Saturday 7 September 2013

Έκκληση για γάλα σε βρέφος τεσσάρων μηνών

Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού
Έκκληση για βρέφος 4 μηνών που έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και έχει άμεση ανάγκη από το συγκεκριμένο βρεφικό γάλα, απευθύνει το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού.
Παρακαλείται όποιος μπορεί να βοηθήσει και να διαθέσει το συγκεκριμένο γάλα, που κοστίζει περίπου 22 ευρώ το κουτί των 450γρ,  να έρθει σε επαφή με το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, στο τηλέφωνο 210 9631950.
.
Καθώς η μητέρα του βρέφους είναι ανασφάλιστη και άνεργη, και μεγαλώνει μόνη το παιδί της, η έκκληση γίνεται κατεπείγουσα.
       
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί πάνω από 13000 ιατρικές επισκέψεις μέσα σε 21 μήνες. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 200 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Το ΜΚΙ δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη.
Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια του ιατρείου προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

67χρονος κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών
στο Ναύπλιο - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία 67χρονου, ο οποίος συνελήφθη στα μέσα Ιουνίου στο Ναύπλιο, κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιών κατ' εξακολούθηση.
67χρονος κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών στο Ναύπλιο
Κωνσταντίνος Β. Λούτσος, από το Άργος.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Β. Λούτσο, από το Άργος.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος».
ethnos.gr

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε παγωτό καραμέλα!!

Το σπιτικό παγωτό εκτός από νόστιμο είναι και υγιεινό καθώς δεν περιέχει συντηρητικά και άλλες χρωστικές ουσίες. Σήμερα, σας προτείνουμε να γευτούμε μαζί ένα δροσερό παγωτό καραμέλα! 
.

Υλικά:
* γάλα εβαπορέ
* 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
* 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα βρασμένα, χωρίς να τα ανοίξουμε, για  3 ώρες σε σιγανή φωτιά για να καραμελώσουν. (Στη χύτρα ταχύτητας καραμελώνουν σε μισή ώρα).
* 80 γραμμάρια ζάχαρη
* 140 γραμμάρια ξηροί καρποί (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με το εβαπορέ. Καλό θα ήταν ιδίως τώρα με τις πολλές ζέστες να είναι και τα δυο δροσερά. 
Όταν αυξηθεί αρκετά ο όγκος τους τότε ρίχνουμε μέσα και το ένα καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάμε καλά και αυτό να γίνουν όλα ένα μείγμα. 
Καλό είναι με μια σπάτουλα να καθαρίσουμε καλά τα πλαϊνά και τον πάτο του μπολ του μίξερ γιατί ιδίως το καραμελωμένο ζαχαρούχο έχει την τάση να κολλάει εκεί και να μην ανακατεύεται καλά στην αρχή. 
Συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε από το το μπολ και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη.

Ετοιμάζουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Καβουρδίζουμε για λίγο τους ξηρούς καρπούς βάζοντάς τους στο φούρνο σε ένα ταψάκι στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. 
Αν θέλουμε αφού ψηθούν και κρυώσουν λίγο τους σπάμε σε μικρότερα κομμάτια στο multi.
Βάζουμε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο σε δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα το 1/3 από τη ζάχαρη. Περιμένουμε να γίνει καραμέλα. Αν χρειαστεί ανακατεύουμε λίγο με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το επόμενο 1/3 από τη ζάχαρη, το ανακατεύουμε και αυτό με την καραμέλα και περιμένουμε να καραμελώσει. 
Όταν πάρει ωραίο χρώμα ρίχνουμε και το τελευταίο μέρος από τη ζάχαρη και περιμένουμε ξανά να λιώσει. Ο λόγος που το κάνουμε έτσι είναι για να μην κάψουμε την καραμέλα μας και χρειαστεί να το κάνουμε από την αρχή. Με το να ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο στην παρασκευή της καραμέλας. Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά να πάει η καραμέλα παντού. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα. Με δύο πιρουνάκια προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τα μεγάλα συσσωματώματα και μετά όταν κρυώσουν καλά με το χέρι μας σπάμε σε μικρά κομμάτια.
Όταν το παγωτό μας έχει παγώσει λίγο το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αν είναι πια αρκετά παγωμένο τότε μπορούμε να ρίξουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και το δεύτερο κουτί καραμελωμένου ζαχαρούχου. 
Ανοίγουμε την κονσέρβα και με 2 κουτάλια παίρνουμε κουταλιές κουταλιές από την καραμέλα μας και την πετάμε μέσα στη μάζα του παγωτού. 
Τέλος ρίχνουμε μέσα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Επιστρέφουμε το μπολ στην κατάψυξη. Παγώνουμε για άλλες 6 – 8 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. 
Καλό είναι πριν σερβίρουμε να το αφήσουμε εκτός κατάψυξης για 10 – 15 λεπτά να μαλακώσουν.
infokids

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki