Friday 4 October 2013

Ανανεώνουμε την παιδική γκαρνταρόμπα
χωρίς να ξοδέψουμε ούτε 1 ευρώ!!

Είσοδος ελεύθερη 
Τοποθεσία: Συνεργατικό Καφενείο 
Διεύθυνση: Μοναστηρίου 140, Ακαδημεία Πλάτωνος
Χάρτης Google
ελάτε για πολλές ανταλλαγές στο Συνεργατικό Καφενείο
στην Ακαδημία Πλάτωνος
Το φθινόπωρο έφτασε, τα πρώτα κρύα ήρθαν… τα φούτερ, τα πουλόβερ και τα μπουφάν πήραν θέση στις ντουλάπες… τα καλοκαιρινά ρούχα πακετάρονται και εσύ διαπιστώνεις ότι το παιδί σου έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν του κάνει σχεδόν τίποτα!! Γι’ αυτό λοιπόν μην ξεχάσεις την Κυριακή 13 Οκτωβρίου να έρθεις στο φθινοπωρινό KID’S STUFF SWAP…. 
Ελάτε να ανταλλάξετε, να διασκεδάσετε και να δώσετε χαρά σε κάποιον άλλον… ανακαλύψτε κρυμμένους θησαυρούς και γίνετε πάλι παιδιά!
Φέρτε μπάλες, ποδήλατα, πατίνια για να ξεφαντώσουν οι μικροί μας φίλοι στο πάρκο, φορέστε το χαμόγελο σας και ελάτε για πολλές ανταλλαγές στο Συνεργατικό Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους) από τις 12 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. 
Η συνταγή πλέον γνωστή, αλλά η επανάληψη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν !!!
ΤΙ: Ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, λευκά είδη, είδη προσωπικής φροντίδας (μόνο σφραγισμένα), μουσικά cd’s, ταινίες, βρεφικό εξοπλισμό κλπ
ΠΩΣ: Φέρνετε τα πράγματα που δεν χρειάζεται πια το παιδάκι σας, όλα σε απόλυτα καλή κατάσταση, φροντισμένα και καθαρά, τα αφήνετε και παίρνετε ό,τι εσείς χρειάζεστε. Θα υπάρχει κουμπαράς για να βοηθήσουμε όλοι ώστε αυτό που ήρθε, να μείνει.
ΠΟΤΕ: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 12:00 μ.μ – 7 μ.μ. !
ΠΟΥ: Συνεργατικό Καφενείο (Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους) στην Ακαδημία Πλάτωνος
Πληροφορίες: 6949471672 ΧΡΥΣΑ ΣΙΩΠΑ
6981278825 ΒΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ


infokids

Πώς να προλάβετε το κρυολόγημα των παιδιών

10 απλοί τρόποι για να βγάλετε τη φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν.
Τα περισσότερα παιδιά θα νοσήσουν μέχρι και δέκα φορές τον χρόνο από κοινό κρυολόγημα, κυρίως εάν πηγαίνουν για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό

Why do Kids get Frequent Colds?



Το κρυολόγημα προκαλείται σχεδόν αποκλειστικά από ιούς, οι οποίοι είναι πολύ μικροί μολυσματικοί παράγοντες και μεταδίδονται πολύ εύκολα. 
Είναι εξαιρετικά συνηθισμένο, γιατί προκαλείται από 200 διαφορετικά είδη ιών - αν και το ένα τρίτο των περιπτώσεων οφείλεται στον λεγόμενο ρινοϊό. Τα περισσότερα παιδιά θα νοσήσουν μέχρι και δέκα φορές τον χρόνο από κοινό κρυολόγημα, κυρίως εάν πηγαίνουν για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό ή έχουν αρχίσει να κοινωνικοποιούνται με παιδικά πάρτι, παιδότοπους κ.λπ. 
Τα καλά νέα είναι ότι, καθώς μεγαλώνουν, θα αρρωσταίνουν όλο και λιγότερο, γιατί αυξάνεται το «απόθεμα» αντισωμάτων που έχουν στη διάθεσή τους. 
Οι πιο απλοί τρόποι για να βγάλετε τη φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν με όσο το δυνατόν λιγότερα κρυολογήματα είναι:
1. Να πλένετε τα χέρια σας. 
Πρέπει να γίνει συνήθεια, τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας. Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγετε το κρυολόγημα που μεταδίδετε με τα σταγονίδια του αέρα. Για τους ιούς, όμως, που μεταφέρονται με την επαφή, ένα απλό πλύσιμο των χεριών μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική προστασία.
2. Να μάθετε στο παιδί σας να μην αγγίζει τη μύτη και τα μάτια με τα χέρια του. 
Αν είναι πολύ μικρό, απομακρύνετε εσείς τα χεράκια του, όποτε το κάνει. Έτσι, θα εμποδίσετε τους ιούς του κρυολογήματος να εισχωρήσουν στις κοιλότητες του προσώπου και να προκαλέσουν τη ζημιά τους.
3. Να φροντίζετε η μύτη να είναι πάντα καθαρή.  
Η μύτη είναι ένα ζωτικό όργανο, που κουράζεται και ταλαιπωρείται για να μεταφέρει 10.000 λίτρα αέρα καθημερινά. Ειδικά, όταν οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι δύσκολες για το έργο της -υγρός ή κρύος αέρας, ερεθιστικές ουσίες, ρύπανση- μπορεί εύκολα να βουλώσει με αποτέλεσμα οι ιοί και τα βακτήρια να βρουν το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθούν. Δείξτε στο παιδί πώς να φυσά καλά τη μύτη του ή καθαρίζετέ την εσείς τακτικά.
4. Τονώστε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, φροντίζοντας το διαιτολόγιό τους να περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Μην ξεχνάτε ότι η βιταμίνη C έχει πολύ ισχυρές ιδιότητες κατά του κρυολογήματος.
5. Μην φέρνετε το παιδί σε επαφή με τον ιό.  
Η μετάδοση των ιών που προκαλούν το κρυολόγημα είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Αποφύγετε να το φέρνετε σε επαφή με άλλα παιδιά που είναι άρρωστα και φροντίζετε να πλένετε καλά τα χέρια του και να του αλλάζετε ρούχα όταν επιστρέφει από τον παιδικό σταθμό.
6. Αερίζετε τακτικά τους χώρους του σπιτιού 
και βεβαιωθείτε ότι το ίδιο κάνουν και στο σχολείο και γενικά όπου ο συνωστισμός είναι μεγάλος.
7. Βεβαιωθείτε ότι η ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο είναι η κατάλληλη. 
Η ιδανική θερμοκρασία είναι 19-20 βαθμοί Κελσίου και υγρασία 40-60%. Για να αυξήσετε την υγρασία εάν χρειάζεται, μπορείτε να ακουμπήσετε ένα ανοιχτό δοχείο με νερό πάνω στα καλοριφέρ.
8. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού 
είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι το παιδί πίνει αρκετό νερό. Δώστε του συμπληρωματικά χυμούς, σούπες και αφεψήματα.
9. Προσέξτε τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας. Απορυθμίζουν τον οργανισμό και δεν τον βοηθούν ν' αντεπεξέλθει σωστά στην επίθεση των ιών. Η μετάβαση από ένα ζεστό σε ένα κρύο περιβάλλον, πρέπει να γίνεται σταδιακά, χωρίς βιασύνες και, φυσικά, όταν το παιδί δεν είναι ιδρωμένο.
10. Ελέγχετε συχνά για συμπτώματα.  
Τις περισσότερες φορές το κρυολόγημα ξεκινά με συνάχι και κόκκινα μάτια. Για τις πρώτες ημέρες, έστω κι αν οι εκκρίσεις της μύτης γίνουν λίγο κιτρινωπές ή πρασινωπές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν όμως διαπιστώσετε ότι ύστερα από 3-4 ημέρες οι εκκρίσεις γίνουν έντονα κιτρινωπές ή πρασινωπές, τότε πρόκειται για μικροβιακή ρινίτιδα και χρειάζεται θεραπευτική αγωγή
Το κρυολόγημα οφείλεται σε ιούς, επομένως δεν ενδείκνυνται τα αντιβιοτικά. Θεραπεύεται μόνο του, μέσα σε 5 έως 10 ημέρες. 

Με τη συνεργασία του παιδιάτρου Εμμανουήλ Δαλιεράκη ΠΗΓΗ: imommy.gr
το βρήκαμε στο sigmalive

Λιχουδιές για το σχολείο ή το γραφείο

Ετοιμάζουμε μπισκότα, κέικ και μπράουνι και τα βάζουμε σε τάπερ 
για τις μικρές υπογλυκαιμίες της ημέρας.
  • Κέικ μαρμπρέ
  • Μπισκότα με κορνφλέικς

  • Κεκάκια με γιαούρτι
    για περισσότερα εδώ: glykesistories

ΠΙΝΤΙΔΗΣ Γεώργιος του Νικολάου και της Μαργαρίτας, ο 43χρονος που συνελήφθη για ασέλγεια σε ανήλικες

ΠΙΝΤΙΔΗΣ Γεώργιος του Νικολάου και της Μαργαρίτας
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του, του 43χρονου που συνελήφθη στην Ορεστιάδα για αποπλάνηση ανηλίκων Κατόπιν  σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας
Πρόκειται για τον ΠΙΝΤΙΔΗ Γεώργιο του Νικολάου και της Μαργαρίτας, που γεννήθηκε το 1970 στη Γερμανία, κάτοικο Νέας Βύσσας Ορεστιάδας.
Ο 43χρονος  είχε συλληφθεί την 11-10-2012, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, μετά από σχετικό Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Ορεστιάδας, για αποπλάνηση ανηλίκων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 43χρονος, κατά το έτος 2011, είχε σεξουαλικές σχέσεις και είχε προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις με τέσσερις ανήλικες, άνω των 12 και κάτω των 15 ετών, ενώ επιπλέον παρήγαγε πορνογραφικό υλικό, στο οποίο συμμετείχαν ο ίδιος και οι παραπάνω ανήλικες.
madata

Εκατόμβη μεταναστών στη Λαμπεντούζα
Φόβοι για 300 νεκρούς

Πάνω από 6.οοο μετανάστες-πρόσφυγες έχουν πνιγεί 
στη «φιλόξενη» Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια 
 .
Their blood is drowning into our oblivion
 Black ones, black and their fate
.
«Το αίμα τους πνίγεται στη λησμονιά μας
μαύροι αυτοί, μαύρη και η μοίρα τους»
Ρουπακιώτης για την δολοφονία του πακιστανού συνανθρώπου μας
στα Πετράλωνα από χρυσαυγίτες
300 feared dead in Italy migrant boat disaster

Οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 300 
«τουλάχιστον τρία αλιευτικά είδαν τους μετανάστες να πνίγονται και δεν σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια», όπως επιβεβαίωσαν διασωθέντες. Τα θύματα κατάγονταν όλα από την Σομαλία και την Ερυθραία.

Μέχρι τώρα επισήμως έχουν ανασυρθεί 94 πτώματα εκ των οποίων δυο έγκυες γυναίκες. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ενώ κήρυξε την αυριανή ημέρα εθνικού πένθους.

περισσότερα στην πηγή: madata

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki