Thursday 14 March 2013

Έβαλε το 22 μηνών μωρό της να καπνίσει μαριχουάνα!!!

 .
Η μητέρα ενός μωρού 22 μηνών συνελήφθη, όταν δημοσιοποιήθηκε βίντεο στο οποίο δίνει στο 22 μηνών μωρό της να καπνίσει μαριχουάνα. 

Mother arrested for giving toddler son a ‘smoke on a marijuana bong’

Η Ρέιτσελ Μπράτεν είναι κρατούμενη της αστυνομίας της Καλιφόρνια, από την προηγούμενη Παρασκευή.
Ανάμεσα στις κατηγορίες που τη βαραίνουν είναι η διάθεση και ώθηση ανηλίκου στα ναρκωτικά.


Η 24χρονη μητέρα δήλωσε σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό: “Το έκανα για πλάκα. 'Ήτανε ένα αστείο το οποίο έκανα τη βλακεία να κάνω, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε πλάκα”.
Στο βίντεο φαίνεται το παιδί το οποίο μετά βίας ανασαίνει ρουφώντας την πίπα.

Το μωρό βήχει και ο κόσμος γελάει (!!)

Σύμφωνα με τη μητέρα, το παιδί δεν αρρώστησε μετά.

Η υπηρεσία κοινωνικής φροντίδας έχει αναλάβει την προστασία του 22μηνου μωρού και του 5ρονου αδελφού του.

Στο σπίτι της Μπράτεν βρέθηκαν 40 δενδρύλια ινδικής κάνναβης.

Η γυναίκα παραμένει στη φυλακή και η εγγύηση της αποφυλάκισης έχει οριστεί στα 5.000 δολάρια.

Η Ουάσινγκτον είναι από τις λίγες πολιτείες που επιτρέπουν την κατοχή μαριχουάνας, για προσωπική χρήση.

.
newsit

Τo "Σπίτι τῆς Μαρίας" καί ἡ προσφορά του

Για άγαμες εγκυμονούσες, και ανύπαντρες μητέρες... 
.
...πούλησαν το σπίτι τους και έφτιαξαν
τον εκκλησιαστικό αυτό ξενώνα
Τη δική τους «Κιβωτό» βρίσκουν οι άγαμες εγκυμονούσες κοπέλες και οι ανύπαντρες μητέρες, που θέλουν να επανακάμψουν από την προδοσία και την εγκατάλειψη των συντρόφων τους, στον ξενώνα υποδοχής και προστασίας του Ορθόδοξου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος», που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ιερέας Κωνσταντίνος Πλευράκης, και η σύζυγος του, Στέλλα, εδώ και χρόνια, απλώνουν προστατευτικά τις «φτερούγες» τους γύρω από γυναίκες που είναι μόνες και αναζητούν ένα σπίτι για να γεννήσουν τα παιδιά τους, σ' αυτές που θέλουν ένα πιάτο φαγητό, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη.


Όλα ξεκίνησαν το 1984, όταν δύο άγαμες μητέρες ζήτησαν τη βοήθεια του ιερέα, καθώς δεν είχαν πού αλλού να απευθυνθούν. 

Τότε, αυτός αποφάσισε να τις φιλοξενήσει, μαζί με τα παιδιά τους, στο σπίτι του: σ' ένα σαλόνι κι ένα δωμάτιο.

Επειδή, όμως, η ανάγκη για βοήθεια ήταν μεγαλύτερη, πήρε την απόφαση να πουλήσει το σπίτι, στο οποίο έμενε με την πρεσβυτέρα, στη Θεσσαλονίκη, και να φτιάξουν τον εκκλησιαστικό αυτό ξενώνα, στη Θέρμη.

.
Το «Σπίτι της Μαρίας», όπως ονομάζεται, μπορεί να φιλοξενήσει έως εφτά ( 7 ) γυναίκες, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ώσπου να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
.
«Ο χριστιανισμός είναι αγάπη. Δεν μπορείς να μιλάς για χριστιανισμό και να νοιάζεσαι για τα αγαθά. Γι' αυτό κι εμείς, με δικά μας χρήματα και για να εκπληρώσουμε ένα παλιό μας τάμα, φτιάξαμε την εκκλησία και τον ξενώνα, τα οποία και ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πατέρας Πλευράκης.
.
Όλα αυτά τα χρόνια, από το συγκεκριμένο χώρο έχουν περάσει και έχουν ζητήσει βοήθεια περίπου 250 γυναίκες, από 16 έως 50 ετών, ορισμένες μαζί με τα παιδιά τους. Στέγη βρήκαν όχι μόνο Ελληνίδες, αλλά και αλλοδαπές: 
«Δεν μας ενδιαφέρει- μας είπε ο ιερέας- από ποια χώρα είναι και σε ποιον Θεό πιστεύει η κάθε γυναίκα. Εμείς θέλουμε να τις βοηθήσουμε. Έχουμε στηρίξει και μουσουλμάνες και καθολικές. Για εμάς, όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι».
.
περισσότερα εδώ
και εδώ 

Γιορτή της Αποκριάς και «μεταμφιέσεις» άλλου είδους

Ας αγαπήσουμε τα παιδιά μας για τη μοναδικότητά τους  
.
Από τις πιο αγαπημένες γιορτές όχι μόνο των παιδιών άλλα  και των μεγάλων είναι αναμφισβήτητα η Αποκριά. Στο μέρος που μεγάλωσα υπήρχε ένα έθιμο. Το βράδυ του Σαββάτου πριν την Αποκριά μεταμφιεζόμασταν με ό,τι βρίσκαμε και πηγαίναμε στα σπίτια της περιοχής που ζούσαμε. Οι «νοικοκυραίοι» έπρεπε να μαντέψουν ποιος είναι αυτός που είναι μεταμφιεσμένος μπροστά τους. Όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα, οι λεγόμενοι «μασκαράδες» έπαιρναν γλυκά και δώρα από τους οικοδεσπότες. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη αυτό το έθιμο! Μου θυμίζει όμως πολύ ευχάριστα ένα κομμάτι τις παιδικής μου ηλικίας.
.
Είναι πολύ ωραίο να παροτρύνουμε τα παιδιά μας να μεταμφιεστούν σε κάτι που δεν είναι. Είναι πολύ γλυκό να τα βλέπεις ντυμένα πριγκίπισσες, πειρατές, δράκους κ.λ.π. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να καταλάβουν πως πρόκειται για ένα παιχνίδι. Ακόμη και όταν το κάνουν όλη τη χρονιά και όχι μόνο την Αποκριά. Η κόρη μου τρελαίνεται να ντύνεται ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο με διάφορες στολές που υπάρχουν στο σπίτι. Η Κοκκινοσκουφίτσα, ας πούμε, έχει την τιμητική της.
Με αφορμή λοιπόν την γιορτή της Αποκριάς ας μιλήσουμε και για άλλου είδους «μεταμφιέσεις». 
.
Παρατηρώ πολύ συχνά αρκετούς γονείς που προσπαθούν να επιβάλουν στα παιδιά τους να γίνουν κάτι που δεν ήταν προορισμένα  για να γίνουν. Είναι σημαντικό ως γονείς να αποδεχτούμε τα παιδιά μας με τις αδυναμίες τους αλλά και τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα τους. Προσπαθώντας να μεγαλώσουμε ξεχωριστά και άριστα παιδιά το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τα «μεταμφιέζουμε» σε κάτι που δεν είναι. Γεμίζοντάς τα με ευθύνες και αρμοδιότητες που πιθανό  να μην αντέχουν από τόσο νωρίς να επωμιστούν. Αν αφουγκραστούμε το χαρακτήρα τους αλλά και τις ανάγκες τους θα τα καταλάβουμε πολύ καλύτερα.
.
Θα τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν έναν πραγματικό εαυτό και όχι κάποιον που διαρκώς θα φοράει τη μάσκα των δικών μας προτιμήσεων ή ενός ιδανικού και άπιαστου χαρακτήρα.  
Η προσωπικότητα του κάθε παιδιού θα είναι το πιο δυνατό όπλο με ό,τι και αν καταπιαστεί στη ζωή του. Την κουβαλάει μέσα του. Την εμπλουτίζουμε όμως και εμείς με ό,τι κάνουμε. Δεν είναι όλα τα παιδιά γεννημένα για να είναι πρώτα. Κυνηγώντας την επιτυχία αλλά και την αναγνώριση, τους φοράμε μάσκες που δεν τους ταιριάζουν και τα κάνουμε να νιώθουν ανασφαλή.
.
Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στα παιχνίδια και την πραγματικότητα. Όλα είναι αναγκαία για να έχουν τα παιδιά μας ολοκληρωμένη άποψη για ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Θα μπορούν έτσι να παίρνουν αποφάσεις βασισμένες στις δυνατότητές τους και όχι σε άπιαστα όνειρα.
Ας αγαπήσουμε λοιπόν τα παιδιά μας για τη μοναδικότητα τους.
Καλή Αποκριά.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

infokids

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki