Saturday 13 July 2013

Ας βοηθήσουμε όλοι τον 3χρονο Κωνσταντίνο

Έκκληση για οικονομική βοήθεια απευθύνει σε όποιον έχει τη δυνατότητα να συνδράμει, το οικογενειακό περιβάλλον του 3χρονου Κωνσταντίνου Κουφού από τη Ρόδο!

Ο μικρούλης αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και καλείται να χειρουργηθεί σε μια ιδιαίτερα λεπτή επέμβαση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία.
Μάλιστα, το χειρουργείο πρέπει να γίνει εντός ολίγων ημερών, όπως ορίζουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν, οπότε η περίπτωση είναι επείγουσα.
Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5701-062232-010 Για ευνόητους λόγους δίνεται και η δυνατότητα επικοινωνίας με το οικογενειακό περιβάλλον του μικρού Κωνσταντίνου. (2241003464) 
Οι εποχές είναι δύσκολες για όλους. Κι όμως, ακόμα και μια πολύ μικρή συνεισφορά μπορεί να σώσει τη ζωή του αυτού του 3χρονου αγοριού.
Ας κάνει ο καθένας μας το χρέος του ως άνθρωπος και με οποιαδήποτε δυνατότητα έχει….!

Written By Pallini Press on Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Επιχείρηση γιογιό!

Εάν το παιδί σας είναι στην κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα, τώρα είναι η ιδανική εποχή για να αρχίσετε σιγά σιγά την εκπαίδευση.


Το κόψιμο της πάνας και η χρήση της τουαλέτας είναι μια μεγάλη κατάκτηση για το παιδί, γιατί σηματοδοτεί την αρχή της ανεξαρτησίας του και την είσοδό του στον κόσμο των μεγάλων. 
Το να μάθει να αυτοελέγχεται είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην ανάπτυξή του, όμως καλό θα ήταν να μην το πιέσετε. Περίπου το 30% των παιδιών είναι έτοιμο γύρω στα δυόμισι, ενώ το 70% στα τρία, με τα κοριτσάκια συνήθως να τα καταφέρνουν γρηγορότερα. Μέχρι να αποχαιρετήσουν οριστικά την πάνα κάποια μπορεί να φτάσουν ακόμα και στα τέσσερα. Όταν το παιδί σας νιώσει έτοιμο να χρησιμοποιήσει το γιογιό, θα σας το δείξει με διάφορους τρόπους. Μπορεί να αρχίσει να σας δείχνει την πάνα του ή να σας λέει ότι είναι βρεγμένο.

Υπάρχει κατάλληλη στιγμή;
Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της «αποστολής» είναι να επιλέξτε μια περίοδο που το παιδί σας θα έχει καλή διάθεση και η καθημερινότητά του θα είναι ομαλή, χωρίς έντονες καταστάσεις. Αποφύγετε περιόδους οικογενειακών αλλαγών, όπως είναι η γέννηση ενός νέου μωρού. Ιδανικά, ξεκινήστε όταν ο καιρός είναι ζεστός, οπότε και θα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς πάνα. Τον πρώτο καιρό θα συμβαίνουν διάφορα μικροατυχήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε με υπομονή, χιούμορ και ασφαλώς χωρίς νεύρα.


Η εκπαίδευση αρχίζει!
Μια καλή αρχή είναι να αγοράσετε το γιογιό μαζί για να επιλέξει κάποιο που θα το «εμπνέει». Μόνο προσέξτε να είναι άνετο, γερό, σταθερό και να καθαρίζεται εύκολα. Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία με παράλληλες δραστηριότητες, με μουσική, με καπάκι, ακόμα και με ήχους τρεχούμενου νερού ώστε να μάθει το παιδί πως μετά από κάθε χρήση τραβάμε το καζανάκι και αφήνουμε την τουαλέτα πάντα καθαρή. Βεβαιωθείτε ότι το γιογιό βρίσκεται σε χώρο που σας εξυπηρετεί, ότι δίπλα υπάρχει χαρτί τουαλέτας και ότι το παιδί έχει κατανοήσει σε τι χρησιμεύει. Στη συνέχεια, ενθαρρύνετέ το να κάθεται συχνά εκεί (για παράδειγμα, μετά από κάθε γεύμα). Εάν το παιδί είναι κοριτσάκι, λάβετε υπόψη σας ότι, εξαιτίας της ανατομίας των γεννητικών του οργάνων, πρέπει να προσέχει την υγιεινή του σώματός του περισσότερο, γιατί μπορεί να πάθει μολύνσεις του ουροποιητικού. Εκπαιδεύστε λοιπόν την κόρη σας να σκουπίζεται από μπρος προς τα πίσω.


Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε
- Μην το πιέσετε
να χρησιμοποιήσει το γιογιό νωρίτερα απ’ ό,τι μπορεί. Μωρά μικρότερα των 20 μηνών δεν μπορούν να ελέγξουν τα ούρα τους και ίσως δεν καταλάβουν τι τους ζητάτε.

- Μην αρχίσετε την εκπαίδευση όταν είστε αγχωμένοι ή αν περνάτε δύσκολη περίοδο. Η ένταση που θα νιώθετε θα μεταδοθεί στο παιδί και θα λειτουργήσει αρνητικά.
- Μην του λέτε να βιαστεί. Αν το ρωτάτε συνέχεια αν τελείωσε, θα του προκαλέσετε άγχος.
- Μην το μαλώσετε αν έχει κάποιο «μικροατύχημα», γιατί θα νιώσει ντροπή, κάτι που θα το κάνει να χάσει την αυτοπεποίθησή του.
- Ακόμα κι αν απογοητευτείτε, μην του βάλετε πάνα, γιατί έτσι θα το μπερδέψετε και θα δυσκολέψετε την προσπάθειά του.
- Μην το ντύνετε με στενά ρούχα που δεν μπορεί να βγάλει εύκολα. Προτιμήστε τα φορεματάκια για τα κοριτσάκια και τις φόρμες με λάστιχο για τα αγοράκια.

Τα «μυστικά» της επιτυχίας
· Αφήστε το
διαλέξει μόνο του το γιογιό του.

· Αφήστε το να παίξει με το γιογιό του. Αφού διασκεδάσει βάζοντάς το στο κεφάλι, πετώντας το στην άλλη άκρη του δωματίου και δεν το κοιτάζει πια καχύποπτα, μπορείτε να του εξηγήσετε τη χρησιμότητά του.
· Όταν το παιδί κάθεται στο γιογιό του, καθίστε κι εσείς στην λεκάνη –ότι δήθεν τη χρησιμοποιείτε. Έτσι το παιδί θα σας μιμηθεί ευχάριστα και θα χαρεί που μπορεί να κάνει ό,τι κι εσείς.
· Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι ιδανικές εποχές για να καταργήσετε τις πάνες. Το παιδί φορά λίγα ρούχα και μπορεί εύκολα να τα σηκώσει για να καθίσει στο γιογιό του. Επιπλέον, μπορείτε να το αφήσετε να τριγυρνάει μέσα στο σπίτι χωρίς την πάνα του. Θα υπάρξουν ατυχήματα, αλλά έτσι θα μάθει να χρησιμοποιεί το γιογιό του πιο γρήγορα.
· Εκείνη την ώρα παίξτε μαζί του. Όταν κάθεται στο γιογιό, κάντε του παρέα διαβάζοντάς του ένα παραμύθι, τραγουδώντας μαζί του ακόμα και παίζοντας το αγαπημένο του παιχνίδι. Έτσι, θα συνδέσει το γιογιό με τη διασκέδαση.

Με τη συνεργασία της Αναστασίας Φρόντζου-Χρηστίδη (ειδική σύμβουλος παιδιού και οικογένειας) και του Παναγιώτη Χρηστίδη (παιδίατρος).

Από: Νινέττα Φαφούτη

Καρακωνσταντής Κωνσταντίνος του Ηλία και της Θεοδώρας:
Ο στρατιωτικός που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα 
τα στοιχεία του

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Καρακωνσταντή Κωνσταντίνο του Ηλία και της Θεοδώρας, που γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη, ΕΠΟΠ Λοχίας, κάτοικος Κω. 

περισσότερα εδώ

Απολύονται Εκπαιδευτικοί, πριν καν ψηφιστεί ο νόμος!!
Οι πίνακες με τα ονόματα

(Κυβέρνηση):
-Είσαι Εκπαιδευτικός;; Ε, και;; ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ
-Δεν ψηφίστηκε ακόμα ο νόμος;; Ε, Και;; Λεπτομέρειες!! ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ
-Το αντικείμενο που διδάσκεις δίνει στα παιδιά τα εφόδια για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση;; Ε, και;; ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ
-Έχεις οικογένεια και υποχρεώσεις;; Λεπτομέρειες!! Κόψε το λαιμό σου! ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ (ούτε ο πρώτος είσαι, ούτε ασφαλώς και ο τελευταίος)
-Χιλιάδες παιδιά από Σεπτέμβρη δεν θα μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους;; Ε, και;; Σιγά τα αυγά!! ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ
-Πρέπει να σώσουμε την Πατρίδα. Το είπε εξάλλου και η Δωροθέα... Κατάλαβες;; ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ
(Κυριάκος):
-Τι;;; Νομίζεις ότι είμαι αναίσθητος;;;; Αφού το είπα!! Τα βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ
.
Έφτασε στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας, πριν από λίγα λεπτά, κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των συναδέλφων που είναι προς απόλυση – διαθεσιμότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου. 
.
Για να κατεβάσετε τους πίνακες με τα ονόματα όσων εκπαιδευτικών τίθενται σε διαθεσιμότητα - απόλυση
  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
.
περισσότερα στην πηγή: stoxasmos-politikh

Στον ΟΗΕ μίλησε η μικρή Malala Yousafzai,
για την εκπαίδευση των παιδιών -“Let us pick up our books and our pens. They are our most powerful weapons,"

Λες και δεν τα ξέρουν... 
Τέλος πάντων... μακάρι να γίνει κάτι... και να μην είναι άλλο ένα συγκινητικό event χωρίς καμιά ουσία, έτσι για τα μάτια του κόσμου, έτσι για να δικαιολογούν πότε πότε τα υψηλόβαθμα -και αδρά αμειβόμενα- οφίτσιά  τους... έτσι για να κοιμίζουν τις όποιες τύψεις τους για τα βάσανα των παιδιών που οι ίδιοι επιτρέπουν...
.
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η έφηβη από το Πακιστάν που έγινε στόχος των Ταλιμπάν πέρσι επειδή προασπιζόταν το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, έκανε έκκληση σήμερα στον ΟΗΕ υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης όλων των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να την καταβάλουν οι εξτρεμιστές που πυροβολούν αγόρια και κορίτσια για να τα εμποδίσουν να πάνε σχολείο.

"Είμαι εδώ για να μιλήσω για το δικαίωμα κάθε παιδιού στην εκπαίδευση", είπε η 16χρονη Μαλάλα απευθυνόμενη στη Συνέλευση των Νέων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. "Ένα παιδί, ένας δάσκαλος και ένα βιβλίο μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο", τόνισε.
..............................
περισσότερα από 57 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν ούτε καν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα περισσότερα από αυτά είναι κορίτσια και τα μισά ζουν σε εμπόλεμες ζώνες.
...............................
περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki