Sunday 20 January 2013

Προφυλάξτε το παιδί σας από το στρες!

Πολλές από εμάς ίσως να έχουμε παρατηρήσει διάφορες ψυχολογικές διακυμάνσεις σχετικά με τις αντιδράσεις των παιδιών μας, ιδίως όταν έχουν αν αντιμετωπίσουν μια δυσάρεστη κατάσταση ή να πιέζονται.
Όπως οι μεγάλοι λοιπόν έτσι και οι μικροί είναι πολύ πιθανό να «αρρωστήσουν», όταν υπάρχει μεγάλο στρες για κάτι καθώς αυτό έχει την ιδιότητα να «ρίχνει» το αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Τι μπορείτε όμως εσείς να κάνετε ώστε να το προφυλάξετε;
- Μην φορτώνετε υπερβολικά το πρόγραμμα του, αφήστε του αρκετό χρόνο μέσα στην ήμερα για παιχνίδι
- Μην είστε υπερβολικά αυστηρή σχετικά με τις σχολικές του επιδόσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φορτώνετε το παιδί με το δικό σας άγχος. Με σωστό πρόγραμμα όλα θα είναι υπό έλεγχο
- Αν νιώθετε πως δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μια ενδοοικογενειακή κατάσταση η οποία επηρεάζει το παιδί, όπως για παράδειγμα ένα διαζύγιο ή ένα νέο μέλος στην οικογένεια, τότε μην ντραπείτε να ζητήσετε συμβουλές ενός ειδικού!

Πηγή: mothersblog.gr

Ο Πλάτωνας για την ανατροφή των παιδιών

«Η αποτελεσματικότερη εκπαίδευση είναι αυτή που αφήνει το παιδί να παίζει με όμορφα πράγματα»
 .
«Mην ανατρέφεις με τη βία  τα παιδιά, αλλά διασκεδάζοντας»

Και η Ευτυχία την ακολούθησε ...

Ταξίδευαν τρεις γυναίκες και, ξαφνικά, βλέπουν μες στο δρόμο ένα μεγάλο λάκκο και ανακαλύπτουν πως μέσα βρίσκεται παγιδευμένη η Ευτυχία.

Τότε η πρώτη γυναίκα λέει:
- Ευτυχία, θέλω να με κάνεις όμορφη.
Αμέσως, μεταμορφώθηκε σε μια καλλονή κι ευτυχισμένη έφυγε.
Η δεύτερη γυναίκα ζήτησε:
- Ευτυχία, θέλω να με κάνεις πλούσια.
Αμέσως, εμφανίσθηκε μπροστά της ένα σακούλι γεμάτο χρυσαφικά και διαμάντια, η γυναίκα το αρπάζει κι ευτυχισμένη φεύγει.
Μόνο η τρίτη γυναίκα δεν έλεγε τίποτα και τότε η Ευτυχία της είπε μεσ’ από τον λάκκο:
- Πες μου κι εσύ τι θέλεις να σου δώσω;
 Και τότε η γυναίκα έσκυψε, άπλωσε το χέρι της και είπε: 
-”Δώσε μου το χέρι σου” κι έβγαλε την Ευτυχία από το λάκκο. 
Μετά συνέχισε το δρόμο της….. Η Ευτυχία χαμογέλασε και την ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ….!!!
από kotsarikos

Up Greek - Join us in Greece

Σιγά μη δεν αντέξουμε ...
Θα Αντέξουμε και θα Νικήσουμε Όλοι  

Τρεις Έλληνες, είχαν την ιδέα, και μετά έγιναν 27 και ούτε γνωρίζονταν μεταξύ τους. Και μετά έπιασαν τον υπεύθυνο διαφημίσεων στην Times Square, το κεντρικότερο σημείο του πλανήτη. Και φυσικά ο υπεύθυνος ήταν Έλληνας και η Προβολή στήθηκε. Και πέτυχε. Και μετά τρία κορίτσια πήραν την ιδέα και στήνουν το ίδιο σκηνικό στο κεντρικότερο σημείο του Λονδίνου. Και μετά θα πάμε στην Αυστραλία. Όπου θέλουμε θα πάμε. Επειδή όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, έναν Έλληνα θα βρεις.
Με τους πολιτικούς μας, να δούμε τι θα κάνουμε, αλλά είπαμε: «Κανείς δεν είναι τέλειος».  
Και όταν λέμε ότι όλοι θα αντέξουμε, εννοούμε ΟΛΟΙ ...

... Επειδή «OK» θα πει: «Όλα Καλά»
και «Όλα Καλά» είναι μια ευχή που λέει: Όλα τα κακά θα γίνουν Καλά, πάει και τελείωσε.
Η προσπάθεια των Ελλήνων ομογενών να στηρίξουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί στο ύψος της, ολοκληρώθηκε στη Νέα Υόρκη.

Η πρωτοβουλία «Up Greek Tourism» με επικεφαλής τον Γιώργο Κλειβοκιώτη, τον Στάθη Χαϊκάλη και τον Ονίκ Παλαντζιάν, ετοιμάζεται το τελευταίο δίμηνο με τη βοήθεια πολλών ακόμη. Σκοπός του project είναι να οργανωθεί ένας μηχανισμός με τον οποίο θα οργανωθεί η διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Πρώτη «επίθεση» της πρωτοβουλίας ήταν η πλατεία της Νέας Υόρκης όπου σε γιγαντοοθόνη  προβάλλονταν μονόλεπτα διαφημιστικά σποτ για τον ελληνικό τουρισμό 4 φορές την ώρα όλο το 24ωρο.
Πάνω από 300 άτομα ήταν αυτοί που χρηματοδότησαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενώ το μισό ποσό προέρχεται από την Ελλάδα, το υπόλοιπο προέρχεται από ομογενείς σε όλο τον πλανήτη.

To Up Greek Tourism πάει... Λονδίνο

Μετά την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων που ξεκίνησε το Up Greek Tourism, η πρωτοβουλία που μέσα από δύο καμπάνιες οι οποίες εκμεταλλεύθηκαν τη "δύναμη" των social media κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ποσά για να τοποθετήσει από μία διαφημιστική πινακίδα στο κέντρο της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, το Up Greek Tourism "ταξιδεύει" Λονδίνο, με νέα εκστρατεία - η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του TEDxAthens 2012 που αφορά στην τοποθέτηση ηλεκτρονικού billboard στο Piccadilly Circus, στην "καρδιά" της βρετανικής πρωτεύουσας. Η καμπάνια "τρέχει" ήδη από τις 3 Δεκεμβρίου και στοχεύει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 12.000 λίρες σε διάρκεια μόνο τριών εβδομάδων, με συνεισφορές κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικών συνεισφορών Loudsauce
Μάλιστα, οι δωρητές που συμβάλλουν με 10 λίρες και άνω θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν μέσω κλήρωσης, ένα εισιτήριο με επιστροφή από το Λονδίνο για την Ελλάδα, ένα δώρο που παρέχεται από την ταξιδιωτική ιστοσελίδα travelplanet24.
Το διαφημιστικό βίντεο θα δημιουργηθεί από το βραβευμένο σχεδιαστή οπτικών μέσων Χάρη Τσέβη και θα προβάλλεται από την 1η Φεβρουαρίου 2013 στο Piccadilly Lite όλο το 24ωρο, επί δύο εβδομάδες.
 
“Διαλέξαμε το Λονδίνο και το Piccadilly Circus γιατί είναι χαρακτηριστικό σημείο, εύκολα αναγνωρίσιμο διεθνώς, και επίκεντρο μιας χώρας που είναι επί χρόνια στην καρδιά του ελληνικού τουρισμού”, τονίζει η Κατερίνα Σπέτσιου, Υπεύθυνη Σχεδίου της καμπάνιας του Λονδίνου.
Το Up Greek Tourism κατευθύνεται από απλούς Έλληνες ανά τον κόσμο σε εθελοντική βάση, για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η πρωτοβουλία διάλεξε τον τουρισμό ως μέσο προβολής λόγω της κρίσιμης σπουδαιότητάς του για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Οι δύο προηγούμενες εκστρατείες απέδωσαν 30.000 δολάρια, επίσης μέσω του Loudsauce, και προκάλεσαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, όπως το BBC, το CNN και η εφημερίδα Guardian.
«Η καμπάνια του Λονδίνου θα στοχεύσει στην επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης προβολής, ενώ θα αποτελέσει το εφαλτήριο για παρόμοιες εκστρατείες σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια θα ανυψώσει την εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού και θα εμπνεύσει και άλλους Έλληνες να υλοποιήσουν ανανεωτικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν τη χώρα», τονίζεται από την πλευρά του Up Greek Tourism.

Επιχείρησαν να απαγάγουν παιδιά έξω από νηπιαγωγείο

Ανάστατοι είναι οι γονείς των μικρών παιδιών στη Μυτιλήνη, μετά την επιβεβαίωση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου ότι δυο άγνωστοι επιχείρησαν να παρασύρουν στο αυτοκίνητό τους δύο μικρούς μαθητές μόλις σχόλασαν από νηπιαγωγείο της πόλης!

Επιχείρησαν να απαγάγουν παιδιά έξω από νηπιαγωγείοΣύμφωνα με όσα γράφει το Πρώτο Θέμα, ένα κόκκινο αυτοκίνητο μάρκας Mazda είχε σταματήσει έξω από το σχολείο και οι δυο επιβάτες του ρώτησαν τους πιτσιρικάδες που έβγαιναν αν συνοδεύονται και αν ήθελαν να τους μεταφέρουν εκείνοι. Όμως, οι μητέρες τους βρίσκονταν κοντά και αμέσως έβαλαν τις φωνές με αποτέλεσμα οι άγνωστοι να φύγουν βιαστικά!
Για το περιστατικό ενημερώθηκε από τις μητέρες των δύο παιδιών την περασμένη Τετάρτη η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, που κινητοποιήθηκε αμέσως τοποθετώντας αστυνομικούς έξω από τα σχολεία στη λήξη των μαθημάτων για να παρακολουθούν διακριτικά τυχόν ύποπτες κινήσεις, ενώ ερευνά και για τον εντοπισμό των επιβατών του ύποπτου αυτοκινήτου. 
Αλλά και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί τις διευθύνσεις των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να συνοδεύονται οι μαθητές τους κατά την αποχώρησή τους. 

Ισμήνη Καρύδη - Ismini Svensson: Η Ελληνίδα που "κατέκτησε" τον Λευκό Οίκο

Είμαστε υπερήφανοι που άνθρωποι σαν την Ισμήνη όχι μόνο προοδεύουν στο εξωτερικό, αλλά καταφέρνουν να έχουν μέσα τους την Ελλάδα.

Η Ελληνίδα που "κατέκτησε" τον  Λευκό ΟίκοΗ Ισμήνη Καρύδη-Svensson γεννήθηκε στην Αθήνα, πρωτότοκη κόρη του Απόστολου Καρύδη Πολιτικού Μηχανικού- Οικονομολόγου και της Μαρίας Καρύδη Αρχαιολόγου. Σε ηλικία τριών ετών διαπιστώθηκε ότι έπασχε από νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, νοσηλευόμενη κατά καιρούς στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα και  “Northweek Park Hospital” στο Λονδίνο. 
Ενώ η ιατρική πρόγνωση προέβλεπε τη μόνιμη αναπηρία της, αυτή με ακατάβλητη θέληση και συνεχή άσκηση, κατόρθωσε να αυτοθεραπευτεί εντυπωσιάζοντας τους θεράποντες γιατρούς της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με εξαιρετική επίδοση στο κλασσικό μπαλέτο έλαβε τιμητικές διακρίσεις από  τη Royal Academy of Dance  του Λονδίνου μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

Φοίτησε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, εργαζόμενη παράλληλα στο τεχνικό γραφείο του πατέρα της Απόστολου Καρύδη μετά τον αιφνίδιο θάνατό του το 2003, που επηρέασε καθοριστικά την πορεία της. Υπήρξε εκλεγμένη εκπρόσωπος των φοιτητών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Πριν τελειώσει τις σπουδές της το 2006 ίδρυσε δική της τεχνική Εταιρεία με την επωνυμία KConstruction. Το 2007 έλαβε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού και έφυγε στο εξωτερικό πρώτα στην Αγγλία και μετά στην Αμερική δραστηριοποιούμενη στον τομέα των κατασκευών. Ταξίδεψε στην Ευρώπη, στην Κίνα και στη Λατινική Αμερική. Το 2009 αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αμερική λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Κυριακή στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο,
για παιδιά και εφήβους από 12 ετών

Αυτή την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ξεκινά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ένας κύκλος δράσεων για παιδιά και εφήβους από 12 ετών.
Ελεύθερη συμμετοχή, απαραίτητη η κράτηση θέσης
στο 2132139507.
Η πρώτη δράση έχει τον τίτλο «Το παρελθόν στο παρόν: Η εικαστική ματιά του Ολύμπιου» και σχετίζεται με την περιοδική έκθεση «Συναντώντας το Βυζάντιο». 
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως μπορεί να δει κανείς με σημερινά μάτια τη Φυγή στην Αίγυπτο, γιατί ένας σύγχρονος καλλιτέχνης ανατρέχει στη Φιλοξενία του Αβραάμ και πως μετασχηματίζεται η Παναγία σε σύμβολο γυναίκας με σύγχρονη εικαστική γλώσσα. 
Θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ.- 12 μ. 
Ελεύθερη συμμετοχή, απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2132139507.

από athinorama

Μητέρα εγκατέλειψε το παιδί της για να πάει διακοπές (!) (video)


Η είδηση σοκάρει. Μια μητέρα εγκατέλειψε το παιδί της στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο για να φύγει για διακοπές. Η γυναίκα προέβη σε αυτή την απίστευτη ενέργεια επειδή δεν είχε την έγκριση του πατέρα του 10χρονου γιου της, με τον οποίο έχει χωρίσει. Η ίδια ήθελε να πάει διακοπές με τον δεύτερο σύζυγό της και τα παιδιά τους.
Δείτε το βίντεο από τον ALPHA



enikos

Το κουτί της Πανδώρας - Η Εκπομπή για την παιδεραστία

Η εικόνα ενός διεστραμμένου ενήλικα που παραμονεύει έξω από το προαύλιο ενός σχολείου για να κακοποιήσει ένα παιδί δεν είναι απόλυτα ακριβής, όταν αναφερόμαστε στο φαινόμενο της παιδεραστίας. Η πραγματικότητα είναι ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η κακοποίηση ασκείται είτε από κάποιο συγγενικό πρόσωπο είτε από το στενό φιλικό περιβάλλον της οικογένειας. 
 .
Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το κουτί της Πανδώρας


πηγή: koutipandoras

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki