Friday 30 August 2013

Εξαφανίστηκε σήμερα 5χρονο κοριτσάκι

Ονοματεπώνυμο: ΧΟΥΝΤΑ ΓΟΥΑΖΑΝ
Ημερομηνία γέννησης: 22/6/2008
Χρώμα μαλλιών: Καστανά
Χρώμα ματιών: Καφέ
Ημερομηνία εξαφάνισης: 30/8/2013

Στις 30/8/2013  εξαφανίστηκε από ΙΛΙΟΝ-ΑΘΗΝΑ
η ΧΟΥΝΤΑ ΓΟΥΑΖΑΝ 5 ετών .
Έχει Καστανά μαλλιά, Καφέ μάτια, ύψος 110 cm, βάρος 17 Kg . ΦΟΡΟΥΣΕ ΡΟΖ ΦΟΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΑ ΠΕΔΙΛΑ.
ΧΟΥΝΤΑ ΓΟΥΑΖΑΝ

Τα παιδάκια μας φτιάχνουν τις πιο πρωτότυπες μολυβοθήκες!


Λίγες μόλις ημέρες μας χωρίζουν από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και δειλά-δειλά έχετε αρχίσει να διαμορφώνετε μαζί με τα παιδιά το γραφείο τους.
Πού θα βάλετε τα μολύβια και τις ξυλομπογιές των παιδιών ώστε να τα βρίσκουν εύκολα και να μην βρίσκονται σκόρπια από δω κι από εκεί;
Μα φυσικά σε πρωτότυπες μολυβοθήκες που θα φτιάξουν τα παιδιά με τα χεράκια τους.
Ντόμινο, παλιές κονσέρβες, πλαστικά δοχεία, κασσέτες και γιατί όχι το παλιό σας σουρωτήρι μπορούν να μεταμορφωθούν και να φιλοξενήσουν τα σχολικά είδη των παιδιών.
Με όπλα σας τη φαντασία, κόλλα, ψαλίδι και καρφάκια θα κάνετε θαύματα!
infokids.gr

Πού ζούμε μπαμπά;

Στην καλύτερη και ομορφότερη χώρα του κόσμου ζούμε παιδί μου. Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, το πολίτευμα που έχουν σήμερα οι περισσότερες χώρες. Εμείς που μάθαμε τη δημοκρατία όμως στους άλλους, καταστρέψαμε τη δική μας.
.

Φροντίσαμε από την εποχή που κάποιοι επαναστάτησαν κατά των Τούρκων, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, να υποδουλωθούμε στη συνέχεια σε αυτούς που μας βοήθησαν οικονομικά να αποτινάξουμε τον τούρκικο ζυγό. Αυτοί που μας βοήθησαν τότε, μας "βοηθούν" μέχρι σήμερα.
Έκαναν τα πάντα ώστε αυτοί που πολέμησαν τον Γερμανό καταχτητή, με τίμημα τη ζωή τους πάρα πολλοί, να διωχθούν μετά και να χαρακτηριστούν αριστεροί και προδότες. Και την ίδια ώρα επιβράβευαν αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. Οι συνεργάτες των Γερμανών, οι δοσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες, κατέδιδαν στους... Γερμανούς τους αντιστασιακούς. 
Όταν έφυγαν οι Γερμανοί, το έργο τους το ανέλαβαν οι δοσίλογοι. Αν δεν σκότωναν τους αντιστασιακούς και τις οικογένειές τους, τους έστελναν στη φυλακή και την εξορία.
Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το 1963. Όταν ήταν πρωθυπουργός κάποιος Καραμανλής, ο οποίος αφού διαδραμάτισε έναν κρίσιμο ρόλο, αρεστό στους ξένους, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, για να τον ανταμείψουν τον έκαναν πρωθυπουργό. Επί των ημερών του, οι φυλακές και οι τόποι εξορίας ήταν γεμάτοι από αριστερούς. Στο τέλος και αφού διοργάνωσε εκλογές που έμειναν στην ιστορία ως "εκλογές βίας και νοθείας", αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα χρησιμοποιώντας το όνομα Τριανταφυλλίδης. Έτσι τον έχει καταγράψει η ιστορία. Η αληθινή, όχι αυτή που σας διδάσκουν στα σχολεία.
Μετά τον Τριανταφυλλίδη, οι ξένοι "φίλοι" μας επέβαλαν δικτατορία. Η δικαιολογία ήταν και τότε οι αριστεροί. Πολλοί από αυτούς που κατέλαβαν αξιώματα στη χούντα, παιδί μου, είναι και στη σημερινή κυβέρνηση. Η οποία είναι τύποις, δήθεν κυβέρνηση. Εκτελεί όλες τις εντολές της Τρόικας. Απολύει κόσμο, μειώνει μισθούς και συντάξεις και αν διαμαρτυρηθείς και κάνεις διαδήλωση, θα σε πνίξει στα χημικά και μπορεί και να σε συλλάβει. Και τότε πιθανότατα θα καταλήξεις στη φυλακή, γιατί η δικαιοσύνη είναι η ίδια που έστελνε με ανυπόστατες κατηγορίες στη φυλακή και την εξορία τους αριστερούς. 
Την καλύτερη και ομορφότερη χώρα, παιδί μου, καταφέραμε να την κάνουμε μια πολύ άσχημη χώρα με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, κατεστραμένο περιβάλλον και εχθρική στους Έλληνες.

Χαμένη παιδικότητα - Παιδική δουλεία

Χαμένη παιδικότητα: Φωτογραφίες της παιδικής εργασίας ανά τον κόσμο που κόβουν την ανάσα.
Φωτογραφίες της παιδικής εργασίας (δουλείας) ανά τον κόσμο που κόβουν την ανάσα.
.

Ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό αφιέρωμα δημιούργησε ο διάσημος φωτογράφος Steve McCurry καταγράφοντας την παιδική εργασία μέσα από τα ταξίδια του τα τελευταία τρία χρόνια.
Το άλμπουμ με τίτλο "Stolen Childhood" δείχνει παιδιά εκτεθειμένα στις χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας ανάμεσα σε επικίνδυνα περιβάλλοντα όπου δεσπόζουν παράνομες δραστηριότητες όπως διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία και ακούσια συμμετοχή σε ένοπλες συγκρούσεις.
Σήμερα, περίπου 215 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται στον κόσμο, πολλά από αυτά με πλήρη απασχόληση. Αυτά τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο και δεν έχουν χρόνο για να παίζουν ενώ πολλά δεν λαμβάνουν τρόφιμα ή κατάλληλη φροντίδα. 

 
Έχουν στερηθεί δηλαδή την ευκαιρία να είναι παιδιά.
Παρά τις διάφορες διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια που λαμβάνουν μέρος κατά καιρούς για την καταπολέμηση των χειρότερων μορφών παιδικής εργασίας, υπάρχει ακόμα η επείγουσα ανάγκη για συντονισμένη δράση σε παγκόσμιο επίπεδο για τον τερματισμό της παιδικής εργασίας.


Αφγανιστάν
Αφγανιστάν

Μπαγλαντές

Μπούρμα

Ινδία
Ινδία
Ινδία
Ινδία

Καμπούλ

Μάλι, Αφρική
Μάλι, Αφρική

Νεπάλ
Νεπάλ

Νιγηρία

Υεμένη
Πηγή εικόνων: stevemccurry.com
Πηγή: iefimerida

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki