Friday 15 February 2013

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του συλληφθέντα
για παιδική πορνογραφία

 
Μυλωνάς Δημήτριος του Αναστασίου 
και της Ιουλίας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας του 42χρονου που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία.

Πρόκειται για τον Μυλωνά Δημήτριο του Αναστασίου και της Ιουλίας, που γεννήθηκε το 1971 και κατοικεί στην Πάτρα.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου τελεσθείσα κατά συνήθεια.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του είχε βρεθεί και κατασχεθεί ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στον σκληρό δίσκο του οποίου εντοπίστηκε αποθηκευμένο πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

tanea

Η «Καλύτερη» Φωτογραφία του 2012

Στη Γάζα τραβήχτηκε
η «Καλύτερη Φωτογραφία του 2012» 

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος αλλά και πολύ στεναχωρημένος.
Αυτή η οικογένεια έχασε δύο παιδιά και η μητέρα τους
νοσηλεύεται σε κώμα»

Στον σουηδό φωτογράφο Πολ Χάνσεν δόθηκε φέτος το βραβείο της Καλύτερης Φωτογραφίας του 2012 το φημισμένο World Press Photo Award

Η βραβευμένη φωτογραφία απεικονίζει την κηδεία δύο παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους από την εκτόξευση ισραηλινού πυραύλου στη Γάζα.
Η φωτογραφία δείχνει μία ομάδα ανθρώπων να συνοδεύει τις σορούς των παιδιών σε ένα στενό δρόμο της Γάζας.
«Η δύναμη των εικόνων έγκειται στην αντίθεση που προκαλούν ο θυμός και η θλίψη μαζί με την αντίθεση που προκαλεί ο πόνος των ενηλίκων έναντι της αθωότητας των παιδιών» δήλωσε το μέλος της κριτικής επιτροπής Μάγιου Μοχάνα.
«Αυτό το βραβείο είναι η υψηλότερη τιμή που μπορεί να δεχθείς σε αυτό το επάγγελμα» δήλωσε ο Πολ Χάνσεν μετά τη βράβευσή του.
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος αλλά και πολύ στεναχωρημένος. Αυτή η οικογένεια έχασε δύο παιδιά και η μητέρα τους νοσηλεύεται σε κώμα» είπε.  

πηγή: tanea

Θύμα της οικονομικής κρίσης
και η ψυχική υγεία των παιδιών

Η κατάθλιψη στην οποία έχει περιέλθει η χώρα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα ούτε τα παιδιά, που εκδηλώνουν φοβίες, συμπτώματα άγχους και προβλήματα συμπεριφοράς.
.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ως επακόλουθο και την επιδείνωση της ποιότητας  υγείας των Ελλήνων, γεγονός που δυστυχώς δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή ειδικότερα σε ότι αφορά τα προβλήματα παιδικής ψυχικής υγείας.
Αυτή τη φορά τα δυσάρεστα νέα έρχονται απο την Πάτρα και αφορούν παιδιά μικρής ηλικίας που δεν μένουν και αυτά ανεπηρέαστα απο την σύγχρονη κατάσταση που ζει η χώρα μας.  
Τα στοιχεία που βγάζει στο προσκήνιο το patrastimes.gr είναι ανησυχητικά καθώς σύμφωνα με τον διοικητή του  Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, Ι. Γιαννακόπουλο, 122 παιδοψυχιατρικά περιστατικά σημειώθηκαν μέσα σε μόλις έναν μήνα, αυξάνοντας το ποσοστό των περιστατικών κατά 38% μέσα στα τελευταία δύο χρόνια.
Σύμφωνα με την διευθύντρια της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου  Νοσοκομείου της Πάτρας  και υπεύθυνης του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, Βιολέτα Σιγάλα, η κατάθλιψη στην οποία έχει περιέλθει η χώρα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα ούτε τα παιδιά, εκδηλώνοντας φοβίες, συμπτώματα άγχους και προβλήματα συμπεριφοράς.
Σημαντικός παράγοντας αποτελεί και η αδυναμία των γονέων να στηρίξουν ψυχολογικά τα παιδιά τους, αφού πασχίζουν και εκείνοι καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.
Το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Νοσοκομείου προσπαθεί να λειτουργήσει προληπτικά προς αποφυγήν τέτοιων περιστατικών, έχοντας ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων στα σχολεία κάθε Δευτέρα.
Πηγή: socialpolicy

Εμπόριο ιδανικών - Η Ελληνορωμαϊκή πάλη δεν πουλάει!!

Μαλούχος Γεώργιος Π.

Γιατί δεν εντάσσουν στη θέση της αρχαίας ελληνικής πάλης που δεν «πουλάει», διαγωνισμούς ταλέντων, ριάλιτι με κροκόδειλους ή, γιατί όχι, και κανένα σοφτ πορνό; Μια χαρά θα πουλούσαν…


Η πάλη ήταν από την αρχαία Ελλάδα Ολυμπιακό Άθλημα.
Ο νικητής του αθλήματος της πάλης θεωρούνταν ο σπουδαιότερος όλων.
από
paidioblogspot
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του ντε Κουμπερντέν: Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι το πριγκιπάτο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ένας από τους πιο ισχυρούς οργανισμούς στον κόσμο, αποφάσισε προχθές τον αποχαρακτηρισμό της ελληνορωμαικής πάλης ως ολυμπιακό άθλημα και την διακοπή της διεξαγωγής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2020.

Η απόφαση προκάλεσε, ευτυχώς, διεθνείς αντιδράσεις. 
Το αρχαιότερο ίσως από τα αθλήματα και ένα από τα πιο σημαντικά για τους αρχαίους Ελληνες, το οποίο ήταν φυσικά μέρος και όλων των νέων Ολυμπιακών Αγώνων από την εποχή της αναβίωσής τους, το άθλημα που εκφράζει και συμβολίζει τόσα πολλά, επιχειρείται πλέον να τεθεί εκτός. 
Είναι ίσως η πρώτη φορά που η ΔΟΕ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο ακριβώς ως ένα ισχυρό πριγκιπάτο και μία μεγάλη επιχείρηση, που το μόνο με το οποίο τελικά δεν συνδέεται είναι τα ιδανικά και δη εκείνα της αρχαίας Ελλάδας, τα οποία απλώς και μόνο αποτελούν τη καλά αξιοποιημένη βιτρίνα της.
Μάλιστα, για να μην υπάρχουν περιθώρια παρανοήσεων, εξηγούνται και τα πιο σημαντικά από τα κριτήρια αυτής της πρωτοφανούς απόφασης. Ανάμεσά τους, η χαμηλή τηλεθέαση του αθλήματος και η χαμηλή πώληση εισιτηρίων: αυτά φέρονται να ήταν τα βασικά κριτήρια του αποκλεισμού πίσω από την απόφαση της πολυεθνικής που διαχειρίζεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Αν όμως τα κριτήρια είναι αυτά, γιατί άραγε δεν πάνε και ένα βήμα παραπέρα; Γιατί δεν εντάσσουν στη θέση της αρχαίας ελληνικής πάλης που δεν «πουλάει», διαγωνισμούς ταλέντων, ριάλιτι με κροκόδειλους ή, γιατί όχι, και κανένα σοφτ πορνό; Μια χαρά θα πουλούσαν…
Οι «αθάνατοι» που έλαβαν αυτή την απόφαση, θα έπρεπε να ντρέπονται. Όμως, από την άλλη πλευρά,... 

Η μουσική «χτίζει» τον εγκέφαλο

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου από μικρή ηλικία ευνοεί την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων
Μόντρεαλ 
Τα παιδιά που αρχίζουν να μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο πριν από την ηλικία των επτά ετών, αναπτύσσουν τις κινητικές τους δεξιότητες ταχύτερα από άλλα, υποστηρίζει νέα μελέτη καναδών επιστημόνων.
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Κονκόρντια στο Μόντρεαλ, με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Neuroscience», φάνηκε πως στην ηλικία των 6-8 ετών υπάρχει ένα «παραθυράκι», όπου η μουσική εκπαίδευση αλληλεπιδρά με τον ρυθμό ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών προκαλώντας έτσι μακροπρόθεσμες αλλαγές στον εγκέφαλο.
περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki