Friday 15 November 2013

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
341 συλλήψεις σε 50 χώρες

386 children rescued
386 ανήλικα θύματα «γλίτωσαν από τη σεξουαλική εκμετάλλευση»



.Από το 2010 η έρευνα στο πλαίσιο της οποίας διασώθηκαν περίπου 386 παιδιά. Το 2011 συνελήφθη στο Τορόντο ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος.


Τρία χρόνια διήρκεσε η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών δικτύου παιδικής πορνογραφίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Τορόντο, στον Καναδά, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 341 άνθρωποι ενώ στο πλαίσιο της έρευνας διασώθηκαν περίπου 350 παιδιά.
Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκε εταιρεία με έδρα το Τορόντο, η οποία κατηγορείται ότι πωλούσε DVD και διαδικτυακά βίντεο με γυμνά αγόρια στη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία.
Η Azov Films προωθούσε το υλικό στην αγορά ως «γυμνιστικό» και ισχυριζόταν ότι είναι νόμιμο σε Καναδά και ΗΠΑ.
Οι ταινίες διανεμήθηκαν σε 94 χώρες, σημειώνει η αστυνομία του Τορόντο, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.
Ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Καναδός Μπράιαν Γουέι, 41 ετών, κάτοικος Τορόντο, φέρεται ως ο εγκέφαλος του δικτύου και έχει συλληφθεί από το Μάιο του 2011, οπότε και συνελήφθη, σε επιχείρηση η οποία είχε κρατηθεί απόρρητη, μεταδίδουν καναδικά μέσα ενημέρωσης.
Η αστυνομία σημείωσε ότι ο Καναδός πλήρωνε ενήλικες για να βιντεοσκοπούν σκηνές παιδεραστίας, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσε μέσω του ιστότοπού του.
Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης που είχε δημιουργήσει ο άνδρας αυτός ήταν μεγαλύτερος από 4 εκατομμύρια δολάρια (2,9 εκ. ευρώ).
Έπειτα από έρευνα που έγινε σε 50 χώρες συνελήφθησαν 341 άνθρωποι, 100 στον Καναδά και 240 σε άλλες χώρες, ενώ 386 ανήλικα θύματα «γλίτωσαν από τη σεξουαλική εκμετάλλευση», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας του Τορόντο.

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο
Προσοχή εάν λάβετε αυτό το e-mail!

Τεράστια ευκαιρία για να τα κονομήσουνε,
τα ζώα....
Κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες προσπαθούν μέσω mail να αποσπάσουν χρήματα για υποτιθέμενες δωρεές για τα θύματα του τυφώνα.
Προσοχή! Αυτό είναι το mail:
Ενα συγκεκριμένο mail που κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού φαίνεται ότι πίσω από αυτό κρύβονται χάκερ, οι οποίοι προσπαθούν να πλουτίσουν, ζητώντας από τον παραλήπτη να συνδράμει σε διαδικτυακό έρανο για τους πληγέντες στις Φιλιππίνες.

περισσότερα στην πηγή: madata.gr

Καταδίκη 50χρονου για βιασμό 5 ανήλικων αγοριών

Ο δράστης παραδέχθηκε τις πράξεις του,
κάνοντας λόγο για αρρώστια (!!!)
Έδεσσα
Σε πενήντα χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 400.000 ευρώ καταδικάστηκε ένας άντρας 50 χρόνων, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το βιασμό πέντε ανήλικων αγοριών στην Έδεσσα.
Ο άντρας ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων προσέφερε μάλιστα και χρήματα ή δώρα στα παιδιά, έτσι ώστε να μη μιλήσουν για τους βιασμούς.
Απολογούμενος στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο δράστης παραδέχθηκε τις πράξεις του, κάνοντας λόγο για αρρώστια.δράστης παραδέχθηκε τις πράξεις του, κάνοντας λόγο για αρρώστια.
Με πληροφορίες από thesstoday.gr

Πόσες ανθρώπινες ζωές θα πάρει ακόμα η θάλασσα;

Οι Αιγύπτιοι δουλέμποροι έβαλαν φωτιά στο φουσκωτό.
Τα παιδάκια βρέθηκαν με εγκαύματα

Αναποδογυρισμένο σκάφος με ταλαίπωρους μετανάστες εντοπίστηκε στην περιοχή Παλαίρος Λευκάδας, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί της.
Οι μετανάστες ειδοποίησαν την αστυνομία μέσω κινητού τηλεφώνου, ότι βρίσκονται σε σκάφος και κινδυνεύουν.

Αμεσα έσπευσε στο σημείο δύναμη του λιμενικού σώματος, όπου εντόπισε ένα αναποδογυρισμένο σκάφος.
Οκτώ αλλοδαποί βρέθηκαν νεκροί, μεταξύ τους τέσσερα παιδιά, αδερφάκια, ενώ άλλοι 15 διασώθηκαν.
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.


madata.gr

“UBUNTU” ή "ZBUTSAM"; - Μια ενδιαφέρουσα ιστορία

Ένας ανθρωπολόγος πρότεινε το ακόλουθο παιχνίδι στα παιδιά μιας Αφρικάνικης φυλής: Τοποθέτησε ένα καλάθι γεμάτο ζουμερά φρούτα δίπλα σ' ένα δέντρο και είπε στα παιδιά ότι, όποιο από αυτά φτάσει πρώτο στο καλάθι, θα πάρει όλα τα φρούτα. 
“UBUNTU” θα πει, «Υπάρχω γιατί υπάρχουμε»
Όταν τους έδωσε το σινιάλο για να τρέξουν, πιάστηκαν χέρι χέρι και ξεκίνησαν να τρέχουν όλα μαζί. Ύστερα κάθισαν σʼ έναν κύκλο για να φάνε τα φρούτα. 
Όταν ρώτησε τα παιδιά γιατί το έκαναν αυτό αφού κάποιο από αυτά θα μπορούσε να είχε καρπωθεί όλα τα φρούτα, τα παιδιά απάντησαν “UBUNTU” που σημαίνει «δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, αν έστω ένας από εμάς είναι στενοχωρημένος!». 
Η λέξη “UBUNTU” στην γλώσσα τους σημαίνει «Υπάρχω γιατί υπάρχουμε»
Έγινε λοιπόν το αντίστοιχο παιχνίδι και σε ένα Γυμνάσιο χώρας-μέλους της Ευρωζώνης με την διαφορά ότι το καλάθι δίπλα στο δένδρο περιείχε ένα γυαλιστερό iPod, ένα iPad και ένα iPhone, πάλι με την εξήγηση ότι ο πρώτος τα παίρνει όλα.
Όταν λοιπόν δόθηκε το σινιάλο για να τρέξουν, έπεσαν αγκωνιές, τρικλοποδιές, μπουνιές και τελικά το πιο μεγαλόσωμο παιδάκι έφτασε πρώτο και πήρε και τα τρία gadgets. 
Ύστερα, μερικά παιδάκια κάθισαν γύρω από τον μεγαλόσωμο συμμαθητή τους και τον παρακολουθούσαν να χειρίζεται τα ηλεκτρονικά καλούδια με θαυμασμό, κάποια άλλα είχαν περικυκλώσει τον ανθρωπολόγο και διαμαρτύρονταν για τους άδικους κανόνες του παιχνιδιού , ενώ κάποια άλλα δέχθηκαν μοιρολατρικά την τύχη τους.
Όταν ο ανθρωπολόγος συνήλθε και επέβαλε την δέουσα τάξη, πλησίασε το παιδάκι που νίκησε και το ρώτησε γιατί κράτησε και τα τρία gadgets αντί να σκεφτεί να κρατήσει το ένα και να μοιράσει τα υπόλοιπα σε δυο φίλους του.
Εκείνο, του απάντησε μονολεκτικά "ZBUTSAM", που σημαίνει «Στα πα@@@ μου»
Η λέξη "ZBUTSAM" στην γλώσσα της εν λόγω χώρας/φυλής σημαίνει «υπάρχω για να ζω σε βάρος των υπολοίπων, συγγενών, συμμαθητών, ντόπιων ή ξένων και το βρίσκω απολύτως φυσικό».
Το σχολείο του πειράματος ήταν κάποιο Γυμνάσιο/Λύκειο και η χώρα του σχολείου η Ελλάδα, που έχει επίσημα χρεοκοπήσει από τις 19.05.2010, ανεπίσημα δε, πολλά χρόνια πριν.
το βρήκαμε εδώ: mygdalia

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki