Thursday 29 November 2012

Τα δελτία Ειδήσεων βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Μαθητές Άργους

Οι μαθητές παρουσιάζουν την άποψη τους
για τα δελτία ειδήσεων, με καυστικό τρόπο.
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ παρουσιάζουν την άποψη τους για τα δελτία ειδήσεων.

Μαχαίρι στο …κόκκαλο η ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Άργους για το μάθημα της ερευνητικής εργασίας (PROJECT) του Επαγγελματικού Λυκείου.

Οι μαθητές παρουσιάζουν την άποψη τους για τα δελτία ειδήσεων, με καυστικό τρόπο.


Ομάδα έργου 1ου ΕΠΑΛ Άργους: Γκρέμι Άρης, Γούρκου Μαρίνα, Διαμαντοπούλου Πένυ, Θεοφανόπουλος Γιάννης, Ιγήπασης Δημήτρης, Καζάς Δημήτρης, Κακούρος Χρήστος, Καλογερόπουλος Γιώργος, Καμπεράι Θάνος, Κανατσέλη Ελένη, Γαρουνιάτη Λίζα, Γεόγλου Τάσος, Γκιόνη Λόρεντς, Κίτος Γιώργος, Κουκιέλκα Ρέμι, Πουλής Παναγιώτης, Σινάνι Έρβιν, Σπινόπουλος Χρήστος, Χατζίνας Δημήτρης (μαθητές), Πιστεύος Νίκος και Ντέμος Γιώργος (καθηγητές).

Παραγωγή: Τομέας Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρολογίας 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ.

Διαζύγιο: Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά

Οι στατιστικές λένε πως ένα στα τέσσερα ζευγάρια σήμερα χωρίζει. Αυτή είναι μία πραγματικότητα που όσο περνούν τα χρόνια δείχνει να παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, ειδικά ως προς τα νέα ζευγάρια. 
Το διαζύγιο, όσο επίπονο κι αν είναι, όση αναστάτωση κι αν φέρει στην οικογένεια, αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις μοναδική λύση και διέξοδο για τα μέλη της οικογένειας, προκειμένου να συνεχίσουν πιο ευτυχισμένα τη ζωή τους. 
Τι γίνεται, όμως, όταν στην οικογένεια υπάρχουν παιδιά;

Τα περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην διαχείριση της εμπειρίας ενός διαζυγίου.
Μιλήσαμε με την οικογενειακή σύμβουλο κ. Γώγα Κυριακίδου σχετικά με το πώς πρέπει οι γονείς να χειρίζονται το δύσκολο θέμα του χωρισμού τους ώστε να μην «τραυματίσουν» τα παιδιά τους και πώς να ανταποκριθούν στις αντιδράσεις και τις ανάγκες τους.

Πριν το διαζύγιο

«Πολλά διαζύγια θα είχαν αποφευχθεί αν το ζευγάρι, πριν τον γάμο, είχε επισκεφθεί κάποιον σύμβουλο και έκανε κάποια εκπαίδευση για το τι σημαίνει γάμος και τι πρέπει και οι δύο να περιμένουν», λέει η κ. Κυριακίδου και συνεχίζει «τα περισσότερα ζευγάρια μπαίνουν στον γάμο εντελώς απροετοίμαστα. Με τον ίδιο τρόπο αποφασίζουν να γίνουν και γονείς, χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει αυτός ο ρόλος και τι ευθύνες αναλαμβάνουν».
Συμβουλεύει, μάλιστα, αν οι γονείς έχουν πάρει απόφαση να χωρίσουν, να φέρουν τα παιδιά τους σε επαφή με κάποιον παιδοψυχολόγο, ο οποίος μέσα από το παιχνίδι και την δημιουργία θα τα βοηθήσει να εκφράσουν και να διαχειριστούν τα δύσκολα συναισθήματα που αναπόφευκτα δημιουργεί το διαζύγιο.

Η προσέγγιση του παιδιού ανά ηλικία

Τα περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην διαχείριση της εμπειρίας ενός διαζυγίου. Τα μικρότερα με περισσότερες και εντονότερες αντιδράσεις, τα μεγαλύτερα με λιγότερες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το διαζύγιο δεν τα επηρεάζει. Χρέος των γονιών, ειδικά κατά το διάστημα το χωρισμού, είναι να εξασφαλίσουν στα παιδιά προτεραιότητα στην ζωή τους, φροντίδα και αγάπη. Να τα διαβεβαιώσουν ότι δεν φταίνε αυτά για τον χωρισμό τους και να μην τους αλλάξουν δραματικά τις καθημερινές τους συνήθειες, ώστε να μη βιώσουν αυτά ακόμα περισσότερη αστάθεια.
Για τα μικρά παιδιά, λέει η κ. Κυριακίδου, το διαζύγιο είναι μία τραυματική εμπειρία που χρειάζεται πολύ προσοχή και συμβουλή από ειδικό για τον τρόπο που θα διαχειριστούν οι γονείς την κατάσταση και θα το ανακοινώσουν στο παιδί. Το μικρό παιδί αισθάνεται να γκρεμίζεται ο κόσμος στον οποίον ένιωθε ασφάλεια, άρα χρειάζεται πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση.  
«Όπως και να φερθούν οι γονείς στο παιδί, είναι αναπόφευκτο αυτό να τραυματιστεί. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν, λοιπόν, είναι να υιοθετήσουν όσο το δυνατό πιο φιλική επικοινωνία μεταξύ τους αλλά και απέναντι στο παιδί».
Η ειδικός συνεχίζει λέγοντας πως το τι έχουν οι γονείς μεταξύ τους δεν αφορά στο παιδί και γι’αυτό δεν χρειάζεται να το κάνουν συμμέτοχο των οποιονδήποτε διαφορών τους. Μία τέτοια συμπεριφορά διχάζει το παιδί, καθώς δε μπορεί να την κατανοήσει, και το πληγώνει ακόμα κι αν δεν το δείχνει. «Είναι σα να του ζητούν να χωρίσει κι εκείνο μέσα από αυτούς και να επιλέξει τον έναν ή τον άλλο, πράγμα καταστροφικό για την ψυχική ισορροπία του παιδιού».
Στα μεγαλύτερα παιδιά μιλάμε με ειλικρίνεια και τα διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να τα χωρίσουμε από τον γονιό τους, ούτε να πάρουν κάποιαν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, λέει η ειδικός. «Η διάλυση της σταθερότητας του εφήβου είναι θέμα που πρέπει να πάρουμε εξίσου σοβαρά, άρα ίσως θα έπρεπε και σε αυτή την περίπτωση να ζητήσουμε τη συμβουλή παιδοψυχολόγου, καθώς πολλές φορές είναι δύσκολο να σκεφτούμε τι μπορεί να σημαίνει το διαζύγιο για την ψυχολογία του», προσθέτει.

Πάντα γονείς

Το σημαντικότερο στοιχείο που θα πρέπει, πάντως, οι γονείς που αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο να μην ξεχνούν ποτέ είναι ότι χωρίζουν σαν «ζευγάρι», όχι σαν «γονείς». Για το συγκεκριμένο παιδί θα είναι πάντα οι μοναδικοί γονείς που θα έχει.
Η κ. Κυριακίδου καταλήγει λέγοντας πως «μέχρι το τέλος της ζωής τους οι γονείς θα είναι ενωμένοι λόγω του παιδιού. Αυτό υποδηλώνει ότι οι μεταξύ τους σχέσεις θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες και φιλικές. Ο μεταξύ τους ανταγωνισμός και η εχθρότητα θα προσθέσει άλλο ένα τραύμα στην παιδική ψυχή» οπότε, αν δεν γίνεται να αποφευχθεί το διαζύγιο, ας αποφευχθεί τουλάχιστον αυτό.

Πηγή:  mama365.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Ο Έλληνας «μικρός εφευρέτης» που αψηφά την κρίση

Το... ηλεκτρονικό γάντι πετά ένας 17χρονος μαθητής σε όσους υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα της κρίσης και της μιζέριας οι νέοι άνθρωποι έχουν στερέψει από ιδέες και διάθεση για δημιουργία.

Το κύριο μέρος του γαντιού απαρτίζεται από μια μεταλλική κατασκευή. Αισθητήρες αντιλαμβάνονται κάθε απόπειρα του ανθρώπου να κινήσει το χέρι του και στη συνέχεια ένας επεξεργαστής δίνει την εντολή στο
Το κύριο μέρος του γαντιού απαρτίζεται από μια μεταλλική κατασκευή που τοποθετείται γύρω από το χέρι.
Ο μαθητής της Γ' Λυκείου, Χάρης Ιωάννου, κατασκεύασε ένα τεχνητό ηλεκτρονικό γάντι, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους που έχουν σοβαρό πρόβλημα στο χέρι να επανακτήσουν μέρος της κίνησης και βραβεύτηκε χθες από τη Unicef στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Η ιδέα για την κατασκευή του γαντιού προέκυψε όταν ο Χάρης παρατήρησε τις κινητικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η γιαγιά του, η οποία δυσκολευόταν να κρατήσει ακόμα και τα πιο ελαφριά αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
«Δοκίμασε το πρωτότυπο και λειτούργησε αρκετά καλά. Φυσικά το γάντι είναι ακόμα ακατάλληλο για καθημερινή χρήση, γιατί βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και υπάρχουν κάποια σφάλματα, αλλά τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά», λέει ο ίδιος στο «Εθνος».
Το ηλεκτρονικό γάντι έχει βάρος μόλις 350 γραμμαρίων, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς μεγάλη δυσκολία. Το κύριο μέρος του γαντιού απαρτίζεται από μια μεταλλική κατασκευή που τοποθετείται γύρω από το χέρι. Στην κατασκευή αυτή περιλαμβάνονται αισθητήρες πίεσης, οι οποίοι αντιλαμβάνονται κάθε απόπειρα του ανθρώπου που φορά το γάντι να κινήσει το χέρι του.
Στη συνέχεια, ένας επεξεργαστής που βρίσκεται πάνω στο γάντι δίνει, με τη βοήθεια αλγορίθμων, την εντολή στους κινητήρες να ενεργοποιηθούν. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Χάρη, το γάντι μπορεί να δώσει στο χέρι τη δυνατότητα να ασκήσει μέχρι 17 κιλά βάρος σε κάθε κλείδωση.
Από τα 6 του χρόνια ο Χάρης ασχολείται με τις κατασκευές. Εχει κάνει κατάληψη σε ένα μικρό δωμάτιο του σπιτιού του, όπου έχει τοποθετήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα εργαλεία του. «Από μικρό παιδί ενδιαφερόμουν γι' αυτά τα πράγματα. Εχω κάνει μετατροπές αυτοκινήτων από βενζινοκίνητα σε ηλεκτροκίνητα και έχω αποπειραθεί να φτιάξω ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούν να ανοιγοκλείνουν οι διακόπτες του σπιτιού μέσω Internet. Το δοκίμασα στην πόρτα του γκαράζ, την κατέστρεψα και το πάθημα μου έγινε μάθημα», λέει.
Μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, και αφού δώσει εξετάσεις, ο Χάρης σκοπεύει να εξελίξει το ηλεκτρονικό γάντι όσο μπορεί και φιλοδοξεί να το δει να βγαίνει στην αγορά. «Δεν θα το αφήσω και ενδιαφέρομαι να συνεργαστώ με κάποια εταιρεία αν υπάρχει ενδιαφέρον.
Ο ίδιος βλέπει το μέλλον του στην Ελλάδα, αρνούμενος να ακολουθήσει στη μαζική φυγή νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. «Πρέπει να μείνουμε, να πολεμήσουμε και να πάμε κόντρα στη μιζέρια που επικρατεί σήμερα. Αν εμείς οι νέοι καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια δεν υπάρχει ελπίδα», καταλήγει ο Χάρης.

Βραβεία
Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες από τη Unicef για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού βραβεύτηκαν σχολεία και μαθητές που αρίστευσαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για τα δικαιώματά τους». Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε σχολεία και νηπιαγωγεία όλης της χώρας που δημιούργησαν πρωτότυπες αφίσες, εφημερίδες, βιβλία και παραμύθια με θεματολογία σχετική με την αγάπη, την οικογένεια και το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε τροφή και νερό.

Στέλιος Βογιατζάκης
e-go.gr

Εφιαλτικές αποκαλύψεις ! 14χρονα ελληνόπουλα χρήστες σκληρών ναρκωτικών-Πίνουν ακόμα και υγρά μπαταρίας

- Το ναρκωτικό shisha χαρακτηρίζεται σε πολλά ξένα ΜΜΕ ως το ναρκωτικό των φτωχών
- 2.820 χρήστες ναρκωτικών είναι στην αναμονή έως και 3 χρόνια για να μπουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης



 
- Σταϊκούρας: Χρηματοδότηση σε δήμους για το φαινόμενο ΜΟΝΟ εάν έχουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό
- Η συζήτηση στη Βουλή διεκόπη γιατί τρεις υπουργοί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα SOS για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, ειδικά σε παιδιά μικρής ηλικίας, όπου το φαινόμενο λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις εξέπεμψε η εκπρόσωπος του «18 ΑΝΩ» Κατερίνας Μάτσα, στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.


Όπως αποκάλυψε όλο και μικραίνει το όριο ηλικίας όσων λαμβάνουν ναρκωτικά, καταγγέλλοντας πως πλέον ακόμη και 14χρονα παιδιά είναι χρήστες σκληρών ναρκωτικών…, ακόμη και ναρκωτικών με βάση τα υγρά μπαταριών.

«Κυκλοφορούν νέες επικίνδυνες ουσίες όπως το "
shisha" που αποτελείται από αμφεταμίνες και υγρά μπαταρίας και λαμβάνεται από παιδιά 14 ετών! Η χρήση αυξάνεται διαρκώς, η ηλικία των χρηστών πέφτει και εξαπλώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου. Η κατάσταση είναι σοβαρή» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μάτσα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι πολλά δημοσιεύματα του ξένου τύπου αναφέρεται σε αυτό το ναρκωτικό ότι έχει γίνει ανάρπαστο στην Ελλάδα και το χαρακτηρίζουν ως το ναρκωτικό των φτωχών.

Κατά τη συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας ανακοίνωσε δρομολογείται σχεδιασμός χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών να λαμβάνουν μόνο οι δήμοι που έχουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ενώ ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι 2.820 χρήστες ναρκωτικών στοιβάζονται στις λίστες αναμονής των φορέων απεξάρτησης ενώ ο χρόνος αναμονής φτάνει έως και τα 3 έτη.

«Σε 7.844 άτομα παρέχεται θεραπεία από 26 μονάδες στην Αττική και 16 ακόμα πανελλαδικά. Έχουμε εντάξει περισσότερα από 3.000 άτομα φέτος. Έχουμε λίστα αναμονής με 2.820 άτομα, δυστυχώς τα 2.512 άτομα βρίσκονται στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη έχει απορροφηθεί πλήρως στη λίστα αναμονής. Παλιά ο χρόνος αναμονής ήταν 4 έτη τώρα έχει περιοριστεί στον 1 μήνα» πρόσθεσε.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε πως από την αρχή του έτους έχουν διανεμηθεί 14.000 σύριγγες καθώς και χιλιάδες άλλα μέσα για την προφύλαξη από μεταδιδόμενα νοσήματα ενώ άφησε αιχμές κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις δεν συμπαρίσταται όσο χρειάζεται».

Η συνεδρίαση διεκόπη και η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου, με αφορμή τις αντιδράσεις, κυρίως των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το γεγονός ότι στο κάλεσμα δεν ανταποκρίθηκαν και οι υπόλοιποι υπουργοί που είχαν κληθεί, δηλαδή οι υπουργοί Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουσουρούλης
-----------------------
Πηγή: newsit.gr

από inout

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki