Saturday 13 April 2013

Ένα παιδί χαμογελάει...

Όπου κι αν πάω, ό,τι κι αν κάνω
θέλω να είναι η ψυχή μου παιδική.
Ένα παιδί χαμογελάει
και ομορφαίνει όλη τη γη.
Έχει μια καρδιά που αγαπάει
και η ψυχή του είναι τόσο απλή.
..........................
το τραγουδάκι και το video,

Μη φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη
τα περισσότερα μαιευτήρια στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, μετά τη Βραζιλία, σε καισαρικές.... και όλες φεύγουν από το μαιευτήριο με μια συνταγή παιδιάτρου για ξένο γάλα»
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΩΝ
Μη φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη θεωρούνται τα περισσότερα μαιευτήρια στη χώρα μας λόγω των πρακτικών που ακολουθούνται κατά τη διάρκεια της γέννας αλλά και των πρακτικών που αποτρέπουν τον θηλασμό.

Είμαστε άνθρωποι, που φέρνουν στον κόσμο ανθρώπους.
Δεν είμαστε πορτοφόλια
Η αναγκαιότητα πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ώστε να είναι φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, να γίνεται η γέννα με σεβασμό προς την επίτοκο και να αρχίζει ο θηλασμός από την πρώτη στιγμή που θα έρθει ένα παιδί στον κόσμο, επισημαίνεται στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης με τίτλο «Δίνω ζωή, δώστε μου τη γέννα που αξίζω» που διοργανώνεται την Κυριακή 14 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Άρτα, Δράμα, Ζάκυνθος, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Καλαμάτα, Πάτρα, Τρίκαλα, Λάρισα, Ρέθυμνο, Χανιά).

Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας με την συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα ENCA Hellas και την υποστήριξη του Δικτύου Δράσης για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή IBFAN Ελλάδας.
«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, μετά τη Βραζιλία, σε καισαρικές. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά. Ο τοκετός είναι μια φυσιολογική πράξη ενώ η καισαρική είναι μία ιατρική πράξη. Ακόμη και όταν δεν γίνεται καισαρική στα μαιευτήρια ακολουθούνται πρακτικές με πολλές ιατρικές παρεμβάσεις που οδηγούν σε επιπλοκές. Για παράδειγμα στο 90% των γυναικών που γεννούν γίνεται περινεοτομή (τομή στον κόλπο) πράγμα που δεν είναι πάντα απαραίτητο. Μετά την περινεοτομή πρέπει να γίνουν ράμματα άρα ιατρική πράξη.  
Επίσης η ενδοφλέβια χορήγηση ωκυτοκίνης για πρόκληση τοκετού, που έχει γίνει ρουτίνα, κάνει τις ωδίνες πολύ πολύ πιο έντονες με αποτέλεσμα να γίνεται πρόωρα επισκληρίδιος και να χάνει η γυναίκα τη δυνατότητα εξώθησης. 
.
Μία άλλη καταστροφική πρακτική αφορά τον θηλασμό. Μετά τον τοκετό αντί να δώσουν το νεογνό στη μητέρα να το θηλάσει το παίρνουν το πλένουν και το οδηγούν κάπου άλλου. Οι πρακτικές αυτές είναι κακοποιητικές για τα βρέφη. 
Το χειρότερο είναι ότι ενώ πολλές γυναίκες θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους, όσο είναι ακόμη στο μαιευτήριο έχει ήδη χορηγηθεί στα παιδιά τους ξένο γάλα και όλες φεύγουν από το μαιευτήριο με μια συνταγή παιδιάτρου για ξένο γάλα», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελεάνα Ιωαννίδου, μητέρα τεσσάρων παιδιών και μέλος του ΔΣ του IBFAN Ελλάδας.
Περίπου 5000 γυναίκες από όλη την Ελλάδα, που είναι μέλη του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, ζητούν υποστήριξη του δικαιώματός τους να τις σέβονται «ως ανθρώπους που φέρνουν στον κόσμο ανθρώπους και όχι ως πορτοφόλια».
Στη Θεσσαλονίκη, στις 12:00 το μεσημέρι της 14ης Απριλίου στη διασταύρωση Αριστοτέλους με Τσιμισκή τα μέλη του Δικτύου θα ενημερώσουν το κοινό για τις συνθήκες που επικρατούν στα μαιευτήρια και για το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν. Στη συνέχεια στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του προέδρου του IBFAN Ελλάδας Στέλιου Παπαβέντση με θέμα «10 βήματα για τα φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη μαιευτήρια» στον χώρο «Μικρόπολις» (Βασιλέως Ηρακλείου με Βενιζέλου) και θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Το μωρό μου φτάνει».
imerisia

«Οι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν
ό,τι πολύτιμο έχει η Ελλάδα»

Καταγγελία Νοάμ Τσόμσκι:
«ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ»

10/04/2013
"Oι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν ο,τιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογική πίεση στους Έλληνες. Πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτό". 
είναι επόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της Ένωσης,
με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται,
καθώς οδηγούν στην καταστροφή.
Με αυτά τα λόγια ο κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας στο Δουβλίνο, κατήγγειλε διεθνώς την πολιτική και οικονομική κατοχή που έχει επιβάλλει το Βερολίνο στην χώρα μας, αλλά και γενικότερα απέναντι στον ευρωπαϊκό νότο.

Μιλώντας στο φιλανθρωπικό ίδρυμα RDS, Ο Ν.Τσόμσκι πρότεινε "Τη δημιουργία μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά", ενώ υπογράμμισε πως "Τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο, που οι λαοί εξεγείρονται κατά των Γερμανών, κάτι που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους έχει αρπάξει το Βερολίνο"...

Επίσης αναφέρθηκε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε ζητήσει τη στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με την Δυτική Γερμανία του 1953, όταν η Δύση αποφάσισε να τη βοηθήσει, τη στιγμή που κατέρρεε, χαρακτηρίζοντάς το «Σωστό».

Επιπρόσθετα άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του Μάριο Ντράγκι και επιτέθηκε στις κυβερνήσεις της ΕΕ, λέγοντας πως είναι επόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της Ένωσης, με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται, καθώς οδηγούν στην καταστροφή.

Τέλος μιλώντας για την Ιρλανδία είπε: «Η πολιτική εδώ είναι να αθωώνουμε τους εγκληματίες και να αφήνουμε όλο το βάρος στους φορολογούμενους», αναφερόμενος στην μετακύλιση του τραπεζικού χρέους (εκεί οι τράπεζες πτώχευσαν σε αντίθεση με την Κύπρο που ΤΙΣ πτώχευσαν)...

Ο Νόαμ Τσόμσκυ είναι παγκοσμίως γνωστός ως πολιτικός ακτιβιστής, συγγραφέας και καθηγητής της γλωσσολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου άρχισε να διδάσκει το 1955. Ο Τσόμσκυ έχει γράψει και διδάξει πλατιά πάνω στη γλωσσολογία, τη φιλοσοφία και την πολιτική. Ανάμεσα στα έργα του είναι και τα εξής: "Εξουσίες και προοπτικές", "Νέα και παλιά παγκόσμια τάξη", "Αποτρέποντας τη δημοκρατία", "Κατασκευάζοντας τη συναίνεση" (με τον Ε.Σ. Χέρμαν), "Έτος 501: Η κατάκτηση συνεχίζεται", "Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους", "Ο νέος στρατιωτικός ανθρωπισμός", "Νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και της νόησης", "Τρομοκρατικά κράτη" και "Μια νέα γενιά χαράζει τα όρια".


Οι προσπάθειες του Τσόμσκυ για μεγαλύτερη δημοκρατία τιμώνται παγκόσμια από κινήματα ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πουλάει το τρακτέρ του για φάρμακα και νερό

Η «κοινωνική» πολιτική του κράτους οδήγησε τους πολίτες σε απόγνωση, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στα πάγια έξοδά τους.

Ο ηλικιωμένος κ. Γιάννης Σιακαμπένης, από τα Σιτόμενα του δήμου Αγρινίου, με γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, καλείται πλέον να βρει τρόπο ώστε να εξοφλήσει τους λογαριασμούς.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν πούλησε τα ζώα του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να αγοράσει τα φάρμακα της γυναίκας του. Σήμερα πουλάει το τρακτέρ του...

Απευθύνθηκε μόλις χθες στις αρμόδιες υπηρεσίες για να συμφωνήσει διακανονισμό και να τους επισημάνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες τού έδωσαν έναν μήνα προθεσμία για να τακτοποιήσει το θέμα.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αναμένει ακόμα την απάντηση της υγειονομικής επιτροπής από την οποία έχει περάσει η σύζυγός του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενταχθεί στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τρέχοντα έξοδα.

Απελπισμένος, δηλώνει ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε, εάν οι υπηρεσίες δεν προσεγγίσουν με ανθρώπινη ευαισθησία το πρόβλημά του.

ΜΑΝΙΑ ΤΣΑΒΛΙΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Πηγή: DETE.GR 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki