Sunday 2 June 2013

Πεθαίνοντας στην αφθονία - Ένα αποκαλυπτικό ντοκυμανταίρ της σειράς «Εξάντας» της ΝΕΤ

«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε έθνη.
Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τον κόσμο».
Χένρι Κισινγκερ 1974

Πώς ο παγκόσμιος υποσιτισμός προκαλείται από τα συμφέροντα των εταιρειών παραγωγής γενετικά μεταλλαγμένων διατροφικών προϊόντων και τα Χρηματιστήρια Σιτηρών. 
Ένα αποκαλυπτικό ντοκυμανταίρ της σειράς «Εξάντας» 
της ΝΕΤ.


How the global malnutrition is caused by the interests of the companies producing Genetically Modified Food and the Grain Exchange Markets. A revealing documentary film from the series «Exantas» of the Greek TV "NET".

PART 2/5: http://www.youtube.com/watch?v=HgQUUF...
PART 3/5: http://www.youtube.com/watch?v=unsvD1...
PART 4/5: http://www.youtube.com/watch?v=EBSlw1...
PART 5/5: http://www.youtube.com/watch?v=ryHgXD...

Τα «παιδικά» που μεγάλωσαν γενιές και γενιές

Η νοσταλγία των παιδικών χρόνων ανασύρει μνήμες από την εποχή που η ελληνική τηλεόραση ήταν στα σπάργανα και...
τα «παιδικά» δεν έμοιαζαν σε τίποτα με τα σημερινά.

Η δεκαετία του '80 (και λίγο πριν - λίγο μετά) άφησε βαθιά το στίγμα της στα πιτσιρίκια που μεγάλωσαν με την κρατική, και πολύ καλά έκανε! Ποτέ τα καρτούν δεν ήταν καλύτερα...
.
Την ώρα που μια σειρά από κλασικά κινούμενα σχέδια, όπως τα Transformers και τα Στρουμφάκια, έχουν μετατραπεί σε υποθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και άλλα αναβιώνουν και πάλι στους μικρούς μας δέκτες, όπως η μυθολογία των Thundercats, ας ρίξουμε μια ματιά στα παραγνωρισμένα αριστουργήματα της χρυσής εποχής της παιδικής τηλεόρασης. 
.

Τα τηλεοπτικά αρχεία είναι γεμάτα από «διαμαντάκια» παλιότερων εποχών, με τα καρτούν που περιλαμβάνονται στη λίστα μας να αφήνουν αναγκαστικά έξω κορυφαία δείγματα παιδικής μαγείας, όπως τους θρύλους των κινουμένων σχεδίων που συνεχίζουν να παράγουν επεισόδια (Looney Tunes κ.λπ.).
Ιδού λοιπόν τα 25 «παιδικά» που θα θέλαμε να ξαναδούμε στην παιδική ζώνη, περιμένοντας ταυτόχρονα τις δικές σας μνήμες και προτάσεις...




newsbeast.gr

Μια καινούρια μέρα ξημέρωσε... A new day has come - Childrenʼs Portraits from Glazastik Finch

Childrenʼs Portraits from Glazastik Finch
 Συλλογή με εκπληκτικά παιδικά πορτραίτα της φωτογράφου Julia Otto από την Αγία Πετρούπολη, η οποία είναι γνωστή με το ψευδώνυμο Glazastik Finch.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki