Wednesday 9 October 2013

Μια καληνύχτα με ένα γλυκό νανούρισμα ...

«Δώδεκα Αγγελόπουλα» 
.
Κοιμήσου περιστέρι μου,
Μάη και πασχαλιά μου,
κοιμήσου ήλιε μου γλυκά
μέσα στην αγκαλιά μου.

Κοιμήσου γιασεμάκι μου,
καμάρι μου κοιμήσου
και τ`αστεράκια τ`ουρανού
θα ονειρευτούν μαζί σου.
 
Κουβέρτα έχεις το σύννεφο
την πούλια μαξιλάρι,
τη θάλασσα ματόχαντρο
και κούνια το φεγγάρι.

Νεραϊδοπούλες και πουλιά
τραγούδια σου κεντάνε
και δώδεκα αγγελόπουλα
τον ύπνο σου φυλάνε.

Κοιμήσου κλωναράκι μου,
μικρό μου αποκοιμήσου,
βαθύ ποτάμι ο ύπνος σου
κι όνειρο η ζωή σου.

Η σεξουαλική και η συναισθηματική κακοποίηση
αφήνουν τα σημάδια τους στον εγκέφαλο

Τόσο η συναισθηματική, όσο και η σεξουαλική κακοποίηση κατά τη παιδική ηλικία στιγματίζουν με συγκεκριμένο τρόπο το γυναικείο εγκέφαλο. 
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη μάλιστα, η συναισθηματική κακοποίηση επηρεάζει περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη λειτουργία της αυτεπίγνωσης και η σεξουαλική κακοποίηση έχει επίπτωση στις περιοχές που ρυθμίζουν την αισθητική λειτουργία της γενετήσιας περιοχής.

Sexual and Emotional Abuse Scar the Brain in Specific Ways
.
Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη εξέτασε τις απεικονίσεις 51 εγκεφάλων που ανήκαν σε γυναίκες από την Ατλάντα των ΗΠΑ, οι οποίες συμμετείχαν σε μια μεγαλύτερη μελέτη για τις επιπτώσεις του τραύματος κατά τα πρώτα χρόνια ζωής. 
Ο σκοπός ήταν η σύνδεση συγκεκριμένων τύπων κακοποίησης με συμπτώματα που εκφράστηκαν στη μετέπειτα ζωή.
Οι 28 από τις συμμετέχουσες είχαν υποφέρει ως παιδιά από διάφορες συνδυαστικές μορφές κακοποίησης συμπεριλαμβανομένων της συναισθηματικής, φυσικής και σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς και της παραμέλησης. Οι άλλες 23 δεν είχαν πέσει θύματα κακοποίησης. Η μέση ηλικία των γυναικών που συμμετείχαν ήταν τα 27 έτη.

Σε μια πρώτη φάση τους δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο για τη διερεύνηση του ιστορικού της παιδικής κακοποίησης και στη συνέχεια με τη μέθοδο της νευροαπεικόνισης μετρήθηκε το πάχος διάφορων περιοχών του εγκεφαλικού φλοιού. Το πάχος του εγκεφαλικού φλοιού συνδέεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου, έτσι ώστε το μεγαλύτερο πάχος να συνιστά και πιο υγιής ανάπτυξη. Ο εγκεφαλικός φλοιός αυξάνει τη μάζα του ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιείται, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους μύες. Οι εγκεφαλικές περιοχές που έχουν εξασκηθεί περισσότερο, τείνουν να είναι μεγαλύτερες.

Φαίνεται λοιπόν, πως η κακοποίηση μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη γιατί, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μια τόσο στρεσογόνο εμπειρία ο εγκέφαλος, αλλάζει... 

Έκλεψαν και έδιωξαν τον νοικοκύρη άστεγο του Κολωνακίου, αυτόν που στόλιζε το παγκάκι του
με μπιμπελό και λουλούδια

Στέφανε, γύρνα στο παγκάκι σου ...

Ραγίζει καρδιές η ιστορία του κυρ Στέφανου, του 62χρονου άστεγου του Κολωνακίου, ο οποίος δέχτηκε… έξωση από το παγκάκι, στο οποίο «έζησε» τα τελευταία χρόνια!

Ο άστεγος στο Κολωνάκι που στολίζει το παγκάκι του με μπιμπελό και λουλούδια

Όσοι έχουν περπατήσει στην Μαρασλή (έξω από τον Ευαγγελισμό) σίγουρα τον έχουν δει να… σκουπίζει τον δρόμο, να στολίζει με μπιμπελό το σπίτι του, γιατί το σπίτι του ήταν για αυτόν αυτό το παγκάκι και να κάνει παρατήρηση σε όσους βρωμίζουν την περιοχή.
Από χθες το πρωί όμως το παγκάκι είναι άδειο. Ο άντρας εκδιώχθηκε αρχικά από τους αστυνομικούς, επειδή δεν είχε χαρτιά και όταν επέστεψε του είχαν κλέψει τα λιγοστά πράγματα του.
«Φαίνεται πως κάποιοι από τους κατοίκους της γειτονιάς δεν ήθελαν να έχουν έναν άστεγο στα πόδια τους. Βλέπεις, εδώ είναι...Κολωνάκι», έλεγαν οι άνθρωποι στα μαγαζιά της περιοχής, που είχαν αναπτύξει μαζί του ένας είδος φιλίας.
«Με έδιωξαν, επειδή δεν είχα χαρτιά. Μου τα είχαν κλέψει, πριν από μήνες, ενώ κοιμόμουν στο παγκάκι», λέει ο κυρ-Στέφανος σε σπαστά ελληνικά μετά την περιπέτεια του και προσθέτει:
«Όταν γύρισα να πάρω τα πράγματά μου, δεν βρήκα τίποτα. Κάποιοι τα άρπαξαν και δεν άφησαν ούτε μία κουβέρτα. Ευτυχώς, κατάφερα να σώσω τα παπούτσια που μου πρόσφερε μία γυναίκα. Σήμερα, θα κοιμηθώ σε αυτό το παγκάκι. Αύριο, δεν ξέρω. Μακάρι να μπορούσα να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Κουράστηκα!».

madata

Πως θα καταλάβετε ότι η νταντά δεν είναι καλή

Τα 7 σημάδια μιας κακής babysitter 
Δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζετε εάν η babysitter του παιδιού σας κάνει σωστά τη δουλειά της. Για να το διαπιστώσετε ίσως χρειαστεί να την κατασκοπεύσετε.
.

Signs of a bad nanny or babysitter

Μερικοί γονείς που υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά, νοικιάζουνε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Μπορείτε όμως να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά χωρίς να φτάσετε σε αυτά τα άκρα.

Της Χρυσής Δούκα
Μπορεί να έχετε πρόβλημα εάν:
Το μωρό σας δεν χαίρεται όταν βλέπει την babysitter, είναι ανήσυχο και έχει απομονωθεί
Η babysitter δέν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει τη μαμά ή τον μπαμπά, το μωρό όμως θα πρέπει να αγαπάει και να εμπιστεύεται την babysitter του. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε ίσως το παιδί σας και η babysitter δεν έχουν δεθεί αρκετά, ή η babysitter δεν παρέχει την ζεστασιά και την άνεση που χρειάζεται το παιδί σας. Όπως σε κάθε ανθρώπινη σχέση, η χημεία είναι σημαντική (εάν υποψιάζεστε όμως ότι κάτι πιο σοβαρό συμβαίνει, προσπαθήστε να καταλάβετε εάν το μωρό σας κακοποιείται).
Η babysitter αποφεύγει να σας ενημερώσει για το πώς περνάνε την ημέρα τους
Το πώς περνάνε τον χρόνο τους η babysitter και το μωρό σας δεν θα πρέπει να είναι μυστικό. Όταν γυρίζετε σπίτι, ανυπομονείτε να μάθετε τι έκανε το μωρό σας και τι ακριβώς συνέβη κατά την απουσία σας. Εάν η babysitter δέν σας ενημερώνει αμέσως, σημαίνει ότι είτε δεν υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ σας είτε ότι έχει κάτι να κρύψει. Η babysitter ακόμη και αν δεν γνωρίζει καλά την γλώσσα επικοινωνίας θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει υποχρέωση να σας ενημερώσει για το τι συνέβη τις ώρες που λείπατε.
Το μωρό σας τραυματίζεται πολύ συχνά
 H babysitter θα πρέπει να προσέχει το παιδί σας συνέχεια και να μην το αφήνει μόνο του ούτε λεπτό, για να προλάβει τυχόν τραυματισμούς. Το μωρό μπορεί να μην το επιβλέπει συνέχεια μόνο τις ώρες που κοιμάται.
Παρατηρείτε πώς οι οδηγίες σας δεν ακολουθούνται
Και οι δύο πρέπει να συνεργάζεστε από κοινού για την φροντίδα του παιδιού σας. Μην επιτρέπετε στην babysitter να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες από εσάς, όσον αφορά θέματα αγωγής και ανατροφής.
Η babysitter είναι συχνά αργοπορημένη
Μια αναξιόπιστη babysitter δεν θα είναι συνεπής στους χρόνους της. Βρείτε κάποια που θα είναι πολύ συνεπής στην δουλειά της και θα σέβεται τις ανάγκες σας. Η ασυνέπεια στους χρόνους θα πρέπει να σας βάλει σε υποψίες και για ενδεχόμενη αναξιοπιστία στα υπόλοιπα καθήκοντα της.
Το μωρό σας είναι συχνά βρώμικο και απεριποίητο
Εάν η babysitter δεν είναι ικανή να αναλάβει τις βασικές ανάγκες τους μωρού σας, τότε ίσως δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που θα αναλάβει την φροντίδα του κατά την απουσία σας.
Οι δικαιολογίες της 'δεν στέκουν'
Ποτέ μην ανεχθείτε μέσα στο σπίτι σας κάποιον που κλέβει, που ψεύδεται ή σας εξαπατά με οποιονδήποτε τρόπο. Θα πρέπει να εμπιστεύεστε την babysitter για να μπορείτε να χτίσετε μια εποικοδομητική σχέση.
familylife

Heather Koon: Η «διαβολική» βρεφονηπιοκόμος

Raped Babies At Ohio Daycare
 Ανατριχίλα και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην αμερικανική κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι βρεφονηπιοκόμος κατηγορείται για τον βιασμό βρέφους το οποίο είχε στη φροντίδα της.
......................
«Όποιο παιδί μιλάει, θα πρέπει να το ρωτήσουν. Όποιο δεν μιλάει ακόμη, να το πάνε σε γιατρό».
περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki