Thursday 4 April 2013

Διέκοψαν τη χορήγηση φαρμάκων από τετραπληγική κοπέλα

O πατέρας της να αδυνατεί να καταβάλει το κόστος που απαιτείται μετά τις συνεχιζόμενες περικοπές σε παροχές υλικών και φαρμάκων, ενώ τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και η ζωή της. 
Διαμαρτυρία στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί από τον πατέρα μιας μικρής τετραπληγικής κοπέλας που τρέφεται με γαστροστομία και από την οποία στο όνομα των περικοπών του μνημονίου διέκοψαν τη χορήγηση φαρμάκων και άλλου ιατρικού υλικού. 
.
Μιλώντας στο patrastimes.gr o πατέρας της μικρής, Ν. Πουλκουρτζής έκανε λόγο για καθημερινό μαρτύριο της σταγόνας που βιώνει η οικογένειά του λέγοντας με νόημα «καλύτερα να μου έδιναν να της κάνω μια ένεση ευθανασίας».

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος πολίτες και μέλη του ΠΑΜΕ, ζητώντας την παρέμβαση του κ. Αγγελάκα, ο οποίος επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Σαλμά και τον Διευθυντή του ΙΚΑ κ. Βαφειάδη. Το αίτημα της κινητοποιήσης είναι να δοθεί λύση σε σοβαρό πρόβλημα ενός συμπολίτη.

Στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών από το χώρο της υγείας, έφτασαν στο σημείο να έχουν κόψει φάρμακα και παροχές φαρμακευτικών υλικών από ένα παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.
Αυτό που θεωρείται αυτονόητο, δηλαδή να παρέχεις σε ένα παιδί που είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι για χρόνια τα απαραίτητα για να ζήσει, να έχουν κόψει ακόμα και το ειδικό σωληνάκι που διοχετεύεται η τροφή με την οποία παρέχεται μέσω γαστροστομίας! 
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο πατέρας του να αδυνατεί να καταβάλει το κόστος που απαιτείται μετά τις συνεχιζόμενες περικοπές σε παροχές υλικών και φαρμάκων, ενώ τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και η ζωή του παιδιού.

Πηγή: patrisnews

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki