Tuesday 23 July 2013

Οι δύο «Ελλάδες»...

Η Ελλάδα που προκαλεί: Χλιδή, σαμπάνιες
και πολύ χρήμα στη Μύκονο
η Ελλάδα που εξακολουθεί να «παρτάρει» άγρια
Ακόμη και σήμερα, μετά από τέσσερα συναπτά έτη τρομακτικής οικονομικής και κοινωνικής συρρίκνωσης της χώρας, φαίνεται πως εξακολουθούν ακάθεκτα να υπάρχουν δύο «Ελλάδες»:

μία που πεθαίνει και αργοσβήνει από την κρίση, την ανεργία και την ακραία φτώχεια, και μία άλλη η οποία… δεν πεθαίνει, απτόητη από τα τεκταινόμενα γύρω της και κοινωνικά αναίσθητη.
Μάλλον αυτή τη δεύτερη θα εννοούσε και ο αγαπητός σε επιχειρηματίες και σεΐχηδες λαϊκός βάρδος Αντώνης Ρέμος, ο οποίος έδωσε συναυλία-πρόκληση στην παραλία της Ψαρρούς και στο γνωστό κλαμπ Nammos, φωνάζοντας από μικροφώνου:
...............................................
Το χρήμα ρέει άφθονο στη Μύκονο
Μάλιστα, ο τραγουδιστής φέρεται να διαφήμιζε την Ελλάδα – αυτή που δεν πεθαίνει και εξακολουθεί να «παρτάρει» άγρια και όχι την άλλη που καταβυθίζεται στην ανέχεια – στα αγγλικά προκειμένου να κάνει την διάσημη Κολομβιανή ηθοποιό Σοφία Βεργκάρα με τις εξάλιτρες σαμπάνιες των χιλιάδων ευρώ να ανοίγουν μπροστά της να νιώσει σαν το σπίτι της.
πανάκριβες σαμπάνιες ...
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, οι πανταχού παρόντες σε τέτοιες ελληνικής κοπής εκδηλώσεις της κραιπάλης και της υπερβολής γνωστοί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, κοσμικοί, ηθοποιοί, πολιτικοί, άνθρωποι του θεάματος, επώνυμοι αθλητές, οι εικόνες των οποίων να καταναλώνουν πανάκριβες σαμπάνιες αξίας 25.000 ευρώ δεν θα αργήσουν να κάνουν το γύρο των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, προκαλώντας ερωτηματικά και σαστίζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Πρόκειται αναμφίβολα για μία παράλληλη θλιβερή πραγματικότητα που δείχνει πόσο ανεπηρέαστες και ακλόνητες εξακολουθούν να παραμένουν στη χώρα κάποιες βαθιά ριζωμένες, διαχρονικές δομές που ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για το «κολαστήριο» που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες.
...............................................
περισσότερα στην πηγή: 4news

Και άλλο «Success story»: Δεν εμβολίασαν παιδιά
γιατί δεν είχαν βαμβάκι και οινόπνευμα!

Μία απίστευτη ιστορία, η οποία αναδεικνύει σε όλο της το μέγεθος την αδυναμία των υπηρεσιών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία, εκτυλίχθηκε στο Ρέθυμνο.
.
Η υπόθεση αυτή προκαλεί έντονο προβληματισμό για τη λειτουργία των αρμοδίων φορέων, όταν αφορά στην υγεία των μαθητών ενός ολόκληρο νομού, αλλά και τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Όπως αποκάλυψε η εκπομπή του ρ/σ STUDIO ΡΕΘΥΜΝΟ 980 «Διάφανη Πόλη», το συνεργείο που συγκροτήθηκε με ευθύνη του δήμου Ρεθύμνου δεν προχώρησε στον εμβολιασμό κατά της φυματίωσης των μαθητών της πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων της περιοχής ευθύνης του, όπως είχε υποχρέωση.
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός αφορά στη σχολική περίοδο 2012-2013. Η διεύθυνση υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου ήταν υπεύθυνη για το συντονισμό των αρμοδίων αρχών με σκοπό τη συγκρότηση των συνεργείων.
Ο αντιφυματικός εμβολιασμός δεν έγινε στους μαθητές της πρώτης τάξης, παρά σε ελάχιστες εξαιρέσεις, καθώς υπήρξε η δικαιολογία από το δήμο ότι δε διέθετε «βαμβάκι και οινόπνευμα». Επίσης αναφέρεται ότι καθυστέρησαν οι διαδικασίες για την προμήθεια του υλικού.  
Όμως εκείνο το οποίο χαρακτηρίζεται ακόμα πιο κραυγαλέο είναι η πληροφορία ότι τα εμβόλια πρέπει να αποσυρθούν άμεσα, διότι οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι λήγουν μέσα στον Ιούλιο. 
Χάθηκε έτσι ένα σεβαστό ποσό σε μία περίοδο οικονομικής στενότητας.
Όπως τονίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει τη νέα σχολική περίοδο μαζί με τους καινούριους μαθητές της πρώτης τάξης. Με το αντιφυματικό εμβόλιο δεν έγινε και το τριπλό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρουν επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όμως το θέμα χρήζει άμεσης διερεύνησης για τον καταλογισμό των ευθυνών στους υπεύθυνους, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής.
4news

σχετικά:
06 Ιουν 2013

Ο Μελένιος

Γράφει ο Κλεισθένης.
Είναι μαγεία να ΄χεις ελεύθερο και αδέσμευτο ιστολόγιο, δημοσιεύεις από τα πιο αξιόλογα μέχρι τα πιο επουσιώδη αν και είναι υποκειμενική η κρίση γιαυτό.

Ο Μελένιος είναι το πανέμορφο γατάκι των φωτογραφιών. 
Βρέθηκε, δεν ξέρω πως, σε μια αλάνα κοντά στο σπίτι μου, μόνο του, χωρίς κανείς να ξέρει ποιος το παράτησε. Το κακό ήταν ότι κείτονταν ξαπλωμένο και ακίνητο. Το ανακάλυψαν τα παιδιά της γειτονιάς. Επειδή τα είδα μαζεμένα, πήγα από περιέργεια να δω τι συμβαίνει. 
Το γατάκι βαριανάσαινε και ήταν πολύ αδύνατο, σκελετωμένο.

.
Το λυπήθηκα και με την παρότρυνση των παιδιών ανέλαβα να το πάω στον κτηνίατρο. Αυτός προς τιμήν του δεν δέχτηκε να πληρωθεί, το εξέτασε και μου είπε πως είναι καταδικασμένο, δεν θα επιζήσει, το 'χουν δηλητηριάσει. Στην παράκλησή μου να κάνει ό,τι μπορεί, του έδωσε κάποια φάρμακα και σε 'μένα ένα μπουκαλάκι. Αν και δεν πιστεύω πως θα επιζήσει, μου είπε, δίνε του λίγο φάρμακο απ' το μπουκαλάκι. Αν σε δυο μέρες δεν συνέλθει, φέρτο να του κάνουμε ευθανασία, είναι κρίμα να ταλαιπωριέται το κακόμοιρο.   
Τον ευχαρίστησα και γύρισα το γατάκι στην αλάνα όπου τα παιδιά της γειτονιάς με περίμεναν του είχαν φτιάξει και σπιτάκι, ένα χαρτόκουτο με πορτάκι και παράθυρο.

Το νέο, σχετικά με το γατάκι διαδόθηκε γρήγορα στην γειτονιά, χάρις στα παιδιά. 
Είναι εκπληκτικό το πόσους και πόσο συγκίνησε αυτή η ιστορία και πόσοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν να επιζήσει το γατάκι που κάποιος ασυνείδητος το δηλητηρίασε. Μικροί και μεγάλοι. 
Έρχονταν με φαγητό για να το ταΐσουν, του 'βαζαν καθαρό νεράκι, ήταν όντως συγκινητικό. 
Μετά δυό 'μέρες το γατάκι έδειξε σημάδια βελτίωσης, άρχισε να περπατάει σιγά-σιγά, να τρώει, να πίνει νερό κτλ.
Το πήρα και το ξαναπήγα στον κτηνίατρο. Μόλις το είδε αναφώνησε, “αυτό είναι που έφερες προχθές”; “πάει πολύ καλά, συνέχισε να του δίνεις το φάρμακο που σου 'δωσα”, “μάλλον θα τα καταφέρει”.
Έφυγα χαρούμενος απ' το ιατρείο. Δεν μπορώ να πάρω θέση, είναι όντως οι γάτες εφτάψυχες; είναι η αγάπη και η φροντίδα που δείξαμε; 
Για ένα πράγμα όμως είμαι σίγουρος, ο Μελένιος, το γατάκι, είχε ατσάλινη θέληση, δεν το 'βαλε κάτω και κέρδισε, τώρα είναι μια χαρά και τρέχει πέρα δώθε σαν τρελό, πηδάει από 'δω κι από 'κει, είναι η χαρά όλης της γειτονιάς, ειδικότερα των παιδιών.
Πηγή: ideopigi

Πολύ δυσάρεστες ειδήσεις (3)

Επειδή το κακό και το άσχημο κουράζει την ψυχή μας, επιλέγουμε 
να μην αναφερόμαστε αναλυτικά στις πολύ δυσάρεστες ειδήσεις. 
Για όποιον θέλει να ενημερωθεί, παραθέτουμε τα links:

Φρίκη στην Ελβετία: Έφηβοι κατηγορούνται ότι βίασαν 5χρονο κοριτσάκι

Teenie (13) soll 5-Jährige vergewaltigt haben

Nada Al-Ahdal, 11 χρονών:
«Εμπρός λοιπόν, παντρέψτε με. Θα αυτοκτονήσω».

Υεμένη: Εντεκάχρονη απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει
εάν την παντρέψουν

Σοκάρουν τα λόγια ενός 11χρονου κοριτσιού από την Υεμένη, το οποίο απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει εάν η οικογένειά της επιμείνει να την παντρέψει. Η 11χρονη προσπάθησε να αποφύγει το γάμο που της είχαν κανονίσει οι δικοί της, με παρέμβαση του θείου της. 

Nada Al-Ahdal, 11, Runs Away After Being Forced into Marriage in Yemen

«Δεν είμαι αντικείμενο προς πώληση»

«Εμπρός λοιπόν, παντρέψτε με. Θα αυτοκτονήσω» φαίνεται να λέει στο βίντεο, που ανέβηκε στις αρχές του μήνα στο διαδίκτυο, γράφει η Daily Mail.

«Μα δεν έχουν καθόλου συμπόνοια; Θα είμαι καλύτερα νεκρή. Προτιμώ να πεθάνω» υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι «Δε φταίνε σε τίποτα τα παιδιά. Δεν είμαι η μόνη που τής συμβαίνει. Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί. Κάποια αποφάσισαν να πέσουν στη θάλασσα. Πνίγηκαν. Αυτό είναι εγκληματικό, απλά εγκληματικό».
Η 11χρονη εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να φύγει από το σπίτι της: «Δε θα έχω καθόλου ζωή, καθόλου εκπαίδευση», τονίζει και απευθυνομένη στους γονείς της λέει.,
«Τελείωσα μαζί σας. Μού καταστρέψατε τα όνειρα που είχα» λέει ακόμη απευθυνόμενη στους γονείς της.
Η ανήλικη μαθήτρια είναι ένα από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας, η οποία μεγάλωσε με το θείο της Abdel Salam al-Ahdal από την ηλικία των 3 ετών.
Όταν όμως πριν από λίγο καιρό, ένας Υεμενίτης που ζει στη Σαουδική Αραβία, ζήτησε από τους γονείς της να την παντρευτεί, εκείνοι συμφώνησαν αμέσως.
Η Nada, μιλώντας στην εφημερίδα National Yemen, κατηγόρησε τη μητέρα της ότι κανόνισε το γάμο με αντάλλαγμα χρήματα. «Δεν είμαι αντικείμενο προς πώληση» είχε πει και πρόσθεσε: «Είμαι άνθρωπος και θα προτιμούσα να πεθάνω, από το να παντρευτώ σε αυτήν την ηλικία».
Δείτε το βίντεο

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki