Monday 29 April 2013

Ο Αριστοτέλης (Aristotle) από τα Στάγειρα (video και για παιδιά)

    Ο Αριστοτέλης ( 384 - 322 π.Χ. ) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας, μαθητής του Πλάτωνα και διδάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
    Μαζί με το δάσκαλό του Πλάτωνα αποτελεί σημαντική μορφή της φιλοσοφικής σκέψης του αρχαίου κόσμου, και η διδασκαλία του διαπερνούσε βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την Επιστημονική Επανάσταση του 17ου αιώνα.
Υπήρξε φυσιοδίφης, φιλόσοφος, δημιουργός της λογικής 
και ο σημαντικότερος από τους διαλεκτικούς της αρχαιότητας.
περισσότερα εδώ 
animated φιλόσοφοι

Νηστίσιμες Συνταγές για την Μεγάλη Εβδομάδα

Ο ορθόδοξος χριστιανός, όλη αυτή την Εβδομάδα έχει ένα μεγάλο δρόμο να οδοιπορήσει. Μεγάλο, όχι με τις εξωτερικές αλλά με τις εσωτερικές διαστάσεις. 
.
Ένα δρόμο που περπάτησε ο ίδιος ο Χριστός. Ναι και ας μη φανεί σε κανέναν τούτο το πράγμα παράδοξο. Αν δεν συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν» δεν θα μπορέσουμε ούτε τη Μεγαλοβδομάδα να νοιώσουμε, ούτε και στην Ανάσταση να φθάσουμε μαζί Του. Σ’αυτό το δρόμο που βρίσκεται πάντα κάτω από τη σκιά του Σταυρού και αντικρύζει στο βάθος το φωτεινό λόφο της Αναστάσεως, οι Άγιοι Πατέρες έβαλαν μερικά σημάδια σαν ορόσημα που μας βοηθούν και αυτά με έναν ειδικό το καθένα τρόπο για να πετύχουμε το σκοπό μας.
Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού
Εμείς, ευχόμαστε σε εσάς και τα παιδιά σας αυτή τη βδομάδα στο σπιτικό σας και στις καρδίες σας να έχετε ηρεμία και περισυλλογή. Στη διατροφή μας ας εντάξουμε οικογενειακώς τα νηστίσμα. Ας μάθουμε όλοι στα παιδιά μας τι εστί Μεγαλοβδομάδα και ας σεβαστούμε τον Αγώνα του Ιησού που θυσιάστηκε πάνω στο σταυρό για να λυτρωθεί ο άνθρωπος από τις αδυναμίες και τα πάθη του!

Ρύζι με πράσα σταφίδες και μαυροσούσαμο
Χορτόσουπα
Μυδοπίλαφο
Λαδόπιτα Λευκάδας
Καλαμαράκια γεμιστά

Οι παραπάνω συνταγές είναι από το arxodariki.net
υλικά και εκτέλεση των συνταγών εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki