Monday 25 February 2013

Δώρο ζωής στο παιδί του

Πατέρας έκανε δώρο ζωής στο παιδί του 

Ο πατέρας δεν άντεχε να βλέπει το παιδί του να υποφέρει και πήρε μια απόφαση που συγκλόνισε τους συγγενείς ακόμα και τους γιατρούς...

Αχαϊα — Πατέρας δώρισε στον γιο του ένα νεφρό γιατί ήταν καταδικασμένος να κάνει αιμοκάθαρση εδώ και πολλά χρόνια. 
Η μεταμόσχευση στον 26χρονο έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής (22-02-2013) με επιτυχία, στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών
Συμμετείχαν ο καθηγητής Δημήτρης Γούμενος, ο χειρουργός Δημήτρης Καραβίας, ο ουρολόγος Ευάγγελος Φωκέας και ο καθηγητής αναισθησιολογίας Κρίτων Φίλος με τους συνεργάτες τους.
Σύμφωνα με το thebest.gr, ο 57χρονος πατέρας που διαμένει στην περιοχή της Αμαλιάδας αποφάσισε να χαρίσει τον έναν του νεφρό στον γιο του και πλέον και οι δύο χαίρουν άκρας υγείας. Οπως είπε ο κ. Γούμενος πρόκειται για την πρώτη μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη που γίνεται το 2013 ενώ η τελευταία είχε γίνει το 2011.

NewsIt.gr

Η Αθήνα της κρίσης και οι ζωντανοί νεκροί της

Οι συνέπειες της κρίσης είναι ιδιαίτερα σοβαρές για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Τα μέτρα λιτότητας έχουν περιορίσει τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και την πρόσβαση αυτών των ομάδων σε φαρμακευτική αγωγή. 
.

Τοξικομανής σε σταθμό λεωφορείων, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Τοξικομανής σε σταθμό λεωφορείων

Τοξικομανής σε σταθμό λεωφορείων, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ως αποτέλεσμα, οι θάνατοι των αστέγων και τοξικομανών έχουν αυξηθεί, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, όπου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής ένας νέος τύπος  ναρκωτικής ουσίας, το «σίσα». 
Το «σίσα» το οποίο χαρακτηρίζεται ως το ναρκωτικό της κρίσης, είναι ένα παρασκεύασμα χαμηλού κόστους που απευθύνεται σε νέους χωρίς οικονομικές δυνατότητες και καταναλώνεται κυρίως σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας;
Πρόκειται για φτηνό ναρκωτικό και εύκολο στη χρήση με μεγάλη διεγερτική επίδραση, που μπορεί να κρατήσει το χρήστη έως και τρία 24ωρα άγρυπνο. Απώλεια βάρους, επιθετικότητα, έντονη διάθεση σεξουαλικότητας είναι μερικές ακόμη από τις παρενέργειες του «Σίσα». Το ναρκωτικό που αναφέρεται στις πιάτσες σαν «η κόκα των φτωχών» πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Το «Σίσα» είναι ένας τύπος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες, όπως αιθανόλη, αιθυλική αλκοόλη, ακόμα και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων ή χλωρίνη!
Σύμφωνα με τους ειδικούς οι παρενέργειες καθιστούν τη «σίσα» εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία ενώ δεν λείπουν και οι συσχετισμοί της χρήσης με την αύξηση των κρουσμάτων HIV.
Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες.
περισσότερες φωτογραφίες στην πηγή

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία και ναρκωτικά

Λύσσαξαν οι διεστραμμένοι

Κιλκίς
Συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή δύο Έλληνες 50 και 52 ετών στην Αξιούπολη Κιλκίς, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.  


Εντοπίστηκαν δύο ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα με 469 φωτογραφίες ανηλίκων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα όπλο τύπου flobert, φυσίγγια και μικροποσότητες κάνναβης...

περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki