Tuesday 2 April 2013

Πέντε έργα τέχνης από παιδιά με αυτισμό

Wout Devolder, ηλικία 14χρονών, "ο λύκος"
Στις 8 Μαιου, 2008, ο ανιψιός μου Μπεν και η ανιψιά μου Σαν πέθαναν σε μια πυρκαγιά. Ήμουν πολύ στεναχωρημένος και δεν είχα λόγια να εκφράσω την απόγνωσή μου.Έτσι ζωγράφισα αυτόν τον λύκο.
του Wil C. Kerner, ηλικία 12χρονών, "Pals"
Από τη γιαγιά του:
"Για να μπορέσει να καταλάβει κάποιος το έργο αυτό πρέπει να εστιάσει στο αυτί του γαϊδάρου. 
4 εκφράσεις προσώπου μας δείχνουν τα κακά παιδιά που μεταμορφώνονται σε γαϊδούρια στην ταινία "πινόκιο", και ο μωβ πινόκιο αναρωτιέται τι να κάνει..είναι πολύ αργά για το τρομοκρατημένο κίτρινο πρόσωπο. Το πράσινο τραπέζιο αγνοεί την μοίρα του και το μπλε πρόσωπο κοιτάει μακριά, ελπίζοντας να μην το έχουν συμπεριλάβει πουθενά"
.
περισσότερα έργα τέχνης στην πηγή: anaptixipaidiou

Δύο χρόνια φυλάκιση και 50.000 ευρώ
για παιδική πορνογραφία

Δύο χρόνια φυλάκιση και 50.000 ευρώ για παιδική πορνογραφίαΠοινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ επιβλήθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε βάρος του Ηρακλειώτη που τον Αύγουστο του 2007 κατηγορήθηκε για λήψη πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου και μάλιστα με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά.

Συγκεκριμένα, ο Ηρακλειώτης κατηγορήθηκε ότι μπήκε σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα και «κατέβασε» 99 φωτογραφίες με ανήλικους! Από το δικαστήριο, όμως, κρίθηκε ένοχος μόνον για τη μία φωτογραφία που βρέθηκε στο σκληρό του δίσκο. 
Ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του δεν είχε ιδέα και ότι έπεσε θύμα χάκερ από Εσθονικό site.  
Όπως αναφέρει το cretalive, μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο Ηρακλειώτης κατέθεσε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος

newsbomb

«Εθελοντής Γείτονας» - SOS 1065

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Εθελοντής Γείτονας» 
μπορεί κάποιος να βοηθήσει μία γιαγιά ή έναν παππού 
στην πολυκατοικία ή τη γειτονιά του.
 τα μεγάλα χαμομηλάκια
θέλουν την προστασία μας
Σε περίπτωση άμεσης και έκτακτης ανάγκης του ηλικιωμένου η Γραμμή Ζωής θα επικοινωνήσει με τον «Εθελοντή Γείτονα» για να σταθεί δίπλα του μέχρι να φτάσει η απαραίτητη βοήθεια. Επιπλέον, εάν το επιθυμεί, μπορεί να συνεισφέρει διαθέτοντας μέρος του ελεύθερου χρόνου του κρατώντας του παρέα ή διευκολύνοντάς τον σε θέματα της καθημερινότητας του (ψώνια, φάρμακα κτλ).
Ένας στους τρεις ανθρώπους άνω των 60 ετών
υποφέρει από μοναξιά.
Ένας στους τρεις ανθρώπους άνω των 60 ετών υποφέρει από μοναξιά. Σήμερα μπορεί κάποιος να νιώθει μοναξιά ακόμα και εάν στη γειτονιά του ξέρουν όλοι το όνομά του. 
Η συνεισφορά μέσα από το πρόγραμμα «Εθελοντή Γείτονα» είναι ανεκτίμητη για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, τους οποίους ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι συνθήκες τους έχουν εξαναγκάσει να ζουν στην απομόνωση.
Εάν θέλεις να γίνεις Εθελοντής Γείτονας επικοινώνησε με τη Γραμμή Ζωής στα τηλέφωνα 2106990885, 6917125 ή στο info@lifelinehellas.gr.
.
SOS 1065


Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τους Ηλικιωμένους - 1065 γίνονται δεκτές ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες που αφορούν περιστατικά κακοποίησης/κακομεταχείρισης ηλικιωμένων, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως εργαλείο συμβουλευτικής ηλικιωμένων, των παιδιών τους και των φροντιστών τους.
Οι καταγγελίες αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τους ηλικιωμένους θύματα, ενώ η συμβουλευτική αφορά συνήθως σε θέματα σχέσεων με τα παιδιά τους, το οικογενειακό τους περιβάλλον και εν γένει αυτούς που τους φροντίζουν.

Η γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το έτος. Στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νομικούς καθώς και από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές.
Περισσότερα

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki