένα stop motion film το οποίο δημιουργήθηκε ενάντια στην κακοποίηση παιδιών και σήμερα Ημέρα του παιδιού είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Η πρώτη παρουσίαση έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο σε αποθήκη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης σε φεστιβάλ τέχνης (art is hard).
Τεχνικά για την ολοκλήρωση του φίλμ τραβήχτηκαν κάποιες χιλιάδες φωτογραφίες ώστε να δοθεί κίνηση στα καρέ του φιλμ.
Η καλλιτεχνική ομάδα :
Doll Artist : Αναστασία Γεωργίου
Animator/Video editing : Νίκος Δρίζης
Photographer : Δημήτρης Λαζόπουλος
Script : Σέβη Ματσακίδου
Graphic Designer : Αναστασία Δρίζη


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/254588/imera-toy-paidioy-na-dothei-ena-telos-stin-paidiki-kakopoiisi-vid#ixzz2DDMujWlH

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση
19 Νοεμβρίου

Σας παρακαλούμε όλους, αναρτήστε το post στο blog σας
Γιατί δεν αντιδράς;
Υπογράψτε εδώ

Το χαμομηλάκι
Διαμαρτυρία για την κακοποίηση του Παιδιού
Τα παιδιά δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία.
Τα βίντεο που ακολουθούν,
αποτελούν μέρος της σειράς που ετοίμασε το Χαμομηλάκι
για την Παιδική Κακοποίηση.

Παρακαλούμε προωθήστε τα σε όσο περισσότερους μπορείτε,
για την ενημέρωση όλων μας και την προστασία των παιδιών μας


Γιατί δεν αντιδράς;
Εκστρατεία
κατά της Παιδικής κακοποίησης

GoPetition
Διαμαρτυρία
για την κακοποίηση του Παιδιού
Το χαμομηλάκι
===============================
Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού - 20 Νοεμβρίου
Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Τρίτη 20 Νοεμβρίου, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ανακοινώνει τα Βραβεία UNICEF 2012 σε ειδική εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου. Βραβεύονται σχολεία και μαθητές από όλη τη χώρα και το εξωτερικό που διακρίθηκαν σε σχετικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Οι μαθητές ζητούν από τους μεγάλους περισσότερη ψυχαγωγία, σχολεία, φιλία και απλώνουν το χέρι σε όλα τα παιδιά της γης. Μεταξύ των βραβευόμενων είναι και ο μαθητής Χάρης Ιωάννου που δημιούργησε ένα τεχνητό γάντι που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της δυσκινησίας των άνω άκρων στα άτομα με αναπηρία.
Ελλάδα
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή μέσα από την έκθεσή της για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα, έχει κάνει πρόσφατα κρίσιμες επισημάνσεις για την κατάσταση των δικαιωμάτων των παιδιών στη χώρα μας, όπως:
  • Τα παιδιά στην Ελλάδα σήμερα αποτελούν μια ηλικιακή μειονότητα σε ένα πληθυσμό που διαρκώς γερνάει (μειώθηκαν από 32% του συνολικού πληθυσμού το 1961 σε 17,4% το 2011).
  • Οι ανήλικοι κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 439.000 (Eurostat, 2010).
  • Μεταξύ των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά, το 21,6% είναι οικονομικά αδύναμα για διατροφή με κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας και το 37,1% δεν έχει ικανοποιητική θέρμανση.
  • Το 81,5% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά έχουν αδυναμία πληρωμής μιας εβδομάδας διακοπών (Eurostat, 2010). Στα νοικοκυριά με παιδιά έως 16 ετών το 16,8% του εισοδήματος πηγαίνει στα είδη διατροφής, το 13% στις μεταφορές, το 10,4% στη στέγαση, ύδρευση κ.λπ. της κατοικίας, το 6,1% σε αναψυχή πολιτισμό και το 5,9% στην εκπαίδευση.
  • Η αποτελεσματικότητα των δαπανών για την κοινωνική προστασία στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του αποκλεισμού δεν είναι ικανοποιητική. Ενώ οι δαπάνες αυξάνονταν (15% τα τελευταία 15 χρόνια), το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν κάτω από το όριο φτώχειας παρέμεινε σταθερό.
  • Τα παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε ένα περισσότερο βίαιο περιβάλλον. Από το 2008 μέχρι το 2010, η εγκληματικότητα στην χώρα αυξήθηκε πάνω από 40%, ενώ και για το 2011 αναμένεται περαιτέρω αύξηση. Ο σχολικός εκφοβισμός έχει αυξηθεί 74% από 2002 μέχρι το 2010. Ταυτόχρονα, έχει σημειωθεί και αύξηση της εγκληματικότητας ανηλίκων.
Κόσμος
Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής, Έκθεση της UNICEF με τίτλο «Η γενιά του 2025 και μετέπειτα» επισημαίνει:
  • Το ποσοστό και ο αριθμός των παιδιών που ζουν στις φτωχότερες χώρες και περιοχές του κόσμου θα συνεχίσουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς
  • Μεταξύ των χωρών, θα εξακολουθήσει να υπάρχει μια αυξανόμενη συγκέντρωση των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών στην υποσαχάρια Αφρική, σε θύλακες φτώχειας και περιθωριοποίησης σε πυκνοκατοικημένες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες και στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.
  • Εντός των χωρών, είναι πιθανό να υπάρχει μία αυξανόμενη συγκέντρωση θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών στις φτωχές και περιθωριοποιημένες επαρχίες, νοικοκυριά και κοινωνικές ομάδες.
Τα στοιχεία της UNICEF από όλο τον κόσμο δείχνουν επίσης σημαντικές προόδους που έχουν επιτευχθεί για την προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών:
  • Ο αριθμός των παιδιών κάτω των 5 ετών που πεθαίνουν κάθε χρόνο μειώθηκε από 12 εκατομμύρια το 1990 σε 6,9 εκατομμύρια το 2011.
  • Η ανοσοποίηση των παιδιών με το τριπλό εμβόλιο διφθερίτιδας-κοκίτη-τέτανου (DPT3) αυξήθηκε από 75% το 1990 σε 83% το 2011.
  • Ο αριθμός των παιδιών που δεν πηγαίνουν σχολείο μειώθηκε από 115 εκατομμύρια το 2002 σε 61 εκατομμύρια το 2011.
  • Η παροχή θεραπευτικής αγωγής για το AIDS σε παιδιά κάτω των 15 ετών αυξήθηκε θεαματικά από το 2005 και μετά, κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική.
  • Ο αποκλειστικός Μητρικός Θηλασμός των βρεφών κάτω των έξι μηνών αυξήθηκε σχεδόν σε όλες τις περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου.
Παρά τις αξιοσημείωτες προόδους, παραμένουν όμως ακόμα σημαντικές προκλήσεις και ανισότητες:
  • Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από μόλις τρεις αιτίες: Πνευμονία, διάρροια και ελονοσία.
  • 165 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών ήσαν καχεκτικά το 2011.
  • 18 εκατομμύρια βρέφη στις αναπτυσσόμενες χώρες γεννιούνται λιπόβαρα.
  • 22,4 εκατομμύρια βρέφη δεν προστατεύονται από τις ασθένειες με τακτικούς εμβολιασμούς.
  • Πάνω από 70 εκατομμύρια γυναίκες 20-24 ετών παντρεύτηκαν πριν τα 18 τους χρόνια.
  • 50.000 νεαρά κορίτσια πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού.
  • Περίπου 150 εκατομμύρια παιδιά 5-14 ετών εμπλέκονται στην παιδική εργασία.
  • Εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά είναι άμεσα ή έμμεσα θύματα βίας.
  • 3,4 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 15 ετών σε όλο τον κόσμο ζουν με AIDS.
  • 16,6 εκατομμύρια παιδιά έχουν χάσει τον ένα ή και τους δύο γονείς τους εξ αιτίας του AIDS.
Δείτε περισσότερα:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki