Saturday 26 January 2013

Εμπλοκή της Apple σε σκάνδαλο
με παιδική εργασία στην Κίνα

Νέος πονοκέφαλος για την αυτοκρατορία του Στηβ Τζόμπς, καθώς μια εταιρεία ανεύρεσης ανθρωπίνου δυναμικού στην Κίνα παραποιούσε τα στοιχεία ανήλικων εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνταν σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε προϊόντα για την Apple.

Child labour uncovered in Apple's supply chain


Όπως ήταν αναμενόμενο, η Apple διέκοψε τη συνεργασία με την εν λόγω κινεζική εταιρεία, ενώ υπέβαλε και μήνυση για απάτη.
Η εταιρεία απασχολούσε 74 ανηλίκους κάτω των 16 ετών, κατασκευάζοντας ηλεκτρονικά κυκλώματα για την Apple και αναμένεται να πληρώσει πρόστιμο, ενώ οι τοπικές αρχές ανακάλεσαν και την άδεια λειτουργία της.
«Η παιδική εργασία είναι ένα θέμα που καμία εταιρία δεν θέλει να σχετίζεται. Ως αποτέλεσμα λοιπόν δεν νομίζω πως το ζήτημα αυτό απολαμβάνει της δέουσας προσοχής και ως εκ τούτου το πρόβλημα δε διορθώνεται όπως θα έπρεπε», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της εταιρείας, Τζεφ Γουίλιαμς.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Apple ερευνά εκ βαθέων τους συνεργάτες και προμηθευτές τους τονίζοντας ότι στόχος της είναι όπου συναντά τέτοιες περιπτώσεις να εξασφαλίζει ότι «οι ανήλικοι εργαζόμενοι θα έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται και οι προμηθευτές θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αναλογεί».

Πηγή: iefimerida.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki