Thursday 31 January 2013

Προστατέψτε τα παιδιά σας από τους παιδόφιλους

Οι ανήλικοι είναι εύκολα θύματα για τους επιτήδειους που καραδοκούν στο διαδίκτυο. Ειδικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα σχολικά δίκτυα βρίσκονται στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών και επομένως αποτελούν την εύκολη επιλογή των παιδόφιλων. 

Οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δίνουν 10 χρήσιμες συμβουλές για όλους τους γονείς:
1. Ο υπολογιστής καλό είναι να βρίσκεται σε κοινή θέα των γονιών. Μην αφήνετε το παιδί να κλείνεται στο δωμάτιό του μιλώντας με τις ώρες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή «δωμάτια» συζητήσεων (chat).

2. Αν το παιδί είναι κάτω των 13 ετών, μην του επιτρέπετε να δημιουργεί λογαριασμό στο facebook. Ακόμη και το ίδιο το μέσο προϋποθέτει αυτήν την ηλικία για να επιτρέψει τη δημιουργία προφίλ.

3. Αν παρ’ όλα αυτά το ανήλικο παιδί σας διαθέτει προφίλ στο facebook, συμβουλέψτε το να διατηρεί τις προσωπικές του πληροφορίες και τις φωτογραφίες του «κλειστές», ώστε να μην μπορεί να τις δει ο οποιοσδήποτε. Οι μοναδικοί διαδικτυακοί φίλοι που το παιδί είναι καλό να έχει είναι συμμαθητές που γνωρίζει.

4. Μη δημοσιοποιείτε φωτογραφίες του παιδιού σας, ιδιαίτερα αυτές που φορά μαγιό ή εσώρουχα. Μπορεί να προσελκύσουν τους παιδόφιλους.

5. Μη δίνετε ποτέ πληροφορίες μέσω του προφίλ του σε κοινωνικά δίκτυα για το πότε είναι στο σπίτι και –κυρίως– για το πότε λείπετε εσείς. Μπορεί να ενημερώσετε άθελά σας τους παιδόφιλους που θα σπεύσουν να ...απασχολήσουν το παιδί σας.
6. Συμφωνήστε με το παιδί για το πόση ώρα θα σερφάρει κάθε μέρα. Απαραίτητο γι’ αυτό είναι το «συμβόλαιο» χρήσης ίντερνετ που υπογράφουν γονείς και παιδί.

7. Μη χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή ως μπεϊμπισίτερ. Ασχοληθείτε με το παιδί, δώστε του το χρόνο και την προσοχή που χρειάζεται. Πηγαίνετε συχνές βόλτες, ώστε να αντιληφθεί ότι ο αληθινός κόσμος (και οι φίλοι) είναι εκεί έξω.

8. Ενημερωθείτε τεχνολογικά, για να μπορέσετε να εποπτεύετε διακριτικά τη χρήση του διαδικτύου που κάνει το παιδί. Παίξτε μαζί του επιμορφωτικά παιχνίδια και απολαύστε τις δυνατότητες του μέσου.

9. Το βασικότερο όλων είναι η επαρκής επικοινωνία με το παιδί σας. Χτίστε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του και κάντε το να νιώσει ότι βρίσκεστε δίπλα του –όχι ως κριτής, αλλά ως συνοδοιπόρος και πραγματικός συμπαραστάτης του.

10. Σε κάθε περίπτωση παρενοχλήσεων ανηλίκων και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, επικοινωνήστε
με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα τηλέφωνα 210-6476464 και 210-6476461 ή μέσω μέιλ στο 11012@hellenicpolice.gr.


Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΕΘΝΟΣ (01.09.2012) με την υπογραφή της Μαρίας Ψαρά. Πρωτότυπος τίτλος: 
πηγή sxoleio98

Η πορνογραφία κακοποιεί
τα σεξουαλικά πρότυπα των παιδιών

«Μάλλον μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα αγόρια 
βλέπουν πορνό σήμερα από ηλικία 12 ετών.»

Συνέντευξη με την Gail Dines
(καθηγήτρια κοινωνιολογίας και γυναικείων σπουδών)
 

Η πορνογραφία είναι μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων που λειτουργεί σε όλο τον πλανήτη. Το κύκλωμα της βιομηχανίας του πορνό έχει ενσωματωθεί πλήρως στις δομές των σύγχρονων κοινωνιών και οι εικόνες του επηρεάζουν με καταλυτικό τρόπο τις διάφορες πτυχές της κουλτούρας και του πολιτισμού μας, από την ποπ μουσική και τη διαφήμιση έως τις ίδιες τις ερωτικές σχέσεις. Τα ερωτήματα γύρω από την πορνογραφία ήταν ανέκαθεν πολλά και οι συζητήσεις ιδιαίτερα διχαστικές. Αυτά ακόμη και σε μια εποχή όπου πορνογραφικό υλικό θεωρούνταν οι φωτογραφίες μιας γυμνής γυναίκας, όπως των playmates που κοσμούν τις σελίδες περιοδικών σαν το Playboy και το Penthouse.

Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά στον κόσμο της διεθνοποιημένης βιομηχανίας του πορνό. Η κοινωνία έχει περάσει στο σκληρό πορνό και το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα ακόμη και στα μικρά παιδιά να εκτεθούν από πολύ νωρίς στην υποβάθμιση και στην αποκτήνωση των γυναικών. Τα ερωτήματα, συνεπώς, για τις συνέπειες της πορνογραφίας έχουν γίνει εντονότερα και οι ανησυχίες έχουν δικαιολογημένα αυξηθεί.

Η Gail Dines όχι μόνο μελετά επιστημονικά εδώ και πολλά χρόνια το θέμα της πορνογραφίας, αλλά πρωτοστατεί σε μια διεθνή καμπάνια με στόχο την ενημέρωση του κοινού γύρω από τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το πορνό, τόσο για τις ίδιες τις γυναίκες όσο και για τη σεξουαλικότητα των ανδρών και τον τρόπο με τον οποίον βιώνουν την καθημερινή τους ζωή.


Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του διαδικτύου στην προώθηση της σκληρο-πυρηνικής βιομηχανίας πορνό και ποιες είναι οι συνέπειες αυτού του φαινο-μένου στην αρσενική σεξουαλικότητα;
Το διαδίκτυο άλλαξε τη φύση της εμπειρίας του πορνό για τα αγόρια. Οι προηγούμενες γενιές αγοριών έπρεπε να αναζητήσουν το Playboy του πατέρα τους και είχαν περιορισμένη πρόσβαση στις φωτογραφίες γυμνών γυναικών. Σήμερα ένα αγόρι έχει ολική πρόσβαση στις πιο απίστευτες γυναικείες εικόνες. Αυτό που αποκαλύπτουν οι μελέτες είναι ότι όσο περισσότερη χρήση πορνό κάνουν οι άντρες τόσο περισσότερο αναισθητοποιημένοι γίνονται. Τώρα έχουμε εφήβους που αναζητούν το πραγματικά σκληρό πορνογραφικό υλικό, επειδή έχουν βαρεθεί με το κανονικό πορνογραφικό υλικό. Καθώς το πορνό έχει γίνει κανονικό μέρος του πολιτισμού μας, βλέπουμε ότι η αρσενική σεξουαλικότητα έχει αρχίσει να αλλάζει. Στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ το παραδοσιακό φλερτ και ραντεβού έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι άντρες θέλουν το περιστασιακό σεξ και όχι σχέσεις. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην πανταχού παρουσία του πορνό, επειδή το περιστασιακό σεξ σε αυτό είναι ο κανόνας.

Η κοινωνιολογική έρευνα δείχνει ότι τα αγόρια εκτίθενται σε πορνογραφικό υλικό σε πολύ μικρότερη ηλικία σήμερα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Ποια είναι η μέση ηλικία ενός αγοριού που ανακαλύπτει πορνογραφικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο σήμερα;
Μερικές μελέτες λένε ότι είναι 11 ετών και κάποιες άλλες ότι είναι 13 ετών. Μάλλον μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα αγόρια βλέπουν πορνό σήμερα από ηλικία 12 ετών.


για περισσότερα: sxoleio98

Οι επιπτώσεις της πορνογραφίας στα παιδιά και τους έφηβους

Τρεις 13χρονοι κατηγορούνται για βιασμό 14χρονης!
Είναι όλοι τους παιδιά 😢
.
Οι επιπτώσεις της πορνογραφίας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα παιδιά και τους έφηβους που βρίσκονται σε μια τόσο ευαίσθητη και καθοριστική για την μετέπειτα εξέλιξή τους, ηλικιακή περίοδο.
Σύμφωνα με έρευνα της Συμβουλευτικής Γραμμής του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, ένα μεγάλο ποσοστό εφήβων ηλικίας από 13 έως 17 ετών επιλέγει να ενημερωθεί για το σεξ μέσα από Internet. Το διαδίκτυο είναι η δεύτερη πηγή ενημέρωσης σε ποσοστό 23%, ενώ φαίνεται πως οι έφηβοι σε ποσοστό 52% νιώθουν πολύ άνετα να συζητήσουν με φίλους και να εκφράσουν όλες τους τις απορίες. Οι γονείς (14%) αλλά και κοινωνικοί φορείς όπως το σχολείο (11%) παραμένουν σε πολύ χαμηλά ποσοστά και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους.
Τα παιδιά στις μέρες μας έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε sites με πορνογραφικό υλικό χωρίς να είναι πολλές φορές εφικτό να υπάρχει έλεγχος από τους γονείς, άλλους φροντιστές του παιδιού ή από το σχολείο. 


Ποιους κινδύνους κρύβει η πορνογραφία;

Σύμφωνα με την Ψυχολόγο Νίκη Ζαρκάδα:

  • Τα παιδιά που παρακολουθούν στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό φαίνεται να εξοικειώνονται με την εικόνα αυτή και πολλές φορές οδηγούνται νωρίτερα στο ξεκίνημα της σεξουαλικής τους ζωής, χωρίς να είναι έτοιμα σε επίπεδο ψυχοσυναισθηματικής αλλά και σωματικής ωρίμανσης.
  • Στην πορνογραφία προβάλλεται κυρίως το σεξ χωρίς προφυλακτικό και ας μη ξεχνάμε πως τόσο το παιδί όσο και ο έφηβος έχουν την τάση να «μιμούνται» συμπεριφορές που θεωρούνται «απαγορευμένες».
  • Τα παιδιά τείνουν να διαμορφώνουν τα πρότυπά τους για την ομορφιά και τη σεξουαλικότητα μέσω της πορνογραφίας. Με τον τρόπο αυτό επηρεάζονται οι προσδοκίες που έχουν τα δύο φύλα για την εικόνα τους, τον σεξουαλικό τους ρόλο αλλά και την σεξουαλική τους επίδοση και αποκτούν συγκεκριμένα πρότυπα αλλά και συγκεκριμένες προσδοκίες για την εμφάνιση και τη γενικότερη σεξουαλική συμπεριφορά.
  • Από την άλλη δημιουργούνται αφύσικες προσδοκίες και περιορισμοί στα παιδιά καθώς η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και διαψεύδει την πλασματική εικόνα που προβάλλει η βιομηχανία του πορνό.
  • Η συνεχής έκθεση στην πορνογραφία και μάλιστα στην καθοριστική περίοδο της εφηβείας μειώνει τις αναστολές και δημιουργεί επιθετική συμπεριφορά.
  • Η πορνογραφία, στην οποία συχνά προβάλλονται παρεκκλίνουσες μορφές σεξουαλικής συμπεριφοράς, μπερδεύει και δημιουργεί σύγχυση στο παιδί και τον έφηβο, ενώ σταδιακά «το μάτι» συνηθίζει σε τέτοιου τύπου συμπεριφορές.
πηγή: tlife

Τρεις 13χρονοι κατηγορούνται για βιασμό 14χρονης!

Είναι όλοι τους παιδιά 😟
.
Tρεις 13χρονοι μαθητές, κατηγορούνται για τον βιασμό 14χρονης μαθήτριας ενώ στους γονείς τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραμέληση ανηλίκου. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης, στο σπίτι του ενός εκ των φερόμενων δραστών.

 Σύμφωνα με τη καταγγελία της ανήλικης, χθες στις 14:00 κι αφού είχαν σχολάσει από το Γυμνάσιο Νέων Επιβατών, πήγε με τη θέληση της στο σπίτι του ενός όπου -όπως παραδέχτηκε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday- συνευρέθηκε ερωτικά με τους δύο από τους τρεις, κατ' εξακολούθηση και παρά φύση, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο ιατροδικαστής.
Στη συνέχεια αφού αποχώρησε, μετάνιωσε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, για την πράξη της και εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση από διερχόμενο περιπολικό της αστυνομίας, να κάθεται σε ένα πεζοδρόμιο έξω από το σχολείο.
Αμέσως οι άνδρες της αστυνομίας, την πλησίασαν και την ρώτησαν τι της συμβαίνει, αλλά εκείνη φοβισμένη δεν τους απάντησε. Αμέσως οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον διοικητή τους ο οποίος έδωσε εντολή να την μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα.
Όπως μαθαίνει το Thesstoday, ο διοικητής του τμήματος είναι αρκετά ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν τους νέους.
Οι αστυνομικοί την μετέφεραν στο Α.Τ και εκεί η 14χρονη, ξέσπασε σε κλάματα και παραδέχτηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Thesstoday, τι ακριβώς είχε συμβεί, αμέσως της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε και η καταγγελία του περιστατικού.
Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος κι έδωσε εντολή για τη σύλληψη των τριών.
Οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Στους δύο 13χρονους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό και συνελήφθησαν,
ενώ στον τρίτο, στο σπίτι του οποίου συνέβη το περιστατικό, απαγγέλθηκε η κατηγορία της συνέργειας κι αφέθηκε ελεύθερος.
Δίωξη θα ασκηθεί και στους γονείς των δραστών.


πηγή: newsit

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki