Thursday 4 July 2013

Αγάπη για το παιδί - Lara Fabian - Je t'aime

Αν διδάξουμε τα παιδιά μας με το παράδειγμα μας 
θα δούμε εκπληκτικά αποτελέσματα. 
 .
Τα ανθρώπινα συναισθήματα καλλιεργούνται, αναπτύσσονται, διαμορφώνονται και παράγουν αγάπη.
Ειδικότερα η αγάπη των παιδιών μπορεί να σε απογειώσει, να σε σαγηνέψει, να σε μαγέψει, να σε φτιάξει σωστό γονιό, ευαίσθητο δάσκαλο, χαρούμενο άνθρωπο.
Θαυμάστε το μεγαλείο της αγάπης, της αποδοχής, της αναγνώρισης που τα παιδιά μπορούν να προσφέρουν, απολαμβάνοντας το παρακάτω βίντεο από συναυλία- κονσέρτο της Lara Fabian:
.
 .
Γυμνάσιο Πάργας

Κινδυνεύει να κλείσει
η Παιδιατριατρική Κλινική του Ασκληπιείου

Πολύπαθο το Ασκληπιείο της Βούλας.
Αφού κινδύνευσε πριν λίγα χρόνια να ιδιωτικοποιηθεί, όταν ο ιδιοκτήτης της έκτασης "ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ" θέλησε να το πουλήσει, σήμερα κινδυνεύει να χάσει την  Παιδιατρική του Κλινική λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. 
περισσότερα εδώ 
Όσο τους το επιτρέπουμε,
όλα θα τα κλείσουν,
ή θα τα καταργήσουν,
ή θα τα ξεπουλήσουν:
.
Σα δεν ντρέπονται... Έκοψαν εξέταση από γυναίκες με καρκίνο μαστού για να γλιτώσουν κονδύλια! 

Όχι στην εμπορευματοποίηση των ιαματικών μας πηγών Δεν είναι όλα για ξεπούλημα!!

One of Us - Ένας από μας: Με μια υπογραφή σας προστατεύετε τα έμβρυα για να μη γίνουν... πειραματόζωα!

Μμμμ... η μανούλα μάς έφτιαξε
Κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά!!

Μεταμορφώστε το κουλούρι σας, δίνοντας πολλή γεύση και κάνοντάς το ένα πλήρες μικρογεύμα, ακόμη και ως βραδινό. .
Σαρδέλες με ρόκα, τομάτα
και κουλούρι Θεσσαλονίκης
Υλικά
2 κουλούρια Θεσσαλονίκης (λίγο χονδρά, όχι κριτσινισμένα)
1 μέτρια ντομάτα
1 φέτα του τοστ γαλοπούλα βραστή
1 φέτα του τοστ τυρί τύπου gouda
1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη
50γρ φέτα
Λίγη ρίγανη
.  
.
Εκτέλεση
Παίρνουμε το κουλούρι και με ένα μαχαιράκι προσεκτικά το χωρίζουμε στη μέση.
Αλείφουμε τη μαργαρίνη στη μία πλευρά.
Κόβουμε τη γαλοπούλα και το τυρί σε λεπτές λωρίδες και τις τοποθετούμε στο κουλούρι, όπως φτιάχνουμε ένα τοστ.
Κόβουμε λίγη από την ντομάτα σε λεπτές και μικρές φέτες (ώστε να χωράνε στο κουλούρι) και τις τοποθετούμε πάνω στη γαλοπούλα και το τυρί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένη τοστιέρα.

.
Εναλλακτικά, ανοίγουμε το κουλούρι και βάζουμε μέσα λεπτές φέτες ντομάτα, λεπτές φέτες φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε και πάλι στην τοστιέρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Σα δεν ντρέπονται... Έκοψαν εξέταση από γυναίκες με καρκίνο μαστού για να γλιτώσουν κονδύλια!

Όσες θέλουν να κάνουν πια τη συγκεκριμένη εξέταση και να γλιτώσουν την ταλαιπωρία και τα άχρηστα για τον οργανισμό τους φάρμακα, θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 3.600 ευρώ από την τσέπη τους. 
Μη ωφέλιμες χημειοθεραπείες αναγκάζονται να κάνουν πλέον εκατοντάδες γυναίκες στη χώρα μας που πάσχουν από καρκίνο του μαστού καθώς η κυβέρνηση έκοψε εξέταση που δείχνει την αποδοτικότητα των χημειοθεραπειών. 

Ακόμη και σε χημειοθεραπείες που δε χρειάζονται υποβάλλουν τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας καθώς πρόσφατα ανακλήθηκε η έγκριση της χορήγησης μιας εξέτασης που ονομάζεται Oncotype Dx και δείχνει εάν η χημειοθεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματική.
Έτσι οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού αναγκάζονται να υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ανεξάρτητα από την ωφελιμότητα της αγωγής.  


περισσότερα εδώ

Όχι στην εμπορευματοποίηση των ιαματικών μας πηγών
Δεν είναι όλα για ξεπούλημα!!

Ψηφίζουμε - υπογράφουμε 
Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση 
των ιαματικών μας πηγών!
 
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ!
"Εμείς που υπογράφουμε αυτή την αναφορά, θεωρούμε ότι το νερό, σε όλες του τις εκφάνσεις, αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό και η χρήση του ανθρώπινο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για μπίζνες. Ενημερωθήκαμε δε ότι στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης - και με πρόσχημα την ανάκαμψη της οικονομίας και την αντιμετώπιση του χρέους - αποφασίστηκε, ερήμην των τοπικών κοινωνιών, η ιδιωτικοποίηση των Ιαματικών Πηγών της περιοχής μας. 
Αποφασίστηκε δηλαδή η παράδοση των Πηγών στις πολυεθνικές και στους ξένους επενδυτές ανάγοντάς τες σε «φιλέτα», που περιμένουν τους μνηστήρες.
Έτσι με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκε πρόσφατα από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα(ΕΤΑ) στο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε η πλήρης κυριότητα, νομή και κατοχή των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών - Καλλιδρόμου, της Υπάτης, των Ιαματικών Πηγών στα Καμένα Βούρλα με την πηγή Κονιαβίτη και η πηγή της Αιδηψού - Ιστιαίας, προκειμένου να «παραχωρηθούν» σε ιδιώτες.
Είναι γεγονός ότι οι Ιαματικές Πηγές, με ευθύνες όλων, έχουν αφεθεί εδώ και χρόνια στο έλεος του χρόνου, ασυντήρητες και με τις εγκαταστάσεις τους να χρειάζονται πολλές επεμβάσεις. Ακολουθήθηκε μια τακτική με σκοπό να ωριμάσουν οι συνθήκες για να δοθούν στους ιδιώτες, ακόμα και ως «αναγκαίο κακό», «αντί πινακίου φακής». Ειδικά τα Λουτρά Θερμοπυλών είναι σε πλήρη εγκατάλειψη, μέσα στα σκουπίδια, σε σημείο που να υπονομεύεται το κύρος της περιοχής, που έχει την τύχη να εκπροσωπεί δύο ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας: «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» και«ΛΕΩΝΙΔΑΣ» Σήμερα, παρά την εγκατάλειψη, τα Λουτρά Θερμοπυλών και του Κονιαβίτη τα χαίρονται πλήθος εκδρομέων από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, ενώ ειδικά τα Ψωρονέρια προσφέρουν δωρεάν θεραπεία σε πολύ κόσμο και για πολλές παθήσεις.
Η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών και φυσικών πόρων, όπως το νερό, το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει, είναι η σταδιακή συρρίκνωση του συγκεκριμένου αγαθού, η απομάκρυνση των τοπικών κοινωνιών από την αξία του, η εμπορευματοποίηση και τέλος η ανάδειξη σε αγαθό για λίγους, που θα έχουν να πληρώνουν.
Εμείς που υπογράφουμε, θεωρούμε ότι η πώληση των Ιαματικών Πηγών είναι παράνομη, δεδομένου ότι ο νόμος 3498/2006 (ΦΕΚ 230 Α), εκτελεστικός του άρθρου 18 παρ1 του Συντάγματος, προβλέπει πως η κυριότητα των Ιαματικών Πηγών ανήκει στον ΕΟΤ, ο οποίος μπορεί μόνο να τις ενοικιάζει για περιορισμένο χρονικό διάστημα και όχι να τις πουλήσει και

ζητάμε από την Πολιτεία και την κυβέρνηση
- να ανακληθεί η απόφαση μεταβίβασης της κυριότητας των Ιαματικών Πηγών της περιοχής μας στο ΤΑΙΠΕΔ,
- να δημιουργηθούν άμεσα Διαχειριστικά Σχέδια για κάθε ιαματική πηγή, τα οποία να απαντούν στην αξιοποίηση, εκμετάλλευση και ανάδειξή τους με όρους κοινωνικούς, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς μέσα από κοινωνικές, συνεταιριστικές, δημοτικές επιχειρήσεις και με δημόσιες επενδύσεις, με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και σε όφελος της τοπικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.
Εμείς που υπογράφουμε τονίζουμε ότι η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών είναι υπόθεση όλων μας. Τα ονόματα επίσης παγκόσμιας εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας, ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ και ΛΕΩΝΙΔΑΣ, δεν μπορούν να παραχωρηθούν σε πολυεθνικές για εμπορική εκμετάλλευση. Γι’ αυτό οφείλουμε να αντιδράσουμε!"

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ!
Posted by Χρήστος Ιβάνοβιτς

Γούνα γάτας: ανθίζει η μαύρη αγορά

Εξαφανίζονται κατοικίδια   
μια κουβέρτα από τέτοια γούνα μπορεί
να αποφέρει μέχρι και 1.700 δολάρια
Το λαθρεμπόριο γούνας γάτας ανθίζει στην Ελβετία, αποφέροντας τεράστια κέρδη στη μαύρη αγορά, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται ακόμα και κατοικίδια από τα σπίτια.
Σύμφωνα με τις φιλοζωικές οργανώσεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ευθύνεται η χαλαρή νομοθεσία και συγκεκριμένα ένας νόμος που επιτρέπει σε κάποιον να σκοτώσει μια γάτα αν βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρωναπό το σπίτι του.
Ο νόμος θεσπίστηκε για να προστατέψει την άγρια ζωή από τις γάτες, που σκοτώνουν εκατομμύρια πουλιά και άλλα είδη ετησίως.
Ωστόσο, οι φιλόζωοι καταγγέλλουν πως λειτουργεί σαν παραθυράκι για τους λαθρέμπορους που σκοτώνουν οικόσιτες και αδέσποτες γάτες για τη γούνα τους.
Το εμπόριο γούνας γάτας απαγορεύτηκε στην Ελβετία το 2008, ωστόσο μια κουβέρτα από τέτοια γούνα μπορεί να αποφέρει μέχρι και 1.700 δολάρια.
Σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση «SOS Chats» το φαινόμενο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Στο πλαίσιο μυστικής έρευνας η οργάνωση χρησιμοποίησε κρυφές κάμερες για να αποκαλύψει το παράνομο εμπόριο γούνας γάτας καθώς και 21 βυρσοδεψεία στην Ελβετία που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι παραδέχτηκαν μάλιστα στην οργάνωση ότι εξέτρεφαν γάτες για να τις πουλήσουν στα βυρσοδεψεία.

Ταξιτζής βρήκε και παρέδωσε 2.100 ευρώ!

Μαθήματα αξιοπρέπειας και εντιμότητας από έναν οδηγό ταξί, που παρέδωσε στην Αστυνομία τσαντάκι με...μικρό «θησαυρό»!
.
Ο ταξιτζής Γιώργος Γαμπιεράκης κατευθυνόταν προς την Χώρα της Πάτμου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όταν διέκρινε ένα αντικείμενο στη μέση του δρόμου, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας.
Κατέβηκε και διαπίστωσε ότι ήταν ένα πορτοφόλι που περιείχε 2.100 ευρώ, πιστωτικές κάρτες και μια ταυτότητα.
Χωρίς να σκεφτεί ούτε δευτερόλεπτο ο οδηγός ταξί πήγε κατευθείαν στην Αστυνομία όπου παρέδωσε το πορτοφόλι.
Η Γαλλίδα που το είχε χάσει, έκανε διακοπές στην Πάτμο και της έπεσε από το μηχανάκι χωρίς να το αντιληφθεί.
Ήταν τυχερή, όμως, γιατί το βρήκε ένας ακέραιος άνθρωπος που αξίζει συγχαρητήρια για την πράξη του.
 
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 07:47 στο briefingnews.gr

Πηγές έμπνευσης στους δύσκολους καιρούς

Το κομμάτι του μυαλού μας, το όμορφο, που έχει στριμωχτεί σε μια γωνιά και κοντεύουμε να το σκάσουμε, για να απλώνει την αρίδα της όλη αυτή 
η ασχήμια ανενόχλητη.... 
.
Δύσκολες μέρες, πολύ δύσκολες μου είπε η ηλικιωμένη γειτόνισσα. Ο μόνος τρόπος να παραβγείς αυτές τις μέρες είναι μαζί μ΄αυτά που σου λείπουν να θυμάσαι κι αυτά που έχεις. Και συνέχισε να σκουπίζει το πεζοδρόμιο. Έμεινα σκεπτική να τη κοιτάω. Σταμάτησε με κοίταξε και χαμογέλασε.

«Αμέ μου είπε, ποιο νομίζεις πως είναι το κόλπο κι είμαι ακόμα εδώ; Αν ήταν θα είχα πηδήξει από το μπαλκόνι προ πολλού. Σε ό,τι άσχημο μου τυχαίνει δε του δίνω όλο το χώρο στο μυαλό μου. Ένα τόσο δα μέρος του δίνω. Το υπόλοιπο το 'χω για τα καλά» 
.
Δεν ξέρω αν ήταν ο τρόπος που το έλεγε, αλλά ξαφνικά μ΄έκανε να σκεφτώ μονομιάς όλους εκείνους τους ανθρώπους που όταν συναντήθηκαν οι δρόμοι μας, έστω και για μια βιαστική κουβέντα, μια καλημέρα, μετά.. ένοιωθα καλύτερα.  Κι όπως τους έφερα στο μυαλό μου σκέφθηκα πως κρυβόντουσαν στα πιο ανώνυμα μέρη.

.Στην πραγματικότητα στο γραφείο απολεσθέντων της ζωής μας δεν θα πάει ο μισθός, η σύνταξη, το δάνειο, η εφορία, η ΔΕΗ.... δεν είναι αυτά η ζωή μας. Αυτά είναι οι επιβεβλημένες υποχρεώσεις. Η ζωή μας είναι όλα αυτά που χάρη αυτών των ηλίθιων υποχρεώσεων ξεχάσαμε..... 
.
Το κομμάτι του μυαλού μας, το όμορφο, που έχει στριμωχτεί σε μια γωνιά και κοντεύουμε να το σκάσουμε, για να απλώνει την αρίδα της όλη αυτή η ασχήμια ανενόχλητη....

Ένα τόσο δα μέρος δίνει η κυρά Κατερίνα, σ΄αυτή την ασχήμια. Ένα τόσο δα.... 
.
Κάποτε στη στάση του λεωφορείου περίμενα κάθε μέρα μαζί μ΄ένα ζευγάρι. Εκείνη ήταν μια κυρία γεροδεμένη που κράταγε από το μπράτσο τον άντρα της που είχε πάθει εγκεφαλικό. Είχε παραλύσει η μισή του μεριά και τον κράταγε να στηρίζεται επάνω της. Εκείνος όταν μ΄έβλεπε με τα λόγια του τα μασημένα που με κόπο καταλάβαινες, γέλαγε και μου έλεγε.. 
«Τη βλέπεις πως με κρατάει; Ζηλεύει και φοβάται μην της φύγω!» Και γελάγανε κι οι δυο σαν παιδιά.... Είχαν αποφασίσει πως η αγάπη ήταν πιο δυνατή από την αρρώστια. Η αγάπη τους έκανε να γελάνε. Ακόμα κι αν ο ένας έμεινε μισός η αγάπη τους ήταν ολόκληρη... 
.
Μην αφήσετε κανέναν αγαπημένο να σηκώσει το φορτίο μόνος. Μην αφήσετε κανέναν να πείσει τους δικούς σας ανθρώπους πως μερικά κ@λόχαρτα μπορούν να γίνουν πιο σημαντικά από την ίδια τη ζωή.  
Υπάρχουν άνθρωποι που ζαλισμένοι έχουν ξεχάσει πως εκτός από αυτά που έχασαν υπάρχουν πάρα πολλά που έχουν. Πράγματα που μοιάζουν δεδομένα και γι΄αυτό ξεφεύγουν από τη προσοχή, αλλά που χωρίς αυτά, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά κούφια τσόφλια.  
.
Η κυρία στη στάση αγωνιζόταν όπως μου έλεγε κάθε μέρα με γιατρούς, φάρμακα,  τα ταμεία που έτρεχε για να ζητάει να της επιστρέψουν τα ποσά που της όφειλαν, με νοσοκομεία, με χίλια δυο απαίσια πράγματα....  Θα τα έκανε όλα πιο εύκολα αν άφηνε τον άντρα της σε κάποιον στο σπίτι να τον προσέχει.
.
Πάμε σαν τις χελώνες αλλά κρατώντας το μπράτσο μου νοιώθει πως συμμετέχει σε όλα. Όπως πρώτα...
πηγή: vasiliskos2

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki