Thursday 28 November 2013

«Τι σημαίνει αγάπη....»
Mε την ψυχή και τα μάτια των παιδιών ...

Μια ομάδα επαγγελματιών ερεύνησε ένα δείγμα παιδιών 4-8
ετών ως προς την ερώτηση:

«Τι σημαίνει αγάπη....»
Οι απαντήσεις ήταν οι εξής:

 .
.
Χριστίνα 6 ετών:
-Αγάπη είναι αυτό που σε κάνει να χαμογελάς όταν είσαι κουρασμένη....

Δανιήλ 7 ετών:
-Αγάπη είναι όταν φιλιέσαι όλη την ώρα...
Μετά βαριέσαι να φιλιέσαι αλλά θέλεις να συνεχίσεις να είσαι μαζί με τον άλλον και να μιλάτε...
Η μαμά και ο μπαμπάς μου έτσι κάνουν. Κι όταν φιλιούνται εμένα μου φαίνεται αηδία.

Πάνος 7 ετών:
-Αν θέλεις να μάθεις ν' αγαπάς καλύτερα πρέπει να ξεκινήσεις από ένα φίλο που μισείς...

Νίκη 6 ετών:
-Υπάρχουν δύο είδη αγάπης.. Η αγάπη των ανθρώπων και η αγάπη του Θεού.... Αλλά ο Θεός τα έχει φτιάξει και τα δύο....

Τζένη 8 ετών:
-Η αγάπη είναι όταν λες σε ένα αγόρι ότι σου αρέσει το πουκάμισό του κι αυτός το φοράει κάθε μέρα..

Θωμάς 6 ετών:
-Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ πιάνου μ' έπιασε φόβος πάνω στη σκηνή.... Τότε κοίταξα κάτω και είδα τον μπαμπά μου να με χαιρετάει χαμογελώντας.... Ήταν ο μόνος που το έκανε αυτό.... Τότε μου πέρασε ο φόβος...

Ελένη 5 ετών:
-Η αγάπη είναι όταν η μαμά βλέπει τον μπαμπά αξύριστο και βρώμικο και πάλι πιστεύει ότι είναι ωραιότερος κι απ' τον Ρόμπερντ Ρέντφορντ...


Χρήστος 7 ετών:
-Αγάπη είναι όταν το σκυλάκι σου, σου γλύφει το πρόσωπο ακόμα κι αφού το άφησες μόνο του όλη μέρα....

Λάμπρος 4 ετών:
-Αφήνω την μεγαλύτερη αδελφή μου να πειράζει γιατί η μαμά λέει ότι με πειράζει επειδή μ' αγαπάει.. Κι μετά εγώ πειράζω την μπέιμπι σίτερ γιατί την αγαπάω....

Αλεξάνδρα 4 ετών:
-Όταν αγαπάς κάποιον οι βλεφαρίδες σου ανοιγοκλείνουν και βγάζουν αστεράκια....

Μάρκος 6 ετών:
-Δεν πρέπει να λες σ' αγαπώ αν δεν το εννοείς.. Αλλά αν το εννοείς πρέπει να το λες συνέχει γιατί οι άνθρωποι ξεχνάνε...

Την αγάπη τα παιδιά την καταλαβαίνουν και την αισθάνονται καλύτερα από τους μεγάλους, έστω και με διαφορετικό τρόπο. Και, το σημαντικότερο, τη δίνουν απλόχερα, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ανταλλάγματα…

elaparemekardiamou

Μητέρα και πατριός κρατούσαν κλειδωμένα τρια κορίτσια στο σπίτι και τα κακοποιούσαν

Τρία κορίτσια ζούσαν φυλακισμένα, σε συνθήκες αιχμαλωσίας, για σχεδόν δυο χρόνια. Τις κρατούσαν κλειδωμένες στο σπίτι τους στην Αριζόνα η μητέρα τους και ο πατριός τους.
.
Girls were imprisoned in bedrooms for two years: Arizona
Fernando Richter .....Sophia Richter
Η απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τα δυο μικρότερα κορίτσια, ηλικίας 12 και 13 ετών, κατάφεραν να το σκάσουν και να ειδοποιήσουν τους γείτονες, όπως γράφει η εφημερίδα Arizona Daily Star.
Τα τρία κορίτσια κρατούνταν σε συνθήκες αιχμαλωσίες για τουλάχιστον δυο χρόνια – Υπάρχουν και ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης
Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία βρήκε την τρίτη κοπέλα, ηλικίας 17 ετών κλειδωμένη στο δωμάτιό της. Τα κορίτσια ήταν υποσιτισμένα και «εξαιρετικά βρώμικα», σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών αρχών.
Τα τρία παιδιά είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο για τουλάχιστον έξι μήνες και ότι η μητέρα τους και ο πατριός τους, τους έδιναν μόνο ένα γεύμα την ημέρα.
Η αστυνομία συνέλαβε την 32χρονη μητέρα και τον επίσης 34χρονο πατριό, οι οποίοι είναι πλέον αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απαγωγής και της συναισθηματικής και σωματικής κακοποίησης παιδιών.
Ο πατριός αντιμετωπίζει μια επιπρόσθετη βαριά κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Κρις Ουίντμερ.

news

Την ενοχή του για παιδεραστία παραδέχθηκε ο Ian Watkins

Την ενοχή του στις πολλαπλές κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του για παιδεραστία, συμπεριλαμβανομένης και μίας κατηγορίας για απόπειρα βιασμού ενός βρέφους, ομολόγησε ο τραγουδιστής του γνωστού βρετανικού ροκ συγκροτήματος "Lostprophets".
.
Lostprophets singer Ian Watkins a ‘committed pedophile’; tried to rape baby
εκμεταλλεύτηκε τη διασημότητά του,
προκειμένου να κακοποιεί μικρά παιδιά
Σύμφωνα με το BBC, χθες Τρίτη, ο Ίαν Γουάτκινς παραδέχθηκε ενώπιον του βασιλικού δικαστηρίου του Κάρντιφ, στην Ουαλία, την ενοχή του στην απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση σε ένα παιδί κάτω των 13 ετών, σε 3 διαφορετικές κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης που αφορούν σε παιδιά, καθώς και σε 6 ακόμα κατηγορίες που αφορούν στην παραγωγή ή την κατοχή άσεμνων φωτογραφιών ανηλίκων.
Εκτός, όμως, από τον Γουάτκινς, δύο ακόμα γυναίκες παραδέχθηκαν την ενοχή τους σε διάφορα σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος των ίδιων τους των παιδιών, μετά την ομολογία του τραγουδιστή ότι είχε επιχειρήσει να βιάσει το μόλις 11 μηνών αγοράκι της μίας εξ αυτών και ότι είχε συνωμοτήσει με την άλλη να βιάσει την ανήλικη κόρη της.
Σύμφωνα με τον δημόσιο κατήγορο, Κρίστοφερ Κλι, οι ναρκωτικές ουσίες «έπαιξαν σημαντικό ρόλο» στα εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος μικρών παιδιών ο 36χρονος τραγουδιστής.
«Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε τα πιο σοκαριστικά στοιχεία παιδικής κακοποίησης που έχω συναντήσει ποτέ στην καριέρα μου. Προσωπικά, δεν έχω καμίαν αμφιβολία ότι ο Ίαν Γουάτκινς εκμεταλλεύτηκε τη διασημότητά του, προκειμένου να κακοποιεί μικρά παιδιά», υποστήριξε στο δικαστήριο ο Κλι.
Σημειώνεται ότι το συγκρότημα «Lostprophets» συστάθηκε το 1997 και κατάφερε να πωλήσει 3,5 εκατ. δίσκους καθ' όλην τη διάρκεια της 15χρονης επιτυχημένης πορείας του.
Το συγκρότημα διαλύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο - σχεδόν έναν χρόνο μετά την απαγγελία των κατηγοριών στον Γουάτκινς.
sigmalive

Στη φυλακή για αποπλάνηση ανηλίκων

Θύματα 7χρονο και 13χρονο παιδί!


Δυο πρόσφατες υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σε Ξάνθη και Κομοτηνή, προκαλώντας φρίκη και αποτροπιασμό.

Πρόκειται για μια αποπλάνηση ενός 7χρονου παιδιού από έναν 23χρονο στον Ήφαιστο Κομοτηνής, με τον δράστη να έχει προφυλακιστεί και τον δικηγόρο του να επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ''Χρόνος''.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα 13χρονο κοριτσάκι από τον Ίασμο με τον δράστη της αποτρόπαιης πράξης να έχει προφυλακιστεί. Μάλιστα όπως αναφέρει, στο ίδιο μέσο, ο γνωστός ιατροδικαστής κ. Νίκος Κηφνίδης, που καλείται να εξετάσει τα κακοποιημένα παιδιά, τα περιστατικά είναι πολλά και σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.
Πολλά είναι τα περιστατικά βιασμών παιδιών ή άλλων ασελγών πράξεων στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, για τα οποία δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξήγηση.
Ως δράστες παρουσιάζονται συνήθως άτομα του συγγενικού ή φιλικού περιβάλλοντος των παιδιών, ενώ συνήθως συγγενείς είναι αυτοί που καταφεύγουν και στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τα περιστατικά.

grnews

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε Σπιτικό Ψωμάκι Χωριάτικο!!

Θέλετε την καλύτερη συνταγή για το πιο νόστιμο και τραγανό ψωμί
σε πολύ γρήγορο χρόνο και απλές διαδικασίες;
το καλύτερο φρέσκο ψωμί στον λιγότερο χρόνο!
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για σπιτικό ψωμί και δεν θα πιστεύετε πόσο απλό είναι να έχετε στο τραπέζι σας το καλύτερο φρέσκο ψωμί στον λιγότερο χρόνο!
Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο κόψτε μια ζεστή φέτα ραντίστε το με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και ρίγανη... αληθινό ψωμί όπως παλιά!

.
Η συνταγή στη: miteroula
που τη βρήκε εδώ: funkycook

Όλοι συγκινήθηκαν, ένας φορέας προσέφερε...
και σόμπα και καυσόξυλα και γάλα

Το δράμα της Τρικαλινής οικογένειας, που ζήταγε μέσω αγγελίας σε εφημερίδα μια σόμπα για να ζεσταθεί,  συγκίνησε εκατοντάδες κόσμου, όχι μόνο στα Τρίκαλα, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο από φορείς της περιοχής μόνο η ΕΑΣ Τρικάλων έδειξε τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά της.
Έτσι το πρωί της Δευτέρας παραδόθηκε από τον πρόεδρό της, Αχιλλέα Λιούτα, στην οικογένεια μια «μασίνα»  (σόμπα όπου μπορεί να μαγειρέψει κιόλας κανείς), τα καυσόξυλα για να βγάλουν τη χρονιά και γάλα, το οποίο εφεξής θα παρέχεται στην οικογένεια.
Μια κίνηση ανθρωπιάς, από μια μεγάλη επιχείρηση του Νομού, σε δύσκολους  καιρούς...

Πηγή: trikalavoice.gr
το βρήκαμε εδώ: madata

Ντόρις Χατζηστυλιανού: Η γιατρός που σώζει παιδιά από τον καρκίνο

Η Ντόρις Χατζηστυλιανού είναι μία από τους μόλις επτά χειρουργούς στον κόσμο (!) που διαπρέπουν στην αντιμετώπιση του οφθαλμικού όγκου της παιδικής ηλικίας, το ρετινοβλάστωμα.
Πρόκειται για τον χειρότερο και πιο κακοήθη όγκο, που μπορεί να αποβεί μοιραίος αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα.
Η διακεκριμένη Ελληνίδα γιατρός εφαρμόζει τα τελευταία πέντε χρόνια μια επαναστατική μέθοδο, με την οποία εξουδετερώνει τους οφθαλμικούς όγκους πριν αυτοί κάνουν μετάσταση στον εγκέφαλο και γίνουν θανατηφόροι.

Ηταν γύρω στη 1.00 το μεσημέρι πριν από λίγες μέρες, όταν περάσαμε την πόρτα του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» για να τη συναντήσουμε, καθώς ταξίδεψε από την Ιταλία για να βρεθεί κοντά στους λιλιπούτειους Ελληνες ασθενείς της. Είναι ένα ταξίδι που πραγματοποιεί κάθε έξι μήνες εδώ και 14 χρόνια, μια και στη χώρα δεν υπάρχει ογκολόγος ματιού για παιδιά.

Εξω από την πόρτα 351 του Οφθαλμολογικού Τμήματος την περίμεναν δεκάδες ασθενείς, ηλικίας από μερικών μηνών έως και 14 ετών. Ολοι είχαν εγχειριστεί από την ίδια στη Σιένα της Ιταλίας και είχαν καταφέρει να σωθούν τόσο από τον καρκίνο όσο και από την τύφλωση....

Οι ιστορίες των συνολικά 29 παιδιών που εξετάστηκαν εκείνη την ημέρα προκαλούν ανατριχίλα. Ολα όμως εξακολουθούν να χαμογελούν, χάρη στον φύλακα-άγγελό τους, τη δρα Ντόρις Χατζηστυλιανού!

«Στην Ελλάδα, αν και υπάρχουν οκτώ με εννέα περιστατικά κάθε χρόνο, δεν υπάρχει εξειδικευμένο κέντρο. Ετσι όλα τα Ελληνόπουλα έρχονται στη Σιένα για να γίνουν καλά. Είμαι 30 χρόνια στην Ιταλία και διευθύνω τη μονάδα της ογκολογίας του ματιού από το 1994. Είναι κέντρο αναφοράς για όγκους της παιδικής ηλικίας του ματιού για ολόκληρη την Ευρώπη.

....................
περισσότερα εδώ: madata

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki