Friday 12 April 2013

Χαλουβάς με αμύγδαλα και σταφίδια

½ φλ.σπορέλαιο
2 φλ.σιμιγδάλι
½ φλ.αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 φλ.σταφιδάκια
Σιρόπι
4 ½ φλ. νερό
2 ½ φλ. ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κομμάτι λεμόνι
1 κομμάτι πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρύφαλλα

* Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά του σιροπιού και ζεστάνετε για 5 λεπτά περίπου. 
* Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το σπορέλαιο, ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα. 
* Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατεβάστε από τη φωτιά. 
* Περάστε το σιρόπι από λεπτό τρυπητό για να αφαιρέσετε τα στερεά υλικά και πολύ προσεκτικά ρίξτε το σιμιγδάλι. 
* Με ένα σύρμα τα ανακατεύετε και προσθέστε τα σταφιδάκια. 
* Ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα. 
* Βάλτε το σε λαδωμένη φόρμα και αφήστε να κρυώσει. 
* Βγάζετε τον χαλουβά από τη φόρμα και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.

Posted by ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ 

Τα παιδιά του δρόμου

Περίπου 6.000 παιδιά στην Ελλάδα, ακόμη και ηλικίας 5 χρονών, ζουν στο δρόμο. Πουλούν χαρτομάντιλα και λουλούδια, καθαρίζουν τα τζάμια των αυτοκινήτων στα φανάρια, ζητιανεύουν στους δρόμους...
Τα περισσότερα εργάζονται σκληρά για να αποδώσουν κέρδη
σε κυκλώματα εκμετάλλευσης.

Τα παιδιά του δρόμου κατάγονται κυρίως από άλλες χώρες όπως Βουλγαρία και Ρουμανία και έχουν έρθει στην Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους για να δουλέψουν, εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Εδήσεων η Μένη Χριστίδου, κοινωνική λειτουργός στα προγράμματα της ΜΚΟ PRAKSIS, στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι με την κρίση των τελευταίων ετών, έχει παρατηρηθεί αύξηση του φαινομένου της παιδικής εργασίας.
Ο αριθμός των παιδιών του δρόμου αυξάνεται, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, καθώς στις περιόδους αυτές συναισθήματα προσφοράς και λύπης απέναντι στα παιδιά είναι πιο έντονα.

Η πλειοψηφία των παιδιών που παρατηρούνται στους δρόμους είναι ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, η περιοχή του κέντρου παραδοσιακά αποτελεί το βασικό σημείο δράσης τους, καθώς το κέντρο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό περαστικών.

.
περισσότερα στην πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki