Thursday 7 February 2013

Ελλάδα, ευχαριστώ! "Gracias, Grecia"

«Περισσότερα πράγματα από όσα νομίζετε είναι ελληνικά!»

Ισπανοί μαθητές ευχαριστούν την  Ελλάδα 
για όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα
.
Gracias, alumnos españoles  
.

Ενώ τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων και η εικόνα της έχει πληγεί όσο καμίας άλλης χώρας, υπάρχουν κάποιοι που όχι μόνο δεν στρέφονται κατά της χώρας μας, αλλά θέλουν να την ευχαριστήσουν για όσα πρόσφερε στην ανθρωπότητα.
Πρόκειται για Ισπανούς μαθητές και σπουδαστές που μαζί με τους καθηγητές τους ετοίμασαν ένα υπέροχο βίντεο με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα. 
Σε όλο το βίντεο λένε ευχαριστώ στη χώρα μας για κάτι που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα και τυχαίνει μάλιστα αυτό το κάτι να έχει πάντα ως λέξη ελληνική ρίζα! 
Μας ευχαριστούν λοιπόν για τη φιλοσοφία, τις λέξεις, τα μαθηματικά, τη μουσική και τόσα άλλα σε ένα βίντεο πραγματικά συγκινητικό!
Δε χρειάζεται να γνωρίζετε ισπανικά για να καταλάβετε τι λέει το βίντεο. Άλλωστε όπως λέει ο καθηγητής στην αρχή του βίντεο προς τους Ισπανούς: «Περισσότερα πράγματα από όσα νομίζετε είναι ελληνικά!»

πηγή: perierga

Στη ζυγαριά ολοταχώς! Όλα για το βάρος του μωρού σας!

Τον πρώτο χρόνο της ζωής τους το βάρος των μωρών κυμαίνεται :
Για τα νεογέννητα 2,5-4,4 κιλά,
1 μηνός 3-5,5 κιλά,
3 μηνών 4,5-7 κιλά,
6 μηνών 5-8 κιλά,
9 μηνών 7-11 κιλά.
Στους 12 μήνες το βάρος του μπορεί να κυμαίνεται από 8-13 κιλά.
Νομίζεις ότι μόνο τα μοντέλα είναι αυτά που έχουν εμμονή με το βάρος τους μέχρι που γίνεσαι μαμά και ξαφνικά ο κόσμος σου περιστρέφεται γύρο από κιλά και γραμμάρια. Γιατί όμως το βάρος του μωρού μας απασχολεί τόσο πολύ;
Είναι γνωστό ότι στον κόσμο των μωρών -όπου καλά-καλά ούτε όνομα δεν υπάρχει – οι απαραίτητες συστάσεις γίνονται κυρίως μέσω της ηλικίας και του βάρους. 
Για να είστε λοιπόν πλήρως ενημερωμένοι, σας πληροφορούμε για τα βασικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με το βάρος του μωρού σας.

  • Τις πρώτες μέρες της ζωής του το παιδί σας θα αδυνατίσει! Ναι, ναι, είναι αλήθεια, για την ακρίβεια τα μωρά χάνουν περίπου το 6% του βάρους γέννησης, το οποίο ξανακερδίζουν στις επόμενες δέκα μέρες.
  • Τα μωρά που θηλάζουν μπορεί να αναπτυχθούν πιο γρήγορα τους πρώτους 4-6 μήνες, μετά όμως η ανάπτυξή τους επιβραδύνεται. Αντίθετα, τα μωρά που τρέφονται με τεχνητό γάλα παίρνουν βάρος πιο αργά στην αρχή και μετά, όσο περνά ο καιρός, ο ρυθμός της σωματικής τους ανάπτυξης  επιταχύνεται.
  • Τα μωρά διπλασιάζουν το βάρος γέννησης σε ηλικία 5 μηνών και συνήθως το τριπλασιάζουν στο τέλος του 1ου χρόνου.
Τον πρώτο χρόνο της ζωής του το μωρό σας θα κερδίσει βάρος κάπως έτσι:

περισσότερα εδώ: 123babyme

Το παιδί μου δεν συμμετέχει σε ομαδικά παιχνίδια

Συνήθως κάθεται σε μια γωνιά και δεν κάνει τίποτα
ή κόβει βόλτες»

Το παιδί που συστηματικά αποφεύγει την κοινωνική επαφή έχει κάποιες ψυχολογικές δυσκολίες.
.
Ίσως συμβαίνει κάτι στην οικογένεια που το απασχολεί και το θλίβει.
Ίσως το παιδί έχει αναπτύξει «μονόδρομη φιλία», δηλαδή πιστεύει ότι έχει κάποιο συγκεκριμένο φίλο, ακόμη κι αν δεν παίζουν μαζί.

Ίσως φοβάται τα ομαδικά παιχνίδια, γιατί έχουν αυξημένη σωματική επαφή και πιθανότητα να λερώσουν τα ρούχα τους.  
Ίσως φοβάται κάποια παιδιά που το εκβιάζουν ή το κοροϊδεύουν.  
Αυτές είναι μερικές από τις αιτίες που οι γονείς καλούνται να εξετάσουν. 
.
• Το παιδί αυτό χρειάζεται ενθάρρυνση για να αποκτήσει αυτοεκτίμηση.
• Χρειάζεται να ενημερωθεί και ο δάσκαλος.
• Ίσως, αρχικά, να του προτείνουμε να κάνει παρέα με μικρότερα παιδιά όπου θα νιώθει πιο ικανό. Γενικότερα, σπρώχνουμε το παιδί να σχετιστεί με άλλα παιδιά εκτός σχολείου, ώστε να νιώσει πιο δυνατό μέσα στην ομάδα των συνομηλίκων. 


πηγή: women

Reuters: Ψάχνοντας στα σκουπίδια
για μια αξιοπρεπή διαβίωση

Με έναν κόκκινο σκούφο και ένα τρίκυκλο ο 56χρονος Δημήτρης τριγυρνά στα πλούσια προάστια της Αθήνας ψάχνοντας ανάμεσα σε σκουπίδια για αξιοποιήσιμα υλικά. 

Athens scrap dealer defies taboos in crisis-hit Greece

“Στην αρχή φορούσα κουκούλα και κασκόλ για να μην φαίνεται το πρόσωπό μου, δεν ήθελα να με αναγνωρίζουν. Ντρεπόμουν”
To Reuters δημοσιεύει την ιστορία του άνεργου οικοδόμου πατέρα δύο παιδιών που αποφάσισε με πρώτη ύλη "πολύτιμα σκουπίδια" να παλέψει για την επιβίωσή του, αλλά και της οικογένειάς του στην Ελλάδα της κρίσης . “Στην αρχή ντρεπόμουν, αλλά τι να κάνεις όταν δεν έχει δουλειά;”, δηλώνει ο Δημήτρης στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

“Ο Δημήτρης εργάστηκε σε εργοτάξια για 42 χρόνια πριν χάσει τη δουλειά του. Σήμερα αναζητά τη λύση εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδας εδώ και δεκαετίες”, σχολιάζει το Reuters.

“Στην αρχή φορούσα κουκούλα και κασκόλ για να μην φαίνεται το πρόσωπό μου,
δεν ήθελα να με αναγνωρίζουν. Ντρεπόμουν”, δηλώνει ζητώντας να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του, λόγω του ημιπαράνομου καθεστώτος διακίνησης των υλικών που εντοπίζονται στα σκουπίδια.. “Στην αρχή ήταν δύσκολο, αλλά μπήκα στο πνεύμα. Τι άλλο μπορείς να κάνεις όταν δεν έχεις δουλειά;”, προσθέτει.

Σχεδόν το 50% των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα έχουν χάσει τις δουλειές τους από το 2007, καθώς οι οικοδομές έχουν καταρρεύσει εν μέσω κρίσης και το ποσοστό των υπερχρεωμένων ανέργων στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Όπως αναφέρει το Reuters, σε αντίθεση με τους μετανάστες που αναζητούν μέταλλα, πλαστικό και χαρτί, στους κάδους υποβαθμισμένων περιοχών με καρότσια σούπερ μάρκετ, ο Δημήτρης αναζητά το “εμπόρευμά του” σε πιο πλούσιες γειτονιές, ενώ ψάχνει και για περισσότερο "πολύτιμα σκουπίδια". Οι έκπληκτοι περίοικοι πολλές φορές τον καλούν για να του δώσουν τα υλικά που αναζητά”, ώστε να μην ψάχνει σε κάδους.

Αν και είναι κοινό μυστικό πως τα χρήματα που βγάζει από το εμπόριο των υλικών που βρίσκει στα σκουπίδια σπάνια δηλώνονται, ο ίδιος δηλώνει στο Reuters πως ποτέ δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία, η οποία, όπως σημειώνει, αντίθετα κυνηγά και συλλαμβάνει τους μετανάστες που κάνουν την ίδια δουλειά. “Το να είσαι Έλληνας είναι ένα πλεονέκτημα”, τονίζει.
 
Ο Δημήτρης παραδίδει τα “πολύτιμα ευρήματά του” σε αποθήκες υλικών στην εργατική συνοικία που μένει. Εκεί γίνεται η διαλογή, το ζύγισμα και η αγορά. Μπορεί να βγάλει από 10 ευρώ έως και 200 ευρώ μέσα σε μία ημέρα. Όπως αναφέρεται, τα χρήματα που βγάζει είναι αρκετά για το παρόν, όπως ο Δημήτρης ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών του.

Ο γιος του είναι 26 χρονών άνεργος, ενώ η κόρη του σύντομα θα τελειώσει το λύκειο. Τα δύο του παιδιά αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα όπως και οι υπόλοιποι νέοι στην Ελλάδας καθώς πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά.
 
“Κάποιοι ίσως θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τη συλλογή απορριμάτων, παρά το στίγμα”, αναφέρει. “Οι άνθρωποι γελούν αλλά μπορούν να κάνουν μια αξιοπρεπή ζωή χρησιμοποιώντας τα σκουπίδια. Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά τουλάχιστον μπορούμε ακόμα να προσπαθήσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς”. 

πηγή: tvxs

Έκκληση για βοήθεια από ένα δωδεκάχρονο παιδάκι…

Ρόδος
Η εξέταση απευθύνεται μόνο για ενήλικες από 18 ως 50 ετών και γίνεται με τη λήψη στοματικού επιχρίσματος (σάλιου)
 .
Σήμερα, 07/02 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 με 16:00, στο σχολείο επί της Γεωργίου Σεφέρη 108 στην Ηλιούπολη 

Ακόμα ένας λιλιπούτειος συμπολίτης μας, πάσχει από λευχαιμία και χρήζει μεταμόσχευση μυελού των οστών περιμένοντας για το μόσχευμα που θα του χαρίσει ζωή...

Το δίγλωσσο σχολείο Ρόδου πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας στις 07/02 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 με 16:00 να παραστούν μόνο για πέντε λεπτά στο σχολείο το οποίο βρίσκεται επί της Γεωργίου Σεφέρη 108 στην Ηλιούπολη (πίσω από το ζαχαροπλαστείο Mikes στον πρώτο όροφο) για έλεγχο συμβατότητας.

Η εξέταση απευθύνεται μόνο για ενήλικες από 18 ως 50 ετών και γίνεται με τη λήψη στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) από το οποίο ελέγχεται η συμβατότητα και καταχωρείται στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, όπου και παραμένει μέχρι την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας του. Αν βρεθεί συμβατός με κάποιον ασθενή, επιβεβαιώνει τη συγκατάθεση του και έπειτα προσφέρει Αιμοποιητικά Κύτταρα που είναι σαν μια Εθελοντική Αιμοδοσία και όχι με Μυελό των Οστών όπως γινόταν παλαιότερα.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, προσβάλλονται από σοβαρές ασθένειες του αίματος, όπως και η ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ που απειλούν τη ζωή τους. Για πολλούς από αυτούς η μεταμόσχευση προσφέρει τη μοναδική ελπίδα για ζωή.

Μπορείς να φανταστείς πως είναι να είσαι το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να χαρίσει ξανά τη ζωή και την ελπίδα σε ένα μικρό παιδί;

Parapona-Rodou

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki