Friday 29 March 2013

Μαθητές έδωσαν ΟΛΑ τα χρήματατα της εκδρομής για να σωθεί 15χρονος

 «Τα παιδιά μας δίδαξαν αγάπη, ήθος και συνέπεια».
 .
Μία συγκινητική πράξη ανθρωπιάς στην Πάτρα, από μαθητές που έδωσαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την εκδρομή τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για 15χρονο μαθητή στην πόλη.

«Τα παιδιά μας δίδαξαν αγάπη, ήθος και συνέπεια». Με τα λόγια αυτά χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Δεμενίκων της Πάτρας κ. Αντώνης Γκόλφης.
Μάλιστα η πράξη αυτή των μαθητών παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς δήλωσαν αποφασισμένοι να δώσουν στην οικογένεια του μαθητή και τα χρήματα που προσέφερε επιχειρηματίας, προκειμένου να μην χάσουν την εκδρομή τους.
Οι μαθητές του λυκείου έμαθαν πριν από λίγες ημέρες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που έστειλε προς όλα τα σχολεία της περιοχής η διεύθυνση του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας, για το σοβαρό πρόβλημα στον εγκέφαλο που αντιμετωπίζει 15χρονος μαθητής του σχολείου, που νοσηλεύεται ήδη στη νευροχειρουργική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας.
Σύμφωνα με τον κ. Γκόλφη, ο μαθητής θα πρέπει να διακομιστεί σε νοσοκομείου του εξωτερικού, προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση. Ομως για τη νοσηλεία θα απαιτηθεί μεγάλο χρηματικό ποσό, για αυτό και ξεκίνησαν προσπάθειες, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται.
Όταν λοιπόν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των Δεμενίκων πληροφορήθηκαν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο 15χρονος μαθητής του 11ου Γυμνασίου, έλαβαν την απόφαση, όλα τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει για την πραγματοποίηση της πενθήμερης εκδρομής τους, να τα διαθέσουν για τις ανάγκες της νοσηλείας του 15χρονου.
Στο μεταξύ, όταν επιχειρηματίας πληροφορήθηκε την απόφαση των μαθητών προσφέρθηκε να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα για την πενθήμερη εκδρομή. Οι μαθητές δέχθηκαν την προσφορά, όχι όμως για να πάνε εκδρομή, αλλά για να προσφέρουν και αυτά τα χρήματα στην οικογένεια του ανήλικου μαθητή.
Όπως τονίζει ο κ. Αντώνης Γκόλφης, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η περιοχή των Δεμενίκων δεν είναι κάποια πλούσια περιοχή και τα χρήματα για την πραγματοποίηση της εκδρομής συγκεντρώθηκαν κυριολεκτικά από το υστέρημα οικογενειών, που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για να καλύψουν τα καθημερινά έξοδα.
kathimerini

Δύο μαθήτριες της 6ης δημοτικού γράφουν για τον ρατσισμό

Λουτράκι
Ρατσισμός είναι η αντίληψη μιας ομάδας ανθρώπων που υποτιμούν τους ανθρώπους μιας ξένης χώρας λόγω πολιτισμού, θρησκείας ή εθνικής καταγωγής.  Οι ρατσιστές θεωρούν κάποιες ομάδες ανθρώπων κατώτερους και άξιους περιφρόνησης. Είναι ένα από τα κοινωνικά και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη χώρα μας και καθημερινά πληθαίνουν ανησυχητικά τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας σε βάρος μεταναστών…
.
Οι ρατσιστές θεωρούν κάποιες ομάδες ανθρώπων
κατώτερους και άξιους περιφρόνησης.
Ο ρατσισμός  βασίζεται στην έλλειψη εκπαίδευσης, παιδείας και πνευματικότητας. Εάν οι άνθρωποι μπορούσαμε να διδαχτούμε ότι μεταξύ μας είμαστε ίσοι δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα στη χώρα μας. Εάν υπήρχε σεβασμός και δικαιοσύνη μεταξύ μας οι άνθρωποι δεν θα παρασύρονταν εύκολα από ρατσιστικές αντιλήψεις καθώς τα αισθήματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας καλλιεργούν έντονα το συναίσθημα τους μίσους και της ζήλειας και δημιουργούν έντονα την επιθυμία για κυριαρχία έναντι άλλων ανθρώπων.
Στη χώρα μας ο ρατσισμός  έχει επεκταθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια καθώς μεγάλο κύμα μεταναστών, τόσο λαθραία όσο και νόμιμα έχει εισβάλει στη χώρα μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η γενιά μας να γίνει ξενόφοβη. Πολλοί συμπολίτες μας εκφράζονται με ρατσιστικά σχόλια και πράξεις και επιθυμούν διακαώς τον διωγμό των μεταναστών. Το κράτος μας έχει εγκαταλείψει, μας έχει αφήσει αβοήθητους και έρμαια της οικονομικής κρίσης. Όσο η εγκληματικότητα, η ανεργία και η βία μεγαλώνει τόσο θα ωθούν τους Έλληνες πολίτες να γίνονται ρατσιστές απέναντι στους ξένους και να τους αντιμετωπίζουν αρνητικά. Γιατί νιώθουν ότι είναι απροστάτευτοι και δεν είναι τυχαίο που σε πολλές περιοχές των μεγαλουπόλεων οι κάτοικοι έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους.
Εκτός από το φυλετικό ρατσισμό παρατηρείται και κοινωνικός ρατσισμός δηλαδή αρνητική συμπεριφορά σε ναρκομανείς, σε άτομα που είναι φορείς του  Aids, σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ρατσισμό κατά των γυναικών.
Είναι χρέος της δικής μας γενιάς και ιδιαίτερα της νεολαίας να αντιδράσουμε σ’ αυτό το φαινόμενο με δραστικά μέτρα. Πρέπει επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα να μην μπαινοβγαίνουν χωρίς έλεγχο άνθρωποι από άλλα κράτη έτσι ώστε να κοπάσει η ξενοφοβία που νιώθουν οι Έλληνες. Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες της. Στην πατρίδα μας που έχει γεννηθεί ο πολιτισμός και η δημοκρατία είναι ανεπίτρεπτο να συμπεριφερόμαστε υποτιμητικά στους συνανθρώπους μας. 
Στην πολιτισμική κοινωνία που ζούμε πρέπει όλες οι ομάδες ανθρώπων να συνυπάρχουν αρμονικά και να σέβονται τα ήθη και τα έθιμα. Οφείλουν να κατανοούν πως κάθε άνθρωπος που ανήκει σε διαφορετική ομάδα είναι ξεχωριστός με οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα, γιατί όλοι είναι ίσοι. Υπό αυτές τις συνθήκες προάγεται ο πολιτισμός και η κοινωνία.
.
Πηγή: loutraki blog

Ιστορίες από τη Παλαιά Διαθήκη (videos για παιδιά)

Η Παλαιά Διαθήκη δεν είναι η ιστορία των Εβραίων. Είναι η προϊστορία του Χριστιανισμού. Η προϊστορία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.  Ο Χριστιανικός λαός είναι ο κατά πνεύμα Ισραήλ. Και οι άγιοι της Παλαιάς Διαθήκης είναι πνευματικοί μας πρόγονοι.
Η Παλαιά Διαθήκη περιγράφει την δημιουργία του κόσμου όχι σαν επιστημονικό βιβλίο, αλλά σαν προφητικό και διδακτικό. Σκοπός της περιγραφής της είναι να καταλάβουμε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από τον Θεό, με παντοδυναμία, πανσοφία και αριστοτεχνία. 
.
Αν θέλετε να δείτε τα videos, πηγαίνετε στο Ορθόδοξο Χαμομηλάκι
.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki