Thursday 24 January 2013

Πώς θα μιλήσετε στο παιδί σας για το κάπνισμα

Οδηγίες από την Αμερικανική Ένωση Πνευμονολόγων


Είναι σημαντικό να εκπαιδεύετε τα παιδιά και τους εφήβους σχετικά με τους κινδύνου του καπνίσματος ώστε να βοηθήσετε στην πρόληψη της υιοθέτησης από αυτά της συγκεκριμένης μοιραίας συνήθειας.

Η Αμερικανική Ένωση Πνευμονολόγων, αναφέρει οδηγίες που θα βοηθήσουν τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για την αποχή από το κάπνισμα.

- Με σαφήνεια και σταθερότητα πείτε στο παιδί σας ότι δεν θέλετε να καπνίζει και αρχίστε τη συζήτηση στην ηλικία περίπου των 5 ή 6 ετών και συνεχίστε και στο γυμνάσιο.

- Εξηγήστε ότι το κάπνισμα θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία του και θα προκαλέσει δυσάρεστες παρενέργειες, όπως κακή αναπνοή.

- Αν καπνίζετε διακόψτε. Μην επιτρέψετε στο παιδί σας να περιστοιχίζεται από καπνιστές και μην επιτρέπετε σε κανένα να καπνίζει μέσα στο σπίτι.

- Μάθετε στο παιδί σας πώς να λέει 'όχι' όταν κάποιος του προσφέρει τσιγάρο.

- Αν ανακαλύψετε ότι το παιδί σας καπνίζει ρωτήστε το για να ανακαλύψετε γιατί το άρχισε. Αποφύγετε απειλές και τελεσίγραφα.

- Υποστηρίξτε το παιδί σας στη διακοπή του τσιγάρου και μιλήστε του για τους τρόπους που τα τσιγάρα είναι εθιστικά.

Πηγή: iatronet.gr

Ύψιστη πράξη ανθρωπιάς

Άτομο με κινητικά προβλήματα δώρισε την αποζημίωσή του για να χειρουργηθεί παιδί συναδέλφου του

Σε ύψιστη κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε ένας νεαρός από τη Χίο.

Ο συγκεκριμένος νεαρός είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και πριν από λίγες μέρες....
πέτυχε να κερδίσει τη μονιμοποίησή του δικαστικά στη δημοτική επιχείρηση Χίου καθώς η διοίκησή της δια του Προέδρου της τον στήριξαν στο δικαστήριο και ο ίδιος τους άφησε όλους άφωνους, όταν την αναδρομική αποζημίωση που έλαβε (περίπου 3.000 ευρώ), χωρίς δεύτερη σκέψη την έδωσε σε συνάδελφό του, του οποίου το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πρέπει να χειρουργηθεί στην Αθήνα.

chiospress.gr   i-diadromi.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki