Wednesday 27 November 2013

Τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για τις εφημερίες
του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης»

Κόψε από εμβόλια, κόψε από φάρμακα, κόψε από πετρέλαιο θέρμανσης, κόψε από εφημερίες Νοσοκομείων...
να δεις και εγώ τι πλεόνασμα θα σου έβγαζα!!
 
 
Σύμφωνα με απόφαση της ΓΣ των Ιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αποφασίστηκε η αναγκαστική άρση των εφημεριών του Νοσοκομείου τέσσερις ημέρες του Δεκεμβρίου επειδή το υπουργείο Υγείας αρνείται να πληρώσει τις εφημερίες τους.
Όπως αναφέρει και η απόφαση της ΓΣ που επισυνάπτεται, τόσο ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου όσο και ο Προϊστάμενος Οικονομικής Υπηρεσίας με έγγραφό τους ενημέρωσαν τους γιατρούς του Παίδων Πεντέλης ότι η παρεχόμενη πίστωση για το μήνα Δεκέμβρη υπερβαίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών που οι γιατροί βγάζουν, οπότε το νοσοκομείο -που κατακρεουργήθηκε με τα haircut/κουρέματα των αποθεματικών του και την ελλιπή χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Κηδείας(!)- και οι Γιατροί αναγκάζονται να μην θέσουν το νοσοκομείο σε εφημερία κάποιες ημέρες του Δεκεμβρίου και μάλιστα Χριστουγεννιάτικα τη στιγμή που λόγω της κρίσης, της φτώχειας και της ανέχειας οι ανάγκες για νοσοκομειακή περίθαλψη συνεχώς αυξάνονται...
Σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία οι εφημερίες των γιατρών είναι τακτικώς παρεχομένη ανά μήνα εργασία και όχι υπερωριακή απασχόληση και είναι παράνομος όποιος εν γνώσει του παρέχει απλήρωτη εργασία.
"Οι γιατροί του Νοσοκομείου οφείλουμε να κάνουμε εσωτερική εφημερία όλες τις ημέρες του μήνα για να διασφαλίσουμε την ασφαλή περίθαλψη των νοσηλευομένων ασθενών.
Με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών, για να είμαστε αφενός μέσα στο γράμμα του νόμου και αφ ετέρου στο πλαίσιο του υπάρχοντος κονδυλίου του Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το έγγραφο της διοίκησης η ΓΣ  κατέληξε ότι αναγκαζόμαστε να μην πραγματοποιήσουμε τις γενικές εφημερίες στις 12, 15, 26, 29 Δεκεμβρίου 2013"
 
Λιαπόπουλος Πάνος, νοσηλευτής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης (θα μπορούσε να μπει σαν αρθράκι στο νέο φύλλο της "Αιχμής")

 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  27/11/2013   ΓΝ ΠΑΙΔΩΝ  ΠΕΝΤΕΛΗΣ
 
ΘΕΜΑ: ΠΙΣΤΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Προς Υπουργείο Υγείας
         Διοικητή Νοσοκομείου Αγία Σοφία - Παίδων Πεντέλης
         Αναπληρώτρια Διοικήτρια ΓΝΠΠ
         Διοικητικό διευθυντή
         Διοικητή ΥΠΕ
         ΕΚΑΒ
         ΜΜΕ
 
Με το έγγραφο με αριθμό πρωτόκολλου 12567/25-11-2013 το οποίο υπογράφουν ο Δ.Δ κος Φράγγου και  ο Π.Ο.Υ κος Τσατάνης ενημερωθήκαμε ότι για τον Δεκέμβρη «υπάρχει υπέρβαση της πίστωσης κατά 25.824,21  Ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι δεν δύναται να πληρωθούν οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2013 εξολοκλήρου»
Κατόπιν τούτου συγκλήθηκε Γ.Σ. των γιατρών του Νοσοκομείου. Αρχικά έγινε ενημέρωση των μελών .
Σε προφορική επικοινωνία  μέλους του Δ.Σ. της ΕΙ.Ν.Α.Π. με τους νομικούς συμβούλους ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ αναφέρθηκαν κατηγορηματικά ότι:
«σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία δεν υπάρχει απλήρωτη εργασία και είναι παράνομος όποιος εν γνώσει του την παρέχει.
 Επίσης οι εφημερίες των γιατρών είναι τακτικώς παρεχομένη ανά μήνα εργασία και όχι υπερωριακή απασχόληση»
 Οι γιατροί του Νοσοκομείου οφείλουμε να κάνουμε εσωτερική εφημερία όλες τις ημέρες του μήνα για να διασφαλίσουμε την ασφαλή περίθαλψη των νοσηλευομένων ασθενών.
Με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω για να είμαστε αφενός μέσα στο γράμμα του νόμου και αφ ετέρου στο πλαίσιο του υπάρχοντος κονδυλίου του Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το έγγραφο της διοίκησης η ΓΣ  κατέληξε ότι αναγκαζόμαστε  να μην πραγματοποιήσουμε τις γενικές εφημερίες στις 12, 15, 26, 29 Δεκεμβρίου 2013
 
Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας
 
το λάβαμε με email

Η τηλεόραση μπορεί να επιβραδύνει
την Συναισθηματική Ανάπτυξη των Παιδιών

«Βγάλτε την τηλεόραση από το παιδικό δωμάτιο»
.
Η τηλεόραση μπορεί να επιβραδύνει την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, προειδοποιούν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οχάϊο στις ΗΠΑ.
The Bad Effects of TV Shows
on Children's Development
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η παρακολούθηση μονοδιάστατων προγραμμάτων σε μια οθόνη και η έλλειψη αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους παρεμποδίζουν τα παιδιά να αναπτύξουν την ικανότητα να κατανοούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων.
Οι ερευνητές υπέβαλαν περισσότερα από 100 αγόρια και κορίτσια ηλικίας μεταξύ τριών και έξι ετών σε μια σειρά από δοκιμασίες σχεδιασμένες για να αξιολογήσουν πόσο καλά καταλαβαίνουν τις προθέσεις και τα συναισθήματα των άλλων.
Αυτή η ικανότητα, που είναι γνωστή ως «θεωρία του νου», αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στις ηλικίες μεταξύ τριών και πέντε ετών και επιτρέπει σε ένα παιδί να συνειδητοποιήσει ότι οι άλλοι έχουν διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετικές απόψεις από τις δικές του.
Ακόμη και ο θόρυβος από μια ανοιχτή τηλεόραση μέσα στο σπίτι, μπορεί να αποσπά την προσοχή και να οδηγεί σε λιγότερες συνομιλίες, διαπίστωσαν οι ερευνητές.
Αυτό και το κατά πόσον το παιδί έχει τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά του συνδέονται στενά με μια ασθενέστερη θεωρία του νου, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ίσως γιατί οι γονείς που βασίζονται στην τηλεόραση για να απασχολούνται τα παιδιά τους, περνούν λιγότερο χρόνο σε αλληλεπίδραση μαζί τους.
Αλλά η αμερικανική ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι τα παιδιά επωφελούνται αν οι γονείς τους τούς μιλούν για τα προγράμματα που παρακολουθούν.

«Η τηλεόραση μπορεί να έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξη της θεωρίας του νου, παρουσιάζοντας στο παιδί  μονοδιάστατα πορτρέτα χαρακτήρων και καταστάσεων που απαιτούν μόνο επιφανειακή επεξεργασία για να γίνουν κατανοητά», γράφουν οι ερευνητές.
«Όταν τα παιδιά αποκτήσουν μια θεωρία του νου, έχουν φτάσει σε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην κοινωνική και γνωστική τους ανάπτυξη», λέει η δρ. Εϊμι Νέιθανσον του πανεπιστημίου του Οχάϊο.
«Τα παιδιά με πιο ανεπτυγμένες θεωρίες του νου έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να συμμετάσχουν σε κοινωνικές σχέσεις. Αυτά τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν σε πιο ευαίσθητες, συνεργατικές αλληλεπιδράσεις με άλλα παιδιά και είναι λιγότερο πιθανό να καταφύγουν σε επιθετικότητα ως μέσου για την επίτευξη των στόχων», τονίζει η δρ. Νέιθανσον.

tovima

Κλειστά τα σχολεία σε Νάουσα και Φλώρινα λόγω έλλειψης πόρων για θέρμανση

Μην ανησυχείτε, κατά τα άλλα έχουμε «πλεόνασμα»!!

Με απόφαση των δημάρχων Νάουσας και Φλώρινας αναστέλλεται για σήμερα, Τετάρτη, στους δύο δήμους η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα γονείς και μαθητές στη Νάουσα.



Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημάρχου Νάουσας, τα σχολεία κλείνουν «έχοντας υπόψη τα προβλήματα θέρμανσης των σχολικών μονάδων εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, αλλά και την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, με τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας».
Όπως ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, μόλις τώρα εγκρίθηκε για τα σχολεία η τρίτη δόση από τις τέσσερις που καταβάλλονται κάθε χρόνο, ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών στις 54 σχολικές μονάδες του Δήμου, όπου φοιτούν πέντε χιλιάδες μαθητές.
Στο ίδιο πλαίσιο και η ανακοίνωση του δήμου Φλώρινας που αναφέρει πως μετά από απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, σήμερα, Τετάρτη, δεν θα λειτουργήσουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

 
news

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki