Monday 3 December 2012

Καλό χειμώνα χαμομηλάκια!!

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Στίχοι: Α. Καψάσκη
από μία Γερμανική μελωδία

Κρύο πολύ (2),
ήρθ' ο χειμώνας, παιδιά,
με τα γυμνά τα κλαδιά,
(κρύο πολύ.)(2)
Χιόνι ψηλά, στα βουνά,
φέρ' το παλτό μου, μαμά,
να μην με πιάσ' η χιονιά,
χιόνι ψηλά, στα βουνά.

Το παιδί μου ψευδίζει...

Πολλά παιδάκια, πριν από την ηλικία των 7 ετών, εκφέρουν το «σ» σαν «θ» και οι γονείς τους είναι λογικό να φοβούνται ότι αυτό το ψεύδισμα μπορεί να γίνει μόνιμο...

Can I help correct my child's lisp?
.
Το να επισημαίνετε εσείς στο παιδί σας ότι εκφέρει τις λέξεις ψευδά, δεν είναι κάτι που θα το βοηθήσει, εκτός και αν έχετε ήδη απευθυνθεί σε ειδικό λογοθεραπευτή και σας έχει συστήσει να το διορθώνετε παράλληλα με όσα μαθαίνει εκείνος στο παιδί σας.
Mην κάνετε κάτι από μόνοι σας, διότι μία λάθος τακτική μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα του παιδιού σας.

Αφού αποκλείσετε κάποια προβλήματα, όπως προβλήματα του ανωτέρου αναπνευστικού, βουλωμένη μύτη ή στραβά δόντια, που μπορεί να προκαλούν το ψεύδισμα, ζητήστε μία πρώτη εκτίμηση από ειδικό, γύρω στα πέντε του χρόνια.
Κρατήστε τα δάχτυλα του παιδιού σας μακριά από το στόμα του όσο αυτό είναι δυνατόν, καθώς το πιπίλισμα του αντίχειρα μπορεί να συμβάλλει στο ψεύδισμα.

Επίσης ενθαρρύνετέ το να πίνει με καλαμάκι που συμβάλει στην ενδυνάμωση των μυών του στόματος, επειδή χρησιμοποιεί τα χείλη του, αντί να ασκήσει πίεση στα δόντια του.
Τέλος, έχετε πάντα στο νου σας ότι ένα παιδί μπορεί να ψευδίζει ως αποτέλεσμα από μία έντονη στρεσογόνο εμπειρία, όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου.

από  women

Εξαρτήσεις στην εφηβεία

από 2lykalim

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki