Friday 9 August 2013

Για όσους «έλειπαν από το μάθημα» για την κατοχή -- Τι σημαίνει αγκυλωτός σταυρός για τους Έλληνες

Για όσους “έλειπαν απο το σχολείο” την ημέρα που κάναμε μάθημα για την 28η Οκτωβρίου και την γερμανική κατοχή ένας δάσκαλος από το Κιλκίς, ο κ. Δημήτρης Νατσιός, μ΄ ένα κείμενό του αναλαμβάνει να εξηγήσει τι αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα ο αγκυλωτός σταυρός για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
.
Διαβάστε λοιπόν τι άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί της Βέρμαχτ και των SS. Εκτός από τους νοσταλγούς τους:
“Τον Οκτώβριο του 1944 οι Γερμανοί εγκαταλείπουν την Αθήνα, σπεύδουν να ξαναχωθούν τρομαγμένοι, ματωμένοι ως το λαιμό με αίμα ελληνικό, να ξανακρυφτούν στις μαύρες φωλιές τους
Να δούμε τι αφήνουν πίσω τους..

  • Στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, που κράτησε σαράντα δύο μήνες, πέρασαν από τα γερμανικά εκτελεστικά αποσπάσματα και τουφεκίσθηκαν τριάντα οκτώ χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα Έλληνες (38.960)!
  • Σκοτώθηκαν από σφαίρες «αδέσποτες» και άλλα στρατιωτικής φύσεως «ατυχήματα» δώδεκα χιλιάδες εκατόν τρεις (12.103).
  • Σκοτώθηκαν σε μάχες εβδομήντα χιλιάδες (70.000).
  • Πέθαναν από πείνα σ' ολόκληρη την Ελλάδα περίπου εξακόσιες χιλιάδες, ιδίως νέοι! (600.000).
  • Πέθαναν προτού γεννηθούν, κατά τη γέννα ή αμέσως μετά τριακόσιες χιλιάδες παιδιά από την ασιτία και τις κακουχίες των μανάδων τους, δηλαδή μία ολόκληρη γενιά (300.000).
  • Θανατώθηκαν με τρόπο οικτρό σαράντα πέντε χιλιάδες Έλληνες στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης 
  • Σαράντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι, για τους οποίους δεν μίλησε κανείς ποτέ, αφού ήταν Έλληνες, δηλαδή όντα δευτέρας επιλογής (45.000).
  • Πέθαναν με τρόπο οικτρό επίσης εξήντα χιλιάδες Έλληνες, Εβραίοι το θρήσκευμα, για τους οποίους μίλησαν οι πάντες (60.000).
  • Φυλακίστηκαν στους σαράντα δύο μήνες κατοχής διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, εκ των οποίων οι περισσότεροι πέθαναν στην φυλακή ή αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους (200.000).
  • Προσβλήθηκαν από βαριές ασθένειες , έμειναν δια βίου ανίκανοι πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες (1.000.000)!
  • Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής άδειασαν όλες τις αποθήκες και στην τελευταία γωνιά της χώρας.
  • Άρπαξαν όλα τα δημητριακά, καπνό, σταφίδα, μπαμπάκι, λάδι, κάθε λογής τρόφιμα και αγαθά.
  • Κατέστρεψαν αγροτικά μηχανήματα και καλλιέργειες.
  • Άρπαξαν το 50% των μεγάλων ζώων, βόδια, γελάδια, άλογα, το 30% των μικρών, διέλυσαν την ελληνική κτηνοτροφία.
  • Κατέστρεψαν τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, ανατίναξαν ορυχεία, αφάνισαν την βιομηχανία.
  • Κατέστρεψαν το 80% των σιδηροτροχιών.
  • Γκρέμισαν γέφυρες, ανατίναξαν σταθμούς και σήραγγες.
  • Από τις 220 ατμομηχανές των ελληνικών σιδηροδρόμων άφησαν πίσω τους φεύγοντας μόνο τις τριάντα τρεις (33).
  • Από τα τριακόσια δώδεκα (312) επιβατηγά βαγόνια "βούτηξαν" τα τριακόσια έξι! Άφησαν μόνο έξι (6)!
  • Από τα 4.544 φορτηγά βαγόνια των ελληνικών σιδηροδρόμων, άφησαν πίσω τους εξήντα τρία (63)!
  • Οι Γερμανοί κατακτητές πήραν τα 70% των ελληνικών παντός είδους αυτοκινήτων και κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο της χώρας.
  • Οι Γερμανοί κατακτητές ισοπέδωσαν τελείως εκατό χιλιάδες σπίτια (100.000) και μισογκρέμισαν άλλες πενήντα χιλιάδες (50.000).
  • Κατέστρεψαν οι βάρβαροι Γερμαναράδες τις μεγαλύτερες λιμενικές εγκαταστάσεις της Ελλάδος, ακόμη και τη διώρυγα της Κορίνθου.
  • Άρπαξαν οι βάνδαλοι του Βερολίνου το 73% των πλοίων της εμπορικής και επιβατικής ναυτιλίας της χώρας 
Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, η Γερμανία είχε υποστεί σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά της ζημιές από τον πόλεμο της τάξεως του 135% και η Ελλάδα της τάξεως του 170%.
Η κατεστραμμένη, δηλαδή, Γερμανία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα μόλις τελείωσε ο πόλεμος.
Στην διάσκεψη των Παρισίων, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, οι εκπρόσωποι των «νικητριών» χωρών υπολόγισαν και καθόρισαν το ύψος των ζημιών που προκάλεσαν τα χιτλερικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα σε δεκατέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, με αγοραστική αξία του 1938!
Αυτά δεν τα απεφάσισε κάποιο πρωτοδικείο Χαλκίδος, κάποιο κακουργιοδικείο Λαρίσης, κάποιο λαϊκό δικαστήριο Γρεβενών, αλλά το ανώτατο διεθνές νομικό όργανο του κόσμου, η διάσκεψη των Παρισίων, ό,τι δηλαδή επισημότερο μπορούσε να υπάρξει.
Με βάση, άλλωστε τις αποφάσεις της διεθνούς διάσκεψης Παρισίων η Γερμανία εξόφλησε τις υποχρεώσεις της προς όλες τις χώρες που κατέστρεψε, πλην της Ελλάδος”.


Ακόμη:

  • Αποπειράθηκαν να κάψουν το σπίτι του παππού μου.
  • Λήστεψαν το σπίτι του πατέρα μου.
  • Τρομοκράτησαν τους γονείς μου.
  • Βασάνισαν τον Θείο μου.
  • Σκότωσαν μέλη της οικογένειας.

Και το σημαντικότερο

Καπηλεύτηκαν, Λάσπωσαν και εξευτέλισαν πολλές ιδέες και σύμβολα των ιερών μου προγόνων, μεταξύ αυτών και τους διασταυρούμενους Μαιάνδρους.

ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ

Σχετικά:

Παιδόφιλος έβλεπε παιδικό πορνό σε καφετέρια

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα ένας άνδρας ηλικίας περίπου 55 χρόνων ο οποίος συνελήφθη σε κεντρική καφετέρια της Μυτιλήνης να παρακολουθεί μέσα από τον υπολογιστή του (laptop) παιδικό πορνογραφικό υλικό.
Ο παιδόφιλος εντοπίστηκε από θαμώνες της καφετέριας ορισμένοι εκ των οποίων είχαν μαζί τους και μικρά παιδιά και ενημέρωσαν τη διεύθυνση της καφετέριας.
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος με διακριτικό τρόπο διαπίστωσαν ότι όντως ο άγνωστος άνδρας παρακολουθούσε μέσω του διαδικτύου βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό.
Αμέσως ειδοποίησαν την Ασφάλεια Μυτιλήνης άνδρες της οποίας έφθασαν στην καφετέρια και συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τον παιδεραστή ο οποίος κρατείται μέχρι αυτή την ώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και ανακρίνεται.


Zougla.gr

newsnow

14χρονη αυτοκτόνησε
γιατί δεν άντεξε τον εκφοβισμό στα social media

Yπέστη ένα ανελέητο και προσβλητικό «μπαράζ» ανώνυμων ή ψευδώνυμων υβριστικών μηνυμάτων
Ο λογαριασμός της άτυχης Χάννα Σμιθ, που έβαλε τέλος στη ζωή της
μετά από αλλεπάλληλα ανώνυμα μηνύματα του τύπου
«Όλοι θα χαρούν άμα πεθάνεις» κλπ.
14-year-old girl commits suicide after bullying on question-and-answer website


Ένα δεκατετράχρονο κορίτσι αυτοκτόνησε στη Βρετανία αφότου υπέστη ένα ανελέητο και προσβλητικό «μπαράζ» ανώνυμων ή ψευδώνυμων υβριστικών μηνυμάτων στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Ask.fm, όπως υποστηρίζει ο πατέρας της.

Η άτυχη Χάννα Σμιθ βρέθηκε κρεμασμένη στο σπίτι της στο Λούτεργουορθ του Λέσιστερσάιρ την περασμένη Παρασκευή. Γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στο Faceebook ο πατέρας της Ντέιβ Σμιθ, δήλωσε πως είχε βρει σκληρά χλευαστικά σχόλια στην σελίδα ερωταπαντήσεων Ask.fm, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να στέλνουν ανώνυμα μηνύματα.

Ο πατέρας ζήτησε να κλείσει η ιστοσελίδα, γράφοντας: «Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να γράφουν ανώνυμα είναι λάθος. Όποιος δημιούργησε αυτή την ιστοσελίδα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία. Οι γονείς δεν πρέπει να επιτρέψουν στα παιδιά τους να επισκέπτονται αυτήν την σελίδα»
Ένας ανώνυμος χρήστης είχε επανειλημμένα προτείνει στην Χάννα να αυτοκτονήσει στέλνοντας σχόλια του τύπου «όλοι θα χαρούν άμα πεθάνεις.»

Η υπόθεση θυμίζει αυτή της δεκατετράχρονης Αμερικανίδας Τζέσικα Λάνεϊ, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Φλόριντα των ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο αφότου έλαβε σειρά υβριστικών μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου συμμετείχε.
tovima

Επτάχρονος χάθηκε στο δάσος
και σώθηκε χάρη σε ένα καγκουρό

Του κράτησε συντροφιά όλη τη νύχτα κρατώντας τον ζεστό

Saved by Skippy: Australian boy, 7, helped by friendly kangaroo after going missing for 24 hours in the bush

Χαμόγελα ευτυχίας.
Ο μικρός Σάιμον με την μαμά και τον μπαμπά του,
Αυστραλία:
«Μπαμπά είμαι καλά, κοιμήθηκα κάτω από ένα δέντρο. Είχε καγκουρό εκεί». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια ενός επτάχρονου Αυστραλού που χάθηκε μέσα σε πυκνό δάσος όταν απομακρύνθηκε από το σημείο του οικογενειακού πικ νικ. Τυχερός μέσα στην ατυχία του, συνάντησε ένα καγκουρό το οποίο του κράτησε συντροφιά όλη την κρύα νύχτα ξαπλώνοντας ακριβώς δίπλα του. Παράλληλα τον διατήρησε ζεστό μια και ο ρουχισμός του παιδιού ήταν εξαιρετικά ελαφρύς για να τον προφυλάξει.

«Θαύμα» χαρακτήρισαν οι γονείς του 7χρονου Σάιμον Κρούγκερ την απρόσμενα φιλική, σχεδόν μητρική συμπεριφορά του καγκουρό. «Ο Θεός το έστειλε για να τον κρατήσει ζεστό», είπε ο πατέρας του παιδιού. 
Ο Σάιμον βρισκόταν με την οικογένεια του στο εθνικό πάρκο Deep Creep, μια τεράστια προστατευόμενη έκταση 45 τετραγωνικών χιλιομέτρων νότια της Αδελαΐδας, όταν απομακρύνθηκε με καλό σκοπό: ήθελε να μαζέψει λουλούδια για τη μητέρα του. Έχασε όμως το δρόμο για το γυρισμό και η νύχτα τον βρήκε να περιπλανάται ακόμα στο δάσος, ενώ οι γονείς του ανήσυχοι είχαν ειδοποιήσει τις Αρχές. Τον αναζητούσαν για ώρες με την βοήθεια δύο ελικοπτέρων που περιπολούσαν την περιοχή από αέρος και μιας ομάδας σαράντα πεζών ατόμων. Είχε περάσει σχεδόν ένα 24ωρο αγνοούμενος προτού το ένα ελικόπτερο τον εντοπίσει.

Ο Σάιμον  επέστρεψε σώος και αβλαβής στην οικογένεια του έχοντας αποκομίσει από την περιπλάνηση του στο δάσος μερικά μικροτραύματα και μια διδακτική εμπειρία για τις σχέσεις του με τα χαρακτηριστικά μαρσιποφόρα ζώα της πατρίδας του. 

63χρονος αποπλάνησε 6χρονο κοριτσάκι και συνελήφθη

ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Στη σύλληψη ενός 63χρονου Πολωνού για αποπλάνηση της 6χρονης εγγονής του, προχώρησαν οι αρχές στη Πιερία, ύστερα από καταγγελίες πελατών του κάμπινγκ όπου παραθέριζε. 
.
Το κοριτσάκι που είναι εγγονή της ομοεθνούς συζύγου του 63χρονου από άλλο γάμο, παραδόθηκε στους γονείς του, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. 
ethnos

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki