Wednesday 25 September 2013

Παιδικά καλλιστεία: το τέλος της αθωότητας;

Τη στιγμή που η Γαλλία απαγορεύει με νόμο τα παιδικά καλλιστεία ομορφιάς, στη Βρετανία οι διαγωνισμοί τέτοιου είδους ολοένα και πληθαίνουν.
.
Νatalia Adlington: British mother can't understand French ban on pageants for 'hyper-sexualising' the young

Οι παιδικοί διαγωνισμοί ομορφιάς ξεκίνησαν στις ΗΠΑ,
όπου έχουν εξελιχθεί σε μια τεράστια επιχείρηση
πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων.

Η Νatalia Adlington είναι μητέρα έξι παιδιών μένει στο Liverpool και τα πέντε της παιδιά συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ομορφιάς για παιδιά.
........................................
Τα παιδιά έχουν ψεύτικα νύχια, φορούν ψεύτικες βλεφαρίδες, μακιγιάζ και τεχνητό μαύρισμα προκειμένου να έχουν ένα ολοκληρωμένο look.
H μητέρα τους ισχυρίζεται ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς διατηρούν την παιδικότητα τους!
Ποιος όμως με σοβαρότητα και επιχειρήματα μπορεί να υποστηρίξει ότι μικρομέγαλα παιδάκια βαμμένα και ντυμένα σαν ενήλικες που τα σπρώχνουν να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους και που μοιραία χάνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ξενοιασιάς και της αθωότητάς τους μεγαλώνουν φυσιολογικά, χωρίς ψυχολογικά και άλλα προβλήματα, προκειμένου να ικανοποιήσουν την μωροφιλοδοξία και την απληστία των γονιών τους;
.
περισσότερα στην πηγή: 7imeres

Ο πρώτος «πειρατής» αξονικός τομογράφος για παιδιά

Το άγχος της αξονικής τομογραφίας  αυξάνει τον πόνο και κάνει την όλη διαδικασία περισσότερο επώδυνη για τους μικρούς ασθενείς. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί που έχει λιγότερο άγχος κατά τη διάρκεια μίας ιατρικής εξέτασης, θα βιώσει λιγότερο πόνο και η όλη διαδικασία θα είναι λιγότερο δραματική.
Σε παιδιατρικό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης
οι επιστήμονες μετέτρεψαν τον αξονικό τομογράφο
σε πειρατικό καράβι.
Το παιδιατρικό νοσοκομείο New York-Presbyterian Morgan Stanley  αγόρασε πρόσφατα αξονικό τομογράφο-   πειρατή -προκειμένου οι μικροί ασθενείς  να  υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις με  όσο το δυνατόν  λιγότερο άγχος.
Ο  δρ Carrie Ruzal-Shapiro, επικεφαλής της  παιδιατρικής ακτινολογίας, δήλωσε ότι οι πειρατές κέρδισαν  τις εντυπώσεις επειδή «ήταν χαριτωμένοι»
Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ θετικά την διακόσμηση  που κάθε άλλο θυμίζει  αίθουσα νοσοκομείου.
Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε  αρνητική αντίδραση.
Η καλύτερη απάντηση που δίνουν  στους  γιατρούς είναι όταν  οι ασθενείς βιάζονται  να τελειώσουν τις εξετάσεις  «για να βγουν να παίξουν».
Παρόλο που η εξέταση διαρκεί μόνο ένα λεπτό, η προετοιμασία  κρατάει περίπου 10 με 15 λεπτά  διαδικασία  ιδιαίτερη  αγχωτική για τα παιδιά.


Ο αξονικός τομογράφος πειρατής «επιτρέπει στα παιδιά να φανταστούν ότι βρίσκονται κάπου αλλού» επισημαίνει ο Dr Ruzal-Shapiro  και «γι' αυτό δεν είναι τρομακτικό ».
Η διαδικασία γίνεται ανώδυνη και ευχάριστη αφού οι ασθενείς που υποβάλλονται για αξονική τομογραφία θα μπορούσαν να είναι για κάτι σοβαρό όπως ο εντοπισμός τυχόν καρκίνου  ή κάτι απλό όπως  έλεγχος σχετικά με κατάγματα των οστών.
Εκτενής έρευνα έχει δείξει ότι το άγχος αυξάνει τον πόνο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί που έχει λιγότερο άγχος κατά τη διάρκεια μίας ιατρικής εξέτασης, θα βιώσει λιγότερο πόνο και η όλη διαδικασία θα είναι λιγότερο δραματική.
Το παιδιατρικό νοσοκομείο New York-Presbyterian Morgan Stanley  αγόρασε πρόσφατα αξονικό τομογράφο-   πειρατή -προκειμένου οι μικροί ασθενείς  να  υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις με  όσο το δυνατόν  λιγότερο άγχος.

Ωστόσο δεν είναι μόνο  αξονικός τομογράφος πειρατής αλλά και η γενικότερη διακόσμηση του δωματίου η οποία  βοηθά τα παιδιά να  απαλλαγούν από το άγχος  της εξέτασης.

πηγή briefingnews.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki