Sunday 1 September 2013

Απλές, Σπουδαίες Σκέψεις - Simple, Great Thoughts

«Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο» 
- Μαχάτμα Γκάντι
"Be the Change you wish to see in the World" 
- Mahatma Gandhi

Γεια σας,
το όνομά μου είναι Κώστας Κλειτσογιάννης και σας παρουσιάζω αυτό το βιντεάκι που φτιάξαμε  για την πόλη και το παιδί 
με άκρως οικολογικό μήνυμα.
Είναι γυρισμένο στην πόλη του Βόλου.
Ελπίζω να σας αρέσει 

Συλλογή

Παίζοντας με την αλφαβήτα!

Έξι διασκεδαστικοί τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας
να μάθει το αλφάβητο.
.
Υπάρχει τρόπος να βοηθήσετε το μικρό σας να εξοικειωθεί με τα γράμματα της αλφαβήτας και μάλιστα πολύ δημιουργικός, αναπτύσσοντας παράλληλα τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Ακολουθείστε τις συμβουλές μας με έμπνευση και κέφι και χαρίστε στο απαιδί σας τέλειωτες ώρες διασκέδασης, μάθησης και δημιουργίας!
Φτιάξτε ζευγάρια
Διαλέξτε τρία γράμματα και γράψτε το καθένα σε δύο κάρτες (για αρχή επιμείνετε με τα κεφαλαία). Τοποθετήστε τις έξι κάρτες ανάποδα και δείξτε στο παιδί σας να γυρίζει δύο κάρτες τη φορά για να βρει τα όμοια. Όταν βρίσκει ένα ζευγάρι, βάλτε το στην άκρη. Όταν δεν το βρίσκει, ξαναγυρίστε τις κάρτες και αφήστε το να δοκιμάσει ξανά. Σιγά – σιγά προσθέστε και άλλα γράμματα (όχι περισσότερα από δέκα τη φορά, για να μην είναι κουραστικό).
Φτιάξτε παζλ

Με έναν μεγάλο και χοντρό μαρκαδόρο, γράψτε το κάθε γράμμα σε 24 κάρτες, στην συνέχεια κόψτε τες όλες σε δύο ή τρία κομμάτια. Δώστε στο παιδί σας ένα παζλ την φορά και ζητήστε του να ενώσει τα κομμάτια.
Ρίξτε τα "ζάρια"
Πάρτε ένα χάρτινο τετράγωνο κουτί και κολλήστε σε όλες τις πλευρές του χαρτί. Ύστερα γράψτε από ένα γράμμα στην κάθε πλευρά. Πετάξτε το κουτί στον αέρα και αφήστε το να πέσει. Ζητήστε από το παιδί σας να σας πει ποιο γράμμα έτυχε. Μόλις τα μάθει καλά, δοκιμάστε με άλλα
γράμματα.
Γράμματα-μαγνήτες 
Αρχικά προμηθευτείτε γράμματα – μαγνητάκια. Σε ένα μικρό πίνακα γράψτε με κιμωλία ένα γράμμα της αλφαβήτας και ζητήστε από το μικρό σας να βρει στο αντίστοιχο γράμμα – μαγνητάκι και να το τοποθετήσει στο ψυγείο.
Κουτσό
Με μια κιμωλία, ζωγραφίστε γράμματα στο πεζοδρόμιο ή στην βεράντα σας και κυκλώστε το καθένα. Φωνάξτε ένα γράμμα και πείτε στο παιδί σας να πηδήξει πάνω του.
Δια της αφής.
Πάρτε πλαστελίνη, κάντε την μπαλάκι και πιέστε τη για να γίνει επίπεδη. Μετά, με  την βοήθεια ενός χάρακα, χαράξτε ένα γράμμα. Ζητήστε από το παιδί σας να ψηλαφίσει με το δάχτυλό του το γράμμα και να πει ποιο είναι. Μπορεί να το κάνει και με κλειστά μάτια; Μπορείτε κάλλιστα με την πλαστελίνη να φτιάξετε ένα γράμμα και να ζητήσετε από το παιδάκι να σας πει ποιο είναι. 
 

ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με Φιλανθρωπικό Σκοπό
ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

 Άνθρωποι που είδαν το πρόβλημα από την αρχή, με αγάπη και ελπίδα για το αύριο, για ένα πιο φωτεινό αύριο, έσπευσαν να βοηθήσουν όπου κι όπως μπορούν. Η Πνοή Ελπίδας ξεκίνησε το 2010 εν μέσω εντεινόμενης κρίσης, τόσο οικονομικής όσο και κοινωνικής, από απλούς συνανθρώπους μας, που αντιλήφθηκαν τις ανάγκες συμπολιτών μας για βοήθεια. Από τότε, προσφέρουν ασταμάτητα σε ανέργους και άπορες και πολύτεκνες οικογένειες και όπου υπάρχει ανάγκη στην Βόρειο Ελλάδα για υποστήριξη και βοήθεια. Έχουν ανακουφίσει σημαντικό αριθμό οικογενειών που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες τόσο των πρώτων αναγκών διατροφής όσο και ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ελλείψεις οικιακού εξοπλισμού, σχολικών ειδών κ.α.

ΑΠΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013: συγκεντρωνουμε μεταχειρισμενα σχολικα ειδη (ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) και καινουρια! Προορισμος: οικογενειες που εχουν αναγκη

Στις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, πρέπει να κοιτάξουμε δίπλα μας με αγάπη & να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν οικογένειες, που ζουν στην ανεργία και τη μεγάλη φτώχεια, που όμως δεν θέλουν να στερήσουν τα παιδάκια τους από τα βασικά είδη, είτε στα σχολικά είτε σε όλα τα άλλα.. Σε αυτά τα περιστατικά είμαστε δίπλα εδώ και καιρό, παρέχοντας ρουχισμό, υπόδηση, τροφή και οτιδήποτε άλλο μπορούμε, πάντα με την βοήθεια των εθελοντών, φίλων και των μελών μας. Ξεκινώντας η νέα σχολική χρονιά- μια ομολογουμένως χρονιά δύσκολη για κάθε οικογένεια-, θα θέλαμε να κάνουμε πράξη τη δυνατότητα να ξεκινήσουν ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ με αξιοπρέπεια και χαρά για μάθηση, ώστε γίνουν χρήσιμοι στον εαυτό τους και στην κοινωνία.
Η Πνοή Ελπίδας για 2η χρονιά σκοπεύει με την βοήθεια όλων, να υποστηρίξει τα παιδιά κάθε σχολικής ηλικίας και τις οικογένειες τους. Σας καλούμε και σας παρακαλούμε από καρδιάς να συγκεντρώσετε και να μας φέρετε όσα σχολικά είδη έχετε ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ή μπορείτε να αγοράσετε, μαζί με αυτά των παιδιών σας και όλοι μαζί, ο καθένας και από λίγο, να στηρίξουμε τα παιδιά και τις οικογένειες τους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Μια καλή ιδέα είναι να ζητήσουμε παλιό στοκ βιβλιοπωλείων και καταστήματα ειδών ρουχισμού κλπ., που πλέον δεν είναι τόσο ζητήσαμε (λόγω αλλαγής μόδας, κλπ). Υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Έχουμε λοιπόν μεγάλη ανάγκη από τα παρακάτω :
* Φόρμες και παπούτσια αθλητικά (σε κάθε μέγεθος)
* Σχολικές τσάντες και τσαντάκια & ειδικά σκεύη για φαγητό στο σχολείο + παγούρια για νερό
* Κασετίνες + Μολύβια, Στυλό, Γόμες, Ξύστρες, Διορθωτικά, Φωσφορούχους μαρκαδόρους, Διαφάνειες, Ντοσιέ, Χάρακες, διαβήτες, συνδετήρες, κ.λπ.
* Τετράδια 3- 4 θεμάτων & Τετράδια απλά (μπλε και χρωματιστά), χαρτί Α4
* Είδη ζωγραφικής & χειροτεχνίας : Μπλοκ ζωγραφικής – ξυλομπογιές, Τέμπερες – Μαρκαδόρους, πλαστελίνες, κόλλες στικ & υγρές κλπ.
* Βιβλιοθήκες, ράφια για βιβλία, γραφεία,
* συνδέσεις ίντερνετ,
* υπολογιστές, εκτυπωτές,
Τα σημεία συγκέντρωσης των σχολικών ειδών είναι:
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
* Café Mozi 25ης Μαρτίου 58 (Δελφών) ΤΗΛ. 2310 326111
* Βιβλιοπωλείο “ΒΙΒΛΙΟΦΟΡΟΣ” , Αγιου Βασιλειου 19-21, (Κήπος του Καλού) τηλ. 2310.320.756
ΤΡΙΑΔΙ
* ΓΡΑΦΕΙΑ & ΑΠΟΘΗΚΕΣ «ΠΝΟΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 10- τκ 57001-ΤΡΙΑΔΙ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΗΛ. 2310-489 922/ ΚΙΝ. 6945-589 654
* ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ- ΨΙΛΙΚΑ “ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ” Ηρ. Πολυτεχνειου 55, τηλ. 2310- 616 293
KΑΛΑΜΑΡΙΑ
* Κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων «Per Donna”- Μητροπολίτου Χρυσάνθου 20, τηλ. 6974-440 408
* Κρεοπωλείο Σουζάνας Μαυρογεννη, Χανίων 2, τηλ. 2310 -452 861
* Εργαστήρι χειροποίητης δημιουργίας “Εμπνεύσου” , Κερασούντος 79, 1ος ορ. ΤΗΛ. 2310- 456 262
ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
* Βιβλιοπωλείο “ΓΝΩΣΗ” , Ανθέων 25, τηλ. 23920 76126 * ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ, ΧΑΡΤΙΚΩΝ, ΣΧΟΛΙΚΩΝ : ΚΑΠΛΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, Σμύρνης 10 Τηλ.: 23920-26297
ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
* ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΖΥΜΩΤΗΡΙ» -Τριποτάμου & Ι. Γωγούση 25, Σταυρούπολη Τηλ. 2310- 667 702

Γίνονται δεκτά όλα τα είδη και ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ!
Για αποστολές από Ορεστιάδα έως Λάρισα, με προορισμό την Θεσ/νίκη παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου για διευκρινίσεις, υπάρχει η δυνατότητας χρήσης ΔΩΡΕΑΝ COURIER- μετά από σχετική συνεννόηση.
Για μεγάλους όγκους, (γραφεία, κλπ) παρακαλούμε για την προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας
Σε κάθε προσφορά σας, που αφήνετε σε κάποια από τα παραπάνω σημεία συγκέντρωσης παρακαλώ να γράφετε ότι τα είδη προορίζονται για την ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, καθώς και ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο σας!
Ευχαριστούμε θερμά και αναμένουμε την υποστήριξη όλων, για ακόμη μια φορά, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 να είμαστε όλοι έτοιμοι και χαμογελαστοί!

Για την ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ
Αλεξία Κοσμίδου, τηλ. 6945-589654
Πηγή
ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ  

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki