Thursday 9 May 2013

Νέα υπόθεση παιδεραστίας στο Ρέθυμνο

67χρονος παρέσυρε ένα μικρό κοριτσάκι στο σπίτι του
και ασέλγησε σε βάρος του.

Πάγωσε η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου με τη νέα υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου με "πρωταγωνιστή" έναν 67χρονο που δεν δίστασε να παρασύρει ένα μικρό κοριτσάκι στο σπίτι του προσπαθώντας να ασελγήσει σε βάρος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 67χρονος κατάφερε να παρασύρει το παιδί στο σπίτι του και εκεί ασέλγησε σε βάρος του.
Το παιδί κατάφερε να του ξεφύγει και έντρομο επέστρεψε στους γονείς του περιγράφοντας τι πέρασε, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να συλληφθεί. 
 

nooz

Τεχνολογικό «θαύμα» κατά της παιδικής βίας στην Ισπανία
Μήνυμα διαφήμισης που μπορούν να δουν μόνο παιδιά

 "μερικές φορές, η κακοποίηση παιδιών είμαι εμφανής 
μόνο στο παιδί που υποφέρει".
.
Η ισπανική οργάνωση για την προστασία των παιδιών, ANAR, κοινοποίησε ένα βίντεο - διαφήμιση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση εναντίον της κακοποίησης ανηλίκων.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο, καλεί τα κακοποιημένα παιδιά να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους της και να καταγγείλουν περιστατικά βίας.


Βλέποντας τη διαφήμιση, ένας ενήλικας αντικρίζει ένα λυπημένο παιδί και το μήνυμα "μερικές φορές, η κακοποίηση παιδιών είμαι εμφανής μόνο στο παιδί που υποφέρει".

Σε διαφορετική γωνία λήψης, από χαμηλότερο ύψος, εκείνο δηλαδή ενός 10χρονου παιδιού, εμφανίζεται η φιγούρα ενός παιδιού με έναν μώλωπα στο πρόσωπο και αίμα να τρέχει από τα χείλη του και το μήνυμα: "αν κάποιος σε πονέσει, τηλεφώνησέ μας και θα σε βοηθήσουμε".
.
.The anti-child abuse poster that can ONLY be seen by children
.

Όπως εξηγεί και το παραπάνω βίντεο, ένα στρώμα πάνω από το υλικό της διαφήμισης επιτρέπει σε όσους έχουν ύψος 1,75 (όσο ο μέσος ενήλικας) να βλέπουν μία διαφορετική εικόνα από όσους έχουν ύψος 1,35 (όσο το μέσο παιδί), καθώς το σημείο στο οποίο εμφανίζονται οι μώλωπες είναι εκτός της οπτικής εμβέλειας των μεγάλων.

Η οργάνωση ANAR στην Ισπανία διαχειρίζεται όπως αναφέρει το news247 τον κοινό Ευρωπαϊκό τηλεφωνικό αριθμό 116 111 ο οποίος χρησιμεύει για τη βοήθεια παιδιών και εφήβων που βρίσκονται σε κίνδυνο.
.

Η Ελλάδα στη λίστα με τις καλύτερες χώρες για μία... μητέρα

Στη λίστα με τις 20 καλύτερες χώρες για να γίνει μία γυναίκα μητέρα περιλαμβάνεται η Ελλάδα, αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Βρετανία και ο Καναδάς.

Here’s a map of the best and worst countries to be a mother

UK fails to make top 20 in mother's index

The 30 Best Places In The World To Be A Mother

Οι χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Νορβηγία είναι, σύμφωνα με έκθεση, οι τρεις καλύτερες χώρες παγκοσμίως για να γίνει μια γυναίκα μητέρα. 
Στη 19η θέση βρίσκεται η Ελλάδα, αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Βρετανία και ο Καναδάς.
.
Η έκθεση της οργάνωσης Save the Children η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 120 χώρες βοηθώντας παιδιά που έχουν ανάγκη έλαβε υπόψη την «ευημερία» των μητέρων σε 176 χώρες χρησιμοποιώντας δείκτες υγείας, θνησιμότητα σε παιδιά κάτω των πέντε, το επίπεδο της εκπαίδευσης των γυναικών, το εισόδημά τους και την πολιτική κατάσταση.
Σύμφωνα με την έκθεση όλες οι χώρες που βρίσκονται στις 10 τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική, με την τελευταία θέση να καταλαμβάνει το Κονγκό. 
.
Στις 10 χειρότερες χώρες μία γυναίκα στις τριάντα πεθαίνει από αιτίες που έχουν να κάνουν με την εγκυμοσύνη ενώ ένα στα επτά παιδιά χάνουν τη ζωή τους πριν φτάσουν στην ηλικία των 5 ετών. 
newpost

Χειροποίητες κατασκευές για την γιορτή της Μητέρας!

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη είναι η μέρα που τιμάμε τη γυναίκα που μας έφερε στη ζωή, που μας έδωσε πνοή και αποτελεί το κέντρο του δικού μας κόσμου, αλλά και εμείς του δικού της.

Η μαμά γιορτάζει και αξίζει να της εκφράσουμε απλόχερα την αγάπη μας προσφέροντάς της ένα δώρο. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η πιο απλή χειρονομία μπορεί να έχει μεγαλύτερη συναισθηματική βαρύτητα από ένα ακριβό δώρο.

Mother's Day Gifts Kids Can Make

.
Το infokids σας προτείνει έξυπνες και πάνω απ΄όλα εύκολες χειροποίητες κατασκευές που συνδυάζουν την πρακτικότητα με την πρωτοτυπία.
.
Ο καθρέφτης με τα μανταλάκια
Υλικά:
1 στρογγυλός καθρέφτης
μανταλάκια ξύλινα
κόλλα logo στιγμής
μαρκαδόροι

Εκτέλεση:
Ο παλιός καθρέπτης της μαμάς με μια μόλις κίνηση μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πανέμορφο καλοκαιρινό αξεσουάρ στολίδι για το υπνοδωμάτιο των γονιών. Πάιρνετε τον στρογγυλό καθρέπτη και περνάτε το περίγραμμα του με την logo στιγμής. Στη συνέχεια κολλάτε προσεκτικά τα μανταλάκια τηρώντας πάντα την ίδια απόσταση μεταξύ τους. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να ζωγραφίσετε τα μανταλάκια πριν τα κολλήσετε ή ακόμα και να τα βουτήξετε στην μπογιά και να βάψετε στο αγαπημένο χρώμα της μαμάς.
.
δείτε επίσης:
Ζωγραφιστά βραχιόλια
Η τσάντα άλμπουμ
Η κορνίζα με τα κουμπιά
Κάρτα με ζυμαρικά και λουλούδια
Το φρουτένιο γλαστράκι

για τα υλικά και την εκτέλεση κλικ στην πηγή: infokids

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki