Tuesday 12 February 2013

Beatriz Talegón: «Εμείς οι νέοι του κόσμου,
που δεν έχουμε δουλειά»

Η νεαρή Ισπανίδα που τα «έψαλλε» στη Σοσιαλιστική Διεθνή
Μια απροσδόκητη τροπή πήρε το πρόσφατο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όταν στο βήμα ανέβηκε η Μπεατρίς Ταλεγκόν, γενική γραμματέας της Νεολαίας της Διεθνούς, η οποία, χωρίς να διστάσει, κατηγόρησε τους συνέδρους για επανάσταση... πολυτελείας μέσα από πεντάστερα ξενοδοχεία και λιμουζίνες.

Beatriz Talegón: "Hablamos de socialismo en un hotel de 5 estrellas"

Η νεαρή Ισπανίδα που τα «έψαλλε» στη Σοσιαλιστική Διεθνή Το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έγινε στο Κασκάις της Πορτογαλίας, 25 χιλιόμετρα έξω από τη Λισαβόνα στις 4-5 Φεβρουαρίου. Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που το λόγο πήρε η 29χρονη σοσιαλίστρια με σπουδές στο Δίκαιο. Απευθυνόμενη με αιχμηρά λόγια στους συνέδρους, ανάμεσα στους οποίους και ο επικεφαλής της Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, τους κατηγόρησε ότι θέλουν να κάνουν «την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα» αλλά και για αδιαφορία απέναντι στα συναισθήματα, τις ιδέες και τις προτάσεις των νέων.

Αναλυτικά, η ομιλία της νεαρής σοσιαλίστριας:
«Όταν ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους στη Μαδρίτη, τις Βρυξέλλες, το Κάιρο, τη Βηρυτό δεν ζητά αυτό που εμείς ως Σοσιαλιστές ερχόμαστε να υπερασπιστούμε. Απαιτούν αυτό που ο καπιταλισμός του ελεύθερου εμπορίου προκαλεί αυτές τις συνέπειες.
Σημαντικό ακόμα είναι ότι δυστυχώς δεν είμαστε εμείς οι σοσιαλιστές που βγάλαμε τον κόσμο στον δρόμο, και αυτό που θα έπρεπε να μας πονά είναι ότι αυτοί ζητούν δημοκρατία, ελευθερία, αδελφότητα, δημόσια παιδεία και υγεία. Και εμείς δεν είμαστε κοντά. Νομίζω ότι... 

Σ' ενοχλεί κάτι?

πηγή antikleidi
Έχεις πολλά προβλήματα; 
Νοιώθεις καταπιεσμένος από την άδικη κοινωνία που ζεις και θέλεις να τα σπάσεις όλα;
Νομίζεις ότι σου λείπουν πολλά; 
Νομίζεις ότι σε καταπιέζουν οι γονείς, το σχολείο, η κοινωνία γενικότερα; 
Αγανακτείς και επαναστατείς; 
Θέλεις να τα γκρεμίσεις όλα; 
 Δες και αυτά
Δε σου αρέσει το σχολείο;
Αυτοί θα πήγαιναν ευχαρίστως

Δε σου αρέσουν τα φρούτα και λαχανικά;
Αυτοί δεν έχουν επιλογές

Είσαι σε δίαιτα;
 
Αυτοί πεθαίνουν από αυτήν!!!


  
 Σ΄ ενοχλεί που ανακατεύονται οι γονείς σου στη ζωή σου;
Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν γονείς!!

Βαριέσαι γιατί παίζεις όλο με τα ίδια παιχνίδια;
Αυτοί δεν έχουν ποικιλία!!!


Νευρίασες γιατί σου πήραν Nike αντί Adidas που ήθελες;
Εδώ έχουν μόνο μια Μάρκα!!!

Σ΄ ενοχλεί που πρέπει να κοιμηθείς από τις εννιά;
Αυτοί προτιμούν να μη ξυπνήσουν!! 

Η πολιτεία στερεί από 12χρονο τυφλό παιδάκι τους καθηγητές του, «ελλείψει πιστώσεων»!!

Η τυφλή... πολιτεία στερεί από 12χρονο παιδί τούς καθηγητές που έχει ανάγκη. Ο 12χρονος, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την αναλγησία της πολιτείας, έχει απώλεια όρασης και φοιτά στην Α' Γυμνασίου της Χώρας Σφακίων Χανίων.

Το Δημοτικό σχολείο το ολοκλήρωσε στον Βουβά Σφακίων, έχοντας στο πλάι του δασκάλους Ειδικής Αγωγής. Ωστόσο φέτος -κι ενώ ήδη βρισκόμαστε στο μέσο του β' τριμήνου- το υπουργείο Παιδείας, «ελλείψει πιστώσεων», δεν έχει προχωρήσει στην πρόσληψη καθηγητών Ειδικής Αγωγής στο Γυμνάσιο της Χώρας Σφακίων.
Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του Δήμου Σφακίων, του σχολείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για την πρόσληψη ενός μαθηματικού και ενός φιλολόγου ειδικευμένων στη γραφή Braille, αλλά η πολιτεία «κλείνει τα μάτια» μπροστά στο πρόβλημα.
Πριν από λίγες μέρες, ο Δήμος Σφακίων απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα πρόσληψη των απαραίτητων καθηγητών, ώστε να μπορέσει ο μαθητής να... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki