Sunday 17 February 2013

Μυτιλήνη: Συνελήφθη 34χρονος για παιδική πορνογραφία

Λύσσαξαν οι διεστραμμένοι

Μεγάλο αριθμό αρχείων με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας εντόπισαν οι αστυνομικοί στην κατοχή 34χρονου, στη Μυτιλήνη.
Τα είχε σε ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα (σκληρούς δίσκους και USB sticks), σε 3 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε πλήθος cd και dvd.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.


tanea

Ο Φάρος…. Αφιερωμένο στους γονείς όλου του κόσμου

.
Ο κύκλος της ζωής μέσα από μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων. 
Την ταινία αυτή την αφιέρωσε ο σκηνοθέτης στους γονείς του  & μεις στους γονείς όλου του κόσμου.
.
Η ιστορία αναφέρεται στους γονείς και πως στηρίζουν τα παιδιά τους ώστε να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. 
Δεν έχουν σημασία τόσο τα γεγονότα,  οι γονείς θα είναι πάντα σε αναμονή για τα παιδιά τους, θα είναι πάντα εκεί, όπως ακριβώς το φως του φάρου για τα καράβια. 
Η ταινία έχει συμμετέχει σε πάνω από 50 διεθνή φεστιβάλ κι έχει κερδίσει 27 διεθνή βραβεία.


Σκηνοθεσία: Po Chou Τσι (Ταϊβάν)  
Συνθέτης: Chien Yu Huang  
Παραγωγός: Dow Ning Yang Έτος: 2010  
Διάρκεια: 7 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα

πηγή: antikleidi

Ο άστεγος της πιάτσας

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Δεν περίμενε για ταξί... Άλλωστε δεν είχε να πάει κάπου... Τουλάχιστον το προηγούμενο βράδυ δεν ήταν κρύο εκεί στο υγρό  παγκάκι της πιάτσας που διάλεξε να περάσει τη νύχτα του. 

Η μόνη του προστασία μια παλιά κουβέρτα και δύο χαρτόκουτα διπλωμένα το μαξιλάρι του. Στις 8 το πρωί της Κυριακής που τον αντίκρισα κοιμόταν βαθιά και ίσως ονειρευόταν έναν κόσμο πιο αλληλέγγυο, πιο ζεστό, ίσως ονειρευόταν και ένα μικρό ζεστό δωμάτιο. Ποιος ξέρει; 
Πίσω από το παγκάκι της πιάτσας έστεκε ο Άγιος Αντώνιος και πολλοί από αυτούς που πήγαιναν στην λειτουργία κουνούσαν το κεφάλι τους. Ίσως από λύπηση, ίσως από στεναχώρια...αυτός κάτω από την κουβέρτα του δεν μπορούσε να τους δει, να τους αισθανθεί ήθελε μόνο να ξεκουράσει το κορμί του στην υγρή τάβλα της πιάτσας.
Κι αυτός ένας από τους πολλούς που τα έχασαν όλα...

από Pinakio

η προβάλουν την εικόνα προσώπων ευρισκομένων σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ενδείας άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς αυτών.

Έφηβοι με «διαβήτη ενηλίκων» - About Diabetes

Ο σακχαρώδης διαβήτης χαρακτηρίζεται 
ως το «τσουνάμι» του 21ου αιώνα
 .
Σε παιδιά και εφήβους εμφανίζεται ο «διαβήτης των ενηλίκων». Μέχρι πριν από μία δεκαετία το ποσοστό των εφήβων που παρουσίαζαν «διαβήτη των ενηλίκων» δεν ξεπερνούσε το 3%. Σήμερα, η συχνότητα του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ στους εφήβους αγγίζει το 40%.

Το ανησυχητικό αυτό στοιχείο δείχνει ότι ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η μεγάλη απειλή των ετών που θα ακολουθήσουν. Η πρόληψη και η θεραπευτική αντιμετώπισή του, είναι το Α και το Ω για την αναχαίτιση της επιδημίας.

Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν σε Συνέντευξη Τύπου ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παν. Χαλβατσιώτης και ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ι. Υφαντόπουλος, 366 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο. Από αυτούς, 52,8 εκατομμύρια ζουν στην Ευρώπη ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το 2030 ο αριθμός των πασχόντων θα φθάσει στα 64 εκατομμύρια. Το 75% των ατόμων με διαβήτη έχει χάσει τη ζωή του λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων - την πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, έχει υπολογιστεί ότι οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη ανήλθαν το 2011 σε 603.360 (7% των ενηλίκων). Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ποσοστό των πασχόντων στη χώρα μας θα φθάσει το 8,3% έως το 2030. Υπολογίζουν δε, ότι το 7,7% του συνόλου των δαπανών υγείας αφορά στην αντιμετώπιση των πασχόντων από διαβήτη.
Σύμφωνα με τον κ. Χαλβατσιώτη, ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να χαρακτηριστεί ως το «τσουνάμι» του 21ου αιώνα. Κάθε χρόνο 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χάνουν τη ζωή τους. Κάθε 7 δευτερόλεπτα καταγράφεται ένας θάνατος. Η σχέση του σακχαρώδη διαβήτη με την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο είναι «στενή».
«Στην Ελλάδα τα ποσοστά του διαβήτη είναι γύρω στο 7% τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, αλλά αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων μία που το ένα τέταρτο του ανδρικού πληθυσμού στο λεκανοπέδιο της Αττικής παρουσιάζουν προδιαβήτη με την εικόνα του μεταβολικού συνδρόμου» επισημαίνει ο κος Χαλβατσιώτης.
Τα συμπτώματα
Τα συμπτώματα του σακχαρώδη διαβήτη διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Τα κυριότερα είναι: αυξημένη δίψα, αυξημένη όρεξη, στεγνό στόμα, ναυτία ή και έμετοι, πολυουρία, κούραση - εξάντληση, διαταραχές της όρασης, μουδιάσματα ή μυρμηγκιάσματα σε χέρια και πόδια, συχνές φλεγμονές του δέρματος, του ουροποιητικού και του κόλπου.
Επιβάλλεται η σωστή ρύθμιση του σακχάρου

Αν ο σακχαρώδης διαβήτης δεν ρυθμιστεί σωστά μπορεί να εμφανισθούν επιπλοκές επικίνδυνες ακόμη και για τη ζωή του πάσχοντα.
Οι κυριότερες από αυτές είναι:
-Η αμφιβληστροειδοπάθεια. Οι βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού είναι συχνές και ...

Ζευγάρι χαρίζει εκατομμύρια από τα κέρδη ενός λαχείου

«Άν έχεις αγάπη και αυτογνωσία, εστιάζεις στις πραγματικές ανάγκες. Όχι στις πλασματικές, όπως το πολύ χρήμα.»
.
Ένα ζευγάρι καναδών δώρισε σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη ενός λαχείου σε διάφορους οργανισμούς της κοινότητάς του. Το ζεύγος Large -ο Allen οξυγονοκολλητής επί 30 χρόνια και η Violet που αναρρώνει από καρκίνο- είναι κυριολεκτικά Large. 

'What you've never had, you never miss': Canadian couple who won $11.2m in the lottery give it ALL away to charity

money lotto
 ο ίδιος και η σύζυγός του είναι ευχαριστημένοι με ό,τι έχουν και τον τρόπο ζωής που ακολουθούν.
«Είμαστε απλοί άνθρωποι της εξοχής που δε χρειάζονται περισσότερα από όσα έχουν» δήλωσαν. Οι ερωτευμένοι διανύουν την 7η δεκαετία της ζωής τους και κράτησαν μόνο το 2% από τα κέρδη για ώρα ανάγκης και για να περιποιηθούν τους δικούς τους ανθρώπους.

Το υπόλοιπο 98% πήγε σε εκκλησίες, πυροσβεστικές υπηρεσίες, νεκροταφεία, στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς και στα νοσοκομεία όπου η κα Large έκανε θεραπείες.

Ο κος Large, ετών 75, δήλωσε ότι μετά τη συνταξιοδότησή του, ο ίδιος και η σύζυγός του είναι ευχαριστημένοι με ό,τι έχουν και τον τρόπο ζωής που ακολουθούν. Άν έχεις αγάπη λέει και αυτογνωσία, εστιάζεις στις πραγματικές ανάγκες. Όχι στις πλασματικές όπως το πολύ χρήμα.

http://www.doctv.gr
Posted by

Συνελήφθη στο Καπανδρίτι 39άχρονος
για παιδική πορνογραφία

Το ονοματάκι του;;;;

Για διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, συνελήφθη χτες 39χρονος Αλβανός στο Καπανδρίτι, μετά από καταγγελία που έγινε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
.
Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.
Από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα του 39χρονου, εντοπίστηκαν εκατοντάδες αρχεία με «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο 39χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
.
Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461, 
ή στέλνοντας e-mail στο 11012@ hellenicpolice.gr

πηγή: antinews

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki