Friday 14 December 2012

Συγκέντρωση αγαθών για καλό σκοπό στη Θεσσαλονίκη


Μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στήνει η ομάδα του Why Not. Οι πιο δραστήριες ομάδες της Θεσσαλονίκης, Μαρμελάδα, Παιδιά εν Δράσει, Lindy Hop Greece, Αιθεροπλοο  και η ομάδα του Οξυγόνου,  ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό!
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: 
”Φέρτε μας στις 16/12 : τρόφιμα μακράς διάρκειας, ζεστά ρούχα, κουβέρτες και παιχνίδια, παζλ και παιδικά βιβλία!"
Χριστουγεννιάτικα workshops, μουσική, παιδικές δραστηριότητες, προβολές, θέατρο και χορός σε ένα ολοήμερο πάρτι με ελεύθερη είσοδο (φυσικά) το οποίο έχει σαν στόχο να συγκεντρώσει πράγματα, χρήματα και τρόφιμα για όσους έχουν αυξημένες ανάγκες αυτή την περίοδο. Βοηθάμε τους:
  • Φιλανθρωπικό Ίδρυμα “Ελπίς”
  • Ορφανοτροφείο “Μέλισσα”
  • Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός
  • Σωματείο Φίλων ΑμεΑ “Το κάτι άλλο”
  • Σύλλογος Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Βόρειας Ελλάδας «Η ΛΑΜΨΗ»
  • Εθελοντική Ομάδα Φίλων Αναστασίας για ΑμεΑ
  • και άπορες οικογένειες που εσείς μας αναφέρατε”.
Info:
WHYNOT:: XMAS PROJECT
16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο Block 33
http://www.thestival.gr via http://olafree.blogspot.gr
από armoniaart

Ηράκλειο: 7 καταγγελίες για παιδική κακοποίηση
σε ένα μήνα!

Σε μόλις 2,5 μήνες η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας, παράλληλα με τη διερεύνηση των καταγγελιών, έχει εντοπίσει και στηρίζει τα παιδιά που βρίσκονται στο «δρόμο» και τις οικογένειες τους, μέσω του προγράμματος «streetwork», σε συνεργασία με το Σωματείο ΟΑΣΗ του παιδιού, το Δήμο Ηρακλείου και την "Αλληλεγγύη Κρήτης".

Καταγγελίες παιδικής κακοποίησης κι αναφορές περιστατικών παραμέλησης παιδιών έχει δεχτεί ήδη από το 1ο μήνα λειτουργίας της, η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας, με τις 7 από αυτές να αφορούν σε περιστατικά παιδικής βίας και 10 εξ αυτών σε οικογένειες παιδιών που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα, στην πόλη του Ηρακλείου.

Η Γραμμή, η οποία μάλιστα πρόσφατα αναβαθμίστηκε, δρα υπέρ παιδιών που έχουν καταλήξει να ζουν στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι, μέσω του προγράμματος «streetwork» έχουν εντοπίσει αυτά τα παιδιά και τα έχουν «πλησιάσει» προκειμένου να τα προφυλάξουν.

Τα περιστατικά και οι καταγγελίες που έχουν δει το "φως" είναι υπό διερεύνηση από δύο ειδικούς ψυχολόγους και μία κοινωνική λειτουργό. Στόχος – όπως αναφέρει η ψυχολόγος της Γραμμής, Έλενα Κωστάκη - είναι να «εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα μέσα από τη διερεύνηση», ενώ εξηγεί πως «δεν είναι λύση η άμεση αφαίρεση της επιμέλειας από τους γονείς».

Η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας βασίζεται στην συμβουλευτική ενώ σε περιπτώσεις ιατρικών περιστατικών που αφορούν σε παιδιά , φροντίζει να προχωράει η διαδικασία ιατρικής περίθαλψης. Ακόμα, εθελοντές του Σωματείου ΟΑΣΗ παιδιού παραδίδουν μαθήματα και διοργανώνουν συλλογή τροφίμων ενώ πραγματοποιούν και συγκεντρώσεις ενημέρωσης σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με στόχο παράλληλα και την δική τους στήριξη.

Ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μάλιστα, διοργανώνεται και γιορτή, κατά την οποία θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για οικογένειες οι οποίες τα έχουν ανάγκη, όπως οι μονογονεικές ή οι οικογένειες στις οποίες τα παιδιά μεγαλώνουν με τον παππού και την γιαγιά.Μακροπρόθεσμοι στόχοι των εργαζομένων , είναι η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας να αναβαθμιστεί , έτσι ώστε να μπορούν να καταγγέλλονται περιστατικά επί 24ώρου αλλά και να αποκτήσει παγκρήτια εμβέλεια.

Η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.30 έως τις 14.30 στο τηλ. 2810 227755, ενώ τις υπόλοιπες ώρες οι καταγγελίες ή οποιαδήποτε έκκληση για βοήθεια, καταγράφονται στον τηλεφωνητή, και οι υπεύθυνοι έρχονται εν συνεχεία σε επικοινωνία μαζί σας.


πηγή: inout
Πηγή της πηγής: Cretalive.gr

Πώς να κόψεις το βήχα του παιδιού χωρίς φάρμακα!

Το παιδί έχει βήχα. Δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά και φαίνεται να υποφέρει.  Θέλεις να ζητήσεις ένα φάρμακο από τον παιδίατρο για να το ανακουφίσεις. Και όμως! Μπορείς να σταματήσεις ή να μειώσεις το βήχα χωρίς φάρμακα και με φυσικό τρόπο. Πώς; 

Calm coughing without medication

Ο παιδίατρος-νεογνολόγος Δρ. Σπύρος Μαζάνης σου εξηγεί!
Αν ο βήχας δεν συνοδεύεται από δύσπνοια ή πυρετό, μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί με πολύ φυσικό τρόπο:

1. Αν το παιδί έχει εκκρίσεις στη μύτη του μπορεί ο βήχας να προέρχεται από την κάθοδο των βλεννών πίσω στο ρινοφάρυγγα. Τότε πρέπει να αποσυμφορίσουμε τη μύτη. Κάνουμε ρινοπλύσεις πολλές φορές την ημέρα με αμπούλες φυσιολογικού ορού ή με σπρευ θαλασσινού νερού ισότονο ή και με βρασμένο νερό βρύσης.

2. Κάνουμε μπάνιο στη μπανιέρα με πολλούς ατμούς ώστε να λιώνουν οι μύξες και να ανοίγει η μύτη.

3. Όταν κοιμηθεί βάζουμε 2-3 σταγόνες ευκαλυπτέλαιο στο άνω χείλος του, δηλαδή κάτω από τη μύτη ώστε καθώς αναπνέει να ελευθερώνεται η αναπνοή του.

4. Αν ο βήχας προέρχεται πιο κάτω, δηλαδή από τον θώρακα και τους βρόγχους, τότε του δίνουμε να πιει μικρές ποσότητες 40-50 γραμ. αφεψημάτων, όπως: γάλα με μέλι (για παιδί πάνω από 12 μήνες), χαμομήλι ή φασκόμηλο ή τίλιο ή γλυκάνισο ή θυμάρι με μέλι, πετιμέζι με λεμόνι. Το λεμόνι έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Το μέλι είναι μαλακτικό. Είναι σαν να τυλίγεις το λαιμό του με ένα κασκόλ. Βάζουμε στο φούρνο ένα λεμόνι στους 120 βαθμούς για 20 λεπτά. Το στύβουμε σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και δίνουμε λίγο-λίγο να πίνει κατά τη διάρκεια της μέρας.  Αυτό δρα και σαν αντιπυρετικό.

5. Δίνουμε να πίνει πολύ νερό το οποίο έχει βλεννολυτικές ιδιότητες.

6. Βάζουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας μία κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε χαμομήλι ή θυμάρι ή ευκάλυπτο ή και όλα αυτά μαζί. Βάζουμε το παιδί να αναπνεύσει πολλές φορές πάνω από την κατσαρόλα.

7. Βάζουμε έναν υγραντήρα με δύο τρεις σταγόνες ευκαλυπτέλαιο μέσα στο δωμάτιο του παιδιού ειδικά όταν κοιμάται.

Όλα αυτά μόνα τους ή σε συνδυασμό μπορούν να ανακουφίσουν το βήχα του παιδιού. Να θυμάστε  βέβαια ότι ο βήχας είναι ένα σύμπτωμα μιας γενικότερης αρρώστιας και να επικοινωνείτε με τον παιδίατρό του για περισσότερες οδηγίες. 


από tlife

Και το όνομα του πηοιτί??

 Για τα Χριστούγεννα...
Όνομα πηοιτί: Χρίστος, 7 ½

Χθες βράδυ σκάλιζα ένα ντοσιέ με παλιές ζωγραφιές και γραπτά κείμενα των παιδιών μου από την εποχή που ήταν ακόμα μικρά παιδιά. Και βρήκα θησαυρό! Μέρος του θησαυρού κι ένα ποίημα που έγραψε ο γιος μου το 1987, σε ηλικία 7 ½ χρονών για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Απολαύστε το (διατηρώ την ορθογραφία και τη σύνταξη!).

περισσότερα για τον πηοιτί
από τη μαμά του εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki