Friday 31 May 2013

Επικρατεί Ηλεκτρονικός Αναλφαβητισμός
Προσοχή στο facebook

Για ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό που οδηγεί σε φαινόμενα και περιστατικά όπως αυτό της 13χρονης από τα Σπάτα, έκανε λόγο ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης και προειδοποίησε για τους κινδύνους στο Facebook όσον αφορά τους ανηλίκους.

Facebook Dangers for kids and how to protect against them

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει θέμα με το Facebook.»
 «Είναι καρμπόν περίπτωση με την 14χρονη αδελφή γνωστού μπασκετμπολίστα που είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά» σημείωσε σε δηλώσεις του στον Alpha 989 για την υπόθεση της 13χρονης που βρέθηκε τελικά στο Παγγαίο.
«Δεν βάζεις ποτέ τη φωτογραφία σου στο Facebook, δεν κάνεις φίλους στο Facebook που δεν ξέρεις, πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο Facebook όπως συμπεριφέρεσαι στην κανονική σου ζωή» τόνισε μεταξύ άλλων για τη χρήση του κοινωνικού δικτύου από τους ανηλίκους, ενώ όπως επεσήμανε, ακόμα και μεγάλοι άνθρωποι έχουν ξεμυαλιστεί από το Facebook και εγκαταλείπουν την οικογένειά τους.
Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε και σε αυτοκτονία κοπέλας στην Ιταλία εξαιτίας βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, το οποίο, όπως είπε,  η εταιρεία δεν το κατέβασε παρά τα reports φίλων της κοπέλας. Όπως έκανε μάλιστα γνωστό, με αφορμή το περιστατικό, ξεκινάει δικαστικός αγώνας κατά του Facebook. 

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει θέμα με το Facebook. Η εταιρεία "ακούει" ελάχιστα. Kάθε μέρα κάνουμε αιτήματα στο Facebook, αλλά από τα δέκα  αιτήματα που στέλνουμε το ένα υλοποιείται» παρατήρησε ο κ. Σφακιανάκης.
tvxs

Η Ευτυχία είναι Επιλογή. Απλώς... διαλέξτε την!

Μερικές φορές οι άνθρωποι νομίζουν πως η ευτυχία είναι αποτέλεσμα μια ευνοϊκής σύμπραξης πραγμάτων και καταστάσεων: Κάτι σαν τύχη, όλα να δουλεύουν ρολόι στη ζωή τους και όλα να γίνονται όπως πρέπει.
Θεωρητικά θα μπορούσε να ήταν έτσι, αλλά ρεαλιστικά... 
αν περιμένουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, όταν οι οιωνοί είναι με το μέρος μας, σωθήκαμε…
Γιατί δυστυχώς στη ζωή οι πραγματικά ευχάριστες μέρες είναι λιγότερες από το σύνολο των δυσάρεστων και των μέτριων. Και ειδικά στο σύνολο αυτό, έχει μεγαλύτερη αξία η επιλογή της ευτυχίας.
Αυτές τις συγκεκριμένες μέρες που όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο, η γκρίνια και η μιζέρια είναι η πιο εύκολη επιλογή συμπεριφοράς.
Αυτό όμως κάνει τα πράγματα χειρότερα. Σαν μια μεταδοτική ασθένεια, φράσεις του τύπου «όλα σε μένα θα συμβαίνουν» κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα και η κακοτυχία επεκτείνεται από μια κατάσταση σχεδόν σε όλες.

Είναι δύσκολο να παραμείνει κάποιος χαρούμενος όταν όλα φαίνονται να πηγαίνουν στραβά. Όμως είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα. Αν αφεθεί στο χείμαρρο της μιζέριας, θα επιβραδύνει τον ερχομό της αλλαγής.

Γιατί η αλλαγή θα έρθει και αυτό ισχύει και στις χειρότερες των καταστάσεων: δεν θα είναι πάντα έτσι. Για την ακρίβεια θα είναι πολύ καλύτερα. Έχοντας αυτό κατά νου και με ψυχραιμία, τα δύσκολα μπορούν να γίνουν πολύ πιο ανεκτά για τον ίδιο/α και τους γύρω του.
Ούτως ή άλλως με το να είστε στεναχωρημένοι δεν λύνετε και κάποιο πρόβλημα. Απλώς αφήνετε το πέπλο της απαισιοδοξίας να καλύψει και την τελευταία είσοδο φωτός στη ζωή σας. Και όλα αυτά για κάτι που θα αλλάξει. Δηλαδή τσάμπα η στεναχώρια.
Επιλέξτε την ευτυχία, ακόμα και αν τα πράγματα είναι ζόρικα.
Ή μάλλον ειδικά τότε.

Δύσκολο στην αρχή, αλλά με τον καιρό θα σας γίνει τρόπος αντίδρασης. Και θα δείτε πως οι καταστάσεις θα αλλάζουν πιο εύκολα και το βασικότερο πιο γρήγορα.
Δεχθείτε μια άσχημη κατάσταση με την προϋπόθεση πως απλά δεν θα διαρκέσει για πάντα. Και η ευτυχία ακόμα και καθημερινά, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Η δική σας πραγματικότητα.

Πηγή

H ευτυχία είναι απλή, σαν του παιδιού τη σκέψη.

Και παιδική πορνογραφία πίσω από «βρώμικο» χρήμα
σε κυπριακές τράπεζες

Η παιδική πορνογραφία αποτελεί τη δεύτερη πιο προσοδοφόρα εγκληματική δραστηριότητα μετά το εμπόριο ναρκωτικών. Εκτιμάται από έρευνες ότι το κέρδος που αποφέρει στους εγκληματίες ξεπερνά συνολικά τα 3 δις εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

περισσότερα στην πηγή: nb.org/blog

Υπό κατηγορία ενώπιον των αμερικανικών δικαστικών αρχών σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που προέρχεται από υποκλοπή πιστωτικών καρτών, διαδικτυακές «πυραμιδωτές» επενδύσεις, παιδική πορνογραφία και άλλα εγκλήματα βρίσκονται τέσσερις κυπριακές τράπεζες, στις οποίες διατηρούσε λογαριασμούς η εταιρεα Liberty Reserve.

Οι τέσσερις τράπεζες που φέρονται ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση είναι
η Ελληνική Τράπεζα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας Κύπρου,
η EuroBank και η Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως.

Σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων από κέρδη παιδικής πορνογραφίας και εγκλήματος στην Κύπρο και άλλες 6 χώρες!

Follow the Money: Liberty Reserve’s Cypriot Connection

Στην υπόθεση αναφέρεται άρθρο του Τσαρλς Φόρελ στην εφημερίδα «Wall Street Journal» με τίτλο: «Στα ίχνη των χρημάτων, η κυπριακή διασύνδεση της Liberty Reserve («Follow the Money: Liberty Reserve's Cypriot Connection»).
Το κατηγορητήριο στο αμερικανικό δικαστήριο απήγγειλε την Τρίτη κατηγορίες σε μια ομάδα ανθρώπων για ξέπλυμα χρήματος μέσω της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, Liberty Reserve.

Το κατηγορητήριο προβλέπει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Liberty Reserve και των εμπλεκομένων ατόμων, ενώ αναφέρονται 45 τραπεζικοί λογαριασμοί που φαίνεται ότι διασυνδέονται με την παράνομη δραστηριότητά της.

Οπως σημειώνεται, οι 22 από τους εν λόγω λογαριασμούς βρίσκονται σε τέσσερις κυπριακές τράπεζες υπό την οναμασία διαφόρων εταιρειών. Οι τέσσερις τράπεζες που φέρονται ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση είναι η Ελληνική Τράπεζα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας Κύπρου, η EuroBank και η Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως. Αναφέρεται πως εκπρόσωποι των τραπεζών απέφυγαν να απαντήσουν στα ερωτήματα του δημοσιογράφου.

περισσότερα στην πηγή

Δράμα: Σύλληψη 44χρονου για παιδική πορνογραφία
Ο δράστης φέρεται να είναι εκπαιδευτικός

Λύσσαξαν οι διεστραμμένοι
.
Συγκλονίζει η νέα υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, που αποκαλύπτεται αυτή τη φορά στην περιοχή της Δράμας. Πληροφορίες δε, που επικαλείται το agelioforos.gr, ότι ο δράστης φέρεται να είναι ένας εκπαιδευτικός, έχει προκαλέσει μεγάλο σοκ σε γονείς και μαθητές της πόλης, που ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν πλήρως και άμεσα την υπόθεση.

Συνελήφθη Γυμναστής σε σχολείο της Δράμας για παιδική πορνογραφία

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία συνέλαβε έναν 44χρονο εκπαιδευτικό, ο οποίος φέρεται να κατείχε ψηφιακό υλικό πορνογραφίας, στο οποίο "πρωταγωνιστούν" ανήλικα παιδιά.  
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 44χρονου από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB), ένας ψηφιακός δίσκος, δύο κινητά τηλέφωνα και συσκευές οι οποίες περιείχαν ψηφιακό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Η προανάκριση συνεχίζεται, ώστε να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται κι άλλα άτομα στην υπόθεση, ενώ ο 44χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. 

πηγή: pelop

Τα παιδιά του δυτικού κόσμου: Η Γενιά του Εγώ

Όταν ήταν παιδιά τους έλεγαν ότι είναι οι καλύτεροι. Σήμερα παίρνουν αντικαταθλιπτικά γιατί αισθάνονται ότι δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Ποιoς φταίει;
«Generation Me»
Εδώ και μερικές δεκαετίες τα παιδιά του δυτικού κόσμου μεγαλώνουν με κανακέματα και επαίνους και διαρκείς τονωτικές ενέσεις του Εγώ τους σε μια καλών προθέσεων προσπάθεια ενίσχυσης της αυτοεκτίμησής τους. Πού οδήγησε αυτό; 
Στην εμφάνιση μιας γενιάς που αν και επισήμως ονομάζεται Γενιά Υ (ως διάδοχος της Γενιάς Χ), τώρα διεκδικεί τον καθόλου κολακευτικό τίτλο της «Γενιάς του Εγώ». Οι εκπρόσωποί της εμφανίζονται εγωκεντρικοί και νάρκισσοι, έχουν υπερτιμημένη άποψη για τον εαυτό τους και διακατέχονται από υπερβολικά υψηλές και έξω από τις δυνατότητές τους προσδοκίες, με αποτέλεσμα να «λυγίζουν» ευκολότερα κάτω από τις δυσκολίες της πραγματικής ζωής και να ρέπουν περισσότερο προς την κατάθλιψη. Το να σπεύσουμε να τους κατηγορήσουμε είναι εύκολο. Είναι όμως πολύ πιο εποικοδομητικό να κάνουμε μια γερή κριτική και να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που έχουμε υιοθετήσει ως «καλύτερο» για την ανατροφή των παιδιών μας. 
Οι ειδικοί έχουν ήδη μπει στη διαδικασία και οι προτάσεις τους είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες.
«Τους νέους σήμερα συνεχίζουν να τους παραχαϊδεύουν για πολύ καιρό, ενώ θα έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχουν αρχίσει να μαθαίνουν ότι δεν είναι τέλειοι». Αυτό ήταν το συμπέρασμα του HS, ενός μπλόγκερ που σχολίαζε ένα άρθρο των «New York Times» το οποίο οίκτιρε την κατάσταση της σημερινής νεολαίας. Το πρόβλημα με τα παιδιά, συνέχιζε, είναι ότι έχουν μια «παραφουσκωμένη» άποψη για τον εαυτό τους επειδή έχουν μεγαλώσει έτσι ώστε να πιστεύουν πως καθετί που κάνουν είναι αξιόλογο και σημαντικό. Δεν επρόκειτο για κάποιον γερογκρινιάρη αλλά για έναν νεαρό που έγραφε για την ίδια του τη γενιά, εκείνους που γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1980 και στο 2000 και έχουν ονομαστεί Γενιά Υ ή Γενιά του Εγώ.
Οπως καταλαβαίνει κανείς από το όνομά της, η Γενιά του Εγώ έχει προσελκύσει ήδη τα πυρά. Οι εκπρόσωποί της κατηγορούνται ότι είναι κακομαθημένοι, αλαζονικοί και νάρκισσοι, ότι έχουν μια αδικαιολόγητη αίσθηση πως δικαιωματικά όλα τους ανήκουν. 
Οι καθηγητές παραπονούνται ότι οι σημερινοί φοιτητές απαιτούν μόνιμη προσοχή. Οι εργοδότες δυσκολεύονται να καταπιούν τα υπερδιογκωμένα εγώ των νεαρών υπαλλήλων τους, ενώ οι ψυχοθεραπευτές λένε ότι βλέπουν μια νέα γενιά ασθενών οι οποίοι έχουν κατάθλιψη επειδή δεν μπορούν να φθάσουν στο ύψος των υπερβολικών προσδοκιών τους. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το φταίξιμο βρίσκεται στους γονείς, στους δασκάλους και στους άλλους ενηλίκους οι οποίοι υπερέβαλαν στο να μεγεθύνουν την άποψη που έχουν τα παιδιά για τον εαυτό τους από τα πρώτα τους χρόνια.
Οι κατηγορίες αυτές δεν βαρύνουν μόνο τη Γενιά Υ αλλά και μια ολόκληρη φιλοσοφία για την ανατροφή των παιδιών, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 και εξακολουθεί να ισχύει ακόμη. Αν είναι βάσιμες, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την άποψη ότι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσουμε το ότι θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Τι λένε λοιπόν τα στοιχεία; Είναι η σημερινή νεολαία πραγματικά πιο εγωιστική από τις παλαιότερες γενιές; Αν είναι έτσι, αποτελεί αυτό πρόβλημα; Και αν η σύγχρονη δυτική κουλτούρα της οικοδόμησης αυτοεκτίμησης είναι ένοχη, τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;
περισσότερα στην πηγή: antikleidi

Βρέθηκε η 13χρονη στην Καβάλα
και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Γονείς, τα μάτια σας δεκατέσσερα 
όταν σερφάρουν τα παιδιά σας

Στην ίδια περιοχή που βρέθηκε χθες στις 10.15 το βράδυ, η 13χρονη Χριστίνα, συνελήφθη στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι, ο 23χρονος που την αποπλάνησε μέσω Facebook

Μετά από ώρες αγωνίας της οικογένειας της 13χρονης Χριστίνας ήρθε το θαύμα και έγινε γνωστό πως το μικρό κορίτσι τελικά βρέθηκε στην Καβάλα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν χτενίσει ολόκληρη την περιοχή.

Μαζί της δεν βρέθηκε ο 23χρονος αλβανός, ο οποίος φαίνεται πως είχε σχεδιάσει εδώ και ημέρες την αρπαγή του μικρού κοριτσιού. 

Το προφίλ του Αλβανού στο Facebook με το οποίο αποπλάνησε τη 13χρονη! Φωτογραφίες

tlife

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki