Thursday 18 July 2013

Ινδία: Είκοσι τρία παιδιά νεκρά από τροφική δηλητηρίαση
Οι διευθυντές των σχολείων
θα δοκιμάζουν πρώτοι τα παιδικά γεύματα

Είκοσι παιδιά πέθαναν στο κρατίδιο Μπιχάρ από τροφική δηλητηρίαση από γεύμα που κατανάλωσαν στην σχολική καντίνα και 30 νοσηλεύονται, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό.

20 children dead from school meal in India

"Είκοσι παιδιά πέθαναν έπειτα από γεύμα που κατανάλωσαν" στο δημόσιο σχολείο του χωριού Μασράχ, στην περιοχή του Σαράν, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας του κρατιδίου Μπιχάρ.
Οι μαθητές, όλοι κάτω των δέκα ετών, κατανάλωσαν γεύμα με ρύζι και φακές που είχε παρασκευασθεί στο σχολείο.
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες το βράδυ ζητώντας τη λήψη μέτρων για τους δημόσιους λειτουργούς που ευθύνονται για τον θάνατο των παιδιών.
Τα σχολικά γεύματα προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες στα δημόσια σχολεία των 29 κρατιδίων της Ινδίας. Το Μπιχάρ θεωρείται το φτωχότερο μεταξύ αυτών.
Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι συχνές στα σχολεία της Ινδίας εξαιτίας των κακών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στις κουζίνες των σχολείων και της χαμηλής ποιότητας των ειδών διατροφής που σερβίρονται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι διευθυντές των σχολείων θα δοκιμάζουν πρώτοι
τα παιδικά γεύματα
.
Οι διευθυντές των σχολείων και οι μάγειρες διατάχθηκαν να δοκιμάζουν πρώτοι τα δωρεάν γεύματα που προσφέρονται στους μαθητές, μετά το θάνατο από τροφική δηλητηρίαση 23 παιδιών τα οποία κατανάλωσαν τα σχολικά αυτά γεύματα.
Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου της περιοχής Σαράν στο κρατίδιο Μπιχάρ αρρώστησαν, και 23 μεταξύ αυτών πέθαναν, μετά την κατανάλωση του μεσημεριανού φαγητού που διανέμεται δωρεάν σε όλα τα δημόσια σχολεία της Ινδίας για ν' αντιμετωπιστεί ο υποσιτισμός και για να υπάρχει ένα κίνητρο για τους μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο.
Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι το σκεύος που χρησιμοποιήθηκε για την προετοιμασία του γεύματος ίσως είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση φυτοφαρμάκων, δήλωσε ο Αμπιτζίτ Σίνχα, δικαστής της περιφέρειας Σαράν.

περισσότερα στην πηγή: news247

Για τα παιδιά
Your children are not your children, by Kahlil Gibran

Your children are not your children,
by Kahlil Gibran
Τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου
Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για τη Ζωή.
Δημιουργούνται διαμέσου εσένα, αλλά όχι από σένα
Κι αν και βρίσκονται μαζί σου, δε σου ανήκουν.
Μπορείς να τους δώσεις την αγάπη σου, αλλά όχι τις σκέψεις σου
Αφού ιδέες έχουν δικές τους.
Μπορείς να δίνεις μια στέγη στο σώμα τους, αλλά όχι και στις ψυχές τους
.


Αφού οι ψυχές τους κατοικούν στο σπίτι του αύριο
που εσύ δεν πρόκειται να επισκεφτείς ούτε και στα όνειρά σου.
Μπορείς να προσπαθήσεις να τους μοιάσεις
αλλά μη γυρέψεις να τα κάνεις σαν εσένα
Αφού η ζωή δεν πάει προς τα πίσω ούτε ακολουθεί στο δρόμο του το χτες
.

Είσαι το τόξο από το οποίο τα παιδιά σου
ωσάν ζωντανά βέλη ξεκινάνε για να πάνε μπροστά.
Ο τοξότης βλέπει το ίχνος της τροχιάς προς το άπειρο
και κομπάζει ότι με τη δύναμή του
τα βέλη του μπορούν να πάνε γρήγορα και μακριά.
Ας χαροποιεί τον τοξότη ο κομπασμός του
Αφού ακόμα κι αν αγαπάει το βέλος που πετάει
έτσι αγαπά και το βέλος που μένει στάσιμο.”

Σύνδρομο Asperger, ADHD και Στρατός

Κάθε τέλος είναι μία νέα αρχή
.
Η εμπειρία μου κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας ως άτομο που έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger και διάσπαση προσοχής. 
Όπως αναφέρω και στην αρχή του βίντεο, όταν ήταν να πάω εγώ στο στρατό, είχα ψάξει στο Internet για κάτι σχετικό, όμως δεν είχα βρει τίποτα. 
Ελπίζω λοιπόν έτσι να βοηθήσω όσους πρόκειται να πάνε στρατό ή έχουν κάποιο συγγενή-φίλο που πρόκειται να πάει και αντιμετωπίζουν κάποιο από αυτά τα θέματα. 
Το βίντεο αποτελείται από τρία μέρη των πέντε λεπτών περίπου το καθένα.
.
Μέρος 1


Μέρος 2


Μέρος 3

 
Καλό βράδυ σε όλους!

πηγή: hengeo

Ο μαγεμένος καθρέφτης — Παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ήταν μια φορά και έναν καιρό ένα όμορφο ξωτικό που ζούσε με τον πατέρα και την μητριά του. Ο πατέρας του ήταν καλόκαρδος, η μητριά του όμως ήταν μία πανούργα κακιά μάγισσα.
Όποτε λοιπόν το ξωτικό αναρωτιόταν αν είναι όμορφο, η μητριά του του έλεγε δες στον καθρέφτη και πάντα έβλεπε ένα κακάσχημο είδωλο. 

Κάθε μέρα προσπαθούσε, φτιαχνόταν, έβαζε τα πιο όμορφα ρούχα που μπορούσε, μα πάντα ο καθρέφτης το έδειχνε άσχημο και καχεκτικό. Κάποια στιγμή απελπίστηκε, πήγε στο δάσος, μακριά από το σπίτι του και έβαλε τα κλάματα. Τότε το είδε η καλή νεράιδα του δάσους και του είπε:
— Γιατί ένα τόσο όμορφο ξωτικό κάθεται εδώ μόνο του και κλαίει;
— Δεν είμαι όμορφο, ότι και να κάνω είμαι άσχημο και οι άλλοι είναι πιο όμορφοι από μένα..
— Μα πώς μπορείς να το λες αυτό; Είσαι όμορφο, πανέμορφο!
— Έτσι το λες για να με παρηγορήσεις, αφού στον καθρέφτη φαίνομαι άσχημος
— Έχω και εγώ έναν καθρέφτη εδώ, για κοίτα λίγο
— Σου λέω δ.. Ε; Μα; Π-Πώς είναι δυνατόν; Είναι ότι πιο όμορφο έχω δει!
Δεν είναι όλοι οι καθρέφτες καθαροί, υπάρχουν κάποιοι μαγεμένοι από την ασχήμια της ψυχής των άλλων, που όσο και αν του κοιτάζεις, ασχήμια θα βλέπεις.

Το ξωτικό ευχαρίστησε την καλή νεράιδα, πήγε, πήρε τον πατέρα του και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

 

Ηθικό δίδαγμα: Εκεί έξω υπάρχουν υπάρχουν αρκετοί χαλασμένοι καθρέπτες, αλλάξτε τους όσο είναι καιρός!
Καληνύχτα σε όλους!


Οφείλεις να σηκωθείς ξανά όρθιος

Του Κλεισθένη

Είναι εύκολο να κάνουμε κριτική σε όλα. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που υποφέρουν, που δεν αντέχουν. 
Οφείλουμε να μην τους αφήσουμε στην μοίρα τους, οφείλουμε να τους στηρίξουμε, σήμερα που έχουν ανάγκη όχι αύριο, ίσως νάναι αργά.
Καθένας μας μπορεί να πέσει, πολλοί δεν έπεσαν, τους γκρέμισαν.  
Το να πέσεις δεν είναι ντροπή,
ντροπή είναι να αφεθείς στην μοίρα σου.
Έπεσες; οφείλεις να σηκωθείς ξανά όρθιος. Είναι μαγκιά!

Κοινωνικό μήνυμα
Αναρτήθηκε από Κλεισθένης

Καλώς μας ήρθατε κύριε Σόιμπλε...
Willkommen, "Herr" Schäuble,
bringen Sie das Gestohlene zurück!

τότε-vorher
 «κύριε» Σόιμπλε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα
 "Herr" Schäuble, bringen Sie das Gestohlene zurück!
.
Στις 15 Ιουλίου του 1943 «Οι Γερμανοί μας έκαιγαν» 
Am 15. Juli 1943 "Die Deutschen verbrannt uns"
«Ήταν μία δυστυχία. Μας έκαιγαν. Βλέπαμε από το βουνό, όπου είχαμε κρυφτεί, το χωριό μας, τους Ασπράγγελους, μέσα στον καπνό και τις φλόγες. Χαλασμός». 

τότε-vorher
Με αυτά τα λόγια, ο 94χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φρίξος Τζιόβας, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον εφιάλτη που ό ίδιος, μαζί με τους συγχωριανούς του, έζησε στους Ασπράγγελους Ζαγορίου. 

Τον κ. Τζιόβα, συναντήσαμε κατά τις διήμερες εκδηλώσεις «Μνήμης στα Μαρτυρικά χωριά» του Ζαγορίου, για την επέτειο των 70 χρόνων από το ολοκαύτωμα .

σήμερα-heute
Οι Ασπράγγελοι, είναι χωριό του Κεντρικού Ζαγορίου. Στις 15 Ιουλίου του 1943 οι Γερμανοί κατακτητές, μπήκαν στο χωριό και πυρπόλησαν τα σπίτια. Όπως αφηγείται, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, είχε φτάσει στην κατοχική διοίκηση, η πληροφορία ότι, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, οι νέοι του χωριού είχαν μυστική μάζωξη στο σχολείο, μαζί με αντάρτες του ΕΛΑΣ, τον έφεδρο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, που είχε έρθει από την Μέση Ανατολή, Αγαθοκλή Κωνσταντινίδη και έναν Άγγλο με το όνομα Τζον. Την επόμενη ημέρα, στις 12 είχε Ιουλίου, έφτασε στους Ασπράγγελους και το πρότυπο τμήμα της ΕΠΟΝ, από την Αθήνα.


Η μεραρχία Εντελβάις

Η μεραρχία Εντελβάις
Ήδη, στην περιοχή της Ηπείρου, κινούνταν μία μεγάλη μηχανοκίνητη γερμανική φάλαγγα της Μεραρχίας Εντελβάις, που απέσπασαν από το ανατολικό μέτωπο προς το Νότο. Στις 13 Ιουλίου, οι νέοι του χωριού μαζί με του Επονίτες, έδωσαν μάχη με γερμανικές περιπόλους έξω από το χωριό, όπου τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο εικοσάχρονοι. Την επομένη το βράδυ, ήρθε το μήνυμα ότι το χωριό κινδυνεύει και πρέπει να εγκαταλειφθεί. «Κρύψαμε το πράγματα, πιστέψαμε ότι θα γίνει αρπαγή, όχι κάψιμο. Τη νύχτα φύγαμε. Το πρωί είδαμε στις φλόγες στα σπίτια μας ,αλλά και στην Ελάτη όπου έκαψαν το μισό χωριό. Μας έκαψαν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το Μοναστήρι. Τα 122, από τα 140 πέτρινα καστρόσπιτα του χωριού κατέρρευσαν».
Τα ντοκουμέντα που παραθέτει ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, είναι αποκαλυπτικά του μεγέθους της καταστροφής. «Το 1943 άρχισαν οι καταστροφές των Ναζί στο Ζαγόρι. Είχαμε 171 θύματα, 1678 καμένα σπίτια,7 εκκλησίες, ένα παρεκκλήσι, ένα μοναστήρι και 16 σχολεία. Πρόκειται για μια θηριωδία στο μεγαλείο της. Οι παλαιότεροι θυμούνται, ενώ οι νεότεροι μαθαίνουν ώστε να μην ξεχαστούν αυτές οι θηριώδες».

Κάποια χωριά στο Ζαγόρι, ήδη έχουν χαρακτηριστεί μαρτυρικά, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται να αναγνωριστούν όλα, ενώ με υπογραφές των κατοίκων διεκδικούνται αποζημιώσεις. Ενδεικτικά, στο Γρεβενίτι, έγιναν στάχτη και τα 295 σπίτια του χωριού, ενώ εκτελέστηκαν 23 πολίτες .Το Ελατοχώρι, το Μακρίνο και η Λεπτοκαρυά κάηκαν ολοσχερώς όλα τα σπίτια, στη Βοβούσα καταστράφηκαν τα 83 από τα 84, στην Δόλιανη τα 132 από τα 135, στην Ελάτη τα 56 από τα 70, στο Τρίστενο τα 138 από τα 154 και στο Φλαμπουράρι τα 85 από τα 92 σπίτια.

Τις εκδηλώσεις «Μνήμης», για τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Ζαγορίου, διοργάνωσαν ο δήμος Ζαγορίου, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, η Ένωση Ζαγορισίων Αθηνών, ο Σύνδεσμος Ζαγορισίων Ιωαννίνων και άλλοι τοπικοί φορείς.

πηγή: ΑΜΠΕ 
το βρήκαμε στο: pinakio


Είμαι ένα πολύ ευαίσθητο παιδί!! - Εννοώ ότι έχω Διαταραχή της Αισθητηριακής Επεξεργασίας.

Εννοώ ότι έχω Διαταραχή της Αισθητηριακής Επεξεργασίας.
.
Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μου δεν μπορεί να επεξεργαστεί με σωστό τρόπο τις αισθητηριακές πληροφορίες που δέχομαι. 
Όταν ο εγκέφαλός μου δέχεται μία πληροφορία μέσω κάποιας αίσθησής μου (από το οπτικό, ακουστικό, απτικό, αιθουσαίο ή ιδιοδεκτικό σύστημα), δεν γνωρίζει πάντα τι πρέπει να κάνει με αποτέλεσμα να αποδιοργανώνομαι και να έρχομαι σε σύγχυση.

What Sensory Processing Disorder looks like
.
Κάποιες φορές αντιδρώ υπερβολικά σε αυτή την αίσθηση και άλλες φορές δεν αντιδρώ σχεδόν καθόλου. 
Αυτό που μου συμβαίνει με δυσκολεύει πραγματικά στο να λειτουργώ κατάλληλα στο σχολείο, σε δημόσιο χώρο, ακόμη και στο σπίτι! Δυσκολεύομαι να γνωρίσω και να κάνω φίλους, αποσύρομαι από όλους, ακόμη και από την μητέρα μου! 
Μερικές φορές έχω έντονα ξεσπάσματα και καταρρέω. Φοβάμαι πολλές από τις δραστηριότητες που τα άλλα παιδιά συνήθως απολαμβάνουν. Είναι πολύ σκληρό.
.

Λοιπόν, με γνωρίζεις; Ή κάποιον σαν εμένα; Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να με βοηθήσεις. Το να προσπαθήσεις να με καταλάβεις είναι μία καλή αρχή! 
Όμως έπειτα χρειάζεται να μιλήσεις με έναν εργοθεραπευτή που θα σε κάνει να με βοηθήσεις να νιώθω καλύτερα, να μαθαίνω καλύτερα, να συμπεριφέρομαι καλύτερα και να γίνομαι καλύτερος!  
Κατά κάποιον τρόπο, είμαι πραγματικά ένα ευαίσθητο παιδί!
.
πηγή: ikidcenters

Αντώνιος Σαμαράς: «Εις εαυτόν» ...

Θα την ξαναπώ....


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki