Monday 7 January 2013

Ο Δάσκαλος Rajesh Kumar Sharma
και το συγκλονιστικό σχολείο της γέφυρας


Ένας αθέατος ήρωας του καιρού μαζεύει κάθε μέρα τα παιδιά μιας παραγκούπολης και τα μαθαίνει γράμματα κάτω από μια γέφυρα στην Ινδία.
«Ο δάσκαλός μας, μας λέει πως για να αντιμετωπίσεις
τη φτώχεια, πρέπει να ανοίγεις το μυαλό σου
και αυτό γίνεται μόνο με τη μόρφωση»
Στο Νέο Δελχί, κάτω από μια γέφυρα του metro, συντελείται καθημερινά ένα μικρό θαύμα. Γύρω στα 70 παιδιά από τις γειτονικές παραγκουπόλεις παρακολουθούν μαθήματα στο υπαίθριο σχολείο που έχει στήσει εκεί ένας αφανής ήρωας, ο 40χρονος Rajesh Kumar Sharma.
Rajesh Kumar Sharma, teach Somnath,
an underprivileged Indian slum child at the school.
Πατέρας τριών παιδιών και ο ίδιος ο Sharma υποχρεώθηκε, λόγω οικονομικών προβλημάτων, να παρατήσει το Κολέγιο όπου σπούδαζε. Και, όπως παρατήρησε, το ίδιο ακριβώς συνέβαινε με πολλά παιδιά στην περιοχή. Δεν πήγαιναν σχολείο, γιατί οι οικογένειές τους δεν το άντεχαν οικονομικά.

περισσότερα στο  alexiptoto

Μεταμόρφωσε αεροπλάνο σε… παιδικό σταθμό!

Η Gari Chapidze εργάζεται ως διευθύντρια παιδικού σταθμού στην πόλη Rustavi της Γεωργίας, αλλά όχι ενός συνηθισμένου παιδικού σταθμού. Ο λόγος βέβαια είναι κάτι παραπάνω από προφανής, αφού αντί για τάξη η Gari κάνει μάθημα σε… αεροπλάνο!

«Άφησα ανέπαφο μόνο το πιλοτήριο …
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τους αρέσει!»
Η νηπιαγωγός δεν μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο για να… εξυψώσει την εκπαίδευση των μαθητών της από το να κάνει καθημερινά τις παραδόσεις της… πάνω από το έδαφος!
.

Αφού αγόρασε από τις Γεωργιανές Αερογραμές το παροπλισμένο Yakovlev Yak-42, ανακαίνισε το εσωτερικό του, πρόσθεσε εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια και βιβλία και μετέτρεψε την εκπαιδευτική καθημερινότητα των παιδιών σε… περιπέτεια.
«Άφησα ανέπαφο μόνο το πιλοτήριο έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να εξερευνήσουν με την άνεσή τους τα όργανα, το πηδάλιο… Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τους αρέσει!»
.

από newsnow
πηγή της πηγής: perierga.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki