Saturday 18 May 2013

46χρονο κτήνος βίαζε την κόρη του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, 
ο 46χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε επί μία δεκαετία την 16χρονη, σήμερα, κόρη του.
.....................................  
περισσότερα στις πηγές: 
ethnos.gr

“3ος Μαραθώνιος Παραμυθιού” από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης

Αν πιστεύετε κι εσείς ότι τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια αλλά δεν είναι και ψέμα, σας περιμένουμε όλους εκεί…
.
τα όνειρα δεν πληρώνονται,
οπότε... είσοδος δωρεάν!!
Τα τελευταία χρόνια μικροί και μεγάλοι έχουμε σταματήσει να ονειρευόμαστε και να ταξιδεύουμε με βάρκα την φαντασία μας…
Εμείς όμως δεν θα συμβιβαστούμε τόσο εύκολα…
Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός σύλλογος Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον 3ο Μαραθώνιο Παραμυθιού.
Στις 17-18-19 Μαϊου στο κτίριο του Μορφωτικού συλλόγου (πάνω από την κεντρική πλατεία Χαλκηδόνας) ο 3ος κατα σειρά Μαραθώνιος Παραμυθιού με παραμύθια από όλο τον κόσμο, από διαφόρους πολιτισμούς,τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους και το κυριότερο χωρίς να σταματάμε.
Όλες τις ώρες και όλες τις μέρες θα διαβάζονται παραμύθια… Ναι, μην αναρωτιεσται, όποια ώρα και να έρθετε θα ακούσετε ένα παραμύθι… και φυσικά οι εκπλήξεις δεν σταματάνε εκεί…
Παιχνίδια, μουσική και πολλά πολλά event θα διασκεδάζουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους συνέχεια…
Ελάτε λοιπόν να ταξιδέψουμε όλοι μαζί σε μέρη μαγικά …να κάνουμε ένα ταξίδι στα όνειρά μας… και φυσικά, τα όνειρα δεν πληρώνονται, οπότε είσοδος δωρεάν
Για περαιτέρω πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2391023970 (Μορφωτικός Πολιτιστικός σύλλογος Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης)
Στο facebook: μέσω της εκδήλωσης “3ος Μαραθώνιος Παραμυθιού”

.
paidikihara

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: 7χρονο ανασφάλιστο παιδάκι έχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη για ενέσεις KINERET 100 mg και κινδυνεύει η ζωή του,
εάν δεν λάβει την αγωγή του!

Έκτακτη έκκληση 
.
Ημερομηνία έκκλησης 16/05/2013
.
Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:
Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Metropolitan Community Clinic at Helliniko

Κάνουμε αγωνιώδη έκκληση για 7χρονο παιδί που έχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη για ενέσεις KINERET 100 mg και κινδυνεύει η ζωή του, εάν δεν λάβει την αγωγή του!   
Το παιδί είναι ανασφάλιστο και πάσχει από Συστηματική μορφή ρευματοειδούς αρθρίτιδας  και Σύνδρομο ενεργοποίησης μακροφάγων.   
Το φάρμακο κοστίζει  735 ευρώ και καλύπτει το παιδί για 28 μέρες μόνο.  Η αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει είναι για 12 μήνες και δυστυχώς η οικογένεια του δεν είναι σε θέση να καλύψει το κόστος.   
Το ιατρείο μας παλεύει κάθε μήνα για να βρει το φάρμακο και αυτή την στιγμή το παιδί έχει καλυφθεί μόνο για 20 μέρες ακόμα.

Παρακαλούμε όποιον μπορεί να βοηθήσει τον 7χρονο ασθενή μας να έρθει σε επαφή μαζί μας.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί κοντά στις 9000 ιατρικές επισκέψεις μέσα σε 17 μήνες. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 200 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Παρακαλούμε όποιον μπορεί να βοηθήσει να καλέσει στο
Τηλέφωνο Γραμματείας
210-9631-950

ΠΡΩΙ/ΜΕΣΗΜΕΡΙ:
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ/ΒΡΑΔΥ:
(ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00)
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00)
(ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00)
(ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00)

Ή να μας στείλει μήνυμα στο mkiellinikou@gmail.com

.
Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Η «Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες» χλιμιντρίζει!!

DNA αλόγου ανιχνεύθηκε για μια ακόμη φορά από τον ΕΦΕΤ, έπειτα από τακτικό έλεγχο, σε πάριζα με την εμπορική ονομασία «Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες». 
Το δείγμα είχε ανάλωση έως τις  17.6.2013.  
Στο προϊόν, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ,  ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (εκτιμώμενο ποσοστό DNA αλόγου στο σύνολο του DNA <1>0.1%).   
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση όλων των προϊόντων «Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες» από την επιχείρηση και διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται.
.
Πηγές:  
tovima.gr

Σάλος από σειρά ρούχων με τίτλο «Γίνε ο σκλάβος μου»

Ο ρατσισμός δεν είναι trendy
.
Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Diva και δείχνουν ένα λευκό μοντέλο και ένα μαύρο παιδί που είναι ο σκλάβος της αφού άλλοτε της κρατάει μια ομπρέλα, της μεταφέρει την τσάντα και ξαπλώνει στα πόδια της.
.
Γκλάμουρ η σκλαβιά; 
Αυτό αφήνει να εννοηθεί μια σειρά από φωτογραφίες με τίτλο «Βe my slave (Γίνε ο σκλάβος μου) που παρουσιάζει σειρά ρούχων της πακιστανής σχεδιάστριας Aamna Aqeel.  

'Be My Slave' fashion photos seem to say racism is trendy

ήθελε να κάνει γνωστή στον κόσμο την παιδική εργασία
που ανθεί στο Πακιστάν (!!!)
Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Diva και δείχνουν ένα λευκό μοντέλο και ένα μαύρο παιδί που είναι ο σκλάβος της αφού άλλοτε της κρατάει μια ομπρέλα, της μεταφέρει την τσάντα και ξαπλώνει στα πόδια της.
Η σειρά φωτογραφιών προκάλεσε σάλο στο Πακιστάν και σε άρθρα του πακιστανικού Τύπου αναφέρεται ότι πρόκειται για ρατσιστικές και αποικιοκρατικές ιδέες.
Η ίδια η σχεδιάστρια αρνείται ότι το θέμα της έχει την παραμικρή ρατσιστική αιχμή και δικαιολογεί την επιλογή της λέγοντας ότι «το παιδί δούλευε σε ένα πάρκινγκ και ήθελε κάποια δουλίτσα».
Ωστόσο η κριτική από τον Τύπο εντάθηκε και η πακιστανή σχεδιάστρια αναγκάστηκε να δηλώσει ότι με τις εικόνες αυτές ήθελε να κάνει γνωστή στον κόσμο την παιδική εργασία που ανθεί στο Πακιστάν. Ωστόσο στο facebook αποδεικνύεται ότι η σχεδιάστρια απέτυχε στον στόχο της, αν ήταν αυτός, γιατί ο λογαριασμός της γέμισε επικριτικά σχόλια όπως «ανεύθυνο», «άρρωστο», «αηδιαστικό».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος της μόδας γνωρίζει παρόμοιο κρούσμα αφού τον περασμένο Μάρτιο η φίρμα Mango είχε προκαλέσει σκάνδαλο βάζοντας προς πώληση στο ίντερνετ μια σειρά κοσμημάτων με την ονομασία «Esclave» και στη συνέχεια την απέσυρε λέγοντας ότι πρόκειται για λάθος μετάφραση.
.
περισσότερα στο:  gazzetta.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki